Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaaaa iffii

nie chce karmić piersią - kiedy o tym powiedzieć w szpitalu?

Polecane posty

Gość Pipolinka
Obrzydliwy atak pomaranczowych dewotki, mozna obciagac mezowi czlonka, nie karmic piersia i wciaz byc dobra matka, debilki

Gość do tajasne
pieprzysz za przeproszeniem( nie obraz sie ,ale zaczynasz pisac banialuki , podobnie jak z usypianiem m widac ze masz wiedze teoretyczne ,ale zero praktycznej ) - mleko modyfikowane tez trzeba zmieniac , nie karmisz jednym i tym samym tylko zmieniasz w zaleznosci od wieku + urozmaicenie diety Z mlekiem naturalnym jest tak samo , z tym ze ono samo sie zmienia , dlatego przy karmieniu piersią nie ma potrzeby dopajac , a diete w okreslonych miesiącach trzeba urozmaicać , niezaleznie czy to naturalne czy modyfikowane Wracajac do autorki - ciezko ci bedzie w szpitalu wytłumaczyć , ze nie chcesz karmić , mozesz mówic ,ze dziecko płacze bo nie potrafisz przystawiac , nie ciągnie i jest głodne , wtedy moze go dokarmia

Gość egoistko..
tajsne Ty na prawde nie masz żadnej wiedzy na temat karmienia piersią;/ do 6mc zycia dziecku wystarczy pierś, nie trzeba wprowadzac wczesniej tylko można... eh, po co ja sie produkuje

Gość egoistko..
Autorka tematu jest EGOISTKA i koniec kropka, niech robi co chce, to Jej dziecko, w dupie mam co bedzie mu dawała do jedzenia,. dla mnie moze i w 4 mc podać schabowego :D

Gość do tajasne
Pipolinka , bo tu chodzi o to ,ze jak mozna czuc obrzydzenie do karmionego dziecka , tak jak ktos napisał :-0 A z tym obciaganiem - takie malenstwo tez potrzebuje bliskosci matki i daje mu to karminie piersią , ono sie przytula i czuje bezpieczne , ale mamy butelkowe z rozkosza poswiecają sie dla męzów , partnerów , a nie widzą ,ze same pozbawiaja swoje dzieci tej szczególnej bliskosci - te , które to robią z wyboru ( mezom raczej chyba nie odmawiają :-0) Zresztą w tym wszystkim nie chodzi o obciaganie :-0 A jesli chodzi o szpitale , nie ma co sie dziwić , połozne maja takie wytyczne , namawiają do karmienia naturalne i wcale nie chca sie zle , po prostu na całym swiecie tak jest ze karmienie naturalne jest propagowane , a ich rolą jest przygotowanie i wytłumaczenie to matkom Dlatego ,te dziewczyny , które nie chca nawet spróbowac karmić bedąc w szpitalu nie będą miały lekko

Gość mamaaaaaa iffii
jak masz to w dupie to spierdalaj egoistko

Gość egoistko..
ale Cie nosi ;) zrozum ze swoim wyborem krzywdzisz dziecko, nie ublizam Ci i nic chce dla Ciebie źle, próbuje Ci jedynie uświadomić ze popełniasz błąd. Wiesz co daje siara dla dziecka? Dam Ci przykład. Dwoje dzieci wiek ok 3 mc. Jedno na butli bo mama nie chciała 2 na cycku. Kontakt z osobą chora na ospę. Wiesz że dziecko na cycku na 80% nie zachoruje jeżeli matka miała ospę jako dziecko? Wiesz czemu, bo dostał przeciwciała których nie dostało dziecko na butli i to dziecko ma duże szanse że będzie chore. Przemyśl to sobie.

Pewnie wszystko zależy od szpitala i od położnych. U mnie np. dziewczyna po prostu powiedziała, że nie karmi i nawet nie usłyszała słowa krytyki.

Gość mamaaaaaa iffii
egoistko ale ja juz decyzje podjelam i wali mnie to tak szcerze co kto mysli o tym o mojej decyzji a ty mozesz pisać sobie do bolu a to i tak mnie nie obchodzi KAZDY MA SWOJ WYBOR

Gość egoistko..
Rob co chcesz, Twoja decyzja, Twoje dziecko, Twoje życie tylko po jaki uj sie pytasz jak masz powiedzieć? Nie umiesz?

Gość mamaaaaaa iffii
a co zapytac nie moge ? po to jest forum a ty po chuj mi piszesz ze cie to nie obchodzi, a i tak przekonujesz? czy try jestes zdowa? chyba nie:O

Dlaczego krytykujecie założycielke topiku? To jej sprawa czy bedzie karmic piersią czy nie, Ja osobiście bardzo bym chciała karmij=ć piersią ale mam płaskie a nawet wklesłe sutki. mimo to mój synek ma 4 tyg a ja dalej próbuje... odciągam mu mleko, ale już nie mam siły i dokarmiam go mieszanką.

Gość egoistko..
Ja Cie nie przekonuje a uświadamiam, kurcze Ty czy ja pisze do małolaty? bo tak to wyglada;/

Autorko karmilam corke modyfikowanym mlekiem i dziecko jest okazem zdrowia , ma 3 lata i dwa razy byla chora ostatnio w 2008 roku w listopadzie , odpukac i jezeli chodzi o sprawy wiezi , uczuc itp itd to od podejscia matki do dziecka to zalezy a nie od tego w jaki sposob karmisz i nikt mnie nie przekona ze jest inaczej teorie czasem mijaja sie z praktyka a poloznej powiedz o swojej decyzji i juz , nikt nie ma prawa prawic Ci moralaow i nie pozwol sobie na takowe szczesliwego rozwiazania Ci zycze i zdrowego dzieciaczka

egoistko ty to masz cos z głową chyba... wali mnie to jak karmisz swoje dziecko (chociaz wątpie ze je masz bo bys caly dzien na forum nie siedzial...) ale twoja glupotą i brakiem tolerancji powalasz p

Gość buhahahahahahaha
Hahahaha , dajcie na luz. Egosita w jednym ma racje, w siarze są przeciwciała których niczym się nie zastąpi i już. Autorko, rob co chcesz, Twoja decyzja.Powodzenia.

Gość weroni30
mamaaaaaa iffii ale się uśmiałam, wstawanie do dziecka kilka razy w nocy i robienie mleka to dla Ciebie nie problem? a wiesz dlaczego? ,bo jeszcze ani jednej nocy nie musialas wstawac ! pozyjemy ,zobaczymy,czy za kilka miesiecy ,bedziesz mogła to samo powiedziec? jasne ,ze nie! bedziesz padnieta< co 2 godz butla>i założysz kolejny watek pt: macierzyństwo -nie tak sobie to wyobrazałam !

do idzta ...... sluchaj ja nie jestem dzieckiem , swoje lata mam i rozum tez uwazam podobnie jak Ty i tez nie pozwole sobie zeby ktokolwiek mowil mi co mam robic a do tego w niekulturalny sposob , wiec na pewno nie pozwolilabym sobie na zadne uwagi ze strony poloznej a juz tym bardziej chamskie moze przedstawic mi opcje , decyzja nalezy do mnie a polozna ma uszanowac i tyle i jezeli autorka nie chce karmic piersia to jest jej decyzja i polozna i kazda inna osoba powinna to uszanowac bez dyskusji

"Angellss19 a co za problem kupic cos takiego http://allegro.pl/item1183563275_medela_oslon a_piersi_warszawa.html i karmic dziecko?" a probowalas cos takiego uzywac?? nie?Ja probowalam jak karmilam piersia.Cycki az dymily.Na calych sutkach mialam strupy i masci nic nie pomagaly.Mam drobne sutki.Nawet nabrzmiale piersi od mleka ich dostatecznie nie powiekszyly.Kupilam to gowno i pieniadze wywalilam do smieci,bo na moj ksztalt sutka to nie pasowalo wogole.Mam krotkie male sutki i od dziurki w sutku do dziurki w tej nasadce byla przestrzen dlugosci dwuch centymetrow:/ Takze moj syn mogl sobie possac powietrze:)

Gość buhahahahahahaha
Sama sie przekona :) Mamy butelkowe mogą coś o tym napisac:D

Gość a mnie powalił wpis
:-Didźta kurwy już spać siejecie zamęt w kółko i tym samym. temat wałkowany miliony razy, zwolenniczki kontra przeciwniczki. każda chce pokazać kto ma rację! róbta co chceta i dajta żyć nie rozumiem po co te kłótnie i przekonywanie. twój dzieciak będzie chory czy jej? ciebie będę cycki bolały czy ją?-babę z internetu? wrzućcie dziewuchy na luz, bo jesteście wszystkie głupie jak but! nara, nie bulwersujcie się tak, bo osiwiejecie tępe dzidy 23:43 [zgłoś do usunięcia]idźta kurwy już spać kasha czy jak Ci tam, chyba nie spotkałaś się z wrednymi położnymi, nie wystarczy im powiedzieć, że nie chcesz karmić...dostaniesz taki pocisk, że jak jesteś cicha i spokojna to nie będziesz wiedziała czy płakać czy uciekać. ja to bym pojechała ze świniami z położnictwa równo, bo dla mnie są nikim, żeby mnie obrażać i nagniatać mi cycki, ale niektóre dziewczyny boją się starcia tytanów: niekarmiąca debilka kontra zapaśnicze położne Serio mnie to powaliło :-D troche chamsko ,ale dosadnie :-D

Gość a mnie powalił wpis
weroni30 mamaaaaaa iffii ale się uśmiałam, wstawanie do dziecka kilka razy w nocy i robienie mleka to dla Ciebie nie problem? a wiesz dlaczego? ,bo jeszcze ani jednej nocy nie musialas wstawac ! pozyjemy ,zobaczymy,czy za kilka miesiecy ,bedziesz mogła to samo powiedziec? jasne ,ze nie! bedziesz padnieta< co 2 godz butla>i założysz kolejny watek pt: macierzyństwo -nie tak sobie to wyobrazałam ! Tez racja :-) Jak tak bardzo chce to bedzie wstawać , przy butli będzie traciła dwa razy wiecej czasu na przygotowanie i podgrzanie ,ale to jej wybór ;-)

Gość buhahahahahahaha
Ja karmie piersią i nie wyobrażam sobie wstawania do płaczącego dziecka, robienia mleka w tym czasie i przewijania , oczy na zapałki ;]

Gość weroni30
Nie chce karmic piersia ,bo bedzie bolalo..........a pierwszy stosunek nie bolał? a dupsko po porodzie nie boli? to po jaką cholere takie cierpiętnice chcą mieć dzieci?

Gość moja corka
Nie przesadzajcie,wcale sie nie traci czasu przy butli! Ja karmilam butelka, mialam przygotowane butelki z odmierzona woda, wkladalam na 30 sek. do mikrofali, dosypywalam mleko w proszku, zamieszac i gotowe. Butelka byla gotowa po 1 minucie, moze 2....;) Dwoje starszych dzieci karmilam piersia i na samo wspomnienie slabo mi sie robilo, dziecko wiszace mi pol nocy przy piersi, notoryczny brak snu i zmeczenie, decyzja o karmieniu butelka trzeciego malucha byla najlepsza decyzja w moim zyciu! Dodam, ze syn jest chlop jak dab, silny i zdrowy! Niech kazdy robi co uwaza na najlepsze! Jako ciekawoste dodam, ze polozna, ktora sie mna zajmowala sama mi powiedziala, ze swoje drugie dziecko tez karmila tylko butelka , wiec nie wszystkie sa nawiedzone ;)

Gość poziom dyskusji
na tym topiku jest powalający :O niczym przekupy na bazarze. Niech każda kobieta decyduje sama o sobie... A tym o tej szczególnej i jedynej więzi przy karmieniu propnuję postawcie sobie pomnik, teraz są one bardzo na czasie :O

Gość od oslonek mleko zanika!
podudzane musi byc wylacznie sutek przez dziecko! w kazdym szpitalu zabronia ci i oslonek.

Gość a ja powiedziałam położnym
że w żadnym wypadku nie chcę karmić piersią i to z czym się spotkałam, to zdecydowany brak opanowania w swoim zawodzie i brak kultury, ale ja wredna suka jestem i dosadnie powiedziałam, że z całym szacunkiem, ale jak ma Pani ochotę, to proszę wyciągnąć pierś i nakarmić mi dziecko, bo ja tego robić nie będę. I na tym koniec. A dlaczego nie karmię? Bo nie chcę.

Gość a mialo byc tak pieknie...
taaaa, taka z ciebie hojraczka? przychodzi polozna, wyciaga ci cyca, naciska na sile i wygniata mleko!nie dosc ze boli cie dupa po porodzie to jeszcze ci cyce maltratuja ;/ tak to wyglada, a sproboj powiedziec ze nie cchesz, ZAJEBIA CIE OD WYRODNYCH MATEK! ja karmic nie moglam choc chcialam i bylam wrogiem,a co dopiero te co nie ccha ;/

Weroni - kuzwa masz dzieci? Ja karmila butla od poczatku wstawalam i wcale nie byl to jakis problem, chyba dziecko przy cycku tak samo je w nocy nie? Przy butli to przynajmniej zje w 10 min i idzie dalej spac, a przy cycku moze siedziec z pol godziny, a ty z nim. Jezuuuuu, porabane dziewczyny jestescie, jakbyscie nie zauwazyly temat jest "nie chce karmic piersia- kiedy o tym powiedziec w szpitalu", jakbyscie nie zauwazyly dziewczyna juz podjela decyzje ze nie chce karmic i nie pyta sie was o zdanie co o tym myslicie!! Tylko kiedy powiedziec w szpitalu itd. Po co tu wchodzicie i jezdzicie po matkach ktore nie karma piersia? Zauzcie sobie nowy topik i tam wyrazajcie swoje opinie na ten temat. To jest topik dla dziewczyn ktore nie karmia piersia, wiec wont ....