Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

studentka_prawa

Nie znam osobiście nikogo kto by głosował na PIS i na Jarka

Polecane posty

Gość do tylko hołota
masz rację stary zawsze można oszukiwać i to nic złego , teraz widzimy z kim mamy do czynienia jesteś prawdziwy PO-wiec

Gość koza123
Faktem jest że poglądy obu kandydatów sa zbliżone . Dzieli ich sposób prowadzenia polityki . Dlatego wybieram Po. Czy ktoś z Pis-u może mi wytłumaczyć dlaczego kaczka najpierw chciała wsadzić do wiezienia Leppera , później uważała go za wysmażonego koalicjanta a na koniec podłożyła mu świnie ? Możecie mi wytłumaczyć metamorfozę światopoglądu pis???? Jaką mam pewność ze po wyborach nie zmienią sie o 180 stopni ? Jak możecie ufać i wierzyć takim ludziom ?

Gość najpierw wybierze bronka
a potem go orżnie na podatku, dobre,dobre jeden warty drugiego

Gość a ja widziałam jak
Na razie to tylko wyborcy PIS rzucaja miesem i obrazaja wyborcow PO :O I ciagle powtarzaja stare teksty o manipulacji. Chyba Jaro im mozgo zmanipulowal :O

Gość Tylko hołota na PIS...
Kredka na baterie A ja wam powiem dlaczego bardziej wykształceni na PO głosują- bo wykształceni często zarabiają więcej, a tak się składa, że PO popiera bogatszych.." A czy tak się nie dochodzi do bogactwa kraju? Promując ciężką pracę i rozwój? PIS rozwija wyłącznie patologie, teraz rozmnażają się na potęgę ... aby otrzymać becikowe, a potem stoją w MOPSie ... Z powodu tych rodaków państwo przez pokolenia będzie tracić, bo patologia jest dziedziczna ... dzieci rodzą się z chorobami alkoholowymi i innymi schorzeniami, potem dostają renty, becikowe, zasiłki, darmowe mieszkania itd., a rodzice przesiadują pod monopolowym (znam taką rodzinę - teraz rodzi dwa razy do roku, jak jej się uda). Do pracy żadne się nie wybiera ... A dzieciaki kradną, biją i robią co chcą ... potem założą kolejne rodziny i tak bez końca ...

Gość dziewczyna-25
Wszyscy myslacy i znajacy sie na polityce beda glosowa na Pana Jaroslawa.

Gość koza123
Jeszcze jedno słówko - nie wyobrazam sobie abym w wolnym kraju wstydziła się mówic na kogo głosuje , no chyba zeby był to wstyd :O

Gość dziewczyna-25
Na komorowskiego beda glosowac wlasnie tacy jak Ty, ale trudno sie dziwic, jesli uwazasz, ze obu kandydatow poglady są zlizone :) Buhahahahahah

Gość a ja widziałam jak
Jak widac wiekszosc pisowcow sie wstydzi. Dlatego pozniej sondaze sa zupelnie inne niz realia :O

do tylko hołota masz rację stary zawsze można oszukiwać i to nic złego , teraz widzimy z kim mamy do czynienia jesteś prawdziwy PO-wiec" W tej chwili to państwo mnie okrada! Dzięki "opiece państwa", którą ustanowił PIS ... miesięcznie minimum odciąga mi 4000 zł ... i wcale nie pyta, czy chce sponsorować meneli .... Kiedy ja rano w stresie zasuwam do pracy, menele już czekają pod sklepem ... Dzięki takim ludziom jak ja, nie mają żadnego stresu ... :O na brak kasy nie cierpią... Im się wszystko należy, a mnie nic ... nawet do lekarza nie mam kiedy pójść... :O

Gość dodaj nowy
est faktem, że Rosyjskie służby po 89 r. zachowały w Polsce istotne wpływy, bezradność wobec nich widać m.in. w śledztwach dot. zabójstwa generała Papały i Krzysztofa Olewnika. Czy katastrofa w Smoleńsku może mieć związek ze śmiercią asystenta Tomasza Arabskiego w Kancelarii Donalda Tuska - Grzegora Michniewicza, przez którego ręce przechodziły najbardziej tajne dokumenty na linii Rosja-kancelaria premiera? Ze śmiercią Szyfranta Zielonki? Operatora TVNu, który był w Smoleńsku 10 kwietnia? Jeśli pełną władzę przjmię Tusk i Komorowski - te wpływy będą w najbliższych latach będą jeszcze silniejsze.

Gość dziewczyna-25
Po pierwsze te sondaze nie sa wiarygodne, jak juz sie wszyscy przekonali. Tylko szkoda, ze nie wiecie dlczego tak sie dzieje, otoz dlatego, ze np TVN glosy osob ankietowanych ktore sie POWSTRZYMALY od udzielenia informacji przypisują dla KOMOROWSKIEGO. Moja mama pracuje przy robie niu sondazy, na szczescie nie dla tvn. I wiem jak to wyglada. Wyborcza i tvn manipuluja jak potrafia. Co wiecej. PO atakuje PIS, Tus, Palikot, Komorowski, przeciez to co oni mowia, na Pana kaczynskiego, jest wstretne, i swiadczy o ich lęku przed przegraną. I po co wogole to haslo, zgoda buduje? Przeciez to smieszne!

bo nikt kto głosuje na jarka nie przyzna się do tego, bo to wstyd ja chciałam głosować na Jarka na zasadzie ze nie na Bronka, ale nie zagłosuje na żadnego z nich

Gość a ja widziałam jak
A po co TVN mialoby to robic? Zeby sie osmieszyc, ze maja falszywe sondaze? Boze co za bzdury. Kto wam takie glupoty do glow nawkladal? Jarek? TVP? Rydzyk?

Przypominam, że dotąd uznano tylko kłamstwa Kaczyńskiego!

Gość a ja widziałam jak
P.S. Na razie nie widzialam przeprosin Kaczynskiego. Ktos widzial?

Gość a ja widziałam jak
Z tego co wiem mial 48 godz. na przeproszenie za swoje klamstwa i co?

Gość dodaj nowy
he he he ty od tej hołoty ale cię mensa ugryzła, chyba cię wychowano w przekonaniu żeś nic nie wart i słusznie - głosujesz na PO buhahahahahaha

Gość jeden z najgorszych wyborów
wiecie co wam powiem, że ta cała kłótnia o manipulację i propagandę obraca się przeciwko nam samym, większość osób myśli, że jest bardzo światła, bo nie daje się uwieść propagandzie, a w rzeczywistości daje się uwieść po prostu propagandzie przeciwnej, a trzeba mieć prawdziwą bystrość umysłu, żeby rzeczywiście i jedną i drugą propagandę zobaczyć i wybrać co jest dla mnie najlepsze, a nie jak często bywa odrzucać wszystkie wręcz pomysły jednej ze stron - tylko dlatego, żeby powiedzieć "nie" danej stronie - czasami bez jakiejkolwiek refleksji i w tych wyborach naprawdę niełatwo podjąć decyzję, są grupy społeczne, dlla których wybór jest dość prosty - np. lekarze czy więksi przedsiebiorcy a z drugiej strony np. zagorzali katolicy, którzy w myśl swojej wiary powiedzą, że ich obowiązkiem jest głosować na rządy stricte pro-katolickie a co z ludzmi przeciętnymi ? pracującymi na etaciku (często po całkiem niezłych studiach), swiezo po slubie, chcący kredytu, żeby kupić paredziesiąt metrów bloku ? to jest zdecydowana większość i ta wiekszość będzie ciagnięta w jedną i drugą stronę, przez osoby, które mają zasadnicze powody by głosować na konkretnego kandydata a skąd wiesz, że kiedyś nie okaze się, że jestes bezpłodny i bardzo chcesz mieć dziecko ? a zagłosowałes na pis ? a co jesli nawet po najlepszych studiach zycie zle sie ułozy i bedzie Ci potrzebna spora opieka socjalna panstwa ? a zagłosowałes na po ? wybór dla przeciętnego Polaka wcale nie jest jednoznaczny i nie oznacza, że ktoś głosujący na Pis jest idiotą :D a ktoś na głosujący na PO żydem :D nie wierzę, że człowiek naprawdę inteligentny będzie wyzywał wyborcę innego obozu, jesli to robi to jest albo zmanipulowany albo nalezy do tej zdecydowanej mniejszości dla, której wybór jest wprost korzystny i sam próbuje manipulować myslę, że gra wyborcza jest dla niektorych grą o tak duże stawki i z kazdej strony nasycona tak dziką propagandą, że własnie efekty jej widać w tych ostrych sporach wsrod przecietnych obywateli (dlatego rzekomo o polityce sie nie rozmawia czy jest to temat ryzykowny ) Czy wszyscy jestesmy tak cholernie zaangazowani ? A może jestesmy po prostu pionkami w rekach osób mających w tym swój interes i bezmyslnie krzyczymy w ich imieniu, sami najmniej ich obchodząc, co ? Najkorzystniej chyba będzie przeanalizować na zimno, bez kompleksów (głosuje na PO, bom inteligient wyedukowany lub głosuję na Jarka, bom prawdziwy honorowy patryjota i Polak) i bez wyzywania się na wzajem, pozdrawiam

Gość o tych moherach to prawda
ogladalam program w ktorej wypowiadaly sie panie socjolog i politolog i w twardych słowach okreslily elektorat kaczynskiego ciemnota ze wschodnich wsi zmanipulowana skutecznie przez kosciol ktos zaraz powie, ze jest z zachodu i głosuje na kaczynskiego nie zmienia to faktu, ze pewnie jest przesiedleńcem, potomkiem wschodnich powojennych analfabetów :classic_cool:

"ktos zaraz powie, ze jest z zachodu i głosuje na kaczynskiego nie zmienia to faktu, ze pewnie jest przesiedleńcem, potomkiem wschodnich powojennych analfabetów " dobry przykład propagandy ;) zachód to zasadniczo przesiedlency ze wschodu, a tak to logicznie bywa jak jedną część się odcina a drugą przyłącza, coś z ludzmi trzeba zrobić, nie ? ;) i nie zapominajmy o Lwowskiej inteligencji, jako przesiedlencach ze wschodu ;) pozdrawiam

Gość bukaa
hehe, moja mama jest zagorzałym katolikiem, a będzie głosowała na Komorowskiego, bo twierdzi, ze z Kaczyńskiego to taki katolik jak z koziej d*y trąbka. On tylko chodzi do kościoła, ale nie ma w nim wiary, bo potrafi tylko rozsiewać nienawiść. Więc nie jest tak, ze wszyscy wierzący głosują na Jarka.

Gość bukaa
Nie cały zachód to przesiedleńcy ze wschodu, a jedynie tzw. Ziemie Odzyskane. Np. Wielkopolska to głównie rdzenni mieszkańcy

Gość poslanka
Wyborcy PO kto wam pisze te teksty , bo nie wierze , ze wy tak sami z siebie. Pytam ,bo tez chce zarobić, kto płaci za nie najlepiej ? Miro,Rycho a moze Paligłup?

buka biorąc pod uwagę tamto rozumowanie - "tępy wschód " , to procentowo Polska składa się głównie z tępego wschodu czyli wschód współczesny + dawny wschód, który gdzieś się po Polsce rozsiał - głownie na zachodzie http://www.ivrozbiorpolski.pl/img/mapa1-4-3.gif - widać na mapie w linku ile Polski może być wschodem w powyzszym rozumowaniu

Gość bukaa
Natomiast po tekstach zwolenników pisu widać, że sami je piszą, bo są głupie, obraźliwe i w kółko to samo :p

chciałam tylko powiedzieć, że niektóre argumenty są poniżej pasa, jednej i drugiej strony, pozdrawiam i zycze mądrych wyborów ;)

kurde, złą mape walnęłam ;) poszukajcie mapy polska po I wojnie ;) i porownajcie z teraz

Gość bukaa
Wiadomo o co chodzi - o biedne województwa typu Podlaskie, Lubelskie itd. tzw. Polskę B, gdzie odsetek ludzi z wykształceniem podstawowym jest wyższy, gdzie dominuja wsie, gdzie jest bród, smród i ubóstwo. Podział po rozbiorach stopniowo się zaciera, ale wciąz były zabór pruski to bogatsi, lepiej wykształceni ludzie (oczywiście poza Warszawą). Stąd zachód - jako Śląsk i Wielkpolska oraz wschód - właśnie te biedne województwa.