Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzonaaaaaa

Akcja nie robienia zakupów w piątek - jetsem przeciwna

Polecane posty

Gość kiluki
żabcia klpacia -- ryja drzec i ubliżać innym o Ty pierwsza zaczełaś KURWO. Życze Ci aby to były Twoje najgorsze święta w roku :D jesteś dla mnie zwykłym parchem.

Gość Pani Biurowa
"a ekspedientki porobiły w swoich spożywczakach zakupy wcześniej," ale z Ciebie debil, a osoba pracująca w mięsnym, w rybnym, w kiosku, w lotku też zrobiła wcześniej zakupy w "w swoim warzywniaku". Pomyśl troche zanim zaczniesz pierdolić farmazony kretynko bez serca.

Miłość, życzliwość i ciepło Świąt Bożego Narodzenia aż promieniują od tego topiku. Zarówno od tych "za", jak i od tych "przeciw". I te, co wyzywają od "polaczków" obrzucają innych szmatami. Och, życie, życie... Ten naród nic się nie zmienia. Jeden drugiemu ości/kości w gadle życzy. Poczytajcie sobie własne wypowiedzi, tak z dystansem. Zbiera się na wymioty. Jedni mają w dupie wszystkie akcje, inni wszystko zostawiają na ostatnią minutę, a jeszcze inni traktują klientów, z których de facto żyją, jak stado bydła. Więc ja wam życzę kochani, żebyście otrzymali od życia to, czego sami innym życzycie. A ja mam gdzieś akcje i nie-akcje. Wszystkie prezenty kupiłam przez internet, wszystkie potrzebne zakupy zrobię jutro, rano, bo od jutra jestem na urlopie. Nie stałam i nie zamierzam stać w żadnych kolejkach. A dla was - powodzenia - obu stronom konfliktu - i pdeudo-inteligentom na sklepowych etatach i zapracowanym do obłędu maniakom biurowym, oraz chaotycznym zakupowiczom.

Gość kalaoalka
Wigilia nie jest świętem,więc ten kto ma pracować,to pracuje. Ciszcie się,ze macie dwa dni swąt bozego narodzenia,bo w USA wigilia jest całkeim normalnym dniem pracy,a 2 dnia swiąt nie ma tak jak w Polsce.

Gość kalaoalka
El Bathory--a niby dlaczego mam byc miłosciwa,zyczliwabo swieta sie zblizaja. NIe cierpie tej hipokryzji.

Zgadzam się w wypowiedzią czy to nie powinno być. Co Wam da, że ludzie nie przyjdą do sklepu, jak i tak w tym sklepie być musicie. Nic sobie w domu nie zrobicie i tak ani nic. Nie rozumiem tego. To już bym wolała, żeby ci klienci byli, czas bym mi zleciał i bym się nie frustrowała, że siedzę bez sensu w pracy.

Gość żabcia klapcia
kiluki mam nadzieję, ze miałas pampersa, bo chyba się posrałaś z wrażenia hihihihih:-D

Gość rozesmiana od ucha do ucha
A gdzie tu w Polsce można znaleźć prawdziwego katolika? To ze się ktoś tak nazwał nie znaczy nic. I nie jest katolkiem ten ktp tu bluzga na sklepowe i nie jest nim ten co bluzga na spóxnialskich klientów i nie jest nim również i ten grzeczny, co wszystkich szanuje i chodzi co niedzielę do kościółka i sobie zyje na kocią łapę, albo uprawia sex bez ślubu. zaznaczam, ze gdzies kto co robi, sama żyje w wolnym związku, tylko mnie śmiesza te gadki o tym kto jest katolik a kto nie, bo w tym kraju katolików z prawdziwego zdarzenia nie ma, a już najbardziej mnie śmieszy wierzący nie praktykujący.

kalaoalka Ja tam staram się zawsze podchodzić do ludzi życzliwie, nie tylko w święta, ale to jest widać ostatnio mało popularne. No nic, gotujcie się w swoim własnym piekiełku, a ja zabieram się za przyjemniejsze sprawy. A! Jeszcze jedno... Tak mnie tylko pewna myśl naszła... odnośnie tych zakupów w piątek, dla śmiertelnie zapracowanych każdego innego dnia. Skoro te osoby tak strasznie ciężko pracują, to jakim cudem (PYTAM JAKIM?!?!?!?) mają czas siedzieć na Kafe? Ja tam mimo wszystko życzę udanych, wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.

Gość ludziom sie za duzo WYDAJE
jasne ze nie ma, ale skoro to katolickie swieto, piekne swieto, kiedy niby wszyscy sie integruja, tak ciezko okazac troche serca innym?

Gość ta ze spożywczaka
prowadzę nieuży osiedlowy sklep spożywczy. W Wigilię planuję zamknąć o 18, ale z doświadczenia wiem, że to się nie uda. Pewnie do 19 będą wpadać klienci po coś, o czym zapomnieli. Zaczyna się od przysłowiowej soli, a kończy na zakupach, które ledwo mieszczą się w dwóch reklamówkach. W ubiegłym roku wpadła rozhisteryzowana pani, która już od drzwi krzyczała, że nic nie ma, a goście przyjdą za godzinę. Jestem, a przynajmniej staram się, być przygotowana na takie sytuacje. Z dobrego cateringu mam uszka, pierogi, krokiety. Oczywiście ryby ,śledzie i barszcz czerwony też. Wybrałam , zapakowałam, dołozyłam mikołaja z czekolady na poprawę humoru. Dziękuję bardzo. Wesołych Świąt !

Gość weirdo
kotka mruczurotka najbardziej męczący w tej pracy są klienci. więc lepiej niech nie przychodzą. cieszę się, ze praca w sklepie nie jest moją jedyną formą zarobku. komu by się chcialo obslugiwać nienormalnych klientów za 6/h ? ; ) dorabiając (takie grosze) w dupie masz czy cię wywalą, czy nie. w dupie masz równiez upierdliwych klientów, którzy przekonani są o swojej boskości i wyjątkowości.

Gość weirdo
prowadzisz SWÓJ sklep. a praca w swoim, rózni się od pracy w sieciowym ; ) głównie zarobkami, oraz nastawieniem.

Gość ale wy jesteście tępi
aż mnie kurwa nosi jacy wy ludzie jesteście tępi. co to za gadanie mogły się uczyć?? a wyobraźcie sobie, że połowa tych ekspedientek to są dziewczyny po studiach, które z braku znajomości lub niechęci do dawania dupy w zamian za jakąś lepszą pracę stoją na kasie w centrach handlowych. nie każdemu się w życiu poszczęściło, także zastanówcie się zanim coś powiecie. sama pracuję w centrum handlowym i klienci to jest prawdziwa banda totalnych bezmózgów. robią tylko syf i jeszcze narzekają :( popracujcie sobie od 14 do 22 przez miesiąc składając szmaty to zobaczycie jakie to jest zajebiste :( ciekawe jacy będziecie wtedy zadowoleni z życia. jaśniepaństwo kurwa mać :(

Gość ta ze spożywczaka
prowadzę swój sklep, więc mogłabym zamknąć o dowolnej godzinie. Ale ponieważ jeszcze niedawno pracowałam w korporacji po kilkanaście godzin dziennie, to doskonale rozumiem, że nie wszyscy mogą na spokojnie ogarnać świateczne zakupy. A poza tym nie ma znaczenia jaki sklep. Chamscy klienci znajdą się w każdym.

Gość jasflaslfjlaerq
Mogli zrobic dzien wolny od pracy w wigilię, nie na 3 Kroli. Nie zrobili. Ludzie bez przesady- to tak jakbyscie chcieli protestowac, ze musicie isc do pracy w wigilie. Nie musicie, ale wtedy albo inna praca albo żadna. Takie są prawa rynku a espedienci to taka sama grupa zawodowa jak inne. Akcja jest bzdurna.

Gość rozesmiana od ucha do ucha
a weidra pisze, ze jest księgowa, a potem wystarczy spojrzeć na ostatni post i okazuje, ze pracuje normalnie w sklepie, ehhhh...teraz się bedzie miotac i tłumaczyc, ze co innego miała na myśli, co jeszcze bardziej ją pogrąży, więc sobie weidro kłamczucho oszczedź dalszych postów

Gość żołędna pupka
A ja chyba powiem moejmu szefowi, zeby mi w piątek od 14-ej nie kazał tel.odbierac w pracy i robic obliczeń i w ogóle kompa wyłącze, bo ja chcę jak sklepowe!!!!!

Gość jasflaslfjlaerqhhh
DO: ale wy jesteście tępi Nikt zs moich znajomych po studiach nie pracuje w sklepie. Ja tez nie dawałam d..y ani nie mam znajomości a mam pracę 'intelektualną'. Nie zwalaj winy za swoją niezaradność na innych, tłumaczenie, ze pracujesz w sklepie bo nie dałaś d..y jest piękną probą upiększania swego losu ale wydaje mi się, ze jesteś niedojdą i tyle. Poza wszystkim innym- nie mowi sie dzien pracujący tylko roboczy :P

Gość prawiczy prawiczek 28 ___
rozumiem, że bazienka ma zamiar spędzać wigilię po ciemku, bez telefonu, internetu, wody, ogrzewania (o ile ma komunalne), telewizji, radia? Nawet w socjalizmie wszystkiego nie zamykali a tam podobno była równość

Gość kkkiiiikkkkaaaa
Ale skąd wy znacie sytuację życiową ludzi pracujących w sklepach? Ja kiedyś będąc na studiach dorabiałam w weekendy w markecie i pamiętam, że ludzie tam pracujący to byli albo studenci, albo jakieś skrzywdzone przez życie osoby. Była samotna matka z dwójką dzieci, której mąż zwiał za granicę, była młoda kobieta z patologicznej rodziny, której rodzice pili i bili, a ona nie mogła się wykształcić ani wyprowadzić, bo miała trójkę młodszego rodzeństwa. Był facet, który wyszedł z więzienia i nikt nie chciał go zatrudnić oprócz marketu, a chyba lepiej, żeby pracował legalnie niż miałby znowu kraść. Ludzie pracują w sklepach za 1000zł i naprawdę musi im być niesamowicie ciężko w życiu, skoro się na taką pracę i za taką kasę decydują. A gadanie, że mogli się uczyć. Cóż, dzieci w rodzinach patologicznych nie mają warunków, są też osoby zwyczajnie mniej inteligentne, które nie dałyby sobie rady na studiach. A chyba lepiej, żeby te osoby normalnie pracowały niż miałyby żyć z zasiłków? Poza tym, i tak za dużo jest w tym kraju osób z wyższym, a w sklepach ktoś pracowac musi. Trochę szacunku.

Gość kkkiiiikkkkaaaa
Natomiast akcji nierobienia zakupów w piątki jestem przeciwna. Jest to dzień pracujący, trudno. Chodzi mi tylko o to głupie podejście "trzeba się było uczyć".

te, roześmiana od ucha do ucha. pisałam jak byk, ze pracuje(a raczej sytuacja mnie do tego zmusza) na kilka etatów ; ) dzizusie, dlaczego przyszło mi zyć w tak tępym narodzie ! świad idiotek i debili. czasami mam ochote wasz wszystkich zajebać jak hitler. za głupote.

ja w pt już tylko uszka+pierogi robię, smażę karpia no i barszcz zakupy robię do 12, bo później juz tylko lepie:) tak, najlepiej zróbmy całą wolna wigilię i koniec

Gość omniz
droga ekspedientko pracuję na stacji benzynowej , mam zmiany po 12- czasami 24 godziny gdybym nie siedziała tam nie tylko w wigilię, świeta, sylwestra nie zatankowałabyś swojego autka w drodze do rodzinki, nie kupiłabyś piwka na kaca, albo szampana w ostatniej chwili, więc siedx w sklepie bo taka twoja praca i ciesz się,że możesz wyjść wcześniej niz zwykle bo ja mam w piatek dniówkę do 18, w sobotę zaczynam rano o 6 24 godzinna zmianę i w sylwestra mam nockę- mam małego synka dziękuje za uwagę

Gość eeeeeeeeehhhh
Kazdy tu uzala sie nad wlasnym losem.... A ja wam zycze tylko troche empatii, niech kazdy sie do kazdego usmiechnie i odrazu bedzie wszystkim lepiej. Bo i sklepowa moze byc milsza i klient bardziej wyrozumialy. Powodzenia

Gość omniz
nie rozśmieszj mnie- nie zyjemy w krainie troskliwych misiów i nie każdego święta rozczulaja

Jakie 1000 zł? Moja siostra pracuje w biedronce i zarabia min. 1500, ale raczej im wychodzi z premiami po 1700zł na rękę. Fakt, uczyć się jej nie chciało. Skończyła tylko technikum i zdała maturę. Na studia już nie poszła, bo zarabia tyle ile ja po studiach. Chociaż drogę ma otwartą jakby co. A słyszeliście o akcji marketów, że się umówili i zamykają się o 14 w wigilię? Własnie moja siostra mówi, że co roku było do 17, a w tym niektóre markety się zmówiły i sa do 14, tylko nie wiem które. Na pewno nie tesco, bo wózkowi narzekali, że Biedronke zamykają o 14, a oni muszą do 17 rypać... Nie wiem czy nie te wszystkie mniejsze lidle i leviatany i carefur chyba też?

Gość eeeeeeeeehhhh
omniz- jasne niech kazdy na siebie bluzga i wyzywa od najgorszych....swieta - kazdy sie spieszy ...wszedzie korki, kolejki....to czemu by sie nie powyzywac na ekspedientkach prawda? Ludzie sa debilami i ty jestes na to dowodem.