Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majówka.

Nowy topik. Zapraszam wszytskie mamy siedzące w domu z dziećmi.

Polecane posty

Można się dołączyć ? Moje Szczęście ma 11 miesięcy i tydzień i od 20 minut smacznie śpi :)Dziś drugi raz zasnęła nie przy piersi a u babci, co bardzo mnie zaskoczyło, oczywiście pozytywnie.

fajna babka widze ze twoja corka ma rowniez bardzo nielubiane na kafe imiona,bo wiesz my tu mamy zlot metek ktore nadaja wwlasnym dzieciom imina jakze swiadczace o patologii lub totalnym wiesniactwie w rodzinie:Otak wiec jeli chcesz dobrowolnie nalezec do naszego kregu czarownic to smialo:D

Jak była zima to w łazience byla ciepła podłoga i moja starsz lubiła tam sobie posiedzieć. Miała wtedy manie mycia, tak więc słyszymy gada sobie "myj myj". Mąż poszedł zobaczyć co się dzieje, a ona dorwała gąbkę i myje łazienkę. Mąż zdziwiony skąd ona ma wodę bo wszędzie mokro i zagląda do sedesu a tam prawie sucho! Innym razem jak poszła na nocnik wyszorowała całą łazienkę mydłem (ściany, pralka, podłoga). Nic o spłaszczonej głowie nie wiem, ale myślę że się wyrówna. Dzieci mają elastyczne głowy.

Hej kobietki... No ciężka nocka za nami,a przed nami ...hmmmm...nie wiadomo. Mojej córce wychodzą wszystkie cztery czwórki na raz :( Wikini he,he..Twoja córcia ma poczucie humoru :D..moja też Wiki ;) Głowa w chmurach ja też poczekam z rodzeństwem dla córci,bo na razie się nie zanosi.W ogóle podziwiam mamy 2 i więcej dzieci.Z jednym ciężko jest wyrobić,zwłaszcza gdy się pracuje.. Martita moja miała strasznie wytarte włoski :D,ale główka pewnie zmieni jeszcze kształt.;) Adzia..ciasto jest super,też już je piekłam,szybkie i pyszne :) Jeśli chcecie mogę Wam podać przepis na rogaliki.;) Głowa w chmurach właśnie doczytałam o zastrzyku.Miałam już na niego receptę,ale zgubiłam i nie zrobiłam i chyba dobrze co? Potem dużo czytałam o skutkach ubocznych i najgorsze to,że nie możesz zaprzestać działania,tylko trzeba odczekać te 3 miesiące.. Tatuaż i kolczyk fajna sprawa :) Mam w pępku,ale w języku bałabym się.W ogóle z wiekiem coś się strachliwa robię :D :D :D Miłego wieczorku babeczki :)

fajna babka>>>witamy i zapraszamy oduczasz małą spania na rekach? napiszcie mi jeszcze "ekspertki" co sadzicie o chodakach i cz u was były stosowane ja powoli zmykam do łóżeczka do jutra,spokojnych nocek

Ja się żegnam, węzmę sobie kąpiel i trochę poleżę w wannie a Maje mąż nakarmi jak najwyżej :)

dziewczyny, ale wy piszecie z prędkością światła, nie nadążam czytać :D Witaj fajna babka

O..fajna babka witaj :)...tu luźna babka :D :D :D :D Niezłe z nas babki ;) Ja chcę do tego grona czarownic należeć :D

dziękuje :) iec jeli chcesz dobrowolnie nalezec do naszego kregu czarownic to smialo - jasne, szczerze ma gdzies kto co sądzi o imionach, kwestia gustu ot co ) oduczasz małą spania na rekach? - Blanka zasypia przy piersi :) Ostatnio jednak robi nam dziwne numery, tzn ciąga cyca, przestaje, kładzie się na łóżko, rzuca na poduszki i śmieje:) klaszcze, bawi się, znoowu sie układa i czasem tak zasypia. W sobotę bylismy a weselu i ok 21 wpadliśmy żeby uspać Blankę, zaraz po naszym wyjściu córcia wstała i babcia ją uspała :D a dziś znowu to samo. Zasypiała przy piersi, ale nie bardzo wychodziło, zaniosłam Ją do babci żeby się umęczyła i miałam Ja za chwilę usypiac, wchodze do mamy pokoju a moja córka spi:)

za ekspertke to ja sie raczej nie uwazam,ale jesli chodzi o chodziki,to jestem na nie,wolalam aby moje dziecko przeszlo w odpowiedniej kolejnosci wszystkie fazy rozwoju bez wspomagaczy,widzialam jak mojej sasiadki synek wtedy 7 miesieczny wisial w tym chodziku to az mi sie goraco robilo,wykrzywiony byl jak paragraf:O

Młodsza też tak dziwnie zaczeła zasypiać. Pewnego razu jak miała coś ponad 3 mc zaczeła protestować przy noszeniu jej na rękach i kazała się odkładać do łóżeczka i sama po prostu szła spać. Byliśmy i zdziwieni i szczęśliwi, że tak łatwo poszła nauka samodzielnego zasypiania :)

Mam chodzik pchacz, wylicytowałam na allegro za 49 zł z przesyłką ;) Blanka średnio sie nim interesuje, przejdzie po pokoju raz, drugi, trzeci ale jest to na "5minut" i znowu wraca na swoje 4 :). Co do tradycyjnych to jestem na nie, tak samo jak szelki do nauki chodzenia. Dziecko czuje się pewnie w nich a potem ebz nich rozpędza się i skutki są różne. Nie spotkałam się jeszcze z pozytywną opinią ortopedy odnośnie chodzików.

ja to z zsamodzelnym zasypianiem moich dziewczyn nie mialam zadnych problemow,kladlam do lozeczka i po minucie juz spaly,tak jest do tej pory,teraz dziela razem sypialnie,zasypiaja niemal jednoczasnie,jedynie zawsze maja zapalona lampke nocna.

andzia moj mały tez sam zrezygnował z usypiania na rękach,a myslałam ze będzi trudno go oduczyć ja tez jestem na "nie" wkwestii chodzików,ale chciałam poznac waze zdanie teraz to już uciekam,pa

U nas też nie było chodzików. Nigdy nie uważałam, by był to sprzęt potrzebny a i nie mam miejsca w domu na takie cuda. Jeździk-pchacz moim dzieciom wystarczył i wystarcza (bo mała jest właśnie na etapie nauki chodzenia)

Moje też dzielą sypialnie, ale muszą chodzić spać oddzielnie. po pierwsze młodsza ostatnio chce spać już przed 19.00 a po 2 jak trafi się, że razem je kładę to się wzajemnie nakręcają i jest tylko śmiech i nici ze spania conamniej godzinę.

adzia moim pannom tez czasami odbija wieczorami jak sie nie wyszumia w dzien,bywa ze do mnie tez dochodza hihy z ich pokoju,jak wtedy wparuje tam to tylko poploch sieje bo tak spieprzaja do swych lozek:Doczywiscie zostawiajac po sobie sajgon:D dobra zmykam na moj serial na tvn 7:Dgasze swiatelko,dobranoc.

baby w wy już więcej napisać nie mogłyście?:)teraz muszę nadrobić z czytaniem:) ja niestety mam czas pisać tylko w godzinach kiedy mała śpi :( witaj fajna babko z forum:) co do tatuaży to ja nie mam tylko kolczyk w pępku ale mój M ma całe ramiona klatkę i łopatki :) jest wielkim fanem tatuaży i znając jego na tych nie koniec:)

hej, witam nowe mamuśki:) u mnie dzisiejsza noc chłodna i przespana bez lulania na rączach, także to że mały się wybudzał często w nocy to zapewne wina pogody po prostu było mu za ciepło. co do imion to najważniejsze że rodzcom się podoba, każdy ma inne gusta. Ja z M też mieliśmy problem z wyborem iminia jemu podobało się takie o którym ja nie chciałam słyszeć i mi na odwrót i wzieliśmy takie które po troszku nam się podobało. chodzików nie planuję w przyszłości używać, może ten pchacz, nie chcę niczego przyspieszać. wikiniki, martita tylko ci pozazdrościć tego samodzielnego zasypiana dziewczyn, mój niestety przyzwyczjony na rączkach.raz prubowałam go nauczyć samodzielnego zasypiania, ale był wrzask nie do zniesienia. dziewczyny czytając o waszych starszych dzieciaczkach to chociaż się pośmiałam, to są małe przekręty:)

Gość anikaaa
czesc dziewczyny, noc oczywiscie nieprzespana...od rana czytam ksiązkę- uśnij wreszcie. Moja kolezanka mi poleciła ,stosuje metody z tej ksiazki ponoc z duzym powodzeniem. tylko jej dziecko budziło sie w nocy dwa razy a nie 11... pogoda jakas diwna, ne wiem gdie isc na spacer- daleko czy blisko :) wczoraj deszcz nas zlał!

Gość anikaaa
a i oczywiście witam nowe mamy :) dzięki za przepisy- zawsze jedno danie więcej w moim spisie lubi któras sałatki? mam przepyszna-piers z kury, szczypior, ogórek, kukurydza...i cos tam jeszcze jest. jakby któras chciała moge sprawdzic i napisac. robie ja zawsze jak goscie przychodza i kazdy bierze przepis do domu :) ostatnio moj narzecz lubi jesc kukurydze z groszkiem, majonezem i ketchupem... :) albo dla dzieciaków mozna zrobi hamburgery z mortadeli :) moj facet tez je uwielbia :)

Przyleciałam na miotle :D Witam nowe dziewczynki 🖐️ Im większy sabat czarownic tym lepiej :D luźna babka -----Ja zastrzyk miałam równy rok.W czasie jego nie miałam bóli głowy,zawrotów,mdłości,plamień itd tak jak pisza inne dziewczyny.Jednak w czasie jego brania nigdy nie miałam okresu.I potem też nie.Moja byłalekarka mówi że to nie przez ten zastrzyk.Ale inni lekarze (w tym mój obecny do którego mama zaufanie) że zastrzyk był błędem. A ja już sama nie wiem,ale po przeczytaniu kafeterii i innych forum dziewczyny mają też taki sam problem że leczą się latami by dostać okres. martita__85 ---- Mój synek tak miał z główką! Ja kładłam raz na prawy boczek,raz na lewy.Wg wskazówek położnej.Ale synek "kwiczał" bo upolował sobie tylko jeden bok.Więc za poradą kafeterii ;) zaczęłam kłasć ręczniki by się nie przekręcał.Czasami to pomagało,czasami nie.Czasami nawet nie dawłąam bo jak dziecko cały dzień mi płakało to sie już poddajesz,i nie robisz. Mama i teściwoa mnie nieźle nastraszyły że będzie już tak itd.ASle nie wiem nawet kiedy wszystko zrobiło się cacy.Więc w okresie 7-8 mieisęcy miał piękną główkę.

A co do chodzików ja nie miałam.I wiecie co ? Nie było cieżko :) Chodź z tego jestem dumna ;) Moja teściowa chciała kupić chodzik na roczek to od razu powiedziałam że nie.Oburzyła się ,że jak to :D:D:D Nigdy nie pytałam się mojego lekarza co on o nim myśli ,ale w necie czy w tv jest wiele negatywnych wypowiedzi lekarzy itd. Amnie to przeraziło.Zresztą mam koleżankę która sadzała dziecko do chodzika (nie wiem ile już miało że w nim było),ale wieku....10 mieisęcy zasuwał tak jak struś pędziwiatr bez niczyjeś pomocy.Więc można się domyśleć ze szybko w nim chodziło.A kiedy miał ok 2 latka zaczeły się problemy i chodzenie do lekarzy.Nie zapomnę tego jak płakała że to przez nią,bo lekarz powiedział że to przez chodzik.Teraz jej synek ma przeszło 5 lat i chodzi jak kaczuszka.

anikaaa ----Podawaj przepis bo jestem ciekawa :D Bedę miała niedługo imprezkę dla osób którzy mnie wspierali/wspierają pi wypadku i fajnie by było podać "coś nowego" ;) A pomyśleć że kiedyś nie lubiłam sałatki :D Ten zapał przyszedł jak weszłam w rodzinę mojego M. teściowa nagminnie robi po kilka sałatek w święta,imieniny itd......może mięsa u niej nie być ale z minimum 4 sałaty ona musi mieć zrobione :P