Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

większa od reszty.

Rozpocznijmy wspólne odchudzanie! :) bez żadnych diet. Kobietki - bądźmy piękne

Polecane posty

Lina i jak opanowałaś sie przed konsumpcją?? A co Cię tak na czekoladę wzięlo że 10 cząstek poszło?:) Nie przejmuj się w weekend można sobie pozwolić na więcej:) Maniana to udanej imprezki życzę:) ....oj.....nie wiem ile ważysz i ile planujesz schudnąc ale co do zdrowego odżywiania na pewno znajdziesz mnóstwo wiedzy w necie:) i zaglądaj do nas:) Krejzi_nastka ty chyba szczupła jesteś ale zdrowsze jedzenie nikomu nie zaszkodzi:) Moje dzisiejsze menu: rano dwie kanapki z sekiem Capri i dżemem później plaster karkówki z ryżem i sosem słodko kwaśnym oraz sałatką grecką plaster sera żółtego mala drożdzówka Ale poewiem wam że byłam u mamy a ta poczestowala nas ulubionymi wztkami- bita śmietana i ciasto czekoladowe- a ja odmówiłam. Obiecalam sobie że do niedzieli nie dam się skusic i udalo się:p

Czesc dziewczyny :) nie bylo mnie wczoraj ale wszystko sobie przeczytalam, super,ze wszystkie trzymacie sie diety,ja dzisiaj umowilam sie z kolezanka na zakupy i nie mialam czasu zjesc sniadania, po czym zjadlam.....pol rollo kebaba na lunch :/ ale zrobilam mase kilometrow po galerii handlowej wiec mam nadzieje,ze chociaz troche go spalilam :) potem zjadlam twarozek wiejski ok 250 gram kawalek bialego sera bo mnie zlapal glod a na kolacje rybke wedzona i popilam to herbatka przeczyszcajaca zeby miec pewnosc,ze jutro wydale tego kebaba ;) mimo gratuluje silnej woli :)ja bym sie chyba skusila na kawalek ciasta ... :P

No Kociuszku Ty mi tu o kebabach piszesz a mój mąż wlaśnie takie rollo wcina...Na szczęście jestem maxymalnie pełna. Wiesz jak trudno mi było z tego ciasta zrezygnować...

Mimi wyobrazam sobie,ze bylo Ci ciezko...ale od czasu do czasu mozna sobie pozwolic na jakis maly grzech,ja np stwierdzilam,ze zdrowy tryb zycia od pon do soboty a niedziela czas na przyjemnosci, co nie znaczy,ze pochlone 10 tys kalorii ale wlasnie jakis kawalek ciasta, kawalek pizzy, lody....itp W koncu wszystko jest dla ludzi, byle z umiarem :)

Kopciuszku ja myslę dokladnie tak samo:) Dla mnie ważne jest to aby dobrze się ze soba czuć, wiem że gdybym odpuściła całkowicie takie frykasy to rzucilabym sie na takie jedzenie po krótkim czasie. A tak na spokojnie, jak mam ogromną chęć to na mały grzech sobie pozwolę a co. Fajnie że masz stopkę:)

mam teraz 26 lat, jak zaczelam studia wazylam 58 kg,rozmiar:36...wydawalo mi sie,ze jestem za gruba,przeszlam na diete kopenhadzka i schudlam ok 5 kg w 13 dni(!!) po pierwsze nie wygladalam wcale lepeiej, jak to sie mowi, wychudzona krowa nigdy nie bedzie sarenka,jestem normalnej budowy i waga 53 kg wogole do mnie nie pasowala...i nadrobilam te stracone kg w ciagu kilku tyg bo bedac na diecie wyobrazalam sobie tylko co zjem jak to sie skonczy i oczywiscie rzucilam sie na wszystko :) od tamtej pory nigdy nie robilam zadnych restrykcyjnych diet, docenilam i pogodzilam sie z moja figura teraz tylko sie zle czuje ze soba,jestem za ciezka i mam wrazenie,ze stracilam"fason"hehe...jak dobije do 60kg bedzie super :)

Hej!! Ja wczoraj trzymałam się planu żywieniowego tylko wieczorem zjadłam trochę paluszków -mam nadzieję że dziś będzie bez grzeszków.Najważniejsze nie poddawać się jak coś pójdzie inaczej ;)

Dzien dobry dziewczynki! Powinnam dostac w duuupe! Wczoraj nagrzeszyłam..snikers..lody..paluszki...i pozne jedzonko:_) WIECIE JAK PASKUDNIE SIE Z TYM CZUJE? masakra...tak ladnie ten tydzien sie powstrzymywalam..a tu sruu.. ale dzisiaj bede grzeczna... chociaz...na sniadanie z synkiem zjadlam platki na mleku-coocie crisp( z kawaleczkami czekolady)..tylko ich bylo malutko..juz mi wystarczy slodkosci na caly tydzien..koniec!

Cześć wszystkim. A ja już po śniadanku - zjadłam dwa duże kawałki arbuza i wypiłam kakao ,tak dietetycznie robione przeze mnie. Macie racje dziewczyny - wszystko jest dla ludzi i małe frykasy też trzeba jeść, ale ja wczoraj przesadziłam i na noc najadłam się ciastek. Pewno przez takie wpadki tak powoli spada mi waga. Dzisiaj się nawet nie ważyłam. Dzisiaj za karę same warzywa i owoce....i woda mineralna oraz mleko z kawą. Pozdrawiam was serdecznie. Papa.

Kopciszk ja mam 28 lat- 10 lat tem ważylam ok 53kg, jak zaczęliśmy dopasać się z moim obecnym mężem (wtedy chłopakiem) to mi przybyło 17 a jemu 25... Biorąc ślub 5 lat temu ważyłam już 69. Zaszłam w ciążę od razu, na koniec ważyłam 80 więc przytyłam niedużo. Mialam sporo klopotów z maleństwem i w ciągu miesiąca zgubiłam 14kg. Ale jak sie kłopoty skonczyły szybko je nadrobiłam i ważyłam 80kg! Tragedia, nie zdawałam sobie sprawy z tego jak wyglądam. Wzięłam się za siebie i schudłam 8 kg. Po dwóch miesiacach trafiłam na kafe i założyłam swójwątek- schudłam kolejne 12kg. Ale przez dwa lata sporo wrociło:P Chcę ważyc ok 65 max. Nie marzy mi się niewiadomo jaka figura bo po ciąży i cesarce brzuch juz nie ten, ale chcę się dobrze czuc w swoim ciele:) Emilllka gratuluję braku grzeszkow:) A ja dzis na sniadanie jajko na pomidorze z kromka chleba i mala kanapeczka z sekiem Capri i dzemem:)

Kobietki! Wczoraj byłam na spotkaniu ze znajomymi i sobie troszkę pozwoliłam (2 kawałki pizzy plus alkohol, a wiadomo, że on też tuczy). Trochę źle się z tym czuję, ale rano wstałam i pokutując trochę ćwiczyłam. Dzisiaj mała miseczka rosołu i czekam na obiad (coś gotowanego). I WODA WODA WODA. Po jakim czasie widzicie efekty odchudzania?

*****Kop_ciuszek***** ja myślę podobnie jak Ty :).Nie trzymam takiej restrykcyjnej diety, czasem pozwalam sobie na jakieś przyjemności(przynajmniej tak robiłam na poprzedniej diecie i teraz też tak zamierzam).Wyznaczałam sobie np. date odległą o 10-20 dni i planowałam że wtedy zjem np.kebaba.To mi pomagało żeby nie ogłupieć:) aaa mamy tyle samo do zrzucenia;)

Widze, że nie tylko ja nagrzeszyłam. Nagle wszystkie wczoraj miałyśmy ochotę na coś dobrego :) Od teraz już nie grzeszymy... No Trzymajmy się :)

olalapanna jeśli wczoraj zaszalałaś to nie rób dziś głodówki tylko jedz normalnie jak na diecie---będzie dobrze:))Jeśli chodzi o efekty odchudzania to pierwsze dni tracimy tylko wodę -spada tylko waga nie tłuszcz.Gdzieś po tygodniu chyba powoli coś widać-najlepiej zmierzyć się i porównywać wymiary.

Etapy Diety Etap 1-----przez pierwsze 3 dni tracimy 70% wody,5% białka,25% tłuszczu Etap 2----do 13 dnia tracimy 19% wody,12% białka,69 % tłuszczu Etap 3----między 21 a 24 dniem tracimy 15 % białka,85 % tłuszczu Etap 4----od 24 dnia tracimy 25 % białka,75 % tłuszczu Powodzenia:)

Dzien dobry dziewczynki :) Rano weszlam na wage a tam ciagle 66 kg,jakos powoli trace te kg ale moze to i dobrze,efekt bedzie trwalszy :) zbliza mi sie okres wiec moze stad ta waga, czuje sie ciezko... dzisiejsze menu: rano kawa z mlekiem 1% tluszczu twarozek ziarnisty( jakos nie mam apetytu) dzisiaj niedziele i mialam nadzieje na kawalek ciasta bo tak za mna chodzi,ale wczorajszy kebab zniweczyl moje plany :) emillka fajne te etapy diety, bardzo mobilizujace :) Dziewczyny nie zalamujacie sie malymi grzeszkami, najwazniejsze zeby po tym trzymac sie dalej diety i nie zniechecac sie :)

heh chyba moj slynny "spadek cukru" nakłonił mnie do tej czekolady... :P ale byla przepuszna! zeby mnie nie kusilo na więcej schowalam ją :) co do sałatki obylo się bez dokladek. :) wtrzachnęłam jej trochę na sniadanko ale dzis dojdzie mi pyszny obiad i mamine ciasto na podwieczorek. ale dzis ide biegac :):):)

No fakt że te etapy diety to ciekawa sprawa, czyli mi na razie prawie sama woda spada:) No ale to nic, na wadze może będzie choć trochę mniej:) Dziś mam w planie konsumpcję karkówki z sosem, ryżem i sałatka grecką, pewnie u mamy kwalek ciasta się trafi:) Ale wiecie co mój mąż to aż się dziwi że ja tak się ograniczam, czyli ile ja jadłam wcześniej- strach pomysleć... Najważniejsze że rzuciłam cole a w to wątpilam najbardziej- ile wytrzymam bez niej to wytrzymam ale zawsze organizm troche odpocznie. A może uda mi sie do niej wrócić okazjonalnie.

Witajcie. Czy mogę się do Was przyłączyć ? Ważę sobie 66 kg przy 167 cm wzrostu. Chciałabym zrzucić od 10 do maksymalnie 16 kg. Od jakiegoś czasu chodzę 4 razy w tygodniu na siłownię . Dziś chciałabym zaczać a6w. I przechodzę na dietę wysokobiałkową, bez żadnych słodyczy. Oczywiscie duzo wody i takie tam :) Pozdrawiam.

Witaj Olesława:))) Oczywiście że możesz się przyłączyć. Sporo chcesz zrzucić, będziesz bardzo szcupła przy wzroście 166cm i wadze 50kg. Diety wysokobiałkowej nie próbowałam...

mimi1982 Tak sobie mysle, ze zobacze, jak to bedzie wygladac. Przy 167 cm moze zostane przy 57 kg. Na razie ide na rower. :P

olalapanna czyli mniej więcej tak samo, ja miałam 72kg przy wzroście 171cm:) Pisze miałam bo mam nadzieję że coś spadlo:) Olesława pewnie- zobaczysz jak waga będzie spadać i jak wyglądasz:) Ja biorę sie za obiadek, juz na talerzu czeka:)

Gość grubaskowaaa
czesc dziewczyny:) moge sie do Was przylaczyc?:) odchudzam sie juz jakis czas, obecnie waze 65 kg przy 168 cm wzrostu. moj cel to 58 kg:) to jest tak najmniej chyba...strasznie chcialabym osiagnac 60 kg do 1 pazdziernika, kiedy zaczne uczelnie z tego wzgledu, ze zwyczajnie nie bede miec czasu na diety , ukladanie posilkow, regularne posilki , w ogole zajmowane sie tym....teraz mam jeszcze w miare wolny dlatego wkladam w odchudzanie wszystkie moje sily:D moze nie jestem jakas specjalnie pulchna ale taka sie czuje jakas okragla wszedzie....:( a widze , ze Wam swietnie idzie, wiec postanowilam dolaczyc do grona wytrwalych dziewczyn:) moja dieta sklada sie z 5 posilkow dziennie, przewaga nabialu...zawsze jem calego grejpfruta na drugie sniadanie, bo nie dosc, ze to bomba witaminowa to ma wlasciwwosci odchudzajace i spalajace tluszcz ponoc:P

Hej grubaskowaaa:) Zapraszamy do nas jak najczęściej! Fajnie że już jakis czas jesteś na diecie. A ile masz lat? Ja staram się jeść mniej i żeby było 5 mniejszych posiłków dziennie. Pozatym pije glównie wodę:) No słyszałam o tych spalających tłuszcz właściwościach grejpfrutów, poprzednio na diecie też starałam się je jeść chociaż nie przepadam:)

Gość grubaskowaaa
mam 21 lat:) ja naczytalam sie strasznie duzo o tym cytrusach, a ze sa naprawde zdrowe to postanowilam je wcinac:) ja tez moze ich nie uwielbaiam ale nawet lubie... bardzo chcialabym zaczac bieganie, ale nie mam za bardzo gdzie biegac:/

Gość grubaskowaaa
dzis wychodze z chlopakiem i mowil cos o romantycznej kolacji , w sensie ze chce mnie wziac, martwie sie juz co zamowie :(:P