Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednamama

Czy sa tu jakies mamusie z Irlandii??

Polecane posty

WItam dziewczynki!!!! Gracja to współczuję widocznie coś ci zaszkodziło ,może coś zjadłaś (a czy tylko tobie a jak reszta domowników?) U nas też pada chwilami przestaje ,ale dziś nie da się spacerować więc areszt domowy., Ja idę zaraz kawkę zrobić i wyczarować jakiś obiadek., miłego dnia

witam:) ja dzisiaj siedze w domu. pogoda dobra, slonecznie z przelotnymi opadami. ale nie wiem, czy zechce mi sie gdzies ruszyc. gracja - biedaku sprobuj moze coli albo pepsi, czesto pomaga na takie problemy. eva - co dzisiaj czarujesz na obiad? ja kompletnie nie mam pomyslu:O a mi sie mleko skonczylo i kawy nie bedzie:O chyba, ze pozniej malemu bede robic to zrobie troche wiecej, ciekawe czy przejdzie kawa z modyfikowanym;) milego dnia dziewczynki

Gracja tak bywa wszyscy jedzą a jednemu może coś zaszkodzić! Grudniowa poszperałam w przepisach i filety z kurczaka w cieście piwnym ,ziemniaczki i mizeria., Ja rano też z Matim biegusiem do sklepu po mleko i chleb ., bo kawka to tylko z mlekiem ., a z tym modyfikowanym to warto by spróbować he he.,

hehe filety z ziemnaikami i mizeria mialam akurat wczoraj;)ale o ciescie piwnym nie slyszalam. zreszta chyba szkoda by mi bylo piwa;) a dzisiaj chyba jakas zapiekanke z makaronem zrobie, mam duzo makaronu i duzo sera a reszte pokombinuje. wlasnie. to dobry pomysl:)az zglodnialam:)

Grudniowa tam aż tak dużo tego piwa nie idzie pół butelki ( ale zawsze coś , ) a takie zapiekanki to ja też uwielbiam .,i szybko się je robi a jak smakują pycha

Witam! W Fermoy pogoda nie najlepsza. Bardzo mocno wieje i popaduje co chwilkę. Mała jeszcze śpi więc staram się jak najwięcej dowiedzieć na temat okresu okołoporodowego. Ostatnio wieczorami z mężem polujemy na łóżeczko w internecie. Już upatrzyliśmy sobie łóżeczko rosnące z dzieckiem firmy Stokke. Bardzo fajne mebelki dla dzieci robią. W Irlandii raczej nie są łatwo dostępne albo jeżeli już, to mają astronomiczną cenę. Dziś na obiad zrobilam fasolówkę :) Teraz zabieram się za sprzątanie, nie ma co siedzieć i hodować sloninki po posilku, tym bardziej, że mam już 16kg na plusie :)

Przepraszam ze sie troszke nie odzywam ale mam strasznie duzo na glowie. Ostatnie dni w Polsce... a w nastepny poniedzialek niestety wracam do pracy. Jak juz dojade do Irlandii (w sobote) to postaram sie nadrobic zaleglosci i stac sie bardziej regularnym gosciem:-) Pozdrawiam serdecznie.

Witam Mój synuś właśnie po szaleństwie i zjedzeniu kaszki zasnął., Agusiak jak dzisiaj samopoczucie? a mebelki super ,oglądałam w necie ,to łóżeczko faktyczne ładne i praktyczne., a co do nadmiaru wagi to po porodzie przy dwójce maluszków szybko wrócisz do wagi z przed ciąży., Paulinka wiadomo pakowanie, zakupy, wiele spraw przed wylotem ., to miłego lotu ., ! Grudniowa co tam u ciebie? Gracja a jak tam samopoczucie? miłego dnia

Witam Samopoczucie dobre.. Mam pytanie bo na mojej wkładce pojawiła sie brązowawa wydzielina,czy moze u was tez takie cos wystapiło?? Ja w pierwszej ciazy nie miałam nic do konca,zadnych oznak!

Gracja u mnie pojawiła się dopiero brązowa wydzielina ,bo miałam masaż szyjki macicy ponieważ już byłam po terminie., może zadzwoń do swojej położnej., Ja właśnie wróciłam z spacerku .,miłego wieczorku

W czwartek mam wizyte w szpitalu,narazie nie bede sie martwić i panikowa,raczej bede sie bacznie obserwowac,jesli bedzie tego wiecej to zadzwonie,czuje sie dobrze...moze to jakies pierwsze oznaki..ja juz mam prawie 38 tydzien więc wczesniak to nie będzie! pozdrawiam i dzieki

witam was🖐️ gracja - u mnie sie pojawila rozowawa wydzielina na dzien przed odejsciem wod. wiec moze i u ciebie juz sie zaczyna:) a jaka dokladnie ta wydzielina, moze to czop? anusiak - 16 kg to nic, jak mowi eva zrzucisz szybciej niz sie spodziewasz:) jak tam poszukiwania lozeczka? paulinka - ostatnie dni urlopu:)wracaj bezpiecznie i odzywaj sie jak minal pobyt:) co tam u was dziewczynki, jak mija wieczor? u mnie dosc kiepsko maluchy szaleja:O

Grudniowa my korzystaliśmy z pogody , spacerując po parku (blisko domu) , póżniej wpadłam do koleżanki na kawkę i ploteczki ,bo była przez całe wakacje w Polsce no a teraz w domku , młodszego rozpiera energia , a starszy grzecznie studiuje atlas świata.,(jego hobby) Gracja no tak bacznie się obserwuj być może pomału się coś zaczyna dziać.,

Wczesniej jak coś było to żółtawa wydzielina,teraz jest brazowawa ...ale nie jakos dużo!No zobaczymy! Przy pierwszej ciąży,jak wody odeszły to była taka bardziej różowa wydzielina,ale to juz była akcja porodowa w toku! Pare dni temu tez miałam skurcze takie juz wyczuwalne,ból podobny do tego z pierwszego porodu,ale tak kilka minut tylko i ze 2-3 razy!

gracja - na moje oko to ty juz na dniach mamusia bedziesz:) tak ze do szpitala w czwartek na wszelki wypadek wez juz torbe;) eva - zazdroszcze spacerku, u mnie urwanie glowy, tak wieje:Ojeszcze maly marudny jakis cos go chyba bierze bo nosem pociaga:O ogolnie jesien idzie. troche mi szkoda. ale z drugiej strony i tak mam malo czasu ostatnio n

Witam dziewczynki!!! Mój synuś Mateuszek nadal śpi, a ja kawką się delektuję , Pogoda jak na tą chwilkę ładna zobaczymy później ,jeżeli się nie zmieni to muszę zrobić porządki w ogródku., Gracja jak tam dziś się czujesz i czy nadal masz te plamienia? Grudniowa a co u ciebie? mam nadzieję że synusiowi szybko katarek przejdzie , miłego dnia

Witam Jakoś dzis wszystko w normie,niewiem co to miało być...ale ide na mała drzemke,bo jakos siły nie mam dzis do niczego i żoładek mi dokucza:)

Gość anusiak83
Witam! Ciągle polujemy na łóżeczko i czekamy na kończące się aukcje na e-bay-u ale puki co to albo cena nas powala albo jest pick up only a łóżeczko w Niemczech :( Poczekamy :) może coś się trafi. Ostatnio mam okropne problemy z zaśnięciem i później podsypiam w dzień. Czuję takie dziwne bóle brzucha- jak na miesiączkę ale brzuszek nie twardnieje, tylko maleństwo się ciagle rozpycha. Taki różowawy śluz może oznaczać małą domieszkę krwi, ja w takim przypadku udalabym się do lekarza z obawy, bo mogę mieć konflikt. Generalnie jednak czytałam, że może oznaczać zbliżający się poród, odchodzący czop... choć ja takiego nie zaobserwowałam u siebie w pierwszej ciąży. Nie przejmuj sie za mocno, odpoczywaj wizyta już niedługo i się wyjaśni :) Oj moja Lenka ostatnio mi dokazuje.... bunt za buntem. Cały czas uczę się cierpliwości. Dziewczyny jak dlugo podawałyście lub będziecie podawać mleko modyfikowane maluszkom? Moja w grudniu kończy 2 latka. Daję jej Aptamil 1. Pije 2 razy: rano i przed snem po 210ml, kiedy jest ew. chora i nie ma apetytu to daję jeszcze przed drzemką. Zastanawiam się, czy nie przerwać po 2 roczku i wprowadzić tylko krowie lub schemat mieszany.

Gość anusiak83
O spanku już mogę zapomnieć, moja mała wstała razem z nami i jesteśmy już po śniadanku :) Właśnie popijam sobie Neskę 3 w 1, bo staram się odstawić na jakiś czas kawę naturalną. Wczoraj wieczorkiem miałam takie dziwne bóle brzucha i maleństwo się prężył aż się bałam, że coś się wydarzy... ale nie! :D Jest już ok. 33tc to zdecydowanie za wcześnie, niech siedzi ile się da. Eh wieczorem będę padnieta, tym bardziej, że dziś mam lekcję angielskiego do późna. Pozdrawiam MAMUŚKI i życzę miłego dnia, bo pogoda całkiem dobrze się zapowiada i powinno być przyjemnie.

Witam my już na nogach , mały szaleje na całego., Agusiak te ostatnie tygodnie są ciężkie ,ale już bliżej końca i niech maluszek jeszcze sobie siedzi ., a Lenka wchodzi w taki okres dwulatka ,(wszystko na nie) co do mleka dla Lenki to ja za bardzo ci nie mogę pomóc, ponieważ ze starszym synkiem wtedy mieszkałam w Polsce (tam pił Nan PO PIERWSZYM ROKU) a młodszy ma 9 miesięcy i jak na razie karmię go piersią., Gracja daj znać jak tam po dzisiejszej wizycie? Grudniowa co tam u ciebie? Paulinka to wykorzystaj ostatnie dni wakacji i bezpiecznego powrotu, miłego dnia

witajcie:) ja wlasnie przy kawce chociaz raz moge rano cos napisac. u malego dalej zatkany nosek, probowalam nawilzyc sprayem i odciagnac katar frida, ale niewiele wyszlo, wlasciwie tyle co nic:O anusiak - co do mleka to mysle, ze 2 latka to i tak bardzo dlugo i spokojnie mozesz wprowadzic jesli nie krowie zupelnie, to kombinowac np. rano krowie, a do spania modyfikowane. rozumiem ze karmisz aptamilem 1+ tym po roczku? ja malemu podaje aptamil 3 a po roku juz zamierzam pomalu wprowadzac krowie, ale poczatkowo z aptamilem 1+, bo mam na niego sporo kuponow znizkowych i chce je wykorzystac;):P powiem ci ze w polsce tak wszyscy mowia zeby karmic modyfikowanym do 3 roku zycia, a tutaj w irlandii co gadam z jakas mamuska irlandka to slysze, ze po roku juz krowie wprowadzaja, zreszta moja corka tez wczesnie zaczela . eva -gdzie twoja kawa;) zawsze rano przy kawce piszesz;) zycze wam milego dnia, jeszcze sie odezwe🖐️

Grudniowa pewnie że rano kawka , bez niej ciężko mi funkcjonować , lubię kawkę ,ja teraz już II piję ., Mój mały szaleje , energia na maksa., mam nadzieję że twojemu małemu ten katarek szybko przejdzie . Pogoda jak na razie ładna ,więc robię pranie , a później z małym na spacerek.

My po małym spacerku , teraz w domku robiłam porządku w ogródku , grudniowa ja też nie przepadam za jesienią a z zimy to lubię święta (takie w polskie ,z całą rodzinką , a za oknem pada )., juz w środę mój Olek do szkoły i znów się zacznie ,jeszcze w weekend muszę się z nim wybrać po buty do mundurka ,bo okazało się że te ,które kupiliśmy w maju to już są małe,.

eva- ja tez uwielbiam takie polskie swieta, a zwlaszcza, jak za oknem sypie snieg:)tutaj w ogole nie ma takiego klimatu. co do zakupow to wiem cos o tym, moja mala przez wakacje powyrastala ze wszystkich spodni, ja mam to utrudnienie ze u nas nie ma sklepow z rzeczami dla dzieci, tzn. niby sa ale takie maja ubogie zaopatrzenie i jak cos mi potrzeba to po prostu szlag mnie trafia, nigdy nie ma nic na moja corke, wszystko albo na starsze dzieci, albo na bobasy:O no i musze sie wybrac do wiekszego miasta ale nie mam za bardzo czasu, a przedszkole zaczyna sie w poniedzialek:O

Dziś pogoda dopisała i w końcu wysprzątałam ten ogródek ,bo nie mogłam już patrzeć., a teraz zrobiłam kawkę i troszkę piszę.,a mój Matuś zasnął na macie wśród swoich zabawek., Grudniowa masz racje tutaj nie ma takiego klimatu świąt ,może jest ten wystrój ,ale nie ma jak w Polsce. Gracja co tam u ciebie?

tez sie zastawawiam co tam u gracji... moze to byl czop i moze zaczal sie juz porod i wroci do nas z dzidziusiem:) ale mam dzisiaj leniwy dzien... ale od jutra sie zacznie dopiero jazda:O eva ogrodka to ja ci zazdroszcze;) uciekam zajac sie czyms konstruktywnym bo wiekszosc dnia przesiedzialam przed komputerem, jak nigdy!

Witam.... Ja dalej w dwupaku ;) Na wizycie spoko,uspokajali mnie ze te plamienia to przygotowania do porodu najprawdopodobniej,moga byc juz na 3 tyg przed terminem,a jak ustapiło nie ma sie czym martwić.Jak by sie pojawiło jeszcze to do gp poinformowac koniecznie. Ale ustąpiło takze chyba nic wczesniej sie nie wydarzy... Samopoczucie dobre,tym bardziej ze dzis rewelacyjna pogoda była :) Co do Epi-no postepy ida w góre,powoli ale ida juz jestem na 8.8 jak bedzie 9 to bedzie juz dobrze... Niewiem jak inne kobitki robiac 1 cm na dzien i w 10 dni uzyskuja wynik 10cm,ale podziwiam je szczerze! Ja sie ciesze z tego co uzyskalam do tej pory i jestem mniej zestresowana,przed porodem... Nadusia juz odlicza dni do przylotu babci :) A ja czekam na paczke z polski,bo robiłam zakupy na allegro :pościel dla dzidzi,kolorowe pieluszki i takie tam różne przybory! Moze jutro juz będzie,w najgorszym wypadku w poniedziałek... Maluszek szaleje bardzo,dzis o 6 rano tak kopał ze musialam wstac,ale pogoda swietna to zrobilam kawke zbożową i czytałam na balkonie w kocyku,a on chyba nasłuchiwał jak ptaszyna spiewa! :) To miłego wieczorku mamusie :)

Witam cisza się zrobiła więc ja coś napiszę., Dziś dzionek cały w biegu , od rana i dopiero teraz na chwilkę usiadłam ., rano ,że mąż ma na popołudnie mówiąc brzydko wykorzystałam go w zakupach ., a później z młodszym spacerek do szkoły kiedy zaczyna się angielski , później spacerek do domku i szykowanie obiadku A co tam u Was dziewczyny ?