Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PiotrekMarko

Świadkowie Jehowy Rozwalają Moją Rodzinę!

Polecane posty

Gość monika 2829
miłosc - w tym przypadku , uzasadniony żal do straszego który powinien byc wzorem ! rozbita rodzina i przyjan - to efekt wykluczenia czyli nie trzymania sie zasad Bozych która kieruja sie swiadkowie ! wykluczenie to czas na przemyslenia i skruche i żal za grzechy , to nie odsuniecie , to nie wyrzucenie - to czas oczekiwania na zmiany ! Bóg cieszy sie z kazdego grzesznika wracajacego do niego okazujacego skruche ! myslisz ze rodzicom czy komus bliskiemu jest miło gdy dziecko odsuwa sie od Boga gdy przez wiel lat rodzic wpajał jej / jemu zasady boże , a tutaj nagle z powodu np złego towarzystwa dziecko popełnia wielki grzech i kategorycznie odmawia po wielu rozmowach posłuszenstwa i naprawienia błedu >? wtedy dopiero jest wylkuczony by swoim nagannym postepowaniem nie " brudzic " pozostałych swiadków chcesz sie brudzic swiadomie lub kazałbys dziecku bawic sie w błocie ?

Gość monika 2829
a ja mysle ze .. wiesz co to znaczy pobierac sie w " Panu " ?

Gość monika 2829
a ja mysle ze jesli tzryamnie sie zasd Bozych nazywasz parniem mózgu ..no to sorry dziekuje Bogu ze mam rozsadna córke i oby tak było nadal , która kala dzisiejszy swiat i trendy tego swiata woli byc inna i dziwna , woli byc nazywana dziwaczka .. a wiesz z jakimi docinkami z jakimi oszczerstwami musi kadego dnia walczyc ? czasami płacze ... a tylko dlatego ze ktos " trendy " nie potrafi zrozumiec " innosci "

Gość monika 2829
ty tez uwazasz ze ktos kto nie pali , nie pije alkoholu , nie zazywa narkotyków , nie uprawia seksu w wieku np 17 lat jest nienormalny ? dziwny ? staroswiecki ? inny ? ze omijaja go uroki mlodosci ? wyrzycia sie młodzienczego ?

Gość monika 2829
to , ze ta młoda osoba woli przebywac w gronie takich osób ajk ona i pomimo tych ograniczen jest szczesliwa ? pomimo docinek i ograniczen trzyma sie zasad Bozych ! i to jest w jej zyciu najwazniejsze !

Gość fiooooooooooołek
monika 2829 nie moge tego czytac co piszesz bo mnie krew zalewa😠

Gość monika 2829
nie czytaj , bo dostaniesz wylewu

Gość Mirrrrrka
monika 2829 Bog karze milowac siebie nawzajem prawda? To dlaczego rodzic nie pozwala przyjaznic sie z kolezanka tylko dlatego ze jest katoliczka,a jest bardzo dobra osoba?

Gość monika 2829
ja akurat znam osobe , kobiete 29 letnia SJ , która zaprzyjazniła sie z katoliczka w pierwszej klasie liceum , potem razem studiowały i nadal sa przyjaciolkami wiesz co niedawno ta nazwe ja " katoliczka " powiedziała ? dziekuje Ci za ta przyjazn , wiem ze przez te lata niczym nie zasmuciłam Boga bo tego mnie nauczyłas . Nie wiem co byłoby ze mna , kim byłabym dzisaj gdyby nie Ty ! oczywiscie nie mozemy przyjmowac czarnego scenariusza ale w zyciu bywa róznie wiec mysle ze to jest zakaz skoro rodzice wiedzieli o tej przyjazni

Gość monika 2829
nie jest zakaz *

Gość kiniwer
monika 2829 Jestes kobieta o dobrym sercu i to sprawia,ze jestes rowniez bardziej naiwna i ufna w stosunku do tych,ktorzy cie po glowie glaszcza... Widac ze masz nimi kontakt,sama juz prawie mowisz jak oni,to da sie wyczuc...

Gość monika 2829
kiniwer chce byc dbrym człowiekiem i kochac Boga , w dzisiejszym swiecie to trudne

Gość monika 2829
naiwna ? dlaczego ? bo zgadzam sie z naukami SJ ? kazdy cos wybiera ... ja nikim nie gardze i niech mna tez nie gardza ... to tak niewiele

Gość APOS.......
Świadkowie posługują się własnym tłumaczeniem Biblii. Na podstawie spekulatywnego tłumaczenia podważają podstawowe prawdy wiary chrześcijańskiej. Nie oddają czci Bogu, tylko zajmują się czytaniem Pisma i dowolną jego interpretacją. Odrzucają prawdy wiary, których nie są w stanie zrozumieć. Zapominają przy tym, że tajemnicy Boga w Trójcy Świętej Jedynego nie można pojąć małym ludzkim rozumem. Znany jest ich brak szacunku dla ludzkości. Ludzi dzielą na dwie grupy: lepszych - czyli wyznawców sekty i gorszych - czyli całą resztę. Dyskusja z nimi odbywa się na zasadzie odbijania piłeczki. Gdy rozmawiają z człowiekiem dobrze znającym Pismo Święte, nie słuchają jego odpowiedzi, ale szybko szukają nowego problemu. Najbardziej ze wszystkich nienawidzą katolików uważając, że Kościół jest wymysłem szatana. Natomiast Kościół Katolicki zaleca swoim wiernym, by nie poniżali Świadków Jehowy. Jednak nie powinni wchodzić z nimi w dłuższe dysputy, ale postawą miłości ukazywać im drogę Bożą.

Gość monika 2829
apos skad te informacje ? z " przyjaciólki " czy od sasiadki ?

Gość lodkalodka
SJ ośmieszają praktyki religijne, wiarę oraz duchownych Kościoła Rzymsko - Katolickiego. Przykładem takiego ośmieszania jest film pt. „Ksiądz, zrobiony pod ich dyktando.

Gość byyyyyyyyłem
Jest faktem, jakże okrutnym w rękach ludzi którzy w imię stwórcy niszczą życie innych. Byłem świadkiem, odszedłem bo nie mogłem znieść zniewalania, plotek, obłudy i fałszu. A to w tej jedynej i słusznej jak zowią tę religię sami świadkowie.

Gość Elefina
Byłam 9 lat temu Świadkem Jehowy zostałam wykluczona za nie moralność nie dla tego że jak ktoś na pisał miałam chlopaka nie z organizacji tylko za nie moralnosć . Biblia jest ta sama Świadków czy Katolicka tylko ci pierwsi uwzglendnili imię Boże.Czy ten co pisze gdzie w biblii o transfuzji czy o paleniu papierosów przeczytał biblie czy trzymał ją w ręku wyraznie pisze ze krew jest święta i że masz dbać o swoje zdrowie a palac chyba tego nie czynisz???Jestem wykluczona ale cenię ta religie za zasady i miłoś do człowieka która tam przejawiaja nie znam drugej takej religii .Ten starszy którego tu opisuje kobieta przez którego czuje się oszukana bo on nie był wzorem pewnie dawno już jest wykluczony a błedy i udawanie nie jest wina ŚJ ...A takie głupoty które tu wyczytałam jak pranie mózgu czy o tym że powodują rozpady małżeństw -co to za brednie.Wolimy wygodne życie bez zasad a tam ich sie trzymają więc dla Ciebie może to i być w tym momencie pranie mózgu lecz czy teoretycznie religia katolicka tego nie uczy ?? Tylko że w praktyce nikt tego tam nie przestrzega .Co do małżenstw nikt nie zabroni ani nie wykluczy cie za to ze wezmiesz sobie męża nie będacego ŚJ tylko że pózniej są konflikty bo ŚJ nie obchodzą urodzin świąt nie chrzczą dzieci w kościele .Większość z was nie zna tych ludzi tak naprawde a są uczciwymi ludzmi .Nie wiem czy nie wróce do tej organizacji po rozmowie z ksiedzem uważam że to religia ŚJ jest prawdziwa bo księża z którymi miałam do czynienia nie znają biblii już nie mówie o tym że nie trzyma się zasad które sami nauczają iż mają kochanki lub jak ktoś wspomniał są i pedofile więc czy twoja religia jest wporządku ?! bo ja do niej nie chcę nalezeć !!!!

Gość lllllllllllllkkkkkkkk
Ja tez Bylem Swiadkiem 10 lat i odszedlem jak widzialem co sie dzieje. Zmiany interpretacji itd. Powiem w skrocie jak sie jest Swiadkiem a sie daje pociagac za sznurku i dopoki sie jest Marionetka to jest ok tylko jak sie czlowiek zbuntuje bo widzi cos nie fer. Ja odnosnie religi Swiadkow wystepowalem nawet w telewizji w tvn rozmowy w toku.; Co prawda nie pokazali wszystkiego. Do czego zmiezam zajmuje sie med niekonwencjonalna. Dopoki bylem Sw to wszyscy korzystali z mych uslug za friko i wykorzystywali jak sie zbuntowalem i zaczalem kasowac za porady to juz na mnie szemrali wiec odszedlem a dzialalnosc robie do dzis sluzba zdr, to po odejsciu zaczli mnie nekac ze moca demona wypdzam choroby i mam energie szatana diebla. Powiedzialem im dwa slowa za duzo i caly Zbor w Bytomiu poszedl na mnie do sadu. A fgdzie milosc? wybaczenie? jaka glosza. Powiedzieli by przepraszamy ja bym przeprosil i bylo by ok. Ja przeprosilem. Zostalem ukarany za doslownie dwa slowa bo mi sprawe w sadzie zrobili i sad mnie ukaral od nich do dzis slowa przepraszam nie slyszalem. A mijam sie z nimi dziennie prawie w bloku bo mieszkamy w tym samym wiezowcu. Dziwi mnie iuch postepowanie od czasu sprawy minelo 7 lat. Do dzis nie moga mi spojzec w oczy. Spuszczaja albo odwracaja glowy.Powolujac sie na Pismo Swiete ze z odlaczonym nie przestawaja i wykluczonym traktuja jak tredowatego Ciekawe czy Pan Jezus tez by tak zrobil a ponos jest dla nich wzorem wiec ciekawe kogo oni naprawde nasladuja. Powiem wam od czasu gdy odszedlem a minelo juz 10 lat czuje sie swobodnie, nie jestem juz klamany i manipulowany a co gorsza za straszany. Bo tym posluguja sie Swiadkowie i wbrew swoim twierdzenia sa Sekta.

Gość EUG.TR
Dziś jestem wykluczony. Jak spoglądam na to wszystko co za mną to aż dziw mnie bierze jak ja mogłem kiedyś w to wszystko wierzyć i to jeszcze mając wiele razy wątpliwości co do biblijności poznawanych doktryn, zasad i obyczajów. Jednakże stwierdzam, że ta wiara była w sumie dość powierzchowna. Nie czuję się związany z Organizacją ani trochę - ani fizycznie ani tym bardziej emocjonalnie, psychicznie. Nie mam potrzeby chodzić na zebrania i czytać literatury. Jeśli już coś chcę przeczytać to wybrane pozycje. Jedyne czego żałuję to zmarnowany czas, młode lata. Czasami człowiek wspomina. Te miłe chwile też. Jednak to też nie było jakieś związanie się emocjonalne z Organizacją. Chodziło o pojedyncze osoby, ludzi z którymi można było spędzać miło czas, o miłe wydarzenia, jakieś fajne rozmowy. Tu nie chodziło o miłość do Organizacji czy jej doktryn. Organizacja mi nic dobrego nie dała. A dziś po prostu nie angażuję się emocjonalnie w to co było miłego. Można powspominać ale żeby się nad tym rozczulać... Nie ma po co. Tym bardziej, że zakończenie było czymś naprawdę nieprzyjemnym - rozpad mego małżeństwa, głupie komentarze, wtrącanie się ludzi w nieswoje sprawy, sanhedryn, hipokryzja, obłuda, fanatyzm. To zakończenie przechyliło szalę goryczy. I nie pomogą tutaj jakieś miłe wspomnienia których i tak było mało.

Gość fiiiiiiiiikcjaaaa
sekta i tyle a to ich niby tłumaczenie ani koło Biblii ani nawet koło Biblii ani koło jakiegokolwiek tłumaczenia nigdy nie stało

Gość nie podniecaj sie katolu
moherze zarany bo zaraz ja sklejone filmini o katolach sekciarskich poszukam

Gość nie podniecaj sie katolu
uwaga wirusy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość obłudna sektaaa!!!
NIE MA WIRUSÓW SJ U GORY SIE CZEGOS OBAWIA?....