Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flying hamster

Co sądzicie o aborcji w przypadku gwałtu?

Polecane posty

jakbym nawet na chleb nie miała to nie w głowie byłby mi jakikolwiek seks tylko bym się przejmowała skąd tu wziąć ten chleb ;) a co niektórzy tutaj zapewne złą sytuację materialną poprawiliby sobie seksem ;)

Gość reklamosa
Kwiatek - zwykly PŁÓD nie bylby w stanie w tak wczesnej fazie rozwoju uciekac przez tym 'odkurzaczem' i szczypcami, ktore propbuja je wyrwac... z reszta żadne z tych dzieci nie jest - bo nie ma gdzie i jak... ale odsuwa sie jak moze bo wie ze COS mu grozi. Ale co tam, liczy sie wygodne zycie dziewczyny przeciez prawda? zapomnialam...

Gość
" nie prawna dziecinko. polityczna " spoko, twoim sąd jest człowiekiem, nie rozstrzyga kwestii prawnych, tylko polityczne. masz coś jeszcze do powiedzenia? :D skoro nie umiesz odróżnić orzeczenia sądowego od dyskusji politycznej wokół sprawy, to ja w ogóle nie widzę sensu dyskutowania z tobą :classic_cool:

"nawet jeśli wylądowałabym ze swoim facetem pod mostem z braku finansów - to wpaść na pewno nie wpadniemy będziemy sobie obydwaj żebraczki nie robiący krzywdę nikomu " Nie nabijaj się bo jeszcze cię to spotka i nie wiem czy będzie ci wtedy do śmiechu.

16:33 [zgłoś do usunięcia] Bumbumshoko "nawet jeśli wylądowałabym ze swoim facetem pod mostem z braku finansów - to wpaść na pewno nie wpadniemy będziemy sobie obydwaj żebraczki nie robiący krzywdę nikomu " Nie nabijaj się bo jeszcze cię to spotka i nie wiem czy będzie ci wtedy do śmiechu. ja się nie nabijam piszę poważnie

" gdybyś zabił płód świński, krowi czy koci nie było by problemu. problem pojawia się wtedy gdy chcesz zabić człowieka." Czyli płód krowi to nie zwierze, ale już płód ludzki to człowiek! :D

Gość człowiek jest zwierzęciem
od innych zwierząt różni go to, że może się krzyżować i wydawać na świat płodne potomstwo tylko z innymi ludźmi, ale to nic nadzwyczajnego w świecie zwierząt. Udowodniono, że niektóre zwierzęta potrafią posługiwać się narzędziami i abstraktami, jedyne, co potrafią tylko ludzie to artykułowana mowa. Żadna świadomość, żadna dusza - jesteśmy takimi samymi zwierzętami jak wszystkie zwierzęta.

"spoko, twoim sąd jest człowiekiem, nie rozstrzyga kwestii prawnych, tylko polityczne. masz coś jeszcze do powiedzenia? " mam. uwazasz ze prawo nie bierze sie z polityki? :D "gdybyś zabił płód świński, krowi czy koci nie było by problemu. problem pojawia się wtedy gdy chcesz zabić człowieka." nie pojawia sie. zabijasz płód człowieka i po krzyku

"ja się nie nabijam piszę poważnie" To w takim razie życzę ci tego z całego serca, będziecie szczęśliwymi żebraczkami :D

Gość jeśteście głupie kkkkuurrrr
"bummbushoko - może nie znasz miłości macierzyńskiej jeśli dziecko byłoby kochane to chciałoby, bo wiedziałoby że jest potrzebne" Nie trafiłaś/eś. Nie chciałabym istnieć choćby z tego powodu, że byłabym ciężarem dla matki, a tego w życiu bym nie chciała. Chodziłam do wolontariatu m.in do domu dziecka i uwierz większość wolałaby się nie narodzić. Byłabyś ciężarem, ale nie z twojej winy. Matka chciałaby mieć ten ciężar bo cię kocha. Gdyby coś ci się stało ona rozpaczałaby. Ty miałabyś świadomość że silniejsza jest jej miłość niż owy ciężar. Jeśli myślisz w takich kategoriach że to dziecko byłoby dla ciebie ciężarem to nie dziwie się że chcesz je usunąć, bo nie masz instynktu macierzyńskiego i myślisz o sobie.

Gość
" Czyli płód krowi to nie zwierze, ale już płód ludzki to człowiek! " nie odróżniasz zabicia zwierzęcia od zabicia człowieka?! a może znasz jeszcze miejsca, gdzie hoduje się ludzi na ubój, tak jak hoduje się krowy czy świnie??

16:36 [zgłoś do usunięcia] Bumbumshoko "ja się nie nabijam piszę poważnie" To w takim razie życzę ci tego z całego serca, będziecie szczęśliwymi żebraczkami super baaardzo dziękuję za życzliwość :D nie wątpię będzie to zapewne bardzo romantyczne uczucie umierając z głodu wtulonym do siebie ;) przynajmniej umrzemy sami bez dzieciaków których i tak nie spłodziliśmy ;)

"Jeśli myślisz w takich kategoriach że to dziecko byłoby dla ciebie ciężarem to nie dziwie się że chcesz je usunąć, bo nie masz instynktu macierzyńskiego i myślisz o sobie." No raczej ciężko o to, bo nawet nie mam partnera, ani nigdy nie rodziłam. To, że jestem za aborcją nie oznacza, że zrobiłabym to ja sama, ale by inni mieli wolny wybór.

"Byłabyś ciężarem, ale nie z twojej winy. Matka chciałaby mieć ten ciężar bo cię kocha. " czemu w takim razie ludzie oddaja dzieci i te trafiaja do domów dziecka?

"przynajmniej umrzemy sami bez dzieciaków których i tak nie spłodziliśmy " A co jak cię bzyknie pod mostem? ;D

Gość reklamosa
Kwiatek - na ostatnia moja wypowiedz juz mi nie odpisujesz, BO.....??

Gość jeśteście głupie kkkkuurrrr
od innych zwierząt różni go to, że może się krzyżować i wydawać na świat płodne potomstwo tylko z innymi ludźmi, ale to nic nadzwyczajnego w świecie zwierząt. Udowodniono, że niektóre zwierzęta potrafią posługiwać się narzędziami i abstraktami, jedyne, co potrafią tylko ludzie to artykułowana mowa. Żadna świadomość, żadna dusza - jesteśmy takimi samymi zwierzętami jak wszystkie zwierzęta. Żadna świadomość, żadna dusza - może ty nie jesteś świadoma i nie masz duszy jeśli chcesz zabijać Dusza to rozum, zwierzęta kierują się instynktem Czy kiedyś jakieś zwierze coś wynalazło?

Gość Krokodylka
Przecież tu nie chodzi o to, czy ktoś ma wystarczająco pieniędzy na wychowanie, tylko CZY CHCE tego dziecka. A powody mogą być różne: tak, finansowe; osobiste, próżne, gwałt i inne, może niesprawność umysłowa lub fizyczna matki, cholera wie. Nie mówcie, że osoba tu dyskutująca jest egoistą, bo dziecko byłoby dla tej matki "ciężarem". Uwłaczcie raczej tym, którzy na prawdę nie interesują się dzieckiem i oddają je do domu dziecka. A co z tymi, którzy nie mogą wychować dziecka. A co z tymi którzy wydają na świat dawnów? Ja jest przeciw.

Gość ale macie przesrane w tym
spierdolonym kraju.Wspolczuje. Ja moge usuwac ile chce, kiedy chce i do tego masa srodkow antykoncepcyjnych do wyboru, wszystko za darmo. Aborcja!!!Tak.

oferma, dla ciebie płód to to samo co dziecko. dla mnie nie. koniec i kropka reklamosa - co mam ci odpisac? pytania tam nie bylo

16:41 [zgłoś do usunięcia] Bumbumshoko "przynajmniej umrzemy sami bez dzieciaków których i tak nie spłodziliśmy " A co jak cię bzyknie pod mostem? ;D ależ pisałam nie będę się bzykać pod mostem bo nie w głowie mi seks jak nie mam co zjeść :D

Gość Krokodylka
Offerma, Świrze? NIe dojrzałeś/łaś do dyskutowania. Argumentuj, nie obrażaj.

Gość
" uwazasz ze prawo nie bierze sie z polityki? " za chwilę mnie zapytasz, czy deszcz bierze się z chmur, czy może jednak z fontanny. jak nie masz celnych argumentów w sprawie, to się nie kompromituj.

Gość aborcja jest złem
ALE Nie żyjemy na najlepszym ze światów. To potworny świat i dzieją się w nim potworne rzeczy. Aborcja z gwałtu jest złem często koniecznym, które rodzi się z innego zła. Tak jak aborcja mocno uszkodzonego, bardzo okaleczonego płodu (złem było w ogóle to, że do tego uszkodzenia doszło). Powinno się mieć wybór.

16:44 [zgłoś do usunięcia] Bumbumshoko Ale tam miało, być KTOŚ cię bzyknie, bez twojej zgody, rozumiesz? kto niby ma mnie bzyknąć jak będę pod tym mostem zdychać z głodu ze swoim chłopem?:D

"za chwilę mnie zapytasz, czy deszcz bierze się z chmur, czy może jednak z fontanny. jak nie masz celnych argumentów w sprawie" no wiec takie prawo sie ustala jaka jest polityka, dziecko. jak do ciebie to nie dociera to nie moj problem

Gość ale macie przesrane w tym
kto ginal w obazach ? Zydzi. No i? Co ty w ogole dajesz? Co ma patriotyzm do usuwania ciazy?? Mamy rodzic kolejnych zolnierzy AK?