Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darkanna

Nici hialuronowe

Polecane posty

Gość EwaOlga
jestem zadowolona i wszystko wygląda bardzo dobrze.Zastanawiam się czy nie wybrać się do Twojego lekarza z W-wy żeby zrobic Thermage albo ulthery wokół oczu .Kwas jest super na okolice oczu,ale boję się siniaków.Może zaproponuje mi coś innego? Jak myślisz-to dobry pomysł? Pozdrawiam

Gość darkanna
a jakiego typu problemy wokół oczu chciałabyś rozwiązać? szczerze mówiąc nie bardzo orientuję sie w działaniu thermage czy ulthery ale ja też coraz poważniej myślę o 'podniesieniu' górnych powiek i właśnie ulthera "chodzi mi po głowie"...

Gość Beauty Strefa zaprasza
witam wszystkich :) zapraszam Was na sympatyczne forum Beauty Strefa, forum o zdrowiu, urodzie, medycynie eststycznej, chirurgii plastycznej, modzie, dobrym humorze i innych milych tematach. polecam http://beautystrefa.pl/forum zagladnijcie, opowiedzcie swoje historie pozdrawiam :)

Gość EwaOlga
chodzi o zmarszczki -drobne,ale nie są to już tylko mimiczne. Kwas by sobie z tym poradził,ale tak jak pisałam-siniaków nie da się wykluczyć .Thermage robiłam sobie na twarz,ale nie na okolice oczu,więc stąd moje przemyślenia.Myśle ,ze konsultacja to wszystko wyjaśni.A czy Ty polecasz tego swojego lekarza?

Gość darkanna
EwaOlga, mam mieszane uczucia. Z jednej strony super zrobił mi radiesse na podbródek, mezo pod oczy, kontur ust, a z drugiej, fatalnie wyszły nici hialuronowe, przez co częściowo zaprzepaszczony został wcześniejszy efekt zabiegów. sama nie wiem, co myśleć....

Gość EwaOlga
A mezo pod oczy miałaś igłowe? były siniaki ? bo to na tą chwilę mnie bardzo interesuje.Wiem,że masz skłonności do siników-tak jak ja ,stąd moje pytanie.Ja po każdym mezo wygladałam fatalnie.Robiłam do tej pory tylko igłowe,bo w skuteczność bezigłowej wątpie .

Gość darkanna
nie miałam siniaków po mezo pod oczami; w ogóle był super efekt wygładzenia, ten zapbieg u tego dr z pewnością polecam.

Gość EwaOlga
To super :) bardzo Ci dziękuję za informację .Moze się zdecyduje na mezo a nie na thermage ? Bedzie na pewno taniej:) Pozdrawiam Cię serdecznie.

Gość merymey
dziewczynt ja miałam robione nici hialuronowe i jest oki. Ale one musza iś wektorowo odpowienio do ukladu miesni. nie mam zadnegio efektu. Pytałam swoja lekarke /jestem z KRAKOWA/ O RADIESSE. Ona nie jest do konca do tego przekonana mowi, ze mogą byc komplikacje. Może cos w styliu skulptry?

Gość merymey
przepraszm, chodzi o nieciekawy efekt

Gość EwaOlga
a gdzie i u kogo robiłaś zabieg merymey?

Gość DUZIAKBRZUCHOLEK
Chcę podzielic sie swoimi spostrzerzeniami. Moja twarz nie jest szczupła twarzą, nie była, wymagała wyszczuplenia. Zbiegiem okoliczności odsysałam sobie brzuch i biodra, w trakcie zabiegu pożaliłam sie na swoją grubą buźkę, zaproponowano mi nici hialuronowe (teraz juz wiem jak poprawnie to napisac, na wcześniejszym topiku zrobiłam orty). Tak, wyszczupliło mi buźkę na dole, podkreśliło policzko które delikatnie mi sie zaczęło osuwac w dół, wiek. Ale ta częsc buzi, jakby zrobic kreskę od kącika ust do ucha w dół wygląda na szczuplejszą. Z 8 centymetrowym mniejszym brzuchem i z tą nicią wygląda jakbym odchudzała się kilka miesięcy, a to zaledwie jeden dzień. Miałąm dosyc na jeden dzien tych zabiegó i nawet nie zapytałam jak długo ta nic będzie spełniała swoja rolę. Proszę uswiadomcie mnie czy to jest na zawsze? Chyba byłoby zbyt piękne.

Gość ewa44
proszę napisz coś o kosztach

Gość gruba buzia
Napisz prosze gdzie wykonywalas zabieg

mam początki chomików, tracę jędrność w okolicy żuchwy i ust, dodało mi to lat..co myślicie dziewczyny będzie skuteczniejsze nici hialuronowe czy laserowy lifting? czy inne metody typu thermage? ja się gubię w tych metodach, boje się wywalić kasę i nie mieć efektu.. mam 35 lat i chciałbym coś co ujędrni mi tą okolicę i podniesie lekko te zwisy

Gość Magra Łagra
mamuska_kwiatuszka a nie myślałaś o radiofalach ,one też ujędrniają , zrób 3 zabiegi w odstępach ok 1 miesiąca , na nici jeszcze masz czas .Tylko nie idź na te zabiegi radiofrekwencji za 100zł w gabinetach kosmetycznych , znajdź dobry gabinet no i kompetentną osobę .Ujędrnisz całą twarz łącznie z okolicą oczu .

wiesz co dlugo robilam focusa (fale radiowe FM) tzn najpierw serie 10 zabiegow potem raz na miesiac, dwa, i byla poprawa ale na chwile a potem bylo jeszcze gorzej, wcale sie kolagen nie odbudowywal wrecz przeciwnie, na chwile podnosila mi sie buzka, potem jakby opadala podwojnie! szkoda kasy..nie placilam co prawda duzo, bo znalazlam gabinet tani kolo Lodzi, ale i tak szkoda kasy skoro efekt na chwilke..

Gość do mamy kwiatuszka :-)
focus rf to dokładnie to samo co radiofrekfencja czy fale radiowe.

Gość Magra Łagra
właśnie focusa miałam na myśli , nie wiem co oznacza ''na chwilę '' czy to 2-3 miesiące ? Poza tym focusa nie robi się 10 w serii , prawidłowo to jeden zabieg w miesiącu , nie ma potrzeby aby robić go częściej ,kolagen aby się odbudowac potrzebuje czasu . Jeśli ta metoda Ci nie służy spróbuj mezoterapii igłowej albo regeneris.

Magra powiedz mi w takim razie jak odroznic dobra maszyne focusa od zlej? mnie kazano najpierw zrobic serie potem walsnie raz w miesiacu, zreszta tak nawet czytalam, ze sie powinno zrobic, a na chwile tzn u mnie na ok miesiac i znowu opad..teraz juz nie robie z rok i mam gorzej niz bylo, tak jakby focus napianal mi skore na chwile, a jak tylko przestawalam go robic natychmiast zwis zamiast efektow w postaci odbudowy kolagenu i jesli juz to powoli tracenia znowu jedrnosci (w koncu nie jesytem taka stara!) to mam wrazenie ze buzka spadla bardziej niz wczesniej tak nagle.. ale moze ja robilam na jakis zlych maszynach ale skad ja mam to wiedziec? byla taka jak pokazuja na zdjeciach niebieska i diodna goraco zimna, itp dzieki za odpowiedz, naprawde zalezy mi na radach bo nie mam na tyle kasy, zebu znowu ekseprymentowac, chce wziasc kredyt i cos zrobic na dluzej dlatego o tych niciach pomyslalam..

Gość Magra Łagra
Nie ma złej maszyny focus ( no chyba,że już wysłużona ) dużo zależy od techniki wykonującego zabieg , autoryzowane salony z focusem mają odpowiednie szkolenia ,choć i to nie jest gwarancją dobrze wykonanego zabiegu . Krótko mówiąc - dużo zależy od osoby wykonującej i jej umiejętności. Jeśli po 2-3 zabiegach nie widać efektu należy zmienić metode. Może być tak ,że ta Twoja seria dziesięciu zabiegów zaszkodziła skórze ,bo prawdopodobnie robiłaś zabiegi częściej niż raz w miesiącu i uważam ,że nie potrzebnie 10 ,po prostu ktoś Cię naciągnał . Jeśli chodzi o długotrwałe efekty to nie ma się co oszukiwać , wszystko nawet lifting u chirurga jest na pewien okres czasu .Nie łudź się ,że nici hialuronowe wystarczą na 3 lata .Ja też myślę z czasem o niciach hialuronowych ( na razie nie mam takiej potrzeby) ale nie na ujędrnienie skóry twarzy ,bardziej na bruzdy i opadające kąciki ust . Pomyśl o mezoterapii igłowej Mesolis ale po serii 3-4 zabiegów nadal należy co jakiś czas '' dokładać ''. Znajdź uczciwego lekarza :P (to najtrudniejsza sprawa w tym przedsięwzięciu ) który określi stan Twojej skóry i powie co jest w stanie zrobić .

Gość Magra Łagra
pisałaś również o thermage ... jak będziesz miała 45-50 lat to dopiero się nad tym zastanawiaj to jest zabieg inwazyjny ,i zapomniałam dodać , nie daj się naciągnąć przypadkiem na złote nici !!

Gość zainteresowanaMadzia
Złote nici to przeżytek. Zostaja na stałe pod skórą. Znam przypadek, ze na lotnisku nie chcieli przepuścic klientki bo ciagle piszczało. Ale sie natłumaczyła, ze ma złote nici. Zrobili jej osobistą. W samolocie siedziała obok mnie. Mówiła, ze robiła 10 lat temu złote nici i efektu zero za straszne pieniadze. A nici hialuronowe sa oparte na zasadzie podawania złotych nici, ale sa całkowicie bezpieczne i efekt jest. Wada ze trzymają się 8 miesiecy jezeli sa wykonane Restylainem, a około 1,5 roku jezeli Parlainem. Ja mam tym drugim, robiłam rok temu i efekt trzyma. Ładnie mi podciagnęło owal i wyszczupliło twarz. Nawet nie spodziewałam sie takiego efektu i nie ma zadnych siniaków po tym zabiegu. Z moich informacji wynika, ze zabiegowi implantacji nici hialuronowych mozna poddac sie u lekarza przeszkolonego przez doktor Lelonkiewicz z Wrocławia. Ona te nici razem z firma, która produkuje Restylan i Perlain opatentowała. Inni lekarze nieprzeszkoleni nie robia tego dobrze. Na temat Focusa znam osoby które wykonywały ten zabieg i były zadowolone. Sama jestem po Thermage'u i jestem zadowolona. Miałam 3 miesiące temu, skusiłam sie ponieważ trafiłam na promocję. Efekt nastepuje powoli ale jest olsniewający. Robiłam powieki dolne i górne. Na dolnych zaczynały mi sie robic woreczki, Thermag'e je zlikwidował. Górnych nie miałam złych, ale też jest mniej skóry. To jest zabieg na obkurczenie skóry i zdaje egzamin.

Gość darkanna
moim zdaniem nici to b dobry zabieg ale nie przy szczupłej z natury twarzy; ja taką mam i po zabiegu ludzie pytali co mi jest bo wychudłam na twarzy;) to właśnie b mi się nie podobało.

Gość nie pić, nie palić,
odżywiac sie rozsądnie, spać 8 h na dobę i nie będziecie musiały wywalać dziesiątków tysięcy na plastykę.

Gość fokus rf
szkoda wywalac pieniądze

Gość fokus rf
Ja zrobiłam 10 zabiegów,bo tyle sugerowała kosmetyczka,faktycznie po pierwszym była poprawa,a póżniej nic się nie zmieniało ,minęło 2lata ,a wszystko opadło ,tak jak było.Wywalone 12tys..

Gość fokus rf
Teraz wybieram się na nici hialuronowe,jadę na konsultację,zobaczymy,co powie lekarz.Chciałam sobie zrobic Happy lift,ale wyobrażcie sobie,że w klinice uczciwie mi odradzono,rzekomo są po tym zabiegu często powikłania.A mogli naciągnąc na kasę,świadczy to dobrze o klinice.