Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 blablabalBLAbla

NEUROTYCY

Polecane posty

Go艣膰 blablabalBLAbla
nie dolujesz - pisz

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 blablabalBLAbla
po tym Tranxene jest calkiem niezle, na poczatku troche chcialo mi sie spac ale teraz jest OK. Czuje sie normalnie :-), bez trzesawki wewnetrznej i 艂omotania serca :-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem se
By艂a艣 na tej rozmowie o prac臋? Jak posz艂o?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
by艂am, poszlo ca艂kiem,ca艂kiem ale maja zadzwonic a z doswiadczenia wiem, ze rzadko dzownia. Moze jednak tym tazem sie uda :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
Dzi艣 czuj臋 si臋 pe艂na energii (mimo sennosci po tabsach), sprzatam, piore i nawet mam nadzieje, na lepsza przyslosc (czego daaaawno nie czulam). Przez chwile pomyslalam nawet zeby nie isc do psychiatry, ze mi to niepotrzebne skoro jest OK. Ale pojde, zeby znowu d贸艂 sie nie powtorzyl.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chinota
blabla, oczywi艣cie 偶e id藕, przecie偶 twoje samopoczucie jest aktualnie moderowane przez tabletki... poka偶 mu te tabletki i niech on prowadzi twoje leczenie. Niestety, musisz si臋 nastawi膰 na d艂ugofalow膮 wsp贸艂prac臋 z lekarzem... mam nadziej臋 偶e trafisz na kogo艣 fajnego. Ja by艂am pierwszy raz prywatnie i trafi艂am do bardzo fajnej babeczki kt贸r膮 polubi艂am i ch臋tnie do niej chodz臋, cho膰 rzadko :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
jestem zarejestrowana do facecika - mam nadzieje, ze jest z niego 艣wietny specjalista i mnie skutecznie "naprostuje" :-) Dziewczyny - ja sie dzis tak dobrze czuje - sorki, ze sie chwale ale to dla mnie nowosc od dluuuugiego czasu :-) wiec prosze o wybaczenie :-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem se
Cieszymy si臋 razem z Tob膮 :)) Ta rado艣膰 pewnie st膮d, 偶e po 1) zrobi艂a艣 co艣 dla siebie, posz艂a艣 do lekarza, 2) rozmowa o prac臋 posz艂a dobrze i zawsze jest nadzieja, 偶e oddzwoni膮, 3) leki zacz臋艂y dzia艂a膰 .... mo偶e i jakie艣 4) .....? Oby ten stan si臋 utrwali艂 馃尰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wtr膮c臋 si臋 do teematu
nazw臋 si臋 staar膮baab膮. b臋dzie kr贸cej. ciesz si臋 popraw膮 Blaba i tak trzymaj. Z do艣wiadczenia mojego,niestety wiem,偶e bez lek贸w jest doopa,przynajmniej u mnie. tyle,偶e 偶ycie trzeba jako艣 prze偶y膰, byle nie przesadzi膰 z niczym. Tak mi si臋 wydaje,偶e moja nerwica przygotowa艂a mnie od dziecka do straszliwie trudnego 偶ycia. Chyba wszystko ma swoje pozytywy.Walcz膮c ci膮gle z sam膮 sob膮,gdzie problemem by艂 dojazd do pracy,czy zakupy a nawet wyj艣cie z domu - mog艂am chyba tyle znie艣c. Lek kt贸ry bierzesz,jest wychwytem wt贸rnym sarotoniny - poprawiaj膮cym nastr贸j - pisz臋 o tranxene - bo chyba to bierzesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 staarabaaba
Mia艂am znajom膮 - bardzo fajn臋 dziewczyn臋 - oczywi艣cie w moim wieku. dopad艂a j膮 depresja w wieku ok 50 lat.Leczenie nie wiem jakimi lekami,szok,偶e mo偶e taka choroba istnie膰,kompletna niemo偶no艣膰 poradzenia sobie w sytuacji tej choroby. Problem 偶yciowy z synem rozrabiakiem,no i jedyne wyj艣cie - skok przez okno z 4 pi臋tra. nas 偶ycie obecnie nie rozpieszcza,tyle,偶e wiemy i jeste艣my przygotowywani na trudne sytuacje. Ja obecnie tak widz臋 sens mojej nerwicy. Cz臋sto s艂ysz臋,ale jeste艣 silna - a od niekt贸rych "sp艂ywa po tobie jak po kaczce"- nikomu nie 偶ycz臋 takiego "sp艂ywania". By艂am po艣miewiskiem,chodz膮cym w latach 70 do psychiatry,nie wstydzi艂am si臋 tego, - cz臋sto s艂ysza艂am "wariatka".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 staarabaaba
Wybaczcie rozwa偶ania starej baby. To moja neurotyczna cecha - JA MUUUSZ臉 DOCIEC,DLACZEGO JEST JAK JEST- szczeg贸lnie zrozumie膰 post臋powanie ludzi wobec mnie- dosz艂am do przedziwnych wniosk贸w: problem nie tkwi we mnie - ale w nietolerancji innych do mnie,do mojego 偶ycia, ich strachu, pisz臋 tu szczeg贸lnie o moim licznym rodze艅stwie. Noo, dostali艣my mieszkanie w 76 r. By艂 alko,rado艣膰 miesza艂a si臋 z rozpacz膮 Nerwica triumfowa艂a.Perspektywa - zostawiam drania. w ko艅cu przea偶y艂 zdrowy rozs膮dek. nie podo艂am sama z 2 dzieci i mieszkaniem.Ale o rozstaniu - my艣la艂am. 12 grudnia tego roku,starszy 6 letni syn ,przelecia艂 mi przez oszklone drzwi. Podci膮 sobie dokumentnie praw膮 臋k臋,pod sam膮 pach膮. Posz艂a t臋tnica,wsystkie nerwy. By艂o to przy wielu ludziach - moje imieniny,alko nie pi艂am - bo leczy艂am nerwic臋 lekami. Na karetk臋 czekali艣my ok godz. Nie b臋d臋 oisywa膰 koszmaru. Potem 3 lata szptali. We mnie bunt - nie pozwol臋 na amutacj臋,nie pozwol臋 na uschni臋cie r臋ki. Walka z sam膮 sob膮 i jazdy do odleg艂ych szpitali od mojego miejsca zamieszkania. W ko艅cu - odm贸wi艂am odebrania syna ze szpitala i zmusi艂am w ten spos贸b,aby poszukali lekarze innych mo偶liwo艣ci. Znale偶li - w Woj.Akademii w lodzi. tam na 贸wczesne czasy,zrobiono mu operacj臋 przeszczepu nerw贸w z 艂ydek - to by艂a zupe艂na innowacja. syna ma r臋k臋 troch臋 szczuplejsz膮,niezupe艂nie sprawna d艂o艅 - ale ma. Potem pobyty w innych szpatalach na rehabilitacj臋, a ja walka ze sob膮 i wiern膮 towarzyszk膮 偶ycia NERWIC膭. Pisa膰 dalej? -

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem se
oczywi艣cie, 偶e pisa膰 ! CZy mia艂a艣 w tym trudnym okresie wsparcie rodze艅stwa?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
dzien dobry :-) StaraBaba - nie musisz pytac tylko pisz, pisz Kochana ja te偶 tak mam, ze MUSZ臉 dociec dlaczego TO mi sie sta艂o, w ogole mam tendencj臋 do dociekania dlaczego cos mi sie przydarza dziewczyny - mam pro艣be, mo偶ecie napisac ile macie lat i z jakiej cz臋sci PL jestescie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 staarabaaba
Czy mia艂am wsoarcie? Teraz po latach - s膮dz臋,偶e tak. Mieszkamy wszyscy w innych miejscowo艣ciach.Mia艂am od niekt贸rych dobre s艂owo w listach,jedna z si贸str pomog艂a mi szczeg贸lnie. mieszka w Poznaniu -odwiedza艂a syna cz臋so,zawsze gdy jecha艂am go odwiedzi膰 - by艂a ze mn膮. No - ale wytrzyma艂o艣膰 ludzka,jest do czasu. nie zapomn臋 nigdy obrazu - Wreszcie koniec leczenia. Przywo偶e s.ze szpitala.Drugi ma ju偶 prawie 4 lata.Padaj膮 sobie w ramiona - ta艅cz膮 w k贸艂ko - I JEST TYLE SZCZ臉艢CIA. mija par臋 m-cy. Jesie艅 - zaczna chorowa膰 mi m艂odszy synu艣. B贸le g艂owy,wymioty .. cz臋ste pobyty w szoitalu - diagnoza "niech pani nauczy si臋 karmi膰 dziecko -to b臋dzie zdrowe. Swi臋ta bo偶egonarodz,79 - wigilia,silny atak u ma艂ego. Idziemy pieszo przez miasto do szpitala,nic nie jezdzi - w szptalu o艣wiadczenie,zrobimy badania po 艣wi臋tach...,potem po nast臋pnych 艣wi臋tach ..przecie偶 jest sylwester. 30 grudnia o 7 rano dosta艂am telegram,偶e zmar艂.

Udost臋pnij ten post

ostatnio dochodze do wniosku, ze mimo moich 20 lat tez jestem neurotyczka. jestem przewrazliwiona, strasznie szybko sie z艂oszcze i denerwuje, rozmyslam, zamykam sie w sobie, mam stany depresyjne, napady zazdrosci, zawisci... ech.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 julka kulka
ale to dziwne ,z e tabletki zaczely tak szybko dzialac...zazwyczaj to kwestia dluzszego czasu przyjmowania...tak slyszalam... ale sie Blablabla ciesze , ze dorbze sie czujesz ina pewno to jest dzieki temu, ze wierzysz w dzialanie tch tabsow i psychika ci sie zmienia, myslenie pozytywniejsze i to zapewne w wiekszej mierze twoja zasluga:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fajna?
ja z katowic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
julka- te tabletki sa tylko na przeczekanie zanim pojde do psychiatry, one zamulaja i dzialaja przeciwlekowo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 staarabaaaba
Typowe. Mam wra偶eniei pewnie tak jest - zamilkli艣cie przeze mnie? - ile neurotyk mo偶e wytrzyma膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 staarabaaaba
przepraszam - czuje si臋 winna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem se
:)) starababo witaj To typowe dla neurotyka, 偶e zawsze obwinia siebie. Nie r贸b tego, przynajmniej tutaj. Nie jeste艣 niczemu winna. Jesli chcesz pisz o swoich prze偶yciach. Mo偶e to b臋dzie Ci pomocne w zrozumieniu pewnych zdarze艅 w Twoim zyciu. PS. Nie nazywaj si臋 "star膮 bab膮". Do staro艣ci Ci jeszcze daleko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
Babo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE ZAMILKLISMY PRZEC CIEBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pisz, piszcie wszyscy moze nam to w jakis sposob pomoze, zalozmy sobie taka mala grupe wsparcia. Ja przestalam pisac bo mialam wrazenie, ze tylko ja pisze a wszyscy maja to gdzies i mnie olali :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem se
0jej ojej. Hej neurotyczki. Jedna si臋 wystraszy艂a, bo pomy艣la艂a, 偶e Jej wspomnienia wystrasz膮 innych i zamilk艂a. Druga poczu艂a si臋 olana i pewnie zastanawia si臋 dlaczego. No co z Wami, dziewczyny? Wiem, wiem, to typowe dla takich osobowo艣ci, te偶 tak mam. Jak kto艣 nie oddzwania, cho膰 obieca艂, jak kto艣 nie odzywa si臋, nie odpisuje... itd, te偶 w takich sytuacjach czuj臋, 偶e wina le偶y po mojej stronie. Ale mam w sobie tak du偶o strachu przed odrzuceniem, 偶e rzadko zapytam co si臋 dzieje. Wol臋 [ cho膰 mnie to bardzo m臋czy :((] czeka膰 na krok tej drugiej strony. Wiele moich zwi膮zk贸w kole偶e艅skich rozpad艂o si臋 z takich powod贸w. Chyba te偶 nie umiem odczytywa膰 czego tak naprawd臋 ludzie ode mnie oczekuj膮. Na poczatku ka偶dej znajomosci [ nie m贸wi臋 tu o relacjach damsko-m臋skich] mam ogronme zaufanie, jestem przyjazna i otwarta. Jestem znie艣膰 nawet jakie艣 zamierzone, lub nie, ma艂e i wi臋ksze z艂o艣liwo艣ci i k艂amstewka, byle by utrzyma膰 znajomo艣膰 i nie by膰 pos膮dzona o ma艂ostkowo艣膰. Ale gdy ktos zaczyna w艂azi膰 mi na g艂ow臋, nie umiem cz臋sto wprost powiedzie膰 co mi nie pasuje i ..... zrywam kontakty. A jak wygl膮daj膮 Wasze przyja藕nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 staarabaaaba
Jeste艣cie - to fajnie. Jestem - masz racj臋,szczeg贸lnie w drugiej cz臋艣ci swojego wpisu. Znosimy i dostrzegamy wyra偶nie kierowane w nas z艂o艣liwo艣ci i k艂amstwa - zawsze uwa偶a艂am,偶e to w sumie ma ma艂e znaczenie - MA艁OSTKOWO艢膯 - stwierdzam po moich prze偶yciach,偶e to nie ja. Jednak z czasem zacz臋艂am dostrzega膰,偶e tak naprawd臋,ma艂ostkowi i bardzo dra偶liwi na swoim punkcie s膮 CI ZDROWI I NORMALNI. Tak po latach z moj膮 chorob膮 to dostrzegam. Moje prze偶ycia wi膮z膮 si臋 szczeg贸lnie z moim rodze艅stwem.Tutaj nic nie jest proste. Z obcymi - radz臋 sobie tak jak Ty - jeste艣cie bardzo mlode mnie ju偶 nie zale偶y na kontaktach z innymi lud偶mi - A wrog贸w robi艂am sobie po alko - wtenczas rypa艂am w oczy co my艣l臋. A okres alko. w moim 偶yciu........to czarna dziura

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
dzie艅 dobry wszystkim :-) jak samopoczucie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 staara..........
Witam Bla, rano - wsta艂am z zawrotem g艂owy,natr臋tne my艣li ., Dzisiaj musz臋 wyruszy膰 z mojego azylu - do dohhtora "od g艂owy". Ale co tam... w my艣lach dyskutuj臋 z Wami...analizuj臋...przekonuj臋 - pewnie sama siebie. Mam nadziej臋,偶e nie uciekniecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stara............
TAKA JESTEM ! Jedni m贸wi膮 , zimna jak ryba , inni , jeste艣 wspania艂a , a ja tylko zwyk艂a myszka ma艂a. Niczym si臋 nie wyr贸偶niam po艣r贸d ludzi t艂umu , mam pewnie tyle samo , co inni rozumu, tylko spostrzegam ludzi inaczej , uczucia i my艣li w nich widz臋 raczej ni偶 posta膰 , sylwetk臋 i str贸j . Patrz臋 w ich twarze , nie by ocenia膰 makija偶e ale , by dostrzec w nich nastroje , te dobre i te z艂e , czasami si臋 ich boj臋 , przera偶aj膮 mnie ... Ale cz臋sto raduj膮 roze艣miane lica i oczy , to widok pi臋kny , uroczy ... Taki ciep艂y widok na duchu podnosi, a moje serce 藕le smutek znosi ... Ja lubi臋 obserwowa膰 , odkrywa膰 nastroje , marzenia , wzbogaca膰 serce i dusz臋 o inne , nowe wra偶enia . Bogactwo duszy i serca, r贸偶norakie nastroje , to my艣li moich raj , to w wierszu moim boje , toczone li tylko na papierze, ale co widz臋 i czuj臋 , opisuj臋 i w to wierz臋 . Taka ju偶 jestem i zmienia膰 si臋 nie zamierzam , a co pisz臋 Wam w艂a艣nie pod ocen臋 powierzam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
nie uciekniemy, idz sobie spokojnie do lekarza :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chinota
stara babo, bardzo poruszaj膮ca jest historia twojego 偶ycia... i fajnie piszesz. Czy wiadomo jaka by艂a przyczyna 艣mierci twojego syna? Wydaje mi si臋 偶e wtedy jeszcze s艂u偶ba zdrowia by艂a jeszcze bardziej bezkarna ni偶 teraz... Podziwiam ci臋 jak przez to wszystko przesz艂a艣... Ja mam 33 lata, jestem z Wawy, my艣l臋 偶e nerwica u mnie jest w miar臋 opanowana... do jakiego艣 punktu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
witajcie :-) wczoraj caly dzien przespa艂am po Tranxene dzis ide na 2 rozmowy w sprawie pracy - trzymajcie kciuki :-)

Udost臋pnij ten post