Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaaaa iffii

nie chce karmić piersią - kiedy o tym powiedzieć w szpitalu?

Polecane posty

Gość kashdkjsa
ograniczone i głupie. - Ty mnie nie rozumiesz ty pipo głupia nie wpierdalaj się w życie innych infantylne dziecko i faktycznie naucz się pisać "objadki" no comment :O swoją drogą skoro dziecko ciągle śpi w tobą w łóżku przy cycku to twój facet już chyba zapomniał co to seks? współczuję mu

Gość egoistko....
do kogo ty piszesz ?:O)

Gość buhahahahahahahhaaaa
Obrzydliwy jest dla mnie widok dziecka, które samo sobie podchodzi do matki, na własnych nogach, i dobiera jej sie do cycka.- a nie brzydzi Cie robienie laski swojemu facetowi?:)

Gość elizavieta
ja od samego początku nie miałam pokarmu i mała się nie najadała.Ale położne swoje wiedzą i upierały się że coś tam leci. Dała mi jedna tabletki na laktację i laktator wcisnęła i oczywiście musiałam zapłacić. Wierzyłam że będzie lepiej no ale niestety... Jeszcze w szpitalu w nocy spałam po 4-5 godz. bo mała cały czas przy piersi i co chwila ssała a ponieważ miałam żebra stłuczone po porodzie to mogłam tylko na siedząco karmić. Urodziłam w czwartek rano a w sobotę wychodziłam i całe szczęście bo ze zmęczenia słabo mi było, chwilami myślałam że zemdleję, ale nic im nie powiedziałam bo wiedziałam że mnie zatrzymają jeszcze w szpitalu. Po wyjściu ze szpitala karmiłam piersią ale więcej dokarmiałam sztucznym. I wierzcie mi po pierwszej nocy w domu nabrałam sił. Po kilku dniach pojechałam z małą do szpitala tam gdzie rodziłam (nie pamiętam po co) ale powiedziałam że dokarmiam i wtedy skierowały mnie do poradni szpitalnej laktacyjnej. Położna kazała odciągać pokarm po 20ml z każdej piersi przed każdym karmieniem ale co z tego jak dziecko co 20-30min. chciało ssać a ja nawet z jednej nie mogłam odciągnąć 20ml. no i brakowało mi czasu, musiałabym tylko siedzieć 24h nad piersiami jak nie z dzidzią to z laktatorem. A gdzie tu odpoczynek i brak stresu z tym związany aby był pokarm jak mówiła położna. Ale to nie wszystko, jak mała miała 10 dni trafiła do szpitala na tydzień z zapaleniem płuc. Ja byłam przy niej cały czas i wtedy zaczęły się problemy z karmieniem bo sztuczne niechętnie dawały. Nie wspomnę że miałam (jesienią) w pokoju szpitalnym 28 stopni dzień i noc. To był koszmar. dziecko marudziło okropnie i spałam po 4 h na dobę. jedna nawet stwierdziła że za młoda może jestem na matkę skoro nie mogę sobie z dzieckiem poradzić. Bezczelna małpa. (miałam 24 lata ale wyglądałam na mniej). 2 miesiące po porodzie musiałam zostawić dziecko z rodziną na 12 h i wiecie co, dopiero po 10 h czułam że mam w piersiach mleko. W sumie karmiłam 4 mce cały czas dokarmiając. Planuję mieć jeszcze drugie dziecko ale najgorsze czego się boję w szpitalu to właśnie karmienia tam.

Gość fdssff
ja karmilam miesiac, 3 dni w szpitalu z piersi potem odciagalam laktatorem, masakraaaaaaaaaaaaaa nie dla mnie karmienie piersia

Gość kashdkjsa
do ciebie EGOISTKO :O głupi moherze z ciemnogrodu, każda i tak ma twoje wywody w dupie więc sobie daruj. Będą karmić czym im się podoba

Gość dobre hahaahaaa
"Obrzydliwy jest dla mnie widok dziecka, które samo sobie podchodzi do matki, na własnych nogach, i dobiera jej sie do cycka.- a nie brzydzi Cie robienie laski swojemu facetowi?" - faktycznie obciagają równo , ale karmione dziecko ich brzydzi :-D Co niektóre na kolanach obciągają do białej kosci ,ale dziecka nie nakarmią :-0

Gość kokojambo
Karmiłam 4 miesiące. Moje jakoś zasypiało przy piersi i nic w tym dziwnego nie było. Teraz skończyło 6 miesięcy i samo zasypia w łóżeczku. Przecież normalne jest, że noworodek najedzony od razu zaśnie przy piersi:o Co miałam nakarmić, wybudzić i zaraz zaś uśpić? :o Podupczona ta, która wypisuje takie ciulowiny:o Noworodka porównujecie do dziecka, które jada przy stole:o Żal.

Drugi wpis na pierwszej stronie :D :D :D Chcesz robic rewolocje w swoim organizmie i dziecka dlatego, ze sie boisz krytyki??? Po co? To idndywidualna sprawa, mam dwie kolezanki, ktore tak jak ja postanowily lata swietlne temu, ze karmic piersia nie beda i nie daly sie przekonac, przez nikogo, twardo staly przy swoim zdaniu :)

Jezu! Cytuje: " "Obrzydliwy jest dla mnie widok dziecka, które samo sobie podchodzi do matki, na własnych nogach, i dobiera jej sie do cycka.- a nie brzydzi Cie robienie laski swojemu facetowi?" - faktycznie obciagają równo , ale karmione dziecko ich brzydzi Co niektóre na kolanach obciągają do białej kosci ,ale dziecka nie nakarmią ..." Co ma wspolnego seks oralny z karmieniem??? Dziewczyny, czy wy nie macie kultury w sobie zadnej? Weszlam na temat i myslalam,z e jest on o preferencjach, 🌻 jednej nie wyobrazaja sobie nie karmic piersia 🌻 inne nie wyobrazaja sobie karmic piersia i nie ma w tym nic zlego, kazdy jest inny i ma inne preferencje, temat ma byc o tym, a nie o pokazywaniu, wulgarnym, kto ma racje i ktos jest gorszy niesmaczne i jeszcze na anonimowo, ble

Gość ***K___25***
Jak ktos nie chce to nie chce

Gość to wypisuje tajasne
kokojambo Karmiłam 4 miesiące. Moje jakoś zasypiało przy piersi i nic w tym dziwnego nie było. Teraz skończyło 6 miesięcy i samo zasypia w łóżeczku. Przecież normalne jest, że noworodek najedzony od razu zaśnie przy piersi Co miałam nakarmić, wybudzić i zaraz zaś uśpić? Podupczona ta, która wypisuje takie ciulowiny Noworodka porównujecie do dziecka, które jada przy stole Żal. To wypisuje tajasne ,która za pare miesiecy bedzie rodzić ,ale juz się obczytała gazet i ksiazek i wiedze mja w jednym palcu :-0 tylko ,ze czasmi ta wiedza nijak się ma do praktyki :-0

Gość kokojambo
No właśnie:o I tę pustą, zatrutą wiedzę przekazuje innym :o Co za kretynizm:o

Gość to wypisuje tajasne
Solidate Cytuje: " "Obrzydliwy jest dla mnie widok dziecka, które samo sobie podchodzi do matki, na własnych nogach, i dobiera jej sie do cycka.- a nie brzydzi Cie robienie laski swojemu facetowi?" - faktycznie obciagają równo , ale karmione dziecko ich brzydzi Co niektóre na kolanach obciągają do białej kosci ,ale dziecka nie nakarmią ..." Co ma wspolnego seks oralny z karmieniem??? Dziewczyny, czy wy nie macie kultury w sobie zadnej? Dla mnie kultuty nie mają te co piszą ,ze obraz karmiacej matki swoje dziecko jest obrzydliwy :-0 i dobrze ktos napisał niech spojrzy w lustro jak obciąga swojemu facetowi - to jest obrzydliwe :-0

Gość Cytrunaddda
Popieram, temat o karmieniu piersi zjechal na wulgaryzmy, jak ktos lubi seks oralny to lubi, jesli ma ochote to piesci w ten sposob swojego meza i przez to, ze to robi wcale to nie oznacza, ZE MUSI KARMIC PIERSIA GORSZEJ BZDURY NIE CZYTALAM

Gość piesci meza , bo on wymaga
czułosci , jasne a dziecko nie potrzebuje czułosci i bliskosci matki ???? Bo podanie piersi , to nie tylko podanie pokarmu :-0

Gość tajasne
czytacie a nie rozumiecie co czytacie :D jesli dziecko zaczyna zasypiac przy piersi - nalezy wyjąc piers. albo dziecko jest najedzone i bedzie spac dalej, albo bedzie dalej głodne i wtedy sie przecknie. sytuacja kiedy dziecko zasypia przy piersi powoduje że: a) dziecko traktuje piers jak przytulanke-usypiacza; nauczy sie zasypiac przy peirsi i moze byc problem z oduczeniem go tego; podobna sytuacja jak z oduczaniem od smoczka; oczywiscie da sie to zrobic, ale bedzie to stresujące i dla matki i dla dziecka, a przeciez zamiast zwalczac złe nawyki lepiej ich unikac, prawda?... b) dziecko traktuje piers jak zabawke, co nie jest wskazane ani dla piersi jako takiej, ani dla dziecka, ani dla matki, co do czego chyba sie wszystkie zgodzimy :D nie widze tutaj żadnego "zatrucia" :D ot, normalna wiedza, powiedziałabym z podstawowego "podręcznika" młodej matki. dziecko MUSI wiedziec ze to jest czas na jedzenie, to na spanie, ze to służy do zabawy a to do innych celów. taka swiadomość zwiększa poczucie bezpieczenstwa dziecka. wiedza jest teoretyczna, ale poparta praktyką z dziecmi z rodziny - mamy własnie jedno ktore od małego było nauczone "cycka na żadanie", wieczorem dostawało cycka i zasypiało przy nim, bawiąc się piersią, pogadując do niej i podjadając - w efekcie proba odkładania do łóżeczka do samodzielnego spania była męczarnią, dziecko nie chcialo spac, nawet jak zasnęło przy piersi to obudziwszy sie w łóżeczku darło się wniebogłosy i taka szarpanina trwała chyba miesiąc... komu to potrzebne?

Gość tajasne
"GORSZEJ BZDURY NIE CZYTALAM - piesci meza , bo on wymaga czułosci , jasne a dziecko nie potrzebuje czułosci i bliskosci matki ???? Bo podanie piersi , to nie tylko podanie pokarmu " po epirwsze seks oralny to nie jest akurat okazywanie czułości tylko troche innego uczucia :>, po drugie czułośc dziecku czy mężowi też mozna okazać na miliony roznych sposobów, nie tylko podaniem piersi lub zrobieniem laski...

Gość Cytrunaddda
Maz wymaga??? A moze ona wymaga bo lubi, i od niego tez wymaga. Co za bzdura, nigdzie nie jest powiedziane, ze matka, ktora NIE karmi piersia jest mniej czula, sa matki, ktore nie moga karmic ze wzgledow zdrowotnych i wcale nie sa zlymi czy bez serca matkami, kazdy robi co lubi i w co wierzy i nie ma w tym nic zlego

Gość heheeeee
Nie chce mi się czytac tych pierdół wyrodnych mamusiek :-P

Gość sekoloko
niektore z was sa porypane...echhh do gazu z wami! wara wam sie mnozyc! kto chce karmic niech karmi kto nie chce to nie i koniec! ja karmie juz 6sty miesiac bo lubie.ale rozumiem jak najbardziej kobiety,ktore nie chca karmic. a reszte moralnych dewotek zapraszam-do gazu!

Gość moze z tobą na czele
:-0 Jak zapraszasz do gazu to zacznij swiat zmieniac od siebie :-0 Swoja droga widzimy nazistowskie sympatie , tylko pogratulować :-0 takiej mamuski

Gość Cytrunaddda
to samo pisze, kazdy robi co chce i nikomu nic do tego

Gość kokojambo
A i któraś mądra i niedouczona napisała, że pokarm matki traci na wartości po 6 miesiącu. Gówno prawda :o Pokarm z piersi zawsze jest tak samo wartościowy i bez względu na to ile czasu się karmi to zawsze dostarcza się dziecku wszystkich potrzebnych składników.

Gość kokojambo
do tajasne To, że twoje dziecko bawiło się cyckiem to nie znaczy, że inne muszą robić dokładnie to samo:o A to, że miałaś problem z tym, żeby później spało to już nie nasz interes:o Inne dzieci zjedzą, zasną i po odłożeniu spią. Więc nie narzucaj swoich teorii, bo nie każda w praktyce jest taka sama u każdego;)

Gość dsdsdd
jezu róbcie co chcecie chcecie karmić piersią karmcie nie chcecie to nie.

Gość egoistko...
Widze że kilka z Was ma ogromny problem ze zrozumieniem czytanego tekstu, co poniektóre chyba nie mają dzieci co widać po wpisach bo bzdury niesamowite.

Gość ja chaialm ale nie moglam
mala sie darla przy cycu, ssac nie cchiala, musialam butelka. i mi lekarka tez powiedziala ze po roku mleko matki NIE JEST wartosciowe dla dziecka! tylko wyplukuje wapn z organizmu matki!potem stare babcie skrzywiuone o laske chodza, bo kregoslupy im wapnieja!

Gość egoistko...
tajasne nie ma dzieci :D wiec nie rozumie ze dziecko moze jesc a moze i zasnac ;]

Gość tajasne
"egoistko... - Widze że kilka z Was ma ogromny problem ze zrozumieniem czytanego tekstu" tja, kokojambo jest tego ewidentnym przykładem :D nie bede już jej poprawiac bo nie mam ochoty na syzyfową pracę :D a gdyby mleko matki byo wystarczające dla dziecka niezaleznie od jego wieku, a zarazem wiec długości karmienia, to nie trzeba by było dzieciom od 4-6 miesiąca urozmaicac diety. przeciez mogłyby jak najdłużej latać na samym mleku z piersi skoro jest ono tak superodżywcze :D problem tylko w tym że nie jest. ale niech wam bedzie, mi sie nie chce kopac z konmi :D