Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

Hej Dziewczyny. My dzis o 7:00 wyruszylismy na spacer zeby Oli nie narazac na slonce. A zaraz zabieram sie za domowe syzyfowe prace... Dominik w stosunku do Oli i tak pozno siada. Ola choc teraz trudno mi w to uwierzyc w wieku Dominika juz raczkowala. Jesli chodzi o mowienie to u nas tez szybko to poszlo. Dziewieciomiesieczna Ola poslugiwala sie juz zrozumialymi dla mnie slowami. Dominik chyba tez szybko zacznie mowic. Za to pozno byly u nas zabki i chodzenie. Kurcze... Dominik zrobil wlasnie pieluszkowa niespodzianke.

Hej Dziewczyny. My dzis o 7:00 wyruszylismy na spacer zeby Oli nie narazac na slonce. A zaraz zabieram sie za domowe syzyfowe prace... Dominik w stosunku do Oli i tak pozno siada. Ola choc teraz trudno mi w to uwierzyc w wieku Dominika juz raczkowala. Jesli chodzi o mowienie to u nas tez szybko to poszlo. Dziewieciomiesieczna Ola poslugiwala sie juz zrozumialymi dla mnie slowami. Dominik chyba tez szybko zacznie mowic. Za to pozno byly u nas zabki i chodzenie. Kurcze... Dominik zrobil wlasnie pieluszkowa niespodzianke.

Hej Dziewczyny. My dzis o 7:00 wyruszylismy na spacer zeby Oli nie narazac na slonce. A zaraz zabieram sie za domowe syzyfowe prace... Dominik w stosunku do Oli i tak pozno siada. Ola choc teraz trudno mi w to uwierzyc w wieku Dominika juz raczkowala. Jesli chodzi o mowienie to u nas tez szybko to poszlo. Dziewieciomiesieczna Ola poslugiwala sie juz zrozumialymi dla mnie slowami. Dominik chyba tez szybko zacznie mowic. Za to pozno byly u nas zabki i chodzenie.

Hej Dziewczyny. My dzis o 7:00 wyruszylismy na spacer zeby Oli nie narazac na slonce. A zaraz zabieram sie za domowe syzyfowe prace... Dominik w stosunku do Oli i tak pozno siada. Ola choc teraz trudno mi w to uwierzyc w wieku Dominika juz raczkowala. Jesli chodzi o mowienie to u nas tez szybko to poszlo. Dziewieciomiesieczna Ola poslugiwala sie juz zrozumialymi dla mnie slowami. Dominik chyba tez szybko zacznie mowic. Za to pozno byly u nas zabki i chodzenie. Kurcze... Dominik zrobil wlasnie pieluszkowa niespodzianke. Aleksandra 24.02.2010(4350g, 58cm), Dominik 10.03.2012(3920g,57cm) moje Słoneczk

Rewelacja. Caly czas pokazywal sie blad a teraz wywalilo kilka razy ten sam post. Przeprasz

Gość mrowka912
Kiinga, możesz mi napisać coś więcej o zagęszczaniu mleka? Ty gotujesz kaszkę ryżową i dodajesz do mleka? Dominik pije to z butelki? Na każde karmienie tak robisz, czy tylko na noc? Pytam, bo mój bąbel budzi się w nocy 1-3 razy na karmienie, a ma już prawie 5 miesięcy, więc jestem wciąż nieprzytomna i niewyspana. Ładnie śpi w dzień, ale ja wtedy gotuję albo sprzątam i nie mam jak pozwolić sobie na drzemkę, by trochę odespać. I gratulacje dla siedzącego Dominika:) A Wy dziewczyny, co robicie, by dzieciaczki przesypiały noce?

Witajcie dziewczyny czy słyszałyście może o kimś kto zajmuje się rehabilitacją niemowlaków w Legnicy? (chodzi mi o kogoś z polecenia). Dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje, ale o zabiegach na NFZ o tej porze roku można tylko pomarzyć.

Mrowka ja gotuje make kukurydziana. Zagotowuje w rondelku 0.5 litra wody. Do szklanki wlewam zimna wode-pol szklanki- i wsypuje jedna czubata lyzke maki kukurydzianej,mieszam.rozrobiona z woda make wlewam do wrzatku i gotuje ok. 5minut. Studze i mam na kilka karmien. A mieszanke przygotowuje tak samo jak na wodzie. Wlewam do butelki maczke i wsypuje mleko. Caly czas podaje Dominikowi xageszczane mleko. Bardziej mu to odpowiada niz mleko zkleikiem kukurydzianym i lepiej sie najada. A co do spania... Ja pilnuje zeby dzieciaki po 15:00 juz nie spaly. O 18:00 zaczynam kapiel. Pozwalam Dominikowi troszke sie popluskac. Po kapieli standardowo zabiegi pielegnacyjne butla i spanie:)

Gość wanda.anda
nie mam zaufania do lekarzy z legnicy, ja jezdzilam do wrocławia, moją ciążę prowadził dr Świdrak...

Magnolia nie pomoge. Moja znajoma jezdzila z dzieckiem na rehabilitacje do Lubina.

Kiinga gratulacje dla Dominika :) My po pierwszym szczepieniu i tak się zastanawiam że za te pieniądze to szczepienia powinny być bezbolesne! Tyle kasy to kosztuje że masakra. Wybrałam 6w1 tak jak dla starszej, i szczerze mówiąc żal mi tych mam i dzieci których nie stać na opłacenie szczepień skojarzonych. My mieliśmy dwa nakucia i mała tak plłakała że aż łzy jej leciały :( Starszą szczepiłam na ospę, bo idzie do przedszkola i musze pochwalić moją córkę że była bardzo dzielna :) mobilizacją były naklejki od pani pielęgniarki Młodsza ma wysypkę ale raczej to potówki i mam zmienić płyn do kąpieli na płyn dla alergików, zobaczymy co dalej. Dodatkowo na kolki i twarde kupki dostałam priobiotyk do podawania raz dziennie. Mam nadzieję że moja niunia przestanie się męczyć.

Obserwuje Dominika w siadzie i zastanawia mnie to ,ze wykonuje takie gwaltowne podrywy jakby probowal wstac. I nie pamietam zeby Ola tak robila. Nie wiem czy on tak okazuje swoj entuzjazm... Az mu sie oczka swieca z radosci kiedy siedzi kolo siostry i patrzy jak ona sie bawi zabawkami. Szczepienia sa straszne. Ja przed kazdym szczepieniem spac nie moge z nerwow. Jowita z plynami dla alergikow to tez bywa roznie. Jak juz pisalam Oli przy uczuleniu slonecznym Emolium wcale nie sluzylo. Dominikowi przy wysypce tez bardziej przysluzyla sie kapiel krochmalowa niz zachwalane Emolium P. A moze to ja mam takie nastawienie do tych produktow. Ale przez ponad dwa lata na kazdej wizycie z Ola u lekarze slysze EMOLIUM.

Gość tusia87
Jowita,tak to straszne jak te dzieciaczki cierpia na szczepieniach,i tak jak mowila Kinga,ja tez nie moglam spac przed pierwszym szczepieniem malej i jak pomysle o nastepnym to juz mam ciarki,na szczescie teraz tylko jedno uklucie.Ja kupilam takie plasterki znieczulajace Emla,i teraz juz bede mogla je zastosowac bo sa od 3 miesiaca wiec pytalam na szczepieniu w ktora nozke potem szczepionka i wczesniej malej znieczule,oby zadzialalo:)Kinga ty to masz werwe o 7 rano na spacerku:)my z mala na drugi bok sie wtedy przewracamy:P a mala chyba juz zeby mecza,slini sie raczki non stop w buzi i nieraz placze po zassaniu piersi ze widac ze cos ja tam boli,a jak podaje jej butle z woda to sie nia bawi i jezdzi po dziaslach,i widac wtedy ulge,co polecacie na dziaselka?jakie specyfiki? mój suwaczek

Tusia moim dzieciom nie pomagają żadne środki na zęby, ale stosujemy teraz Bobodent a z synkiem przerobiłam naprawdę wszystko łącznie z czopkami Viburcol i nic :( A ja mam pytanie czy któraś z Was wie może gdzie w Legnicy można kupić BioGaię na promocji? Przestałam ją podawać Nadii i niestety wróciły bóle brzuszka i od dwóch dni nie ma kupki :( Kinga te Twoje dzieciaczki to strasznie wyrywne są do siedzenia i wstawania łobuziaki kochane. Moja Nadia też robi kołyskę bo chce siadać ale jeszcze jej się to nie udaje i niech tak zostanie narazie bo biegać za dwójką to będzie wyzwanie :)

ja w Lubinie zaplacilam za BioGaia zaplacilam 44,10 jestem ciekawa czybto pomoze :) dodatkowo sabsimplex dostaje 2*dziennie, najgorsze jest stekanie nocne od 3 rano, musze wtedy mala brzc do lozka i trzymac smoka zeby nie wyplulw, wtedy zasypia i konic stekania, ale jak smok wypadnie to od nowa steka. na kupke dobry jest katater windi , my stosujemy od dwoch tyg. i jak mala nam daje popaalic bo ma kolki to wtedy katatorem jej pomagamy POLECAM

Gość agusia2058
Kasiek81 zadzwoń do apteki na Pomorskiej (tej obok Ricco), ja tam kupowałam BioGaia za 21 zł, aż sama byłam w szoku. Nam niestety nie pomogła, jak zresztą wszystko inne. Kateterki działają tylko na kupkę, a w kolkach jakoś nie bardzo. Mała skończyła już 4 m-ce, a te cholerne kolki jakoś nie chcą odpuścić :/ Dodatkowo zaczęło się ząbkowanie, cały czas łapki w buzi, językiem nawet się głaszcze po dziąsłach, wszystko wkłada do paszczy. No a jutro kolejne szczepienie

W koncu sie zmobilizowalam...dzieciaki siedza z babcia a ja wyrwalam sie do fryzjera:)Agusia jestes pewna ze Zuzia nie ma jakiejs alergii pokarmowej? Moze przez to boli ja brzuszek...

Gość mrowka912
Ja też kupowałam biogaję na pomorskiej w aptece aloes i była o połowę tańsza niż w aptece np. w carfurze! Mojemu synkowi na bolący brzuszek pomógł DELICOL - enzym w kropelkach trawiący laktozę w mleku z puszki i z piersi. a teraz szukam szczepionki 5w1, apteka aloes może ją sprowadzić za 170zł, a w poprzedniej przychodni płaciłam za nią 130zł! niestety w kauflandzie jej nie ma:( Może wiecie, gdzie dostanę ją taniej?

Mrowka i Agusia ja też kupowałam w aptece na Pomorskiej w takiej cenie ale to było ponad 2 miesiące temu :) i wątpię czy mają tak długą promocję ale zamówiłam już na allegro wg adresu od Deko28 :) Natomiast na bóle brzuszka mojej córeczce właśnie najbardziej pomaga Delicol tyle, że też jest drogi. Ale trzeba go podawać do każdego karmienia i jest ok. U mnie natomiast zastanawiająca jest ta kupka a właściwie jej brak. I Nadia bardzo śmierdzące bączki puszcza hym... a może ja coś zjadłam co jej zaszkodziło. Sama nie wiem. Kinga super, że się wybrałaś do fryzjera :) ja chyba zaczekam z fryzjerem aż do listopada przed pójściem do pracy. A mam dylemat z tych chrztem :( bo muszę jeszcze załatwić zaświadczenie z parafii gdzie mieszkam, że zezwalają na ochrzczenie dziecka w innej parafii (przy Franku takich cyrków nie było). I dopiero w piątek ksiądz to przyjmuje bo wakacje sobie zrobił a chrzest ma być w niedzielę. I wszystko takie na ostatnią chwilę i ja cała w nerwach. Nie lubię tak.

Mrowka do konca sierpnia jest zastoj w hurtowniach i mozesz miec problem z kupnem szczepionki. Ale 170 zl to faktycznie duzo,bo 6w1 kosztuje niewiele wiecej. Ja dzwonilam po wszystkich legnickich aptekach. Sprobuj.moze gdzies maja. Maly sie ucieszyl na moj widok.chyba podoba mu sie nowa fryzura;)

Kasiek ja musialam już iść do fryzjera, bo miałam bardzo podniszczone końcówki i włosy mi się dosłownie sypały. U mnie ciężko jest z wysiedzeniem w jednym miejscu, a dziś ponad godzinę siedziałam z samą farbą. Ale przynajmniej na chrzciny już nic wielkiego nie będę robić. Tyle co pójdę żeby mi jakoś włosy ułożyła. Któraś z Was pisała jakiś czas temu o spacerówce X LANDER. Muszę przesadzić Dominika z tego grzmota do spacerówki już teraz i zależy mi na wysokim komforcie dla malucha. Waham się między BEBETTO FILIPPO a X LANDER XA. Wydaje mi się, że funkcyjnie jako spacerówki są podobne. Z tą różnicą, że markę BEBETTO znam, a X LANDERa nigdy nie prowadziłam. Zależy mi głownie na szeroko rozstawionych pojedynczych i pompowanych kołach z amortyzacją. Siedzisko musi się rozkładać do pozycji leżącej. Wózek powinien mieć łatwy dostęp do kosza na zakupy ( w moim obecnym wózku to jest katastrofa). I dobrze byłoby gdyby do wózka można było dokupić zimowy śpiworek.Może macie jeszcze jakieś inne sprawdzone modele, które spelniają takie kryteria? Albo któraś używała któregoś z wymienionych przeze mnie wózków. Poradźcie coś.

Gość deko28
Kiinga chyba musimy się umówić na spacer:) dam Ci wtedy poprowadzić:) a poważnie , nie wiem jak jest ze spacerówką bo godnola jeszcze w uzytku. Generalnie wózek łatwo się prowadzi i jest bardzo skrętny, śpiworek na zimę był w zestawie, oparcie niby się rozkłada do końca, jedyny minus to brak przekładanej rączki bo mam 2011, w nowych ponoć już są.

ja mam x-landera xa i jestem mega zadowolona, Kinga idz do sklepu z wozkami i zobacz jak sie oba prowadza, ja jestem zadoiwolona bo wozek sam jezdzi, nie czujesz oporu wozka. spiwor byl w zestawie, i kosz na zakupy jest pakowny. wiecej napisze ci na fc jak mala zasnie bo jest marudna i na rekach ja mam

Dzięki dziewczyny:) poszłabym do sklepu żeby sobie pojeździć jednym i drugim, ale niestety tak się składa że tam gdzie mają w sprzedaży Bebetto nie ma X Landerow, a latać z jednego końca miasta na drugi, to zdążę zapomnieć jak się sprawował ten pierwszy ;)

Kinga może to Cię zainteresuje http://ogloszenia.lca.pl/ogloszenie,120159,Sprzedam_wozek_jescze_rok_na_gwarancji_780zl.html ja niestety muszę mieć mały wozek chociaż x zawsze mi sie podobał, z roana marity przesiedliśmy się na graco bo zajmuje mało miejsca a nie jest typową parasolką w której dzieci siedzą jak niepełnosprawne i od razu wyglądaja jak garbate. tez zaliczyłam dzisiaj fryzjera, włosy mi rosną jak szalone ale też wypadaja garściami.

Kinga ja mam Atlantic Espiro i myślę, że to jest taka troszkę tańsza wersja x-landera super się prowadzi ale myślę, że jeden i drugi ma jedną wadę szerokie rozstawienie tylnych kół, które jest super w trasie ale np w sklepach utrudnia przejścia przez kasy :(

Anka dzięki :) Kasiek, a czy ten wózek jest w wersji tylko spacerowej?