Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelly_mama

starania na maj 2011 :)

Polecane posty

brałam pigułki przez 3 lata zanim zaszłam w pierwszą ciążę później znowu brałam zobaczymy jak tym razem bedzie. i to takie starego typu brałam bo te nowego mi nie odpowiadały

jeszcze taka ciekawostka na temat pigułek którą się podzielę jak pigułki nie maja wpływu na uposledzenie dzieci koleżanka jako młoda stażystka pracowała w domu pobytu takich dzieci a ponieważ stosowała pigułki to zrobiła wywiad na własną rękę wśród matek - ile brało pigułki? - i okazało się ze 90parę procent nie miało z nimi do czynienia - to było z 15 lat temu więc i dostep do tabletek nie był duży

Gość sweetmeats
To i ja się dopiszę. Kochaliśmy się w dzień owulacji, więc chyba bardzo dużych szans nie ma... Ale kto wie :) Poczekamy, zobaczymy. Pozdrawiam :) nick ..................ostatnia @................testowanie.....cykl starań --------------------------------------------------------- ----------------------------- dzien cyklu ...........23.08.10 ..............23wrzesien................5 nelly_mama .......... 04.08.10 ............. 1wrzesien...................12 kaka80............... 03.08.2010......... ..30sierp ień..................3 Znów_mama..........30.07.2010...........30sierpień..... .............4 kucykpony.............27.07.2010.........26sierpnia...... ............3 aganiok77..............22.08.10..........18.09.10........ ..............1 -paulla-..................1.08.10............5. 09.10......................3 Beti2905................5.08.10............ok.9.09 .10.................12 olenka81................6.08.10.............7 wrzesien...............12 scooby84..............25.08.2010.........ok 26.09.....................4 jasmina1978..............05.08.2010.........ok 30.08.....................1 alutka13..................3.08.2010...........31.08-3.09. .............4 Taka sobie ja____......22.08.2010..........koniec września...........2 Sweetmeats............. 01.08.2010 ......... 13.09.2010 ................1

Gdybym ja teraz wiedziala, ze moga byc problemy z zajsciem w ciaze to w zyciu nie zdecydowalabym sie na pigulki. A bralam z 8 lat. Nie biore juz 2 lata. Mysle, ze nie pozostaje to bez wplywu na pozniejsza plodnosc. Scoobi - badanie prolaktyny na bank trzeba zrobic na czczo z samego rana. Co do reszty to nie wiem, ale ja wszystkie badania krwi robilam rano na czczo. Mam nadzieje, ze u Was fajna pogoda, bo w Londynie leje i leje juz od paru dni:-(.

Gość nelly_mama
Dzien cyklu, Z moja mama jest podobnie. Pewnie uslyszalabym tekst: 'trzeba bylo wiecej pigulek brac...', tak jak Ty, dlatego nic nie mowie. Martwi mnie moje dzisiejsze krwawienie z nosa. Dobrze, ze zrobilam sobie morfologie, to przynajmniej bede wiedziala czy mam sie martwic. I jeszcze to przeziebienie. Nie no koszmar jakis :(

Gość sweetmeats
U mnie słonecznie, choć trochę się chmurzy. Kraków pozdrawia Londyn

Gość nelly_mama
Nie chce sie nakrecac, ale znalazlam cos takiego: 'pytalas o krwawienie z nosa ??? ja mialam na poczatku ciazy ,podobno to normalka,bo hormony zaczynaja mocniej dzialac i blona sluzowa w nosie jest bardzo delikatna i naczynka kruche wiec moze sie lac krew' No i jak tu sie nie nakrecac :(.

Gość nelly_mama
O albo to: 'do wczesnych objawów ciąży należy również krwawienie z nosa i rzeczywiście około tygodnia po stosunku wystąpiło takie krwawienie, gdzie wcześniej nigdy mi się nie zdarzało.' Kurde, powiem Wam, ze mam mala nadzieje na to, ze sie udalo. To krwawienie, i to dzisiejsze przeziebienie i uczucie zimna, sennosc, jezeli to nie ciaza, to cos jest ze mna nie tak. Moze to przepracowanie. Jak dobrze, ze za tydzien mam juz ten urlop, odpoczne i nabiore sil.

Gość sweetmeats
Trzymam kciuki, żeby się udało Nelly :)

Gość nelly_mama
sweatmeats, Dzieki! Ja za Ciebie tez trzymam kciuki ( zreszta za nas wszystkie ), a przede wszystkim zycze Ci, zebys sie nie musiala starac tyle cykli co ja, bo to naprawde wykancza ( mysle, ze niektore dziewczyny sie ze mna zgodza ).

wreszcie sie zebrałam zeby napisac! ja mam jednego bąka ma pawie 21 miesiecy:) własnie spi wiec mam czas:) teraz myslimy o drugim :) ale wiadomo zawsze po górke.....z pierwszym rok sie leczyłam PCO mnóstwo badan, lekarzy ale udało sie w cyklu gdzie lekarz nie wierzył ze sie uda w 15 dc pecherzyk 16 mm i mówił ze jakis dziwny i wole a jednak synek jest wiec trezba zawsze wierzyc:) z drugim znowu lekarze, leki biore Clo, progynove i inne swinstwa po których chce mi sie tylko płakac jakos tak dziwnie na mnie działaja:( teraz mam wizyte 2 wrzesnia zmieniam lekarza bo poprzedni oszalał z cenami 200 zł za wizyte a w ciazy 250-300 zł . juz nie chodziło by o kase ale na ostatniej wizycie to ja sie prosiłam o leki i mówiłam co ma przepisac wiec osadziłam ze szkoda zachodu.......i czasu. Mam tez guzy na tarczycy-wyniki biobsji 21 wrzesien:( i tak od lekarza do lekarza...... dziewczyny jednak zawsze trzeba wierzyc ja jestem przykładnem ze "nic z tego nie bedzie" a mam syna:) i moze bedzie córa:) haha albo dwie bo biore taka dawke CLO ze blizniai murowane-oj nie tak na prawde jedno chce:) pozdrawiam i zycze powodzenia:) jak sie uda w tym cyklu dziecko bedzie majowe:)

Gość nelly_mama
validos27, Czy mozesz mi cos wiecej powiedziec na temat badan pod katem PCOS i jak to u Ciebie bylo? Pytam, bo u mnie jest podejrzenie PCOS.

Dziewczynki ale wy dużo piszecie a że się nudzę w pracy to pozwolę sobie czasem coś napisać i poczytać Trzymam za was kciuki mocno Co do krwawienia z nosa to zanim zrobiłam test pozytywny (oczywiście się wcześniej nakręciłam i robiłam przed term @) to miałam krwawienie z nosa i zgagę ( choć to dziwne bo w tak wczesnej ciąży z fizjologicznego punktu widzenia nie powinno być)

Gość nelly_mama
paulusia81, Wlasnie mnie to moje krwawienie o tyle dziwi, ze ostatnie to mialam jakies 15 lat temu, w podstawowce. A u Ciebie w ktorym dniu cyklu to krwawienie wystapilo ? Ja mam dzis 23dc. Do tego prawie zasypiam na stojaco i mam wrazenie przeziebienia. Jezeli chodzi o zgage to nie mam, ale mam totalny brak apetytu, wszystko smakuje mi mdlo. Naprawde zle sie dzis czuje i nie sa to moje urojone objawy, ale wiem, ze nie musza to byc objawy ciazy.

Witam ponownie :) Niestety wczoraj dostałam okres... jeśli można to nazwać okresem, ponieważ wydobywa sie ze mnie plamienie brązowo-różowe, zero krwi, dziś to praktycznie nic ze mnie nie leci... nie wiem co myśleć... może zrobię jeszcze jeden test dla pewności.. choc pewnie wyjdzie negatywny :( w dodatku boli mnie brzuch normalnie jak na okres (jajniki)

Gość nelly_mama
Uporzadkowalam nas troche pod katem daty testowania :) nick ..................ostatnia @................testowanie.....cykl starań --------------------------------------------------------- ----------------------------- scooby84..............25.08.2010.........ok 26.09.......................4 kucykpony.............27.07.2010.........26sierpnia...... .............3 kaka80............... 03.08.2010......... ..30sierp ień..................3 Znów_mama..........30.07.2010...........30sierpień..... .............4 jasmina1978..............05.08.2010.........ok 30.08...................1 alutka13..................3.08.2010...........31.08-3.09. ...............4 nelly_mama .......... 04.08.10 ............. 1wrzesien.................12 -paulla-..................1.08.10............5. 09.10.......................3 olenka81................6.08.10.............7 wrzesien..................12 Beti2905................5.08.10............ok.9.09 .10..................12 Sweetmeats............. 01.08.2010 ......... 13.09.2010 ...............1 aganiok77..............22.08.10..........18.09.10........ ...............1 dzien cyklu ...........23.08.10 ..............23wrzesien.................5 Taka sobie ja____......22.08.2010..........koniec września..........2

Gość nelly_mama
Mala poprawka : nick ..................ostatnia @................testowanie.....cykl starań --------------------------------------------------------- ----------------------------- kucykpony.............27.07.2010.........26sierpnia...... .............3 kaka80............... 03.08.2010......... ..30sierp ień..................3 Znów_mama..........30.07.2010...........30sierpień..... .............4 jasmina1978..............05.08.2010.........ok 30.08...................1 alutka13..................3.08.2010...........31.08-3.09. ...............4 nelly_mama .......... 04.08.10 ............. 1wrzesien.................12 -paulla-..................1.08.10............5. 09.10.......................3 olenka81................6.08.10.............7 wrzesien..................12 Beti2905................5.08.10............ok.9.09 .10..................12 Sweetmeats............. 01.08.2010 ......... 13.09.2010 ...............1 aganiok77..............22.08.10..........18.09.10........ ...............1 dzien cyklu ...........23.08.10 ..............23wrzesien.................5 Taka sobie ja____......22.08.2010..........koniec września..........2 scooby84..............25.08.2010.........ok 26.09.......................4

Gość sweetmeats
Kate, jak to taki oszukany @ to może jest szansa? Powtórz test koniecznie! Trzymam kciuki :)

Gość sweetmeats
Ja też się czuję jak przed okresem, mam znacznie powiększone i obolałe piersi, więc pewnie się nie udało. Mam za to kilka urojonych objawów, na przykład częste sikanie ;) oraz wyczuwanie dziwnych zapachów. Poza tym odrzuciło mnie od kawy, nawet nie mogę o niej myśleć hyhy. Wiem, że sobie wmawiam to, ale co tam ;) A tak na poważnie, to zaraz po @ lecę do mojej pani ginekolog po instrukcje postępowania, bo zupełnie nieprzygotowana jestem <wstydzi się> Zrobię konieczne badania i takie tam. Tylko wtedy nie będę pasowała do majóweczek ;) Dziś kucykpony testuje... Trzymam kciuki! Pozdrowienia i miłego weekendu :) a ja coś pomerdałam, więc poprawiam nick ..................ostatnia @................testowanie.....cykl starań --------------------------------------------------------- ----------------------------- kucykpony.............27.07.2010.........26sierpnia...... .............3 kaka80............... 03.08.2010......... ..30sierp ień..................3 Znów_mama..........30.07.2010...........30sierpień..... .............4 jasmina1978..............05.08.2010.........ok 30.08...................1 alutka13..................3.08.2010...........31.08-3.09. ...............4 nelly_mama .......... 04.08.10 ............. 1wrzesien.................12 -paulla-..................1.08.10............5. 09.10.......................3 olenka81................6.08.10.............7 wrzesien..................12 Beti2905................5.08.10............ok.9.09 .10..................12 Sweetmeats............. 01.08.2010 ......... 31.08.2010 ...............1 aganiok77..............22.08.10..........18.09.10........ ...............1 dzien cyklu ...........23.08.10 ..............23wrzesien.................5 Taka sobie ja____......22.08.2010..........koniec września..........2 scooby84..............25.08.2010.........ok 26.09.......................4

Gość dzien cyklu
dziewczyny jaka dawke wiesiolka powinno sie zazywac? wiecie cos na ten temat? ktoras stosuje?

dzien cyklu ja stosuje wiesiołek, piszą że można nawet 2 tab x 3 razy dziennie. Ja biore 1 tab x 3 razy dziennie. Poprawia śluz, mój M mowi mi zawsze ze tak fajnie wiglotno mocno jest hihi sorki za szczegóły :) A i mi wiesiołek pomaga w trakcie @, jest mniej bolaca i się skrucila z 7 dni tak do 4 dni :)

Gość dzien cyklu
ja sie wlasnie zastanawiam czy nie zwiekszyc sobie dawki... bo : "Dla kogo: Polecamy wszystkim kobietom starającym się o dziecko, ale mającym problemy z występowaniem i ilością śluzu szyjkowego płodnego. Śluz taki jest niezbędny do zapłodnienia i zajścia w ciążę. Połączenie oleju i oliwy poprawia znacząco śluz już po 2 miesiącach. Niezbędny przy leczeniu hiperprolaktynemii, niedoczynności tarczycy. Olej z wiesiołka przedłuża fazę poowulacyjną, poprawia ukrwienie śluzówki macicy. NIEZBĘDNY PRZY STYMULACJI CLO. Polecany przy planowaniu chłopca. Jest też najstarszą metodą przyspieszania porodu ponieważ wywołuje skurcze dlatego osoby starające powinny przerwać kurację po owulacji. Na jakie schorzenia: brak śluzu niedoczynność tarczycy przyjmowanie clo hiperprolaktynemia problemy z owulacją za niski progesteron planowanie chłopca " ;)

Gość dzien cyklu
a ja myslalam ze on tylko na sluz... i sobie bralam go nieregularnie, jak mi sie przypomnialo.. widze teraz ze musze w polsce sie obkupic w niego na zapas ;)

Gość 1q2w3e4r
nelly_mama - faktycznie , krwawienie z nosa może byc objawem ciąży .Moja przyjaciółka tak miała . Co do innych objawów - wydaje mi się ,że 99% z nich występuje dopiero po terminie miesiączki . Ja wiem , bo sama szukalam zaraz po stosunku objawów ciąży ;-) I miałam ich tysiące hehe :-) ,ale te "prawdziwe" przyszły dopiero dwa dni temu . A 23 powinnam miec miesiączke . Aaa no i zrobiłam test , bo hmm..4 dni przed okresem miałam silne bóle podbrzusza . I to mi nie pasowało . Oczywiście test wyszedł pozytywnie . Brzuch bolał mnie z 2 dni . Jeśli chodzi o piersi , to dopiero tak od 3 dni mnie bolą .Może nie tyle piersi co sutki :-) W sumie zrobiłam 4 testy ciążowe ( są uzależniające :-D ) , bo uwielbiam patrzec jak pojawiają się dwie kreseczki . Jedna ciemniejsza od drugiej :-)) Zastanawiam się , kiedy jest sens iśc do lekarza ? Kucyk POny - jak tescik ?

Gość dzien cyklu
1q2w3e4r :D gratulacje! spokojnych 9 miesiacy!!!! scooby biore 1 tabletke 3 razy dziennie ale zwieksze moze do 2 tabletek 3 razy dziennie... nelly kochana, ciekawe co z tych Twoich objawow bedzie! :)

dzien cyklu wiesz co ja stwierdziłam że teraz tez zwiększe dawkę do 2 tabl x 3 razyt dziennie. Zobaczymy może pomoże jeszcze bardziej.

Gość Taka sobie ja________
Cześć, Widzę, ze piszecie o wiesiołku. Też go sobie zażywam. Przeczytałam o nim, ze tylko może pomóc, a ponadto w ogóle znakomicie działa też np na układ naczyniowy, w ogóle panaceum:), więc można brać, czemu nie:)

Gość Taka sobie ja________
Nelly, nigdy nie spotkałam się z krwawieniem z nosa we wczesnej ciąży, ale skoro tak, to może to akurat Maleństwo:)?? Pzzyznam, ze u mnie jak zaszłam w ciążę to był to cykl, w którym owszem było miło, radośnie i w ogóle, ale co do ciąży, to raczej byłabym niemal w 100% pewna, ze nie jestem w ciąży. Brak zgagi i mdłości, brak bolących piersi, brak podobno charakterystycznego białego śluzu itp. Pierwszy objaw u mnie to była wrażliwość na zapachy, z której dopiero później zdałam sobie sprawę, no i brak @ , przy samopoczuciu, jak na @, a mimo to ciąża jak najbardziej silna i prawidłowa. Nie ma reguł:)

witajcie,moge sie dopisac? hm zaczne od tego,że 18 maja dowiedziałam sie,że będe mamą:) było plamienie,tabletki,i wszystko sie uspokoiło. Do czasu,28 czerwca pojechałam na kontrole,serduszko nie biło,rozwój zatrzymał sie na 9tygodniu,a byłam w 10 i 3dniu.... 29 czerwca zabieg......termin porodu miałabym na 28.01.2011 badania mam porobione,wyniki ok,lekarz powiedział że po @ możemy sie starać,właśnie w tym miesiącu koło niedzieli będe testować..... to tyle o mnie. Przyjmiecie mnie?