Gość nie kupuj farb w Napisano Kwiecień 26, 2012 kim jest ta idiotka która do dyniowej daje papryke? hahaha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jak to kim ? Napisano Kwiecień 26, 2012 to mi malutka vel king kong :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość takajaaaaaa Napisano Kwiecień 26, 2012 Ewa, ja robię pyszną zupę dyniową w taki sposób: Dynię i kilka ziemniaków kroję w kostkę i podsmażam z cebulą - wszystko posypane sporą ilością curry i szczyptą imbiru. Zalewam bulionem i gotuję, doprawiając do smaku. Na koniec miksuję. Wychodzi pyszna zupa krem o pięknym żółtym kolorze (dzięki curry). Może spróbujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość takajaaaaaa Napisano Kwiecień 26, 2012 A to, co robisz, to nie jest ratatuj. Różne są na niego przepisy, ale w prawdziwym ratatuju muszą się znaleźć pomidory, bakłażany, cukinia i papryka. Ty robisz po prostu zapiekankę warzywną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja do zapeikanki Napisano Kwiecień 26, 2012 warzywnej daję: pieczarki, paprykę czerwoną, cukinię, pomidory, czasami bakłażana, ziemniaki pokrojone jak do zupy;) mieszam, przyprawiam, zapiekam. Fajne jest posypać serem żółtym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kantarella 0 Napisano Kwiecień 27, 2012 Ratatuj sie robi w piecyku? Myslalam, ze smazy na patelni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 27, 2012 piecze się oryginalnie w piecu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zupa krem z pomidorów Napisano Kwiecień 27, 2012 makaron z warzywami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa co ty pitolisz Napisano Kwiecień 27, 2012 po pierwsze nie ratatuja, tylko ratatuj a po drugie: "Ratatouille (czasem używana spolszczona nazwa ratatuj) jarska potrawa prowansalska. Danie to opiera się na składnikach warzywnych, przede wszystkim na bakłażanach, cukinii, papryce, cebuli i pomidorach." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 27, 2012 temat byl już wałkowany ze 3 x teraz po raz czwarty ratatuj czy ratatuja z tym czy z innym warzywem daj sobie spokój już może, bo niczego do tematu nie wnioslaś, tylko miejsce zajęłaś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mmelanija Napisano Kwiecień 27, 2012 Ewa, 33 ,że się wtrącę przyganiał kocioł garnkowi. Ty też swoją ostatnią wypowiedzią nic nie wniosłaś do tematu,a miejsce zajęłaś.;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 27, 2012 do MOJEGO tematu, to raz Ty też nie wniosłaś, to dwa a teraz na temat - na jutro robię pulpety w sosie nie wiem, jakim, jak kupię koperek, to koperkowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mmelanija Napisano Kwiecień 27, 2012 Ewa, 33 wiem,.ze nic mnie wniosłam do tematu ,ale to Ty nie mogłaś zamilknąć i przełknąć tego,że ktoś coś tam napisał . Zauważyłam,że Ty checsz miec ostanie zdanie :-) nie ważne jakie ono by nie było,ale chcesz postawic na swoim:-) Po co wytknełaś mi to,że ja także bezcelowo piszę :-) Trzeba było moj wpis mimo oczu sobie puścić:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a co na kolację Napisano Kwiecień 27, 2012 ? parówka z keczupem, chleb słonecznikowy pomidory rzodkiewki ogórek serek biały Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do mmelaniji Napisano Kwiecień 27, 2012 no to nie rob sama tego, co zarzucasz ewie ;) widzisz, teraz twoje jest slowo jest ostatnie, a i tak nie masz racji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GrubaKasia 0 Napisano Kwiecień 28, 2012 hmmm dawno puletów nie robilam. a dzisiaj rozmrozilam filet z kurczaka i jak na razie nie mam pomysłu co z nim zrobic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mmelanija Napisano Kwiecień 28, 2012 do mmelaniji Mnie wypada tak postępować,,bo intelektem nie grzeszę ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale to nie Ewy temat Napisano Kwiecień 28, 2012 tylko pytanie było do niej w pierwszym poście :) nie przywłaszczaj sobie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pytanie do GrubejKasi Napisano Kwiecień 28, 2012 na jakiej jesteś diecie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GrubaKasia 0 Napisano Kwiecień 28, 2012 jestem na MŻ a jem prawie wszystko jak widac:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość egzystencja666 Napisano Kwiecień 28, 2012 Gruba Kasiu zamów sobie „Twój Przepis na Zdrowie z IMP, będzie łatwiej niż na MŻ. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewka, nie uzurpuj sobie Napisano Kwiecień 28, 2012 praw do tego tematu! To nie jest twoj topick! Jesli autorka zechce to zglosi go do usuniecia, bo tylko ona ma do tego prawo! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Kwiecień 29, 2012 Oryginalne przepisy na grilla http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/1286/1/1/oryginalne-przepisy-na-grilla.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Kwiecień 29, 2012 takie babeczki popełniłam na niedzielny podwieczorek :) tylko jedna doczeka podwieczorku ;) reszta już zjedzona :) http://homesweethome.blox.pl/2012/04/Babeczki-z-karmelem-i-orzechami.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 30, 2012 zupy dyniowej nie będzie dzis i jutro - forszmak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa, jak robisz forszmak Napisano Kwiecień 30, 2012 ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aśkaa M Napisano Kwiecień 30, 2012 Ewa 33 mam pytanie :-) Jakich przypraw używasz najczęściej ? -do rosołu -do drobiu -do wieprzowiny (karkówka,żeberka) Masz swoje ulubione przyprawy które musisz mieć w domu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maggie....32 Napisano Kwiecień 30, 2012 Czy robi ktoś z Was taki miodek? Jeżeli nie, to świetna okazja teraz na wykorzystanie długiego weekendu i najlepsza pora na produkcję :) Bardzo polecam. Miód jest niezastąpiony w okresie jesienno-zimowym na wszelkiego rodzaju infekcje. A walorom smakowym też niczego nie brakuje ;) http://homesweethome.blox.pl/2012/04/Miod-z-mniszka-lekarskiego.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Kwiecień 30, 2012 Pomidorówka, ziemniaki z jajkiem sadzonym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Kwiecień 30, 2012 Forszmak: kroję wędliny w paski kroję cebulę w półplasterki mieszam to i przesmażam na oleju dodaję pokrojonego w paski ogórka, zalewam wodą, żeby przykryć składniki i duszę ze 20 minut na koniec dodaję puszkę zielonego groszku, chwilkę pogotuję i gotowe jemy z chlebem/bułą co do przypraw: rosołu nie gotuję do drobiu i wieprzowiny daję rózne zioła i mieszanki, czasem gotowe(ale czyste mieszanki zioła plus przyprawy - pieprz, papryka, sól), czasem sypię swoje lubię lubczyk, bazylię, zioła prowansalskie, płatki papryki, suszone pomidory, curry w domu zawsze musi być bazylia w doniczce, bo kocham mozzarelle, pomidory i bazylię, czasem dodaję czarne oliwki mogę to jeść codziennie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach