Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 ekstern

Egzaminy eksternistyczne LO

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
M贸g艂bym prosi膰 o przes艂anie notatek z Historii? M贸j mail to thanshiron@gmail.com Wys艂a艂em wszystko co mam osob膮 kt贸re prosi艂y.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
do艂膮czam si臋 do pro艣by, potrzebuje materia艂y z historii, m贸j mail to wodelubie@gmail.com

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy jest kto艣 z Lodzi i wie kt贸ry pakiet office'a obowi膮zuje na egzaminie? Egzamin odbywa si臋 w szkole przy al. Politechniki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Karolina jaka kontrola pracownik贸w ? na jakim stanowisku pracujesz bez 艣redniego wyksztalcenia ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a z ktorego roku office w krakowie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
B臋d臋 wdzi臋czna za notatki z historii kas@onet.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hej ja jestem z 艁odzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wiolaaaa9393
W 艁odzi jest na Technologii Informacyjnej pakiet 2010

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a krak贸w??? plissss

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
co polecacie do nauki chemii? jest jaka艣 strona internetowa?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiooola a mog艂abys mniej wiecej napisac jakto wygl膮da艂o na egzaminie ,masz juz komputery za艂aczone czy wszystko od poczatku sama ,masz miejsce przydzielone ?by艂abym bardzo wdzieczna za pomoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wiolaaaa9393
Jesli chodzi o egzamin z Technologii Informacyjnej w 艁odzi to nie masz co sie stresowa膰. Komputery b臋d膮 wy艂膮czone. Ale komputery dzia艂aja sprawnie bardzo. Pan, kt贸ry tam b臋dzie to pokieruje co i jak zrobi膰. W艂膮czenie komputer贸w odbywa si臋 zanim jeszcze dostaniecie arkusze egzaminacyjne, wi臋c je艣li b臋dziesz mia艂 jakie艣 pytania to 艣mia艂o mo偶esz pyta膰. Miejsca sam wybierasz. Ale te偶 si臋 nie stresuj. Ja mia艂am miejsce przy samych drzwiach-czyli przy biurku "nauczyciela", a w tym przypadku przy biurku przy kt贸rym siedzia艂a komisja egzaminacyjna. Ale nie zwraca艂am na nich uwagi. Niby to jest duzo czasu, ale zeby wyrobic sie w czasie to musisz sie skupic na zadaniach. Wiec nie zwracasz uwagi na to, co sie dzieje obok Ciebie. . . Jak masz jakies pytania o egzaminy w 艁odzi to pytaj, bo zdawalam wszystkie w pazdzierniku 2013 w OKE 艁贸d藕

Udost臋pnij ten post

@ Wiolaaaa9393 Zdawa艂a艣 i wszystkie zda艂a艣. Je艣li chodzi jeszcze o egzaminy eksternistyczny z TI, nale偶y kontrolowa膰 czas. Oraz najpierw rozwi膮zywa膰 zadania, kt贸re s膮 dla na najprostsze. Czas szybko leci a przy komputerze mo偶na zatraci膰 poczucie czasu. No i jeszcze opis utworzonych plik贸w, nale偶y je dok艂adnie opisywa膰 z poleceniem w arkuszu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiola, a jaka jest frekwencja na egzaminach mniej wi臋cej? Z ilu osob sklada si臋 komisja? Jak wygl膮daj膮 sale w kt贸rych si臋 to pisze? by艂am w CKE ale tylko na dole i nie widzialam jak wygl膮da reszta budynku. Co robi艂a艣 w przerwach mi臋dzy egzaminami tego samego dnia, zostawa艂a艣 w CKE?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
moze to smieszne ale ja sie boje ze nie bede umia艂a jakos tego w艂aczyc zapisac i wogole ,ca艂y czas siedze na lapku ,stacjonarnego nkie mia艂am i informatyki tez nie mia艂am ,tak na prawde jestem samoukiem i boje sie ze cos odwale ,dlatego Wiola pyta艂am jak to wygl膮da,jakos w Oke na praussa mniej sie boje ,moze dlatego ze od poczatku by艂a tam bardzo mi艂a pani kt贸ra mnie pokierowa艂a i jakos tak milej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a i jeszcze jedno ,mieliscie to zadanie na TI o tym toto lotku ??? jak to sie oblicza ?

Udost臋pnij ten post

Zadanie z Excelem jest do艣膰 trudne, poleca艂bym je zostawi膰 na koniec, aby nie traci膰 czasu. Fajne opisy jak rozwi膮zywa膰 zadania mo偶emy znale藕膰 w przyk艂adowym arkuszu egzamin贸w eksternistycznych dla ZSZ.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W OKE 艁贸d藕 to komisja zazwyczaj 2 osobowa. Je艣li chodzi o miejsce gdzie s膮 egzaminy to jak ju偶 wejdziesz do budynku OKE to idziesz w praw膮 strone i p贸藕niej pare schodk贸w w d贸艂 i masz sale konferencyjn膮. Kurtki i inne rzeczy mo偶na zostawi膰 w tej w艂a艣nie sali gdzie sa pisane egzaminy. W OKE 艁贸d藕 sa naprawde pomocne osoby, wi臋c nie masz co si臋 stresowa膰. Je艣li kogo艣 spytasz o droge czy co艣 to spokojnie ka偶dy C***owie, nawet pan ochroniarz/portier ch臋tnie pomaga. A je艣li chodzi o kwestie co robi艂am w przerwach to ja zostawa艂am w budynku OKE. W tym czasie bra艂am repetytorium i powtarza艂am jakie艣 wiadomo艣ci, co艣 zjad艂am/wypi艂am albo rozmawia艂am z innymi osobami, kt贸re zdawa艂y egzaminy. Generalnie w takim towarzystwie szybko mija艂 ten czas. . . Frekwencja na egzaminach to w sumie zalezy na jakim przedmiocie. Ale od 6 do 12 osob by艂o mniej wiecej. . . A jeszcze egzamin z Technologii Informacyjnej w 艁odzi to nie stresuj si臋. Tam bedzie bardzo mi艂y Pan, kt贸ry w razie problem贸w z komputerem pomo偶e Ci. Jak ju偶 w艂膮czycie komputer to Pan powie jak nazwa膰 folder z zadaniami, wszystko krok po kroku powie. Wi臋c Tobie zostanie tylko zrobi膰 zadania. Ja te偶 sie bardzo balam tego egzaminu-bo balam sie, ze cos zle zapisze czy cos. Aha, no i pewnie Pan wam powie, ale jesli pracujecie w jakims arkuszu to co jakis czas zapisuj swoja prace. Bo wiadomo, to sa tylko komputery i rozne rzeczy moga sie zdarzyc. Po skonczonym egzaminie Pan przy was zapisze wasz folder na pendrive. . . 艢mia艂o pytajcie, je艣li jakie艣 jeszcze pytanie o OKE 艁贸d藕 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wiolaaaa9393
To wczesniej to ja pisalam o egzaminach w 艁odzi tylko zapomnialam sie podpisac ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wioola dziekuj臋 Ci bardzo za odpowiedz a powiedz mi na Ti jest jeszcze arkusz odr臋cznie pisany tzn nie na kompie? Egzaminowany Tobie te偶 dziekuje jeste艣cie dla nas kopalni膮 wiedzy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wiolaaaa9393
Tak, jest te偶 taki arkusz. Jest tam oko艂o 10 pytan. Ale s膮 to (moim zdaniem) pytania banalnie proste i masz odpowiedzi do wyboru. Wi臋c tym arkuszem nie stresuj si臋, a nawet dodatkowo w nim mo偶esz zdoby膰 punkty, kt贸re podnios膮 Ci ocene. . . Pytaj pytaj p贸ki masz czas. Szczeg贸lnie je艣li co艣 jeszcze chcesz wiedziec o OKE 艁贸d藕. Bo jak ja zdawa艂am to na forum nikogo nie by艂o z tego w艂a艣nie OKE i musialam sama wszystkiego sie dowiedziec w czasie egzamin贸w. Je艣li masz jakie艣 pytania jak dojecha膰 i czym najlepiej to te偶 pytaj. Bo sama musia艂am opanowac trase do OKE 艁贸d藕.

Udost臋pnij ten post

To ja si臋 pochwal臋 wynikami z sesji jesiennej: Matematyka 5 Geografia 5 Polski 4 Teraz zdaje ca艂膮 reszt臋 przedmiot贸w. Generalnie po ostatniej sesji jestem spokojny i polecam Wam raczej by膰 spokojnym. Egzaminy s膮 naprawd臋 proste i zadania zazwyczaj bazuj膮 na elementarnej wiedzy, bez kombinowania. Polski czy geografie mo偶na zda膰 zupe艂nie si臋 do tego nie przygotowuj膮c, chocia偶 warto przeczyta膰 par臋 streszcze艅 lektur i przerobi膰 arkusze z poprzednich lat. Do matematyki przygotowa艂em si臋 tylko dzi臋ki Matemaksowi na youtube. Zobaczymy jak p贸jdzie mi teraz, ale ju偶 si臋 tego tak nie boj臋 jak wcze艣niej, zdobycie 15 punkt贸w to naprawd臋 pestka i to z ka偶dego przedmiotu. W zadaniach otwartych nawet jak nie wiemy jak si臋 za to zabra膰 a znamy wz贸r to warto po prostu zacz膮膰, za samo rozpocz臋cie i napisanie wzoru ju偶 mamy punkty. Generalnie bez stresu ;) Zdaje kto艣 w Rzeszowie teraz? ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 consta
Wiola, a ja poszla Ci fizyka? Ja najbardziej boj臋 si臋 fizyki... reszta jest do zrobienie, z tego co widzia艂am te偶 nie s膮 takie trudne te egzaminy, wi臋c wszystko do zdania. Ale fizyka to absolutnie czarna magia...nie wiem nawet od czego zacz膮膰. w przyszlym tygodniu jad臋 na korepetycje i mam nadziej臋, 偶e naucz臋 si臋 czegokolwiek, tak 偶eby zda膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wiolaaaa9393
Z fizyki mia艂am ocene 3. Tego egzaminy ba艂am si臋, ale ze wzgl臋du takie, 偶e fizyka by艂a pierwszym przedmiotem w sesji pa藕dziernik 2013. Po wyj艣ciu z egzaminu wiedzia艂am, 偶e na pewno zdam. Nie ba艂am sie jako艣 szczeg贸lnie tego przedmiotu. Ja korzystalam z repetytorium GREG, a poza tym porobi艂am zadania otwarte i zamkni臋te z matur z fizyki z poprzednich lat. Wiem, 偶e matura to wy偶szy poziom, ale nie zaszkodzi porobi膰 trudniejsze zadania.

Udost臋pnij ten post

Egzaminy eksternistyczne s膮 troszk臋 艂atwiejsze od egzamin贸w maturalnych. Ale forma egzaminu jest inna. Na egzamin eksternistyczne sk艂ada si臋 materia艂 z I,II oraz III klasy liceum og贸lnokszta艂c膮cego, wi臋c dlatego poziom mo偶e by膰 troszk臋 ni偶szy od maturalnego. Najmniejsza zdawalno艣膰 jest w艂a艣nie z matematyki, fizyki i astronomii oraz chemii. OKE Jaworzno wyniki z sesji jesiennej 2012roku ocen臋 niedostateczn膮 z matematyki dosta艂o 72,3% zdaj膮cych. A w sesji zimowej 2013 matematyk臋 zda艂o 61%.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiola dziekuje ,akurat jesli chodzi o dojazd to ma blisko ,a i tak pewnie przyjde z godzine wczesniej co by sie nie sp贸znic ;) d艂ugo sie uczyliscie na te egzaminy typu TI Lub WOS ?ja mam repetytorium greg z Wos ,myslicie ze wystarczy?z info tez mam repetytorium ale jakos nie kumam ,bardziej metod膮 pr贸b i b艂臋d贸w na kompie ,mam power point 2007 ,mam nadzieje ze to sie az tak nie r贸zni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wiolaaaa9393
Ja do WOSu korzystalam tylko z repetytorium GREG Ja na TI dzien przed popatrzylam tylko. No a na codzien nie mam do czynienia z PowerPoint i Excel. Nie martw sie, popatrz na ten przykladowy arkusz, ogarnij obsluge PowerPoint i Excel i bedzie dobrze. I nie stresuj sie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 consta
je偶eli chodzi o wos to mam fajn膮 stron臋 -->http://www.wos.org.pl/wos-sciaga.html Wiola, a masz jakie艣 materia艂y z kt贸rych si臋 przygotowywa艂a艣, kt贸e mog艂aby艣 wys艂a膰 na maila? Z fizyki mam vadamecum z operonu i zagadnienia, kt贸re dosta艂am tutaj na forum. + podr臋cznik do gimnazjum. mam nadziej臋, 偶e to wystarczy. moj mail -> con.sta@op.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
faktycznie fajna stronka a co do egzamin贸w z PP to z jakich informacji korzystaliscie zeby sie nauczyc ?myslicie ze da sie ogarn膮c jakos ten materia艂 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wiolaaaa9393
Ja korzysta艂am tylko z repetytorium do ka偶dego przedmiotu z GREG. I do matematyki dodatkowo YouTube MrCiupi no i rozwiaza艂am do niekt贸rych przedmiot贸w arkusze maturalne z poprzednich lat. Wiec w sumie nie mam co wys艂a膰 na maila.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋