Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czuję już ruchy!!

Czy to prawda, że wczesne ruchy płodu oznaczają wczesny poród?

Polecane posty

Gość Czuję już ruchy!!

To prawda, ze jak się poczuje pierwsze ruchy dziecka w 15-16 tygodniu, to dziecko się urodzi jakieś 2 tygodnie przed terminem?

Gość Czuję już ruchy!!
To dlaczego wszędzie w internecie i w gazetach czytam, że jak tylko się poczuje pierwsze ruchu, to trzeba o tym koniecznie powiedzieć lekarzowi?

Nie, ja czułam wcześniej, urodziłam w 38 ale miałam cc, gdybym mogła rodzic sn to by nic z tego nie było, bo szyjka zamknięta i długa, zero rozwarcia ;] pewnie bym sobie pochodziła jeszcze ze 2 tygodnie .

Gość basia23160
Nieprawda

bzdura:-o Ja czułam ruchy płodu bardzo wcześnie (w 12 tyg już jak kładłam rękę na brzuchu czułam tzw motylki.w 16 poczułam już normalne ruchy) a urodziłam 2 dni przed terminem tylko:-)

Gość sderftghj
W pierwszej ciąży ruchy w 17 tyg a urodziłam 2 tyg po terminie. W drugiej ciąży ruchy w 15 tyg a poród tydzień po terminie

Gość być może ... być moze
poczulam w 15 tc a urodziłam 4 dni przed terminem

Gość 3 po 3
Kiedyś kobiety żyły w przekonaniu że dzień porodu to równo 5 miesięcy kalendarzowych od dnia poczucia pierwszych ruchów dziecka. Oczywiście w moim przypadku to się nie sprawdziło bo miałam cc, a przy drugim rodziłam sn i też ta teoria starszych pań się nie sprawdziła. Ogólnie wierzenia są różne :)