Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hotaru85

Zelixa - pytania i wrażenia - nowy wątek

Polecane posty

Gość asik84
nie no laski jesteście niesamowite! po niecałym tygodniu macie ok 3 kg mniej gdy ja po 25 dniach miałam 4 kg na minusie! Rewelacja!!!

Gość Jagoda006
Witam wszystkie!!!!!! Trocze wam zazdroszczę , że tak szybko spadacie, bo ja sie dzisiaj zwazyłam i tylko 1 kg mniej po 4 tabletce.Najwazniejsze , że minęły moje bóle głowy i trochę lepiej spie.Przy lepszym samopoczuciu mam siłe cierpliwie czekac na efekty. Odezwe sie jutro, pozdrawiam.

Gość NataLciA-b
Witajcie:) Troche nie tu nie bylo i widze, ze jest nas coraz wiecej, a to bardzo dobrze... Witam wszystkie nowe kolezanki:) ja jestem po 11 tabletce, jak pisalam wczesniej, nie wazylam sie(nie mam wagi od bardzo dlugiego czasu) ale mierzylam sie i nie jestem zachwycona, bo po takim czasie 2 cm mniej w pasie a po 1cm uda i rece to nie jest rewelacja... szczerze to spodziewalam sie lepszych rezultatow no ale nie poddaje sie i zobaczymy co bedzie dalej.... Nadal nie mam skutkow ubocznych i ciesze sie z tego powodu, ale od dwoch dni "chodze nerwowa", poniewaz moje spodnie nawet nie zrobily sie luzniejsze i zastanawiam sie czy branie zelixy ma u mnie jakis sens jak w ogole nie widze, ze dziala.... tak czy inaczej mam nadzieje, ze w koncu cos sie u mnie ruszy i bedzie mnie coraz mniej:) no i oczywiscie gratuluje Wam takich wynikow, bo np. 3 kg w 5 dni to rewelacja:)) oby tak dalej!!!

Gość kamilok81
hej dziewczyny a raczej mamusie bo pewnie wiekszosc to takich jak ja mamusie bez czasu i z codziennymi obietnicami ze jutro zaczne sie odchudzac i tak od kilku lat... ja juz bylam na silowni ,basenie, po dietach tych bardzo znanych i mniej powiem szczerze ze jedna dieta pomogla mi najbardziej, od jednej aktorki-wazylam 83kg i schudlam do 73 w 2 tyg. bez efektu jo-jo a bylo to z 2 lata temu i od tamtego czasu nie umie poprostu wiecej schudnac .. do teras kiedy kolezanka zalatwila mi z polski Zelixe 15 - obiawy takie jak prawie u kazdej bol glowy pierwszy tydz. i calyczas suchosc w ustach-przynajmniej zmusza mnie to do picia duzej ilosci wody(strasznie nie lubie), a kawke pije tylko jedna i to rano (powoduje zatwardzenie) ale musze.. moja corcia potrafi wstac o 5-6 rano wiec musze miec jakies sily :) ... ale co najwazniejsze przy minimalnej diecie bo rano 3 kromki z serem, szynka herbata,-obiad-zupa w bulionowce, albo kotlet w saladce ale porcia maly talerz no i do 18 musze zjesc kolacje jesli tego nie zrobie to maly jogurt albo wcale i o 23 spac ide CHOLERNIE GLODNA . ale oplaca sie to bo mam po 14 dniach 4kg mniej i jestem szczesliwa ze wreszcie cos ruszylo... pozdrawiam i jestem z wami seweryn 7 - nie warto czasem przejmowac sie idjotami poprostu ignorowac a to bardziej ich zaboli ze nikt z nimi nie pisze :)

Gość kamilok81
nie wiem co o tym myslec cz zeczywiscie to wycofano z obiegu??? jesli tak no to moze sprobuje pozniej tej nowej dostepnej bez recepty ale bardzo dzialajacej na uklad nerwowy (to mi lekarz powiedzial) - Alli- mam dwie kumpele po tym no i powiem tez fajnie schudly i rozmiary szybko zmienily.. ale cholernie droga tu 43euro na miesiac :( ... tez mam ciezko z tym zeby dostac ta Zelixe, bo musze kombinowac z polski... a teraz jade to moze sobie zalatwie :)

Gość Pauli21waw
hejka. pierwszy raz jesten na tym forum...od 11 dni jestem na diecie kopenhackiej a od 5 dni biore zelixe...no i 5.5 kg mniej,mysle ze to glownie zasluga zelixy,ogolnie wcale niemam apetytu,zato pije czasem 5 litrow wody dziennie i biegam co chwile do wc

Dziś minął tydzień od początku mojej diety, Zelixa od środy.. Mniej równo 3,5 kg. Jestem zadowolona, nie czuję apetytu, wmuszam w siebie jedzenie. Na noc dopada mnie sen, ale już po 3 godzinach jak skowronek wstaję do dzieci:-) Czuję się świetnie, tylko miesiączka mi się spóźnia-czy ktoś też miał takie problemy podczas brania zelki?

Gość jp 34
ja miałam i to dość spore. odres sóźnił mi się 9 dni.potem dostałam- plamiłam przez tydzień. 4 dni przerwy i znowu dostałam ale b. obfity, leciało jak z cebra przez 10 dni. masakra

AgaS10 nie strasz mnie proszę, ja też mam dzieci:-( A dla tej znajomej która zmarła może ten lek się nie nadawał z powodu choroby jakieś. Na ulotce są przeciwwskazania i to dużo.

Marta166/90 Zgadzam się z tobą, też trudno mi w to uwierzyć że lekarz przepisał lek, nie miała przeciwwskazań i zmarła. Czasem ludzie w desperacji nie mają wyobraźni niestety. Zresztą każdy powinien mieć swój rozum odstawić jak się źle czuje. Tak patrzę i wpis tej dziewczyny znikną, pisała po 12..

Witam moje kochane U mnie przeciwskazan niby nie było a jednak,4dni bez tabletek a zjadłam ich w sumie 7 sztuk, po 4 tabletce miałam 2 kilo mniej ale 3 ost tabletki to był horror .teraz ograniczam jedzenie jak przy zielixe i przez 4 dni bez tabletek 1 kg mniej wiec da się jak się bardzo chce.ale za was dziewczyny trzymam kciuki .tylko pamiętajcie nic na siłe .będę się odżywać co jakiś czas buziak dla was.

Gość AgaS10
No własnie.Mój wpis zniknął.Ja go nie skasowałam.Nie chcę też nikogo straszyć,bo wiem jak to jest mieć dużą nadwagę.Na początku jak usłyszałam o tych tabletkach to byłam tak zafascynowana....i żałuję,że nie zaczęłam ich brać.Potem zaczęłam czytać i czytać.Jeszcze wtedy byłam gotowa zaryzykować.Ale jak usłyszałam o tej mojej znajomej to najzwyczajniej w świecie się przestraszyłam.Tam lekarz stwierdził,że to po tym.Nie wiem czy na coś chorowała,nie wiem ile tabletek na raz brała(i tego się już nie dowiem).Dla mnie teraz najlepszym wyjściem byłoby,żeby pojawił się nowy lek(żebym nie wiedziała o tych wszystkich skutkach ubocznych).Ja ze swojej strony życzę wam powodzenia i wytrwałości a wy życzcie mi,żeby mnie również jakoś się udało.Pozdrawiam Was serdecznie.Chętnie popiszę sobie na gg.Mój numer 10845770

Gość lori_netka
Witam! Czytam co tu piszecie na temat Meridii i Zelixii, bo jestem ciekawa, ponieważ miałam styczność z tymi tabletkami. W moim przypadku było tak: brałam ponad 2 miesiące Meridię 15 i schudłam może 2 kg za to samopoczucie do kitu i apetyt taki jak był. Odstawiłam, posłuchałam rady koleżanki, która przy Zelixii schudła 22 kg i zaczęłam ją zażywać. Zażywałam 2,5 miesiąca, schudłam prawie 10 kg, czułam się świetnie, apetyt był dużo mniejszy, na słodycze nawet patrzeć nie mogłam. Zmieniłam nawyki żywieniowe (bo głównie po to są te tabletki) i jakiś czas było świetnie, a potem przyszły święta, rodzinne spotkania przy stole, pozwoliłam się namówić na to i owo no i zaczęło się tyć powoli i apetyt powoli wrócił. Teraz wznowiłam kurację i gdy ją zakończę będę się pilnować tak jak wcześniej. Czyli nie dam się namówić koleżance w pracy na ciastko do kawy dla towarzystwa, nie będę dojadać po córce, bo szkoda wyrzucić itd. Bo ja zaczęłam jeść więcej nie dlatego, że byłam głodna, lecz dlatego, że ktoś mnie kilka razy namówił a potem to już... wiadomo! I teraz 2,5 miesiąca pociągnę Zelixą, znowu przestawię się na zdrowsze, mniejsze posiłki, potem będzie już wiosna w pełni, więc dużo ruchu i mam nadzieję, że nie będzie źle. Dodam, że koleżanka schudła 21 kg po odstawieniu przytyła 3-4 kg i waga stoi w miejscu kilka miesięcy. Zgadzam się z wieloma osobami, które mówią mi że to jest syf. Ja wiem, rozumiem to, ale ja potrzebuję schudnąć, bo źle się czuję, nie mogę sobie kupić fajnych ciuchów i dobrze w nich wyglądać, mam kompleksy, a każda moja dieta kończyła się dołem, depresją. Więc jeśli już schudnę to nie dam się zgubić pokusami otoczenia. Bo już raz to zrobiłam i gorzko żałuję. Ale każdy organizm jest inny. Ojciec mojej znajomej po kuracji Meridią był już jedną nogą na drugim świecie. Dlatego bardzo ważne jest kontrolowanie ciśnienia rano i wieczorem przynajmniej przez pierwsze 2 tyg. No i nie bierzcie tego dłużej niż 3 miesiące ciągle bo to silnie uzależnia, doprowadza do efektu jo jo. Więc jeśli zamierzacie więcej schudnąć to po każdych 2-3 miesiącach róbcie sobie przerwę i kontrolujcie zachowanie organizmu, wagę a najbardziej nawyki żywieniowe :) Pozdrawiam i życzę wytrwałości, rezultatów a przede wszystkim zdrowia!!!!!!

hej wszystkim od półtora tyg biorę zelixe i zlapało mnie przeziębienie własnie.wacham się czy nie powinnam zeli odstawić.organizm jest bardziej osłabiony.czy miała tak któraś z was?

Gość asik84
Hej piękne! Byłam wczoraj w aptece zapytać o zlekę czy faktycznie ją wycofali...Pan farmacełta powiedział mi, że Meridie i Zelixe narazie kazali wstrzymać w sprzedaży. Podał nazwę innego leku który jest wycofany. Ale jak go tak troszkę zakręciłam to powiedział mi, że może sprzedać bez recepty,ale...koszty są o 100% wyższe niż gdy wcześniej kupowałam. Ja płąciłam 74 zł za 60 szt. a on miał 30 szt za 74 zł....więc masakra...Ja jestem równo po 30 tabletkach.Rewelacji nie ma spadło koło 5 kg. I do tego zbliża się okres,więc same wiecie ;) A co najgorsze nie mam już tabletek na następny miesiąc :(

Gość elcia23
witam. Jakis czas temu pisałam o moich problemach z cisnieniem i kołatającym sercem porobiłam badania i okazało sie ze to nie z powodu zelixsy tylko kregosłupa(wygląda to wyszysto nieciekawie:(!!!) ja zaczęłam moja przygode z zelixsa dokładnie 15listopada2009 i do dnia dzisiejszego mam 17kg mniej.Zostały mi 3 tabletki i zastanawiam sie co dalej nie moge nigdzie kupic zelki bez recepty-koszmar!chciałabym dostac gdzieś opakowanie 60starczyłoby mi aby osiagnąc moje 25kg zamowiłam własnie na allegro orbitrek wiec bede teraz ze wszystich ćwiczyć przedewszystkim dla siebie i swoich nog!!!! trzymam kciuki za wszystich odchudzających!!!! ps.moze w to nie uwierzycie ale jak probuje zjeść nawet małe ciastko to zbiera mi sie na wymioty-poprostu nie moge patrzec na słodycze- DZIEKI NASZEJ ZELIXSIE!!! POZDRWIAM I TRZYMAM KCIUKI ZA POZOSTAŁYCH.

jakieś 1,5 miesiąca temu kupiłam Zelikse 15 w aptece bez recepty.. efekt marny. dlaczedo nie działa ona na każdego??? są może jakieś inne tabletki po których nie będzie się czuć głodu??? bo przecież jeżeli nadal chce się jeść tak samo jak bez tabletek to chyba nie warto ich brać. proszę o jakieś rady:)

czesc dziewczyny jestem tutaj nowa dzisiaj wzielam 4 tabletke zielixy 15 i nie czuje róznicy poza tym ze czuje sie troche jakby kopnieta powiedzcie mi po jakim czasie zaczyna spadac waga bo mam sporo do zrzucenia a boje sie ze tabletki nie pomoga dodatkowo od jutra silownia, trzymajcie za mnie kciuki

Witajcie dziewczyny jA MAM JUŻ KOLEJNY KILOGRAM MNIEJ JESTEM JUŻ PO 8 TABLETCE I RAZEM JUŻ SPADŁAM 4 KILOGRAMY OD WCZORAJ ZMIERZYŁAM SIE WPASIE W BIODRACH I UDACH I SUKSES W PASIE OD WCZORAJ 1 CM W BIODRACH 1 CM A W UDACH 3 CM ALE W CZORAJ DAŁAM NIEZŁY WYCISK SOBIE W ĆWICZENIACH I DZISIAJ MAM ZAKWASY AŻ NAWET MOJA CÓRKA WCZORAJ ZE MNĄ ĆWICZYŁA I JAK PO POŁUDNU ZASNEŁA TO 4 GODZ. SPAŁA HEHE JESTEM ZADOWOLONA Z MOICH OŚIĄGNIĘC... P.S. Startowałam z 98 kg a dzisiaj jest 94 S...U...P...E...R...

witam,jestem studentka 5 roku farmacji,pisze prace mgr na temat nadwagi i otylośći,mam wielką prośbe do osób ktore stosowaly sibutramine (MERIDIA,ZELIXA) lub orlistat (ALLI,XENICAL) o wypelnienie anonimowych ankiet,moj mail to anipr@interia.pl.lub prosze o podanie swoich maili to przesle ankiete, jak mozecie-pomóżcie :) z góry serdecznie dziekuje.

dziś tydzień minął na tabsach... Bez zmian od dwóch dni 3,5 kg mniej. Chyba woda mi się zatrzymuje na miesiączkę:-) nie poddaje się i walczę dalej ze swoimi kilogramami. Samopoczucie super, jem aby przeżyć;-) wysypiam się, ciśnienie w normie, czyli ogólnie super:-) Pozdrowionka, następne ważenie za tydzień:-)

Gość magdalia
Hej dziewczyny jestem 2 dzien na zelixie..i nie czuje sie zle nie mam zadnych objawow podobnych do was, nie mam Bóg wie jakiej energii, wrecz czuje sie senna ...Jesli chodzi o głód, to nie zauważyłam jakiegoś wielkiego spadku łaknienia..Jak było u was? Od razu miałyście efekt zahamowania głodu?Muszęschudnąć jakies 25 kg..Oczywiscie po ciąży..Tylko sie zastanawiam co będzie jesli wycofaja ten lek? Czy są jakieś inne tego typu? Podobno w czechach leki tego typu sa bez recepty!

Gość nextlain
Porównując Meridię i Zelixę- Zelixa działa zdecydowanie łagodniej, co na początku jest zaletą (nie ma efektu "naspeedowania"), a później wadą (nie hamuje głodu). Nie wierzę, żeby takie leki były w Czechach bez recepty, chyba, że nielegalnie, a nielegalnie w Polsce też są. Ale jeśli lek zostanie wycofany, to już na terenie Unii nie można będzie kupić ani Meridii, ani żadnych generyków- w ogóle sibutraminy.

Gość magdalia
no to co nam pozostanie? alli? czerwona herbata? mam do zrzucenia po ciazy jakies 23 kg.oczywiscie probowalam diet, cwiczen, wszystko na nic...

w czechach tez sa na recepte bo sie dowiadywałam .ja tydzien bez tabletek jem tylko 3 razy za dnia i kg mniej

Gość asik84
Ja też jestem 3 dzień bez zelki. Głód wraca,ale pilnuje się, jem skromne śniadoanko, z obiadem nie przeginam.Staram się jeść do 18.00,ale póżniej jest walka sama ze sobą.Myślę, że jęsli to się przetrwa to będzie dobrze. Byłam w kilku aptekach,tabletki są, mogą sprzedać ale fakt faktem jak pisała dziewczyna wcześniej za duże pieniądze. Dla mnie to jest zbyt drogo. Wczesniej zapłaciłam 74 zł za 60 tab. a teraz za tą cene sprzedają 30 tabletek...ale nie wiem czy w tej sytuacji nie skuszę się chociaż na te 30. Szperałam po necie i znalazłam kilka ogłoszeń dotyczących sprzedaży zelki bez recepty,ale ceny są jeszcze wyższe niż w aptece. Kto by pomyślał, że będę takie utrydnienia.Wtedy by się postarało kupić na zaś...

Gość ciuta za duża tu i tam
czesc dziewczyny! powiedzcie mi czy miałyscie problemy z otrzymaniem od lekarza recepty? czy bez zbednych pytan i badan sie obyło?

Gość elcia23
jak poszłam pierwszy raz do lekarza po zelixe to najpierw dostałam wykład na temt skutkow ubocznych czy na pewno chcem ryzykowac pozniej mnie zwazono i zmierzono a na konie otrzymałam recepte i nakaz staiwnia sie po miesiącu do kontroli!!!

Gość Serniczos
Witajcie:) Ja jestem po 30mtabletkach 10... nie brałam tabletek codziennie i w 6 tygodni schudłam 6 kg:) Jestem z tego powodu bardzo, ale to bardzo szczęśliwa:) W piątek byłam u lekarza ogólnego z małym przeziębieniem i przy okazji poprosiłam o Zelixe. Pani doktor bez problemu mi przepisała... Problem pojawił się w aptece... W większości aptek kończą się zapasy tego typu środków, a z powodu zamieszania jakie się pojawiło, producent nie dostarcza tabletek do aptek. Na szczęście znalazłam aptekę w której były dwa ostatnie opakowania (60tab). I dostałam :D w zawiązku z tym od wczoraj wróciłam Zeli...tym razem jedna 15mg. I muszę przyznać, że czuję różnicę pomiędzy 10 mg a 15mg. Przy 15 mg odczuwam suchość w ustach...No i przede wszystkim nie odczuwam głodu:) Mam nadzieję, że teraz waga znowu ruszy w dół, bo od jakiegoś czasu stanęła w miejscu:( z 81 kg zjechałam do 75 (przy wzroście 171 cm). Moim celem jest póki co 70 kg, a marzeniem będzie waga sprzed ślubu...66kg... żeby sobie pomóc razem z mężem zapisujemy się na siłownie i planujemy chodzić na nią 2 razy w tygodniu, plus raz w tygodniu trening siatkówki...Mam nadzieje, że się uda :D Powodzenia dla pozostałych dziewczyn walczących z kilogramami:)

Gość elcia23
chętnie odkupie recepte na zelixse 15 jesli jeszcze sie załapie!!!prosze o kontakt banasik9@wp.pl!!!!pozostaje tylko pytanie czy ta recepta to na 60 czy 30 szt.!!!bardzo prosze o kontakt!!!!