Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milimetrowa

POMOCY! 3latka zaczeła się moczyć w nocy !!

Polecane posty

Nie martw się za wczasu, zresztą to było ponad 15 lat temu, możliwe, że teraz inaczej to wszystko wygląda. Ja jechałam z tym aż do Zabrza jakiś ośrodek medyczny duży tam jest i tam te wszystkie badania miałam.

Mam nadzieję,że martwie sie nie potrzebnie . Jutro zaniosę mocz tylko te czekanie najgorsze na wyniki ;(

dla mnie mimo wszystko mala jest zazdrosna, ona jest mala i nie przetlumaczysz jej ze ja tak samo kochasz ona poprostu widzi ze maluchowi wiecej czasu poswiecach mimo ze jej nie odtracasz. to zazdrosc i dlatego siusia by zwrocic na siebie uwaga to samo z czasem przejdzie

Magdalena,to myślisz,że ona to robi "z premedytacją " zeby zwrócić na siebie uwagę ? . Może i tak,ale moje z drugim dzieckiem w domu jestes dopiero 2 dni a sikanie zaczęło się juz tydzień temu ... Nie wiem co myśleć .. :(

Sorki jakoś tam to zagmatwałam . W domu z dzieckiem jestem dopiero 2 dni a siusianie juz się zaczeło tydzień temu :(

ale dzieci czuja ze cos sie zmieni kochana nie ma co panikowac za wczasu badania jej zrob dla uspokojenia sie ale ja uwazam ze to poprostu zazdrosc moja kuzynka urodzila w tamtym roku synek mial tez 3 latka jak twoja corcia podobnie sie zachowywal nie chcial jesc siusial biegala po lekarzach a co do czego poprostu maly uwage na siebie zwracac chcial bo zagrozony sie czul

Eh,dziękuję uspokoiłaś mnie trochę . Nigdy nie miałam z Małą takich problemów,dlatego się martwię. A badania i tak zrobię,żeby wykluczyc jakieś infekcje.

dokladnie maluchy przezywaja stresa no w koncu do tej pory byla sama a tu siostrzyczka sie pojawia musisz czas jej dac by sie oswoila z nowa sytuacja

milimetrowa -----Skopiuj cały link ;) I się otworzy. Myślę że te moczenie już jest z jakiegoś powodu :) Zobacz poszłaś do szpitala ,dziecko zostało pod dobrą opieką ale bez Ciebie :) I własnie tak "zadziała" u niej stres.Teraz pojawiło się rodzeństwo to straszna rewolucja :D Mimo że mówisz małej o uczuciach to dla niej taki niemowlak jest zagrożeniem ;) Z otoczenia rodziny i znajomych znam wiele przypadków gdzie starsze dziecko "cofa"się bo chce na siebie zwrócić uwagę,bo martwi się i boi że już nie jest najważniejszym człowiekiem ,że mama i tata może już nie kochają.Wiadomo dla nas dorosłych to jest absurd ale nie dla dziecka :) Naprawdę rózne cuda takie dzieci wtedy robią - pieszczą się,sikają w nocy lub w dzień,domagają się smoczka,mleczka itd.

Dzięki dziewczyny,naprawdę uspokoiłyscie rozhisteryzowaną matkę.Tak mała jak karmię malenką to akurat wtedy chce do mnie na rece ale mówi ze coś ją boli a jak jej mówię,za chwilkę bo karmię dzidzie to jest foch i histeria. Albo jak karmię to ona mówi,że chce an rece i tez pić mleczko :(. A jak ostatnio mówiła,że boli ją uszko to mówiłam do niej chodz zobacze i pokazywała coś tam ale nic nie widziałam. Także spróbowałam podstępem mówię chodz wsadzimy czopeczka,a wiedziałam,że mała ich nie cierpi i jak trzeba go podac to jest histeria na całego . I nie było juz ani bolu uszka ani niczego .

dla mnie to jest 99% powod moczenia sie malej na poczatku czytajac watek tez przeszla mnie mysl ze to moze choroba ukl. moczowego ale jak tylko przeczytalam ze urodzilas stalo sie pewne ze malutka sie piesci i zwraca na siebie uwage :D wiec badz dobrej mysli

aa i co wazniejsze gdyby mala miala cos nie tak z ukl. moczowym to i w dzien by miala z tym problemy a nie tylko noca

No tak,może to jest powód,ale zauważyłam,że mała jest teraz bardzo nerwowa zaczeła obgryzać pazurki jest płaczliwa i wszystko musi być u niej "od teraz " bo ajk nie to histeria . Ale mała jakoś teraz mniej je w nocy strasznie się kręci i budzi kilka razy no i w nocy tak jeszcze żebami o żeby trze przez sen :(

jak zebami trze to moze owsiki sie szykuja a ze jest placzliwa to normalne to ze chce na swoje postawic tez przez 3 lata to ona byla oczkiem w glowie a teraz musi sie wami dzielic wiem cos o tym mam mlodsza siostre o 11 lat ;p

Najważniejsze to dużo córci tłumaczyć ,nawet jak już nie ma siły mówić w kółko sto razy :) Wiesz co? A moze kup malej kropelki lub herbatkę uspokajającą.Są teraz takie specjalne w aptece dla dzieci.

Kurde muszę ją obserwować bo jeszcze owsiki jej potrzebne :( Uhhh... To może zrobić badania od razu z moczu i z kału ? Jejku ..

no moze miec to taki robaczek ludzki przyjrzyj sie czy w kale nie ma bialych robaczkow jest okres taki ze mogla zalapac na dwor pewnie chodzicie z nia wiec kto wie

Co do tłumaczenia to tłumaczymy jej,tłumaczymy,tłumaczymy ale jak nie moge jej wziaść w tej chwili na ręcę to ona potem juz u niej foch i płacz i nie pomaga nic :(

jezeli jest dla dzieci mozesz sprobowac wes kupke odrazu wylap i przebadaj bo kto wie od tego moze zle sypiac a pozniej w dzien marudna jest moze sie zle czuc od tego

Ojej będę na pewno ją obserwować, i kupce też się przyjrzę,ale kurcze owsiki ? Ja też miałam kiedys ale to było z 15 lat temu :/

nie wytlumaczysz mauchowi tego popostu poswiecaj jej czasu tyle ile mozesz ona musi sie przyzwyczaic do tej sytuacji jak maja ( chyba dorze pamietam) podrosnie i bedzie juz sie bawic to nie rozdzielisz ich

Gość paryżanka34
Witamj Powinnas z malą póc do lekarza i zrobic badanie moczu.Pewnie to nic groxnego ale ...Córka mojej siostry często miała problemy z pęcherzem .Mysleli ze to czeste przeziebienia Gdy dziewczynka skonczyła z 5 lat i nadal sikała w róznych sytuacjach ,np ze wstydu , z nerwów , w stresie i tp siostra zrobiła jej badania I to kompleksowe Okazało sie ze dziecko ma powazną chorobe nerek , jakis niedorozwój I do konca zycia musi brac leki zeby nie sikac A ma dopiero 10 lat .

teraz pelno swinstw jest wystarczy kontakt ze zwierzakiem badz nie wiem w piaskownicy czy na chustawkach gdziekolwiek lapka do buzi i juz moze byc owsik

Kupkę na pewno przebadam,może to jest przyczyną tych jej fochów rozdrażnienia tez ona nie moze sie na niczym skupic i nie moze na miejscu usiedzieć .. To i tak wizyta u lekarza nas nie ominie .. bo przecież na owsiki jakieś leki musi brac :(

przestancie ja straszyc nie sadze by mala byla chora wplywa na nia tak stres a jak ma robaczki to i to moze tak dzialac wiec przestancie straszyc dziewczyne za wczasu bo cala rodzinka bedzie przez to w stesie od najstarszego do najmlodszej i tyle wez kupke i siuski do badania i wyjdzie ci wszystko bez stresu

Nie no badania z moczu to jutro i tak jej zrobię Tzn zaniosę do analizy a kupkę sama "przebadam" . Paryżanka Dziękuję bardzo na pewno bede to miała na uwadze i będę nalegała na badania pod tym kątem Dziękuję ;*

syropek dostanie tylko ze pamietaj ze jak owsiki bedzie miala to wszyscy domownicy musza lek wziasc i dowiedz sie o malutka bo dla niej to chyba zawczesnie na takie leki a tez moze sie zarazic :D