Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ErnoErno

Implantacja zarodka - jakie miałyście objawy???????????

Polecane posty

Gość skakankaskakanka
Agnieszko nie wiem kiedy byla implantacja, ale moge podejrzewac ze faktycznie bardzo wczesnie. Ja zazwyczaj mialam owu 16-17 dc a,tu juz 25 dc swie krechy ;-) w tym cyklu nie mialam wogole sluzu plodnego . Przynajmniej nie zauwazylam. Dziewczyny dzisiaj odebralam wynik bety.. 321 ;-) to jednak fasolka.

skakanka gratuluje:) madziu wiem ze kusi a ilu dniowe masz cykle? iczozord jak tam u Ciebie? agnieszka ja tez nie wiem jak to z tymi testami i z tym sluzem bo czasami to sie kupy nie trzyma... u mnie dzisiaj 11dc i bardzo blada kreska na tescie owulacyjnym... ze 3 dni jeszcze do owulki chyba...

No nic, nie pozostaje mi nic innego jak uzbroic sie w cierpliwosc:-) byle do srody:-)

A ja mam 22dc i chyba załapałam zapalenie pęcherza bo ciągle nań wrażenie, że chce mi się sikac:) żadnych objawów, oprócz apetytu na wszystko czyli standard przed @. trochę mnie korci żeby jutro testować. Ovulacje miałam ok 13/14dnia bo jajniki dawały znać, Ale nie czuje się wcale w ciąży. Jedynie śpiąca i mam ochotę na wino kiełbasę i słodkie. Aaa no i śledZie. Nawet nie wiem czy mam nadzieję. Coś mi podpowiada ze noc z tego.

Gość Magis
czesc dziewczyny:) Skakanka ogromne gratulacje!!:) Wrocilam z urlopu i oczywiscie teraz lekture forumowa nadrobic czas:D P.S- Niestety jestem podlamana, bo wedlug monitoringu mialam miec szczyt owulacji 30/07, zatem intensywne starania byly od 24- do 04/08 wlacznie, bylismy na urlopie, niby wyluzowani, tak jak lekrz radzil i co? I chyba nic, bo nie wytrzymalam i zrobilam test w srode 06/08- oczywiscie negatywny:((( ale, co ciekawe mialam jeszcze testy owu, wiec zrobilam, z czystej ciekawosci i wyszedl mi pozytywny we wtorek 05/08 i w srode rowniez, czyli ze mialam az tak dluga owulacje? Bo dzis zrobilam kolejny test owu( zostal mi ostatni)- i dzis juz wyszedl negatywny, no zwariowac mozna:/ wiem juz, nawet czuje, podswiadomie, ze nici z tego cyklu:( zaczynam sie powoli nad inseminacja zastanawiac... Magda 88- masz podobny termin @ do mnie, trzymam kciuki:) Baletko twoje objawy sa obiecujace:)- bo takie zachcianki zywieniowe sa ewidentne podczas ciazy:) Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn, ktore staraja sie o dzidziusia lub juz go nosza pod sercem lub juz maja obok siebie:):D

Magis moje objawy świadczą głównie o nadchodzącej@ ,bo ja wtedy mam zachcianki typu czekolada i sledzie. ☺ Nie upadaj na duchu, pewnie owulka się przesunela.

Gość Magis
Baletko, a kiedy testujesz?:) Iczozord- ja tez jestem ze Slaska:)- podaj mi prosze namiary na Twoj Gabinet, ( jesli wczesniej podalas to wybacz ale nie mialam roamingu na urlope) - chetnie twoje ulotki czy namiar na gabinet rozesle wsrod moich dziewczyn:)-trzeba sobie pomagac:D

agnieszka to ciezko powiedziec, najlepiej jakbys miala monitoring chociaz jednego cyklu to bys wiedziala czy bardziej sugerowac sie śluzem czy testami ...

Gość Magis
blondyneczka ma racje- jesli moge sie wtracic do rozmowy- to ja tez nie moglam z wlasnego sluzu nic odczytac, a jak bylam na monitoringu to wszystko bylo jasne, no i owulka okazala sie duuzo pozniej niz wedlug ksiazkowych terminow:)

hej dziewczyny :) Ostatnio mało piszę bo chwilowo mieszkamy u teściów (opiekujemy się psem pod ich nieobecność) a tu mam problem z netem :/ U mnie okres się skończył i powoli zbliżam się do owulacji. Dziś zaczął pobolewać mnie jajnik, to dobry znak :) jutro zaczynam 8dc. Magis mój gabinet będzie w Zabrzu na ulicy Wolności 366. Będę prowadziła poradnictwo psychologiczne i logopedyczne, głównie dla dzieci, diagnozę intelektu dzieci i dorosłych ale także kursy z rozpoznawania płodności dla pań i par :) Ulotki i wizytówki może podeślę CI pocztą jak wrócę z urlopu (jutro wyjeżdżam na tydzień :) ) napisz mi tylko swoje namiary na mojego maila: iczozord@gmail.com Dziewczyny co do teg że owulację macie kiedy indziej a śluz kiedy indziej. To może być właśnie przyczyna trudności z zajściem w ciążę... Objawy płodności - czyli rzciągliwy śluz, skok temp i twarcie syzjki macicy powinny zejść się ze sobą w okresie 3 dni i w tym czasie powinna też wystąpić owulacja. Jeśli Wy macie śluz płodny powiedzmy w poniedziałek (a śluz jest konieczny do zapłodnienia, pamiętajmy o tym!) a owulację w czwartek lub w piątek, to dokładając do tego plemniki, które nie biją rekordów wytrzymałości (bo mogą po prostu mieścić się w średniej i żyć 2, max 3 dni) może bardzo trudno dojść do zapłodnienia. Moja rada jest taka abyście współżyły najintensywniej wtedy kiedy jest ten płodny śluz bo to właśnie on daje szanse na zapłodnienie. A możliwe, że Wy się staracie w okresie, kiedy wychodzą testy owulacyjne, a jeśli wtedy nie ma płodnego śluzu to do zapłodnienia raczej nie dojdzie. Cała nadzieja w tym, że plemniki przeżyją w tym śluzie rozciągliwym i poczekają na komórkę jajową :)

I tu popieram Iczozord bo ja wlasnie tak mialam i prawie rok nie wychodzilo. A jak zajelam sie obserwacja sluzu i staraniami jak tylko sie pojawial tj okolo 8-9dc to zaskakiwalo odrazu a wczesniej probowalismy tak jak mniej wiecej owu powinna byc.

Iczozord dlatego zaczelam dzialac od dzis az do ok 17 dc bo potem wyjeżdżamy i nie będzie jak :-( Iczozord ty to zawsze tak dobrze wszystko wiesz gabinet napewno sie rozkręca powodzenia! dzięki dziewczyny! Jak w tym cyklu sie nie uda ide na monitoring i zmieniam gina!

Przy okazji:jakie macie opinie o testach ciazowych zakupionych na allegro? Ja mam takie bardzo cieniutkie paskowe i zawsze jak je robię to mam wielką niepewność czy one są dobre... takie liche się wydają...

Baletka ja tez mam takie gdzies na dnie szuflady, dostalam je z testami owu. Jeszcze ich nie uzywalam, ale oby okazaly sie szczesliwe:-)

Magda, mam dostać dokładnie 15 sierpnia po 28dniowym cyklu. Nie wiem czy uda mi się wytrwać, ale postanowiłam żyć tak jakbym nie myślała nawet o ciąży czy planowaniu. Tzn będę brała kwas foliowy, a z rtg kręgosłupa poczekam do okresu, ale chcę wrócić do diety, ćwiczeń - dzisiaj kupuję na allegro skakankę i hulahop. Czuje się trochę podłamana, że wpadka jest nagle a pzy staraniach to trzeba tyle czekać... Wiem, że test był b czuły bo 10mlU i to chyba za wcześnie. Porównując z poprzednim razem na implantację musiałam czekać równiutko 10 dni, a test pozytywny wyszedł dopiero 4 dni przed@, ale nie wiem czy powinnam się tym sugerować?

Ja miaam z allegro i jak bylam w ciazy to wychodzily wzorowo także spokojna glowa. To doklanie taki sam test jak kupiony w aptece tylko cienszy i bez plastikowej obudowy - dlatego taki tani :) Mysle o tym, żeby zrobić dla Was takie kompendium wiedzy na temat rozpoznawania płodności. Myślę że się przyda :) Ale to dopiero jak wrócę z urlopu :) Trzymajcie kciuki bo wtedy wypadają moje dni płodne :D Trzymajcie się ciepło. Baletka - może jeszcze nie wszystko stracone :) Pozdrawiam!

Gość Gosia576
Zawsze miałam nieregularne cykle.. ale tak 25-29 . Trochę ten plamienia mnie wystraszyły... bo wystąpiły 4 dni po dniach płodnych.. przy tym miałam uczucie miesiączkowania. i tak 3 , 4, 5 taki jakby skąpy okres, 6 nic, a 7 poczułam jakby kłucie w środku i poleciała plama krwi ;o 8 bóle jajników, dziś to samo... innych objawów brak. test tak 12-13.08 zrobię. Parę miesięcy temu jak miałam także plamienia miałam okropne bóle jajników, wtedy znów zatrzymała mi się owulacja bo więcej karmiłam .. Ale wpadka;o ? 11 lat bez wpadki. o nasze pierwsze dziecko staraliśmy się z mężem prawie rok - nie mogłam zajść w ciaże. pamietam ze w dni płodne szaleliśmy i nie zachodziłam.. a teraz kochaliśmy się w dni płodne ale nie było wpustu ;o ;/

Iczozord wypoczywaj i laduj baterie na kolejne cykle:-) i zbieraj sile na nasze zale:-) Baletka to chyba za wczesnie na testowanko, choc powiem Ci ze ja mam dostac @ w srode i tez mnie korci sprawdzenie:-) tylko ze u mnie brak objawow:-(

Iczozord dobrze wiedzieć :) nie sądzę abym była, ale zawsze warto znać opinię. Mnie jedynie teraz kłuje w środku (jakby trochę powyżej pochwy-wybaczcie te szczegóły), nie jajniki tylko w samym środku i jakby bliżej ścianki podbrzusza... takiego czegoś nie czułam (jakies delikatne kłucia jajników przy owu i ból, ale nie w srodku. Macie tak czasem przed @. A moze to rzeczywiście pęcherz?

Iczozord dobrze wiedzieć :) nie sądzę abym była, ale zawsze warto znać opinię. Mnie jedynie teraz kłuje w środku (jakby trochę powyżej pochwy-wybaczcie te szczegóły), nie jajniki tylko w samym środku i jakby bliżej ścianki podbrzusza... takiego czegoś nie czułam (jakies delikatne kłucia jajników przy owu i ból, ale nie w srodku. Macie tak czasem przed @. A moze to rzeczywiście pęcherz?

Gość gość
Hej u mnie plamienie trwa 4 dzien,ale nie ma tu mowy o krwi...sama nie wiem co to jest...

iczozord wypoczywaj :) u mnie jakies dziwne rzeczy sie dziaja, test owulacyjny negatywny śluzu płodnego tez nie ma a to juz 12dc... a w poprzednich dwoch cyklach od 10 juz byl sluz... cos sie poprzestawialo :/ jedynie w srodku jest odrobine śluzu rozciagliwego na max 1cm... no nic czekam dalej :/

Gość Baletka
Dziewczyny czułyscie klucia w podbrzuszu na samym środku? Nie mam tak cały czas ale dość wyraźne czasem.