Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester22

Dieta Dukana - zaczynam od 17.08.2010, kto ze mną??

Polecane posty

Gość poziomka_bb
Little Secrettt dziękuję za szybką odpowiedz :*

Gość anitka 1203
a i krsytek 13 co z cwiczeniami? bo ja mam taki fajny pas wibrujacy na brzuch ale nie wiem czy mi to w miesnie nie pojdzie a ja wole schudnac a potem umiesnic cialo ;)

anitka 1203 z tego co wiem w pierwszej fazie nie powinno sie cwiczyc konkretnych parti miesni lepiej juz ogolny wysilek fizyczny sobie zrobic a tak w ogole to czesc wszystkim :D

Gość anitka 1203
Isiaczek1989 aaha dziekuje;) ja od soboty dopiero II faze juz sie nie moge doczekac;)

Gość anitka 1203
powiedzcie mi dziewczyny czy sledzie mozna jesc w tej diecie

a tu masz przepis na sledzie jakbys juz tak baaardzo nie mogla wytrzymac :) - płaty śledzia - jogurt naturalny 0% - ogórki konserwowe - cebula - słodzik - pieprz - sok z cytryny Płaty śledziowe namoczyć, pokroić na kawałki. Jogurt wymieszać z pieprzem, słodzikiem, sokiem z cytryny - do smaku. Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki razem wymieszać, odczekać troszkę aż "się przegryzie"

Gość anitka 1203
heheh dzieki :D no ale pisze ze tluste ryby mozna jesc jak ja jem lososie wedzone a one sa bardzo tluste;)

Gość anitka 1203
juz sie przestraszylam :D

Cześc dziewczyni dzisiaj mija 5 dzien na diecie I faza.Słuchajcie jakie balsmay są najlepsze dla odchudzających się i w szczególnosci czy uzywacie czegoś do biustu?

Hej wszystkim. :) Gdzieś wyczytałam, że ta dieta często powoduje coś w rodzaju depresji. Wiecie coś o tym? Ja od wczoraj (właściwie od zważenia się :o) jakoś humoru nie mam , chodzę przybita, na nic nie mam siły. Wstałam o 6.50 , chłopak pojechał do pracy (a mnie zawiózł do mamy), posiedziałam do 8 i poszłam spać :o,na 2 godziny. Dziwne trochę, nie wiem może za mało piję, ale czuję, że ta dieta mnie wycieńcza, łykam witaminy. Niedawno wróciłam z miasta i trochę mi lepiej, może to był brak ruchu (ostatnio więcej w domu siedzę niż gdzieś chodzę). Naprawdę dziwnie się czuję. Dzisiaj zjem mielone mięso drobiowe i kupiłam sobie chińskie warzywa na patelnię, ale wiecie co, nawet nie mam ochoty jeść. :o. Nie wiem co mi jest. Może to, że nie mam aktualnie pracy i siedzenie na du*ie mnie dobija. Ale jeśli to od samej diety to nie za dobrze. Aż głupio pisać , że po 1 fazie (10 dniowej) tylko 3,5 kg mniej :o. To może być zniechęcające dla innych. No ale cóż. Najdziwniejsze, że po ubraniach czuję, że dużo schudłam a waga stoi. Piję zieloną herbatę. Little Secrettt - cześć:) fajnie, że wróciłaś. Miłego popołudnia wszystkim.

KlementynkaAh głowa do góry mi tu,nie wolno załamywać się.Może masz gorszy dzień.Wiesz po jakimś czasie dieta może osłabic organizm.Trzeba przyzwyczaic sie do nowego jedzenia . Prace znajdziesz,stracisz ładnie na wadze i wszystko ułozy się.Pamiętaj lepiej wolniej chudnąć ale bez efektu jojo.Nie zamartwiaj sie :)

Gość krystek 13
dziewczeta male sprostowanie a propo sledzi i ryb wogole. Mozna jesc wszystkie ryby nawet tluste czyli te z niebieska skora( wedzone, pieczone) oraz z puszki ale w sosie wlasnym :) ocet jest dozwolony; na pewno nie te w sosie smietanowym czy oleju; wiem, bo mam przed soba ksiazke :) anitka1203 oczywiscie mozna jesc ile sie chce :) ale te produkty ktore maja minimum wegli i tluszcz ponizej 4% a niestety jogurt z owocami, nawet 0% ma duzo weglowod. bialko, bialko, bialko :) :) witaj poziomka_bb

KlementynkaAh spokojnie ja mialam tak wczoraj- stanelam na wadze i sie okazalo, ze delikatnie mi do gory skoczyla :( (warzywka doszly), i ogolnie jakos tak do d***y bylo ale dzis juz jest ok, wiec to tylko chwilowe :)

Gość krystek 13
klementynkaAh- za dlugo ciagnelas I faze ot i wszystko :) Dukan pisze, ze u niektoryh kobiet lub w specyficznych okolicznosciach, woda jest wolniej usuwana, co powoduje kamuflasz i nie widac jak tluszcz jest spalany; ale widac wtedy po ubraniach :) ja tez tak mam czasem; niby waga stoi ale w spodnie co dnia luzniejsze :) no i Dukan daje ostrzezenie aby sie nie zniechecac gdy sie przejdzie na II faze i nie widac na wadze spadku kg podczas jedzenia warzyw( taki sam proes jak wyzej); nawet mowi o tym, ze waga moze wzrosnac, ale to tylko objaw zatrzymanai wody; :) przy kolejnycg dniach proteinowych bedzie widac ta roznice powodzenia, byle wytrwale

Gwiazdy a co z tymi balsami :D Mam dylemat juz mi sie koncza i nie wiem jakie kupić.teraz mam z avonu a do biustu serum z eveline

KlementynkaAh- wiesz musze Ci powiedzec ze ja gdy zaczynalam w lipcu to mialam kilka dni takich ze juz myslaam ze nie dam rady...i to nie dlatego ze chcilo mi sie czegos ZAKAZNEGO...poprostu mialam ogolnie fatalny nastroj i dosc BIALKA;)Zaczelam sie ruszac i przebywac dluzej na dworze....chociazby w ogrodku na hustawce ale na powietrzu i odrazu mi sie polepszylo...Czasami sie sami nakrecamy...podejrzewam tez ze duza role w zmianie nastroju ma Twoje wczorajsze wazenie...GLOWA DO GORY...to tylko chwilowe - pisze z wlasnego doswiadczenia:)Pozatym grunt to pozytywne myslenie....Ja sobie kupilam swoja ulubiona czekolade- przymocowalam ja tasma do lodowki(hahahahaah) a obok zdjecie grubej kobiety...ale takiej mega grubej...wiem wiem...Moj maz jak to zobaczyl to stwierdzil ze to chyba skutki uboczne diety i smial sie caly wieczor...Ale jak tylko zachce mi sie czegos zakazanego ide do lodowki patrze na swoja ulubiona czekolade i na foto...czekolada odrazu staje sie moim wrogiem nr 1... karolinkaa87-POLECA SZCZERZE PRODUKTY eveline...nie wiem jak na inne kobietki ale na mnie dzialaja super...skora jedrna , nie ma zwisow wszystko dziala tak jak powinno:)

A ja od jutra przechodze na 2 faze...5/5 chyba to bedzie najlepsza opcja:) Jutro chyba zrobie sobie zupe/krem kalafiorowo-brokulowa...tak za mna jakos chodzi tylko rzecz jasna bez serka topionego:)Ale zapewne tez bedzie mniam;)) Moze macie jakies nowe ciekawe przepisy?

Jak macie ochotę na śledzie to jedzcie rolmopsy :) Ja je jadam,ale tylko jak jestem na warzywach.