Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

Hej ja po szczepieniu ale poszłam do rodziców na piakary od razu i dopiero o 20 wróciłam do domku. Mała niestety cały czas płacze nawet teraz kiepsko jej się śpi po tym szczepieniu (po pierwszym spała cały dzień musiałam ją budzić na jedzenie). A ja nawet nie mam już pokarmu bo chyba przez to gorąco wszystko wyparowuje a mała cały czas na cycu wisi masakra padam na pysk. A i jeszcze byłam u księdza o chrzest to kazał czekać na proboszcza ale nie wie kiedy on będzie :( i znów wymyslenie że ślubu kościelnego nie ma itp. Jakbym miała czas z dwójką dzieci latać co chwilę i szukać proboszcza i pytać czy się zgodzi. A dziecko najlepiej na siedząco karmić jak jeszcze nie siedzi to właśnie w np foteliku tak aby się nie zadławiło.

agusia2058 - my na kolki kupilismy małej katater http://allegro.pl/na-kolki-windi-kateter-rektalny-10-szt-i2507908504.html i musze powiedziec rewelacja, lepszy niz wsadzanie termometru do pupy, mala pozbyla sie kolek, a darła sie strasznie, wrecz wydzierała. Polecam ten produkt bo nam pomogl. Ja corke karmilam sloiczkami na poczatku, a potem sama gotowalam. Karmilam w krzeselku bo mam z mozliwoscia lekkiego pochlenia dziecka.

Ja malej podaje herbatke rumiankowa i koperkowa, bo skoro mi sie chce pic to jej tez. Dodam ze w wiekszosci karmie butelka, cycus tylko jak mala bardzo chce sie przytulic i nie moze zasnac.

A ja mam problem bo małą karmię tylko piersią i teraz w te upały cięzko jest a Nadia nie chce wcale butelki ani smoczka i nie pije nic masakra to jest dopiero mega problem bo na dworze musimy szukać miejsca aby usiąść i cyca dać bo przecież jest gorąco i mała płacze bo chce pić a butelkę nie umie zassać. nie wiem jak ją nauczyć :(

Kasiek a moze typ butelki jej nie odpowiada. Butelki tommee tippy bardzo przypominaja piers matki. I kolejny upalny dzien. Na sama mysl o gotowaniu obiadu chce mi sie plakac.i oczywiscie w najwieksze upaly wypadl mi okres...

Gość agusia2058
Kasiek po prostu musisz jej co chwilę dawać butlę lub smoka to się przyzwyczai. Moja Zuza też nie chciała na początku smoka, ale tak długo ją męczyłam aż się przyzwyczaiła i teraz nie ma problemu ani ze smokiem ani z butlą. Mam butelki Tommee Tippee i pasują jej, a herbatkę nawet chętniej pije z Avent ostatnio

Gość mrowka912
Dzięki dziewczyny za rady:) Dziś ugotowałam marchewkę z ziemniaczkiem, bo sama marcheweczka mu smakuje. Ja karmiłam piersią, butelką avent, a teraz butelką tommee tippee i małemu pasuje. ogólnie jest strasznym żarłokiem, więc ciągnie wszystko, co ma w buźce:) smoka ma tylko do spania.

Gość mrowka912
Dodam jeszcze, że daję synkowi do picia wodę, a czasami robię herbatkę koperkową.

Hej dziewczynki. Bardzo ciężki dzisiaj dzień upał ostry. A Nadia nie chce butelki i już na głodną jej dawałam przy cycku jej dawałam dla zmyłki i nie chce :( Nie umie się do niej przyssać, chce cyca ale jak jej dam palca to umie się przyssać do niego a do smoka czy butli nie. Ja używam Avent może faktycznie spróbuję TT ale smoczki jaki by nie był a ma ich kilka i żadnego nie chce. Zaciska na nich dziąsła, przesuwa językiem z jednego kącika ust do drugiego i w końcu wypych językiem. A my jutro wybieramy się do ZOO :) po warunkiem, że nie będzie upału ani deszczu.

W koncu jest czym odetchnac. Kasiek chyba jednak nici z Waszego wypadu:( A no wlasnie. Ja zapraszalam Was na kawe i zadna nie przyszla. Zapamietam to sobie;) Mrowka ja zagladam na sklad gotowych obiadkow i tym sie posilkuje dobierajac warzywa do zupki. Milej rodzinnej niedzieli Laski;)

No niestety z ZOO nic nie wyszło, ale w tygodniu jak będzie pogoda to napewno pojedziemy bo mój mąż ma aż tydzień urlopu tylko tyle udało mu się wydębić od szefa :(

Kasiek moj maz tez bedzie miec tylko tydzien urlopu w wakacje. Nasze plany wakacyjne sie skrocily i zabiore dzieciaki z tych legnickich smrodow tylko na 5 dni po powrocie konczy mi sie macierzynski i ruszam z zalatwianiem wszystkich formalnosci dla wlasnej dzialalnosci. Dziewczyny czy macie jakas zaprzyjazniona ksiegowa,ktora moglybyscie polecic?

no a mój niestety ma 3 tygodnie urlopu, cała firma staje na 3 tygodnie i wszyscy kierowcy w tym samym czasie mają wolne. ale może to i lepiej bo uda nam sie trochę spraw załatwić. nadal niestety jestem na etapie poszukiwania pracy a tak by mi się przydała-:) mam istny cyrk w domu. mam córkę, sukę i kotkę i wszystkie 3 chcą się na raz przytulać albo sie ganiają po całym mieszkaniu, robiąc przy tym potworny bałagan i hałas a jeszcze Mańka sobie upodobała wyciąganie ubrań z wszystkich szafek które może otworzyć więc mieszkanie wygląda jak pobojowisko.

Anka a czy Twoj maz jezdzi w firmie ktora miesci sie w Raszowce? Ja na etat nie mam jak wrocic dlatego sprobuje dzialac na wlasny rachunek

Gość księgowa dobra
dobra i tania księgowa ma biuro na Kwiatowej,p. Kurylak, Biuro EK.

Gość Korbaaaaaaa
Witam!! Dzis dostaliśmy nowa dostawę kolorowych dmuchanych turystycznych wanienek:)) Zapraszam na aukcję, wanienki są bardzo wytrzymałe, renomowanej firmy OLMITOS! Bardzo praktyczne, idealne dla maluchów na wyjazdach, działkach etc:) http://allegro.pl/show_item.php?item=2527452773 Pozdrawiam!!!!

tak, jeździ w mf z raszówki. a co planujesz robić w ramach tej działalności gospodarczej? wiadomo to zawsze lepiej być sobie szefem ale z drugiej strony sposób w jaki sa traktowani przedsiębiorcy w pl woła o pomstę do nieba zwłaszcza jeżeli chodzi o kredyt itp.

Gość tusia87
Kasiek,a probowalas dac jej mleko odciagniete z piersi, butla?moja wody z butelki niezbyt ale mleczko odciagniete zaraz zaskakuje butle:)mamy wlasnie TT ale ostatnio i aventa co przy laktatorze mam pociagnie a smoka kulke z campolu tylko toleruje,miala z tt ale niezbyt jej pasil tak samo z lovi.zazdroszcze wam tych urlopow,moj dopiero moze w pazdzierniku urlop dostanie,moze...:/

Gość tusia87
a te kateterki z windi polecam tez uzywalismy przy kolkach.

Anka moj maz tez tam jezdzil. Fajna firma ale w domu za rzadko... A ja mysle o swojej aggencj reklamy

my sobie chwalimy, jeździ już 4 lata u nich, a jak pracował w pl to był w domu co tydzień i zarabiał 3 tys. cos kosztem czegoś. mój mąż tez mnie namawia do własnej działalności ale najpierw chciałabym mieć kapitał żeby cokolwiek zacząć, więc szukam.

Anka moj maz tez tam jezdzil. Fajna firma ale w domu za rzadko... A ja mysle o swojej aggencj reklamy

Anka a jak Twoj maz ma na imie? Na pewno zna sie z moim Michalem. Pracowali razem. Ja sie nie martwie o kapital bo wszystkie potrzebne narzedzia pracy mam,a biura nie zamierzam narazie wynajmowac. Bede wykonywac zlecenia w domu. Mam wsparcie meza a w razie czego i pomoc finansowa;) wazne zemam chec i motywacje

Tusia próbowałam i z moim mlekiem nawet wyciskałam jej troszkę do buzi aby poczuła, że to mleczko ale ona nie umie się przyssać do żadnego smoczka więc i smok z butki jej nie idzie. Dziwi mnie to bo jak jej dam np palca to zaczyna ssać a ze smoczkiem nawet przez chwilkę nie chce zassać.

Anka widzisz jaki swiat jest maly;) Kasiek a probowalas wziac mala glodem? Moze kiedy bedzie naprawde glodna to wypije z butelki. Musisz ja jakos przemoc, bo bedzie straszny problem kiedy bedziesz wracac do pracy... Dominik mleko to pewnie i z kubka by wypil ;)

Gość tusia87
Kasiek to nie ma co,uparta ta twoja córa,moja w sumie na poczatku tez butli nie umiala,ale po kilku razach,teraz jak trzeba to pije moje mleko bez problemu z butelki,potrafi nawet zasnac:P wiec sprobuj z tommy tippy,naprawde sa jak piers mamy:)wiecie ze moja mala lepiej zasypia w swoim lozeczku niz jak ze mna:)tylko jeszcze te spacery na rekach zamiast w wozku oby jej przeszly:)choc jak ma humor to w parku na drzewka patrzy jak otworze jej budke,jednak szybko sie wszystkim nudzi to moje dziecko:P

Gość tusia87
albo wez ja sposobem,wyjmij piers i podloz szybko butelke i tak w kolko,moze zaskoczy jak poczuje ze roznicy ww smaku nie ma,a potem i pic juz wezmie:P

Dziewczynki dzięki za rady. Ja już wszystkie metody oprócz zmiany butelki próbowałam. I na głodniaka i podmiankę butla pierś i jedno i drugie równocześnie. Efekt jest taki, że małej jak tylko wkładam smoczek od butelki do buzi to jest histeryczny krzyk a jak znów cyc to się uspokaja. Czuję, że nawet zmiana butelki nie pomoże bo ona wyczuwa, że to inny "materiał" bo palca mojego ssie a butla jest be. A i jeszcze nawet próbowałam natrzeć smoczek o piersi aby zapach był mój i mleczko w środki i też nic. Chyba tylko łyżeczka mi pozostanie.