Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majówka.

Nowy topik. Zapraszam wszytskie mamy siedzące w domu z dziećmi.

Polecane posty

anikaaa, dawaj ten przepis ja tez z chęcią wypróbuję. u mnie rodzinka sałatki je ale też zależy z czym są bo niektórych składników nie lubią, w przeciwieństwie do mie bo ja to chłonę prawie wszystko:) głowa w chmurach jeżeli można spytać to co to za wypadek był?

hej mamuski jestem mamusia 11 miesiecznej Gabrysi. Córcia jest zdrowa i wszystko z nia ok, jedyny problem jest taki ze nie ma jeszcze ani jednego ząbka, czy ktoras z was tez tak miala ze swoim dzieckiem?

cześć dziewczyny! Ja też mam fajny przepis na sałatkę a i z nowych przepisów chętnie skorzystam. Moim pierwsze zęby rosły jak miały 6 i 7 mc. U mojej młodszej to właśnie zęby wychodzą, ale nie pokolei. górna jedynka wyszła i czekamy na 2, a tu patrzymy górna dwójka wyszła. Jedynka tylko dokucza, dziąsło całe napięte i nic.

Gość anikaaa
sałatka 2 piersi z kury ugotowane w kostce rosołowej torebka ryżu ogórki zielone kukurydza w puszce majonez peczek szczypioru pieprz, sól mieszamy wszystko :) ja ogórki zielone "patrosze" i wyskrobuje łyżeczka ten miąższ, wtedy w sałatce jest mniej wody z tych ogórków.

anulaaaa ----Jasne że można,nie ma problemu :) Parę tygodni temu przechodziłam po pasach(prawidłowo) ,najechał na mnie pijak.Do szpitala trafiłam doszczętnie połamana -miednica,biodro,nogi,żebra.Spędziłam tam tygodnie.Wyszłam w lipcu z wózkiem.W domu miałam refabilitację by zacząć po mału chodzić. Przyjaciele i rodzina zrobili zbiórkę w swoim środowisku bym pojechała do prywatnej kliniki na rehabilitację.Strasznie droga ta przyjemność bo za tydzień płacę przeszło 2 tysiące...A będę tu 2 mieisące.Więc cję,tyle mogę :) Ale ja się nie łamie bo chodzę już o kuli :D:D:D Lekarz mówi że przy intesywnych ćwiczenaich za max pół roku będę zasuwać jak struś pędziwiat bez niczyje pomocy! :D:D:D wierzę w to :D:D:D chica o ----Mój synek pierwszego zęba dostał jak miał skończone 11 miesięcy.Jak nie było tak nie było,a potem wychdoziły jednocześnie po 2-3-4.Więc po upływie 3 miesięcy zmałym hakiem miał prawie pełną buzię zębów :)

hej:) chica mojej córce pierwszy ząbek też późno wyszedł :) a potem posypały się wszystkie :) wychodziło jej po parę naraz:) anikaaa daj ten przepis :) chętnie wypróbuje:) ja w Sobotę wybieram się na impreze do siostry,szwagier ma urodziny :) to może zrobię na pewno się ucieszy że mniej musi jedzenia przygotować:) kobiety a jak z kolczykami u waszych córek ? macie w planie przekłuć im uszy? ja się właśnie zastanawiam nad tym :) moja mama dała mi moje komunijne złoto ,które od dawna leżało w szufladzie :) dam je do przetopienia i każe zrobić jakieś fajne kolczyki dla małej:) ja sama za złotem nie przepadam więc żadna strata:)

Gość anikaaa
podam wam jeszcze P R Z E P Y S Z N Y chlebek bananowy 2 łyżki roztopionego małsa 1 łyżka mleka 2 przejrzałe banany zgniecione widelcem 1 jajko garść orzechów włoskich posiekanych 1,5 filiżanki mąki 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku do pieczeia 0.5 filiżanki cukru 1/4 łyżeczki soli piekarnik narzac do 200 st, forme natłuścic wymieszac skłądniki pierwsze w misce i dodac do tego drugie. wlac do formy i piec 25-30min. jest pyszne ciepło, ukroic kawałek i posmarować masełkiem...palce lizac! :)

Wiec mam naddzieje ze mojej laluni tez lada dzien wyjda, ostatnio w nocy miała 38 stopni goraczki a rano juz po garaczce nie bylo sladu, a dzisiaj od rana zrobila juz dwie kupy, wygladaly na biegunke, wiec moze to od wychodzacych zabkow

O kochane piszecie z prędkością światła :D..Czarownic Ci u nas dostatek :D :D :D Chica z tego co wiem to jeśli dziecko nie ma ząbka po roku to powinno skonsultować się to z lekarzem Moja Wiki miała pierwszy ząbek ok.10 miesiąca,więc też późno.Pewnie niebawem wyjdzie :) Głowa w chmurach ojoj...trzymam mocno kciuki,żeby Ci się zagoiło wszystko i byś szybko wróciła do formy.A na tego typka to brak słów..:(

głowa w chmurach straszne jest to co Cię spotkało:( przeraża mnie bezmyślnośc niektórych kierowców ! mam nadzieje że szybko dojdziesz do pełnej sprawności

Chica - u moje pierwszy zabek pojawił sie jak miała 2 miesiące i 2 tygodnie, teraz ma 11 i 12 zębów i idę następne. Pewnie w przeciągu 3/4 mc Twoja będzie miała pełną buźkę, bo będą szły parami :)

ten chlebek wygląda smakowicie, polece dziś do sklepu i moż go dzieciom na kolacje upiekę. Coś nam się topik kulinarny robi :D

kobiety a macie może przepis na zupę cebulową ? jadłam kiedyś na Słowacji i była strasznie dobra:) niestety nikt z moich znajomych nie robi :( może wy macie jakiś? ja uwielbiam makaron ze szpinakiem i piersią z kurczaka i naleśniki z takim farszem :) mniam:)

Ja juz chyba mam obsesje na punkcie tych zebow, codzien zagladam małej do buzi czy cos widac. mam tylko nadzieje za jak wyjda wkoncu to nie bedzie ja tak bardzo bolało

głowa w chmurach to super że masz pozytywne natawienie i chodzisz na rehablitacjie, napewno będzie coraz lepiej, a na takich kierowców to brak słów... mały mi zasnął a ja zmykam robic obiad, u mnie dzisiaj cukinia w cieście

Głowa w chmurach ..będzie dobrze :) Nicejska pychotka ;) Fajna babka no to szybciutko córka Twa uzębienia dostała :D :D :D Tala ja z kolczykami jeszcze poczekam.Boję się,że mała zahaczy gdzieś i sobie zrobi krzywdę..ot czasem panikara jestem :D No dobrze,że już po obiedzie jestem,bo smaka robicie :) Ja zaraz do pracki uciekam,więc życzę miłego dnia i przyjemnego pisania :)

tala - cebule trzeba pokroić w kostkę i podsmażać aż zbrązowieje cały czas mieszając aby nie przypalić. Wrzucamy to na wrzątek z kostką rosołową, kilka minut gotujemy i już. Do tego robimy grzanki z serem. Prawidłowo taką grzanke trzeba włorzyć do tależa z zupą i chwilę zapiec, ale ja tego nie robię. Wkładam tą grzanke do zupy i od razu jem.

dzięki adzia spróbuje :) ja jadłam w takich chlebkach okrągłych :) no coś pysznego :)ja staram się gotować lekko ale niestety mój M musi miec kawał mięcha na talerzu codziennie ewentualnie jakąś rybę :)inaczej to nie obiad dla niego:( luzna babka ja właśnie też się boje czy mała nie zaczepi gdzieś,czy będzie dotykac uszy i w ogóle jak zareaguje :(

Ja poczekam, aż same będą chciały mieć kolczyki. Ja z siostrą przekułyśmy uszy jak byłyśmy w 4-5 klasie. Wcześniej nie zwracałyśmy uwagi na takie rzeczy.

dzień dobry u nas noc super,za to rano mały nie chciał usnąc,ma jeszcze takie akcje płaczu przed snem pogoda co chwilę się zmienia,raz deszcz,raz słońce piszecie o sałatkach,moja ulubiona i bardzo szybka to: 3 szt kąsków piwnych(wędzonych) puszka czerwonej fasoli 3 papryki różnego koloru 20 dag żółtego sera papryke i ser kroimy w króciutkie paseczki,kąski w kostke,dodajemy fasole do tego robimy sos:majonez plus trochę ketchupu plus trochę musztardy,mozna dać sosu czosnkowego lub ząbek czosnku jak ktos lubi,dodać soli i pieprzu do sosu,wszystko wymieszać i gotowe ja ją uwielbiam,najlepiej jak jest chłodna z lodówki

matko baby wredne tylko mi smaka zrobiłyście:) a obiad mam dopiero o 15 :(