Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WańkaWstańka

LUTY 2011 - reaktywacja zagubionego tematu

Polecane posty

Własnie nie mam zadnego pomyslu.. cos fajnego, zeby dziecko nie dostawało ataku płaczu gdy ja zauwazy :D

Jaka śliczna ta rózowa :)) Az pokaze ją mojemu jak wróći z pracy i pomyslimy o kupnie :)

No ja na razie mam kasę na wózek, pościel do łóżeczka i wanienkę. Na karuzelę muszę jeszcze poczekać:) Zobaczymy. W sumie mam zwykłą karuzelę, ale marzy mi się właśnie ta.

hej dziewczyny ja zakupiłam ostatnio jeszcze parę ubranek i wczoraj trochę dostałam od szwagierki, piękne te malutkie ubranka:))) wiecie do porodu to już z górki zaraz święta, sylwester i nowy rok a potem to już moment i luty, z jednej strony to nie mogę się doczekać ale z drugiej to boję się trochę tego wszystkiego, poród i te pierwsze dni maleństwa, pamiętam jak to było za pierwszym razem

Aga Ty jesteś w tej bardziej komfortowej sytuacji, bo już wiesz co Cię czeka. Fakt my tez niby wiemy, ale bardzie z teorii czy opowieści i obserwacji najbliższych. Czasu malutko, do Nowego Roku poleci, a później tylko styczeń. ja na dodatek mam sesję. Więc nim się obejrzę moja Ola będzie z nami:)

wiem jak wygląda poród i z jednej strony myślę że dam radę bo jeden już przeżyłam ale z drugiej jak sobie przypomnę to się boję! ale będzie dobrze wszystkie damy radę i za jakieś 2 miesiące będziemy pisać już o swoich dzidziach:)))

Mnie ten strach juz paralizuje, bardzo sie boje... Ale nie samego porodu, a tego jak bedzie po nim jak sie nawet w wannie wykapac z tą raną miedzy nogami. Z jaką ja bede predkoscią i bólem wstawac do dziecka etc. A najgorsze jak po tylu przezyciach jeszcze jechac na zdjęcie szwów :(

Z tego co wiem to te wewnatrz są rozpuszczalne, a na zewnątrz niestety do zdjęcia.Kolezanka ostatnio była na ich zdjęciu i bardzo narzekała

OJ to nie wiedziałam. Myślałam, że wszystkie są rozpuszczalne. I co zdecydowałaś się ze swoim,lubym na karuzelę??? :)

Tak kupimy ją jak nam odblokują konto na allegro. Totalny bezsens, zablokowali bo mają podejrzenia, ze ktos inny z tego konta korzysta. A ja ciągle cos zamawiałam i dupa!

dziewczyny z tego co pamiętam to szwy są rozpuszczalne ale mnie lekarz tak zaszył że prawie chodzić nie mogłam:)) i miałam jeden lub dwa popuszczane tylko ale naprawdę to nic nieprzyjemnego zauważyłam że one same "wychodziły", gdyby nie to złe szycie pewnie wszystkie by same się rozpuściły i po problemie więc nie martwcie się!!!

aha zapomniałam napisać! Prawdopodobnie mamy imię dla naszego chłopca, na 90% będzie ADRIAN:)))

Zamówiłam już wózek. Dlatego już bo inaczej nie doszedł by do dnia porodu. Pisałam do kilku sprzedawców pisałam, że chce kupić wózek między świętami a sylwestrem to dostałam odpowiedź, że wszystko będzie trwało ponad 3 tygodnie. A trafiłam na fajną Panią z którą umówiłam się, ze teraz kupię wózek a ona mi go wyśle jak powiem, że mam już pieniążki. Dzięki temu wózek będę miała szybciej. Po świętach nikt nie pracuje na allegro bynajmniej Ci od wózków, dopiero zamówienie zrealizowane by zostało po Nowym Roku i trwało by to bardzo długo, po inwentaryzacje wszędzie etc... A tak mój wózeczek zaraz zostanie zamówiony, zapakowany i będzie czekał na mnie:) Mało tego trafiłam dzisiaj właśnie na ten wózek, a tam w prezencie, mata edukacyjna, śpiworek +czapeczka i buciki pod kolor i do tego kolejny gratis do wyboru, ja wybrałam rożek :)

Czarna fajnie że babka się zgodziła tak załatwić sprawę a do tego ten gratis zawsze fajnie coś dostać w prezencie:)) Ja chciałam po świętach zamówić łóżeczko ale może oni też nie będą pracować? Mam czas prawie do końca lutego mam nadzieję że się wyrobią z tą przesyłką nawet jakbym zamówiła po nowym roku, a co do imienia najbardziej nam się spodobało choć kilku Adrianów znam, zawsze jest tak że się imię z kimś kojarzy ale naprawdę nie mamy za duzo typów myśleliśmy jeszcze o imieniu Ksawier ale chyba nie jest to imię zbyt znane i popularne w Polsce i różne docinki nie sa nam potrzebne:))

Aga Ty masz czas do końca lutego, a u mnie 6 luty. Więc tych 6 dni nie biorę nawet pod uwagę, bo wiadomo wszystko może się wcześniej wydarzyć. Na pewno zdążysz z łóżeczkiem :)

właśnie zawsze te dwa tyg wcześniej trzeba wziąć pod uwagę także praktycznie Tobie został cały styczeń:))) A pobolewa Was brzuch? mnie tak i do tego czasem kłuje tak dziwnie a jak mały się wyciąga to tez boli:((( nie wiem czy normalne bo w pierwszej ciąży jak synek się rozciągał to mnie nie bolało, teściowa mówiła że to może mało wód płodowych ale lekarz na ostatniej wizycie nic nie mówił:(((

Wczoraj moja mała tak buszowała w brzuchu, że widziałam jak wypycha nóżkę albo rączkę. Było ewidentnie widać, pierwszy raz:)

Gość hejjoo
i jak tam z tym rozszczepem u waszej kolezanki angelss czy avodaco???co??

Gość gretaso
witakcie, mi z zakupów brakuje tylko karuzeli i poscieli do łozeczka, co do płynów to wystarczy kupic duzy oilatum i tej firmy tez szampon, oliwek nie uzywalam przy pierwszym, moja mała sie przekrecila do porodu juz w na poczatku 7 miesiaca, czasem tez mnie boli pod brzuchem az tak ze nie moge chodzic, ale to normalne podobno, porodu sie nie boje bo pierwszy nie byl tak zły ok. 3 godzin, a imię wybralismy wiktoria, sny tez mam tak jak wy głupie czasem, ale dreczy mnie zgaga kazdego dnia, zaparcia,mialam tez dwa razy zapalenie pecherza..

wszystkim się już dzieciaczki do porodu przekręcają a jestem ciekawa jak mój synek oj żeby tylko na wizycie lekarz powiedział że już też jest ułożony do porodu, a co do pęcherza to ja od 5 miesiąca latam do ubikacji jak szalona, w nocy co 2 godz wstaję i w ciągu dnia też coś koło tego. Ja z kosmetyków to kupuję płyn do kąpieli ale już z szamponem, oliwkę i krem na odparzenia i talk do zasypki:))

wszystkim się już dzieciaczki do porodu przekręcają a jestem ciekawa jak mój synek oj żeby tylko na wizycie lekarz powiedział że już też jest ułożony do porodu, a co do pęcherza to ja od 5 miesiąca latam do ubikacji jak szalona, w nocy co 2 godz wstaję i w ciągu dnia też coś koło tego. Ja z kosmetyków to kupuję płyn do kąpieli ale już z szamponem, oliwkę i krem na odparzenia i talk do zasypki:))

ale mnie znowu naszło na słodkie, już było ok a tu znowu bym tylko się czekoladą i krówkami objadała i mleko piła!!