Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość bealat
dziewczyny powiedźcie mi chodzicie do pracy czy jesteście już na zwonieniu

HEJ JA CHODZE DO PRACY NORMALNIE BO CZUJE SIE REWELACYJNIE. NARAZIE NIE CHCE NA L-4 - I DŁUGO BYM NIE CHCIAŁA

🖐️ Ja zdecydowanie chodzę do pracy i tak, jak koleżanka wyżej planuję chodzić jeszcze długo. A po macierzyńskim wracam zaraz do pracy.

Ja też chodzę do pracy i również planuję jeszcze długo chodzić. W pierwszej ciąży było tak samo. Po macierzyńskim wróciłam natychmiast i teraz też mam takie plany... Mdłości nadal dokuczają:( Waga - ponad 1 kg na plusie. Co do pieluch, to raczej pozostanę przy pampersach. Z pierwszym dzieckiem testowałam różnych rzeczy, ale ostatecznie najbardziej sprawdziły się u nas pampersy.

bunia to cenna informacja odnośnie pampersów. dzieki, Ja mam 2 kg do przodu, ale licze na to ze nie przybedzie mi nagle...BÓG WIE ILE......bo jestem fanatyczka diet i sylwetki.

Hej ja też chyba zostanę przy zwykłych pampersach. Samopoczucie nawet dobre, mdłości też coraz lepsze. Szkoda tylko że pogoda za oknem nie dopisuje...

SOJA - CZY MY MOŻEMY JĄ PIC W CIĄĄZY BO ZNOWU NA INNYM FORUM PISZA ZE NIE?....A CZEMU NIE , BO CO , BO UCZULA, ALE DLACZEGO ?

Gość majowka11
Dziewczyny ma pytanie: jaki macie aktualnie sluz??? Ja jestem w 12 tyg i ciagle mam wrazenie ze tam jest mokro i sluz mam taki wodnity. Odpiszcie prosze - dzieki

majówka 11 to jest normalne - uczucie mokrości wszystko jest ok:) ja mam też taki w 17. bywa że czuje że aż ze mnie spływa!!

ze śluzem mam to samo- pytałam lekarza - powiedział - TO NORMALNE, WIĘC TYLKO WKŁADECZKA CIENIUTKA I JUZ PO KŁOPOCIE. ja mam od czwartku 13 tydzien - byle do przodu

Ja też już zakupiłam sobie kozaczki, mam nadzieje, że przynajmniej na Wszystkich Świętych będzie w miarę ładnie

Witam. Dawno tu nie wchodziłam, ale przeczytałam wszystkie zaległe posty. Mdłości powoli odchodzą w zapomnienie, ale nadal towarzyszy mi metaliczny posmak.Trochę załamałam się, bo okazało, że mam polipa, którego trzeba będzie usunąć, bo cały czas krwawi.Poczytałam i okazuje się, że jedni piszą, że polipów nie usuwa się w ciąży inni, że tak. Ale mam nadzieję, że lekarz wie, co robi. Na szczęście z ciążą jest wszystko w porządku. Pozdrawiam:)

Hej :) Ja dziś mam wizytę, trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok. W weekend kupiłam sobie kozaki w ecco, takie oficerki, były cholernie drogie ale są piękne i porządnie zrobione więc mam nadzieję że długo będą mi służyły ;)

dziewczyny zapraszam na stronke szafka.pl, tam pod moim loginem olciack mam do sprzedania duzo ubranek dla dziewczynki w rozm 56, 62, akurat na wiosne, moge sprzedac po sztukach ale rowniez i cala paczke za 150 zl

Byłam u lekarza i wszystko jest super :) Tętno maleństwa to 165 uderzeń na minutę i ma ono 1,3 cm :) Wszystkie zmartwienia mi zeszły i jestem bardzo szczęśliwa :) Pozdrawiam!

Gość aga_pelaga
to ja tez napisze :-) bylam dzis na USG (12 tc + 1 dzien), maluszek ma 5,5 cm! ruszal sie niesamowicie, ale udalo sie go zmierzyc i jest wszystko ok, przeziernosc karkowa w normie, kosc nosowa na miescu! wszystko w jak najlepszym porzadku, termin porodu nadal 1 maja! Kto nastepny na usg??? chwalic sie tu jak najszybciej!!!

Gość aga_pelaga
a co do pracy, to ja tez chodze, mam zamiar do 8 mc (potem jest obowiazek maciezynskiego 1 miesiac przed i 4 po). Po maciezynskim wracam do pracy, a moj maz bedzie na tzw. tacierzynskim przez 4 miesiace :-) tak sie zadeklarowal i ja sie tego trzymam.

super dziewczyny że u Was wszystko w porządku :-)) Ja nie mogę się doczekać swojego USG, mam dopiero w przyszłym tyg. we wtorek ...ciekawa jestem co u mojej kruszyny, trochę się boję zwłaszcza że ostatnio choruję trochę ... pozdrawiam Was mamusie :-)

Gość aga_pelaga
annjaa to ja trzymam kciuki, bedzie dobrze! ja tez sie strasznie denerwowalam, az mi sie rece trzesly, chcoaz w sumie powodow jako takich nie bylo, ale wiadomo.... ja jestem panikara straszna. Maluch przypomina miniaturke czlowieczka :-) fajne uczucie. Poki co brzuch mam w miare plaski i tak mysle, gdzie on mi sie miesci??? :-)

Ja też USG w przyszły wtorek i chyba Eni też wtedy, o ile się nie mylę.Staram się nie denerwować, ale kiepsko mi to wychodzi. A to jeszcze cały tydzień. Ja na razie tyję. Mam juz 2 kg na plusie, a przy mojej budowie to od razu widać. Trochę mnie to martwi, bo w tym tempie to chyba dobiję do 70:-(

ZNÓW_MAMA - - 26.10 mam połaczone z prenatalnym usg. i JUZ NIE MOGE SIE DOCZEKAĆ - BO BRZUSIO TROCHE MI PODRÓSŁ i 2,5 kg do przodu - cholera już jeansy trzeba zaraz zmienic . heh. Poza tym to samopoczucie mam dobre. wczoraj jak leżalam i oglądalam TV - było mi duszno jakby brzuch uwierał na płuca, więc tylko siedząć moge sie zrelaksowac.

Dziewczyny mam pytanie, chciałam się dzisiaj wybrać na basen (mam przyzwolenie od pani doktor), ale zapomniałam jej spytać czy mogę też korzystać z jacuzzi i basenu solankowego. Jak myślicie? Bo pewnie o zjeżdżalniach mogę zapomnieć? (szkoda bo uwielbiam) :p

Gość ----=====
można przebywać w wodzie ciepłej byle nie dłużej niż 10minut.

Gość majowka11
Jordan, Eni_35 - dziekuje za odpowiedz! uspokoiłyscie mnie, bo juz sie zaczelam martwic ze cos nie tak. Ja tez mam 26.10 USG prenatalne

Eni - ja tez prenatalne, stąd nerwy. Jak już pisałam moja siostra straciła dziecko z powodu wady genetycznej i wtedy, gdy się to działo naczytałam się sporo na ten temat. Teraz myślę, że lepiej było nie mieć tej świadomości. Ja też ledwo dopinam jeansy, ale to wina tych dodatkowych kilogramów. Mam nadzieję, że teraz już będzie wszystko w porządku i będę mogła wrócić do dawnej aktywności. Muszę zapytać tego mojego doktorka, czy mogę pływać, bo siłka to na pewno odpada, a bez ruchu do maja to ja sobie nie wyobrażam.

Gość ----=====
Justynka_87 ja pisałam o zwykłej wodzie taka jaka chyba jest w jacuzii.lub w wannie. solanka w ciąży nie jest wskazana !!