Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chuda_inaczej

Dukan faza I

Polecane posty

patrzac na tabelke np tego kefiru http://www.danone.pl/produkty/Kefir mnie sie wydaje ze mozna jogurty maja wiecej wegli niz ten kefir,tylko ze zazwyczaj maja tez mniej tluszczu w kazdym badz razie malo w nim protein ale jesli masz ochote to po prostu troszke wypij ps.ja kupuje serki/jogurty itp ktore maja do 3% tluszczu

Gratulacje. Skoro tak szybko lecisz w dol to moze zrob 2/7? Jednak podobno 5/5 jest najbardziej skutecznym systemem.U mnie dzien drugi i tez ok, ale wazyc sie bede dopiero jak u kogos dorwe wage. Te wasze kg w dol lecace motywuja bardzo.

3 dzień na diecie i kilogram w dół. Wróciłam niedawno z zakupów - kupiłam ciuszki w rozmiarze 34 (to było TS ale mają rozmiary zaniżone więc to standardowe 36). Dla mnie to dodatkowa motywacja :D Może pierwszy dzień był koszmarem ale dzisiaj w sklepie nawet nie miałam ochoty na swoje ulubione rogaliki z czekoladą. Cud! W ogóle dobre te surimi? Ja się zaopatrzyłam już w otręby i mąkę kukurydzianą. Przygotowuję się do 2 fazy ale nie wiem kiedy skończyć pierwszą. Jakieś pomysły?

Jessssu, Dzulia, nosisz 36 i sie odchudzasz? Tez tak chce:( Mnie tez nie ciagnie do slodkosci tylko musze sie pilnowac, jak gotuje mezowi, wiecie, czasem trzeba sprobowac, czy dosolic, czy dopieprzyc ;) a ja juz dwa dni nic a nic. I tak bedzie do konca, wierze w to.

cześć dziewczynki,jak tam w trakcie weekendu?postanowiłam po 3 dniach zakończyć 1 fazę i od wczoraj dodaję warzywa. boże, jak chciałabym mieć rozmiar 36....eeeech- koniec marzeń .surimi są bardzo smaczne ,fajne jako przekąska-można je wszędzie ze sobą zabrać.polecam. miałam obiekcje ,co do cukru zawartego w nich , ale skoro dukan poleca, to chyba nie mogą być złe,nie? a może to cukier w znikomej ilości?

Witam wszystkich:) czytam sobie i czytam Wasze wypowiedzi i postanowiłam się dołączyć bo i ja potrzebuje schudnięcia:) z diety turbo przeszłam na Dukana i zobaczymy co z tego wyjdzie:) dziś 2 dzień walki z moimi kg na proteinkach planowane 5 dni ale zobaczymy czy wytrzymam:). Obecna waga 60 kg (nie wiem czy coś zleciało po wczorajszym dniu bo mi się waga popsuła:() cel 52 kg. Dietkę postanowiłam połączyć z A6W, żeby mieć ładny brzuszek:) Dzulia powiem Ci że tylko pozazdrościć co Ty robisz na tej dietce;p!!!!! rozmiar 36 to moje marzenie ja niestety jestem gruszką więc nie zdołam zgubić bioderek do takiego rozmiaru.. ale rozmiarem spodni 38 nie pogardzę:) pozdrawiam i trzymam za Nas kciuki. życzę wytrwałości :)

Dziewczyny, w sobote zlamalam diete:( Impreza byla u znajomych i wypilam swojskie wino (pyszne bylo nota bene). Wczoraj znow zaczelam od poczatku i mam nadzieje, ze zadne pokusy juz nie beda czyhac. Nie martw sie Grubi - u mnie wagi niet ale w sumie to po ubraniach bede widziec czy lece w dol z kilogramami czy nie. To chyba lepsze niz codzienne wazenie. Podobno waga sie waha o pare deko co kilka dni, a przed okresem idzie do gory nawet o kilo wiec nie katuj sie. Trzymam kciuki - za siebie rowniez.

Agiszon katować to ja się nie będę:) choć kupiłam sukienkę na wesele i muszę się w nią zmieścić i dobrze wyglądać za 2 tygodnie. ale tak się nie zmieszczę to też tragedii nie ma bo mam drugą:) a do wagi jakoś się przyzwyczaiłam, że rano wstaje i wskakuje na nią.:) no ale przecież jak jej nie ma to trudno. po jakimś czasie jak wejdę na wagę mam nadzieje że będę miała miłą niespodziankę:)

Wlasnie, niespodzianke... mysle, ze dziewczyny na tym forum udowodnily, ze dieta dziala. Troszke krotko do tego wesela - ja mam dopiero w pazdzierniku i tez chcialabym wygladac jak czlowiek a nie jak pulpet, wiec zaczelam odchudzanie wczesniej:) Dasz rade, Grubi!

Agiszon wiem że trochę mało czasu, ale dam radę, wcześniej byłam na diecie turbo i z nią 2 kg już zrzuciłam.a po za tym nie mam tak dużo do schudnięcia. warze jakieś 58 kg przy wzroście 168 cm. ja tylko chce z brzucha zgubić odrobinę tłuszczyku (stąd ćwiczenia 6 weidera) i się lepiej poczuć. najlepiej się czuje z wagą 53-55 kg i to jest mój cel.. teraz dobrze się zaczynam czuć w swojej skórze :) choć wczoraj wieczorem miałam dzień zwątpienia ( kakałko ze słodzikiem załagodziło kryzys:)) Agiszon a Ty jaki masz cel?? robiłaś już kiedyś tą dietę? nie wiesz jak z efektem jo -jo.(przy normalnym jedzeniu, oczywiście nie mam tu na myśli jedzeniu dużej ilości słodyczy, jasnego pieczywa, ryżu, makaronu czy ziemniaków bo to już dawno wykreśliłam z mojego jadłospisu:))

Grubi, jak Ci dobrze pojdzie to 5kg brzmi realnie w dwa tygodnie. Powiem Ci, ze tez bylam wczesniej na turbo i tez cos zrzucilam, ale jak juz wczesniej pisalam, nie mam wagi, wiec nie wiem ile. Spodnie, ktore musze podciagac zmotywowaly mnie do dalszego odchudzania. A ze niecierpliwa jestem to zdecydowalam sie na Dukana, bo mozna szybciej schudnac niz na turbo. Ja przy 168 waze chyba cos kolo 82 - pozostalosci po ciazy (nie, zebym sie usprawiedliwiala, bo tego usprawiedliwic sie nie da, niestety). Normalnie, jesli bedziesz stosowac sie w fazie trzeciej do zasad, to nie ma efektu jojo, poczytaj sobie na ten temat - na kazdy zrzucony kilogram musisz stosowac diete przez 10 dni, czyli jak zrzucisz 5kg to 50 dni fazy 3. Czekaj, zaraz Ci dam link do strony, ktora jest moim wyznacznikiem.

http://www.dieta-dukan.pl/ Grubi, poczytaj. Fajne przepisy no i wszystko co niedozwolone oraz ich zamienniki w tabelkach. Ladnie i przejrzyscie. Na pewno sie przyda. 'Yesterday is a history, tommorow is a mistery but today is a gift'

Nike, famfary dla ciebie: ta ta ta :) Cholera, zjadłam dziś rybę w sosie koperkowo - śmietanowym. Robiłam dla męża i nie chciało mi się osobno dla siebie. Już mi z tym źle. Powiedzcie mi, czy to, że złamałam dietę oznacza, że wszystko muszę zaczynać od początku? Buuuu, a taka byłam twarda - przez dwa dni ;)

agiszonku, to wcale nie oznacza ,że musisz zaczynać wszystko od początku, zdarzyło się i trudno.dukan napisał że w takiej sytuacji należy po prostu kontynuować dietę i nie mieć wyrzutów sumienia,byłe nie było to notoryczne. inaczej w życiu ludzie by przeszli do następnej fazy.ja się przedwczoraj złamałam na miseczce truskawek ,których nie powinnam , ale waga i tak spadła, więc nie przejmuj się i głowa do góry.

O Jesssu, dzięki dziewczyny. A już myślałam, że tylko ja tak nie potrafię się trzymać reguł. W zasadzie tylko raz, ale się liczy. W niektórych dietach trzeba w takim wypadku przerwać i zacząć wszystko od początku. Cieszę, się, cieszę. A chciałam wam powiedzieć, że właśnie zjadłam pyszną jajecznicę na jogurcie naturalnym. Jak byłam mała to mama nam robiła jajecznicę na śmietance i okazało się, że na jogurcie smakuje tak samo dobrze :)

Agatiszon dziękuje Ci bardzo za tą stronkę na pewno skorzystam a raczej już jeden przepis zrobiłam na ptasie mleczko pycha. Jak pomyśle o czekoladzie to kawałek ptasiego załatwia sprawę:) i nie martw się ja też nie wytrzymywałam nigdy na dietach i jakąś małą odskocznie robiłam:) a po za tym lepsza taka wersja zgrzeszenia niż jak byś miała słodycze jeść.

Dziewczyny, sorki, ale właśnie piję piwo :) I jest cudne i zimne i genialne... Jakoś tak mam, że jak jest mecz to nie mogę bez piwa :( A mecz jest. Co prawda do dooopy, ale jest :)

Dzięki Nike. A myślałam, że grzech śmiertelny popełniłam - choć bez soku, bo w sumie wszyscy mówią, że piwo ma najwięcej kalorii i jak już to wódkę z czymś light pić. A co ja zrobię, jak ja piwna dziewczyna jestem? Grubi, jak zrobisz coś jeszcze to daj znać, jak wyszło. Cieszę się, ze stronka Ci spasowała. Ja jakoś mało czasu mam na robienie tych specjałów :( Chciałam również powiedzieć, że dziś mój dzień piąty proteinek i chyba jutro już dorzucę węglowodany. Jak na 5 dni dwa grzechy to chyba niedużo, co? Ale jak to mówią, nie chwal dnia przed zachodem słońca (szkoda, że go dziś na moim niebie nie widać) i jeszcze jakiś grzech mogę dziś popełnić. Trzymam kciuki, żeby jednak się udało, czego i Wam życzę. Buźka.