Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypowiedzcie sie

Pierscionek na zareczyny z cyrkonia?

Polecane posty

Gość choinkka2010
ja dostalam z brylantami- kobieto są ludzie którzy na co dzień nie lubią obwieszać się biżuterią wolą coś małego i skromnego. Chyba bym nie umiała żyć z wyrzutami sumienia , kupić kawałek metalu za2-3 tyś a gdzieś ktoś obok nie ma co do garnka włożyć...

według mnie to czy pierścionek kosztował 100 zł 300 zł czy 1000 zł nie ma żadnego znaczenia. Co z tego że dostaniesz pierścionek z brylantem za 300 czy 1000 zł jak nie minie pewnie rok po ślubie i będziecie się rozwodzić??? Ci najbardziej rozrzutni, ci co najbardziej chcą się pokazać okazują się największymi draniami i sknerami w życiu.... oczywiście są wyjątki ale co Ci przyjdzie po pierścionku za 300? Chyba ważne jest żeby facet cię szanował i kochał.... Bosieeeeeeee ale wy macie wartości i priorytety w życiu ludzie żenujące są takie pytania i takie topiki.....

Gość .Kobieta31.
Ale na czym ta wyjątkowość ma polegać? Przecież w życiu nie chodzi o to, ile kasy ktoś wydał na prezent. A gdyby Tobie narzeczony powiedział "mam nadzieję, że nie ośmieszmieszysz się, dając mi zegarek poniżej 1500 zł". PS Nawet jubiler gołym okiem nie jest w stanie odróżnić cyrkonii od diamentów.

Gość nieskromnym zdaniem
Tu nie chodzi o to czy byśmy przyjęły czy nie. Chodzi o to, że jak dostaniemy tańsze, inne to nie pogardźimy. Mnie np. w ogóle na tym nie zależy. Nie mam narzeczonego, ale jak może będę miała to nie będzie mnie obchodziło za ile pierścionek kupił. Chociaż tak jak wcześniej pisałam w drogich rzeczach za dobrze się nie czuję. Ale dla mnie co innego jest ważne niż pierścionki.

Tak samo jest w Pl z weselami MUSI BYC wystawne na 150 osob, kiczowate sukienki bezy, ochydne pietrowe torty itp. a ze rodziec ezaciagaja kredety, ze lepiej bylo wydac ta kase na cos innego to nie pomysla. Bo kazda chce sie pokazac, i poswiecic beza z brylantem. PS zeby nie bylo jatki, jestem mezatka od kilku ladnych lat, wiec niekomu niczego nie zazdroszcze :-D

Gość wrehsrjyj
co z tego ze te diamenty czy brylanty to symbol trawlosci itp . sila uczucia jest wazniejsza... czy majac cyrkonie ,czy brylant i tak mozecie sie rozwiesc po 2latach

Gość ja dostalam z brylantami
kto mowi o obwieszaniu sie bizuteria:O Ja mam ladny i delikatny pierscionek

Gość .Kobieta31.
ja dostalam z brylantami - to raczej Ty pogardliwie mówisz o pierścionkach z cyrkonią, a nie odwrotnie :) Przecież to Ty powiedziałaś swojemu partnerowi, ze ośmieszyłby się dając Ci cyrkonie i to Ty wyśmiewasz w tym topiku takie pierścionki. A zatem to TY masz jakiś problem.

Gość .Kobieta31.
Staszku, pogadaj z jakimś jubilerem, albo poczytaj na ten temat :D

co za bzdura ze jubiler cyrkoni od brylantu nie odrozni:D Oczywiscie ze odrozni wiec nie pisz glupot. Nawet zwykly czlowiek odroznic moze, tym bardziej jak cyrkonia jest noszone przez juz kilka lat

pierścionek jak pierścionek ważne są relacje między ludźmi to czy pierścionek kosztował 100 czy 10.000 zł nie ma żadnego znaczenia widać że jesteście materialistkami wszystko zamieniacie na pieniądze nawet takie uczucie jak miłość będziesz się lansować i chodzić dumna bo masz pierścionek za 300 czy 1000 zł i co? Jak raz dostaniesz w morde od swojego faceta wtedy docenisz jego miłość I NA CO CI TEN PRZEPIĘKNY PIERŚCIONEK????

Ktoś tu chyba czegoś nie zrozumiał :) nie piszę, że brylanty są be. Chodzi o postawę roszczeniową przyszłej panny młodej. Osobiście nie boli mnie fakt posiadania pierścionka z cyrkonią, mam inne kosztowności z tymże minerałem i nie czuję się jakoś specjalnie dumna z tego powodu :)

No przeciez trza potem dac zdjecie z nowymi tipsami i pierscinkiem na nK :-D hehehehe

ja gadalam o tym z jubilerem jak nioslam moj pierscionek (nie zareczynowy) do naprawy. Moze ty trafilas na jakiegos fatalnego jubilera? Moj odroznial na oko:P I nie wypowiadam sie pogardliwie o cyrkoniach a o ich posiadaczkach, ktore usiluja wszystkich przekonac ze to nie wazne jaki kamien, ze cyrkonie sa sliczne itd. A 90% z nich nie pogardziloby brylantem

Gość .Kobieta31.
ja dostalam z brylantami -odróżni, ale nie gołym okiem!

Gość .Kobieta31.
ja dostalam z brylantami -czytaj ze zrozumieniem ;)

No przeciez trza potem dac zdjecie z nowymi tipsami i pierscinkiem na nK Tak sie sklada, ze wlasnie na nk to wszystkie z moich kolezanek co podostawaly pierscionki za 300-400zl powstawialy takie zdjecia:D Ja bym na pewno czegos takiego nie zrobila, moja przyjaciolka ktora rowniez dostala porzadny pierscionek tez nie. A te ktore podostawaly cyrkonie, zolte zloto to wstawiaja takie foteczki z infantylnymi podpisami na dodatek

Gość co za tempaki na tym swiecie
pierscionek dla mnie MUSI byc drogi: jak fecta stac na to zeby kupil dorgi peirsionek to MA to zrobic i tyle. jezeli go nie stac na drogi periscionek to nawet nie chce tego faceta. co to za facet co go na pierscionek nie stac???!?!?!?!?!!!!!!!?????!?!?!

to ty czytaj ze zrozumieniem. Przeciez ci napisalam ze na oko odroznial

Gość nieskromnym zdaniem
Bo nie dla każdej jest ważne jaki kamień. A jak kiedyś będziesz miała córkę, która trafi na niebogatego faceta i nie będzie jej przeszkadzało, że nie nosi brylantów to też będziesz nią gardzić czy pójdziesz do sklepu i sama jej kupisz "odpowiedni" pierścionek? Śmieszne jest to co piszesz :D

Gość .Kobieta31.
A cóz to za jubiler, który wydaje opinie na podstawie spojrzenia gołym okiem? :)

Kurna to przeciez nie chodzi o to JAKI pierscionek na ta NK daja, tylko ze w ogole daja ZDJECIE PIERSCIONKA. kurwa to jest przeciez jakis dramat

mnie podejscie corki by nie obchodzilo, moze sobie nawet chciec pierscionek- cukierek. Nie musze narzucac innym swojego zdania

później będą miały co dzielić jak przyjdzie do rozwodu :D :D :D

normalny jubiler, patrzy sobie i ocenia a potem dokladniej "bada" taki pierscionek. Nie wmawiaj jednak ze nie ma jubilerow ktorzy nie widza roznicy golym okiem

Gość nieskromnym zdaniem
Ale ja się pytam czy córką też będziesz gardzić?