Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

ZACZYNAMY STARANIA 2011/2012

Polecane posty

Gość panterka1981
klara1984 czemu piszesz ze Cie seks juz nie cieszy/

Gość świeżynka staraczka
Pewnie dlatego, że zmuszałaś się do niego, nawet jak nie miałaś ochoty, tylko dlatego, że dni płodne... niestety nie tędy droga... tędy droga do kłótni i frustracji :(

cześć dziewczynki !!! ira gratuluję !!!! dużo zdrówka i spokoju :D a tak sobie liczę , bo nie jestem na bieżąco i myślałam, że ira będzie 10 a jest 9 . Jak można wiedzie co się stało ?

witajcie ponownie! U mnie dzisiaj 22 dc. Nie mogę się doczekać testowania. Jak myślicie 9 dni po owulacji może wyjść test? Stradsznie bolą mnie jajniki i podbrzusze jak na okres już drugi dzień. A co do nałogów to ja też czasami wypije jedno zimno piwko ale to rzadko. A teraz wogóle. Za to mój M co dziennie 1 piwko wypija. Nie wiem czy taka ilość też wpływa na osłabienie plemników.

Gość panterka1981
Madziii22 mój M tez niemal codziennie po pracy wypija jedno piwko ...tez mnie zaczyna to martwic czy nie ma to rzeczywiście wpływu....

hej barbera :) nic sie nie stalo, poprostu dziewczyny ktore nie odzywaja sie wogole zostaly usuniete z tabeli w trakcie wiosennych porzadkow, katja pochwalila sie ze jest w ciazy i nie odezwala sie od tamtej pory ani slowem, nie bylozadnych jej danych, wiec miejsce 10 jest nadal aktualne

nie cieszy mnie seks bo kiedyś był szalony spontaniczny a teraz odkąd myślę o dziecku to jest tylko liczenie dni płodnych i teraz to wygląda tak szybko sztywnie. Nie wiem co robić. Chyba potrzebuje jakiś wakacji odpoczynku

Gość panterka1981
klara1984 ja tez tak miałam, ale właśnie pisałam dziewczynom tu na forum, ze teraz rzucam na luz, u mnie podobnie wyglądało, ze czekałam tylko na dni płodne i największą ochotę miałam wtedy... teraz nie narzucam sie mężusiowi, co będzie to będzie....

ja też muszę zmienić podejście bo inaczej nic z tego nie będzie. ale to nie jest takie proste zlikwidować sobie taką blokadę w głowie. Mam nadzieję że lata ciepło i urlop w lipcu wszystko zmienią i pomogą zapomnieć i się wyluzować.

Gość świeżynka staraczka
Klara i panterka, u mnie też zaczynało tak być, ale staram się wyluzować, nie męczę mojego m.... nie chcę, żeby łózko i dzidziuś kojarzyły mu się z przymusem... a ja mam do was jeszcze jedno pytanie, jak już tak mówimy co można a czego nie można... jak się zapatrujecie na solarium? wiem, że już w ciąży nie można, ale miałam ochotę iść przed weekendem bo mam małą imprezkę i chciałabym ładnie wyglądać, a poza tym po zimie fajnie trochę niby słoneczka złapać.... raczej w ciąży nie jestem, ale jakbym była, to myślicie, że 10 min w solarium może zaszkodzić? Brzuch mnie boli coraz bardziej, dlatego już się pogodziłam z myślą, że tym razem nici :(

siwzynka ja cipowiem tak, niektore dziewczynay laza po solariach w ciazy,pija pala i nie biora se tego do glowy i rodza zdrowe dzieci, a niektorym jeden raz moze zaszkodzic, jesli masz podejrzenie to moze sie wstrzymaj bo te piersze dni od zaplodnienia sa najwazniejsze

Gość panterka1981
świeżynka staraczka ja jestem anty nastawiona na solarium :) więc tyle Ci napisze , ale to każdego indywidualna sprawa co robi :)

świerzynka może lepiej się wstrzymaj z tym solarium, ja szczerze tez mam ochotę tym bardziej, że mam jasna karnację, a mój M wręcz przeciwnie i głupio się przy nim wyglądam:):)ale na razie poczekam zaraz po @ się wybiorę klara...przykro mi że tak myślisz o przytulankach ale ja też tak miałam przez chwilkę, ale przystopowałam bo mój M tez to zauważył, nic nie powiedział ale był jakiś taki dziwny niby chciał ale tak jak by bardziej bo ja chce a nie razem tego chcemy.. a tak ogólnie to ja tez mam pytanko, czy zdarzają sie cykle bez owulacyjne??jeśli tak to dlaczego i jak szybko można zajść w ciąże po porodzie czy to w ogóle możliwe??

Vixwomen oczywiscie ze zdarzaja sie cykle bezowulacyjne i ponoc nawet czesto...hmmm jak mozna temu zaradzic...neistety nie wiem... :) narazie nie doszłam jeszcze do tego etapu :) Co do solarium to ja jestem przeciwna nie tylko wobec kobiet w ciazy ale i ogólnie wszystkich kobiet no i mezczyzn tez... choc nie powiem kilka razy bylam ale tylko zeby zobaczyc jak to jest.. niby fajnie ... ale ja to sie obawiam raka skory i innych chorob zwiazanych z uczeszczeniem na solarium... :) ale kazdy robi indywidualnie jak chce... (tak na marginesie nasze Polskie solaria to sa na ostatnim miejscu z bezpieczenstwem i maja ponoc najwieksze promieniowanie....nie wiem ile w tym prawdy jest :) ale nasza Polska jest lekko zacofana wiec nie zdziwiłabym sie jakby to byla prawda )

Gość ania29-2001
vixwoman cykle bezowulacyjne zdarzaja sie. w moim przypadku to juz norma przez niski progesteron tak powiedziała mi ginka a pozaty przynajmniej u mnie nie było skoków temp i brak sluzu płodnego totalna susza.podobno u kobiet zdarzja sie cykle bezowulacyjne 1-2 w roku. a jesli chodzi o szybkosc w zajsciu w ciaze po porodzie,to spotkałam sie z opinia ze po porodzie mozna bardzo szybko zajsc w druga ciaze,a na ile w tym jest prawdy trudno mi powiedziec.:)

Hej dziewczynki! U mnie powoli zaczyna się najprzyjemniejsza faza, co prawda to dopiero 8dc, ale już zaczęłam testowanie owu i trochę się zdziwiłam, ale wczoraj wieczorem na teście owu była dość wyraźna druga kreseczka i dziś rano też, ale teraz już jej nie ma... Ciekawe co to oznacza? Chyba niemożliwa jest owu w 7dc, może to tylko jakieś wahnięcie hormonalne. Nikt nie odpowiedział na moje wcześniejsze pytania :( no nic, spokojnie sobie czekam na owu. Wczoraj naszła mnie taka myśl, że może trzeba się kochać wtedy co to jakby białko jaja kurzego wyjdzie, bo wtedy odczopuje się szyjka? Ale podobno plemniczki właśnie w tym śluzie żyją, więc nie wiem. No to pozdrawiam goroąco

ja Cie pamietam monia (aczkolwiek przyznaje, ze slabo), zjawiasz sie w odpowiednim momencie, bo anvers wlasnie czyscila tabelke :-)

Młoda Mama wydaje mi sie, że miałas owu, moja gin mi kiedys powiedziała, że jesli ma się nieregularne cykle albo bardzo długie takie powyżej 32 dni to ponoc owu moze byc dwa razy albo więcej ale bardzo krótko tzn nawet nie 20h, ponoc sa takei kobiety, i to nie mało ich jest, że maja kilka owu w trakcjie jednego cyklu i im jest tak samo trudno zajść jak tym co maja jedną, dlatego ze ich owu trwa bardzo krótko a jajeczka szybko obumierają...ale ile w tym jest prawdy to nie wiadomo

Ale sie rozpisalyscie dzisiaj... Shit-zu to sie chyba ostatnio w Polsce zrobila modna rasa, co? Ja w Niemczech widzialam chyba raz czy dwa shi-tzu (tu w modzie sa... buldogi francuskie no i o czywiscie jak i w Polsce i wszedzie labradory) ale mi sie nie podobaly, bo byly wredne i od razu chcialy zaatakowac moja. Moja sama nie zaczyna ale w kasze sobie dmuchac nie da no i oczywiscie byla awantura. A huskiego utrzymac latwo nie jest ;-) Na szczescie dla tych malych wredot (na zasadzie "kleine Hunde sind giftig" :-p ) udalo mi sie nad nia zapanowac. Ajlin a jakie macie zwierzatka? Moja niestety zjadla by wszystko, co nie jest psem lub czlowiekiem :-o No dobra, rybkom meza daje spokoj, zlewa je totalnie ;-) Kinga widze, za masz te sama dawke co ja. Powiedz, co Ci lekarz powiedzial po jakim czasie da Ci sie zbic TSH? A pozostale hormony tarczycy u Ciebie w porzo? Sluchajcie, wpadlam na absurdalny pomysl... Czy wlozenie tamponu na 2-3 godzinki aby nic nie wyplynelo ma sens czy na odwrot poddusza sie bidulki i lepiej tego nie robic? Testowalismy dzis bialko jaja jako lubrykat powiem wam: REWELACJA, podobalo sie i mojemu i mnie, o wiele lepiej niz te sztuczne badziewia. I wcale nie bylo obrzydliwie, wiec moge polecac :-D Co do uzywek: ja nigdy nie palilam, moj rzucil przed slubem (moj warunek wyjscia za niego! :-p ), on piwkuje od czasu do czasu (ale teraz ma rezim ;-) ) a ja od listopada ani kropelki, bo mam zapalenie zoladka i z bolu bym ocipiala :-o O czerwonym winie slyszalam multum dobrego. A tak poza tym to alkohol szkodzi chyba w staraniach bardziej mezczyznom niz kobietom. Dozwolone sa 2-3 piwa TYGODNIOWO dla mezczyzny a wszystko co powyzej podobno oslabia (im wiecej, tym bardziej). Pechowa przylaczam sie do gartulacji prawka. Ja mam swoje od kilkunastu lat ale boje sie jezdzic :-( Ania nawcinaj sie czosnku i/lub cebuli oraz jajek (albo zastosuj inne „domowe sposoby) tez sa dobre na przeziebienie a dziecku nie zaszkodza :-D Test w 9. dni po to niestety zdecydowanie za wczesnie. Wiem, ze korci, ale nawet beta pokazuje dopiero w minimum 10. dniu (a najlepiej 14.) od owu. MlodaMamo owu moze byc nawet w 6dc, dlatego testy owu zaleca sie robic od 6. lub 9. dc (w zeleznosci od dlugosci cykli)

powiem Wam, że anvers mnie dzisiaj rozbawiła do łez tym czyszczeniem tabelki:) ale teraz Mongrana z tym tamponem to jeszcze lepiej wymyśliła:):) wydaje mi się że tampon nie pomoże bo jak zatka się ujście tamponem to, to co ma wylecieć i tak spłynie, a to co ma zostać to i tak zostanie:) ale jesteście świetne dziewczyny:):):)

hahaha, dobrze ze Ci wyszlo na zdrowie, vix :-p Tyle, ze o ile seks wieczorny to prosta sprawa (siup i do lozeczka, bez siusiania i innych takich i za 8 godzin jest git) to seks za dnia to juz inna bajka - ile lezec PO... godzine, dwie, piec... Kota mozna dostac. Podobno wystraczy pol godziny ale podobno podobno, wiadomo, ze chce sie jak nalepiej... Zamiast nog w gorze moze bylby lepszy korek :-p To taka niezobowiazujaca mysl, ktorej w czyn (poki co ;-) ) nie obrocilam :-D A anvers porzadki robila juz po raz drugi - przy pierwszych pomagalysmy jej wszystkie, wiec sie nie smiej dziadku, bo po dluzszym pobycie z nami sama tez chwycisz za "miotle" :-D

ale jak 8h to ma to jakies znaczenie ile "wojownicy" tam czekaja??

oj i znów się zaczyna :( jestem nerwowa i płaczliwa a jajniki mam ochotę sobie wygryźć ... wrrrr... jakie to niesprawiedliwe, nie dość, że nic nie działa jak trzeba i nie mogę zajść w ciążę, to się jeszcze męczyć muszę :( za każdym razem to samo :( ja mam 3 koty 3 myszki rybkę i chomika :)

a ja mam żółwia i rybkę:) ajlin głowa do góry, czemu zaraz tak nerwowo.. spokojnie damy rade 10 miejsce dalej czeka:)

ajlin - probowalas z nospa? Jest dawana nawet ciezarnym. Ja jestem wrogiem takich pomyslow ale czasem jest to jednak najlepsze rozwiazanie. Sprobuj tez ziolek - nie pomoga od razu ale zaprocentuja w kolejnych cyklach - przywrotnik moze bylyby dobry dla Ciebie? Z cala pewnoscia polecam nagietek. Koty sie znosza z myszkami i chomikiem? Moja by je polknela zywcem (doslownie!) juz pierwszego dnia a potem by sie zajela kotami... To jest maniakalny mysliwy i nic sie nie da poradzic :-o A te Wasze rybki to single? My mamy kilkanascie sztuk, tzn. maz ma. vix - no te male z ogonkami musza sie przeciez dostac do poczekalni a nie od razu sru i jak wodospad na zewnatrz. No niby plodny sluz ma je przytrzymywac, no ale lepiej jednak w loziu polezec troche po, zeby im ulatwic to zadanie. Ale w dzien lezec sie nie chce... A jednak im dluzsze lezenie tym lepiej...

Hej hej Mongrana wydaje mi się ze z tym tamponem to nie przejdzie, bo to co będzie wyplywac, to wplasnie wchlonie tampon :) Ale czytałam dziś ze te nogi w górze to ściema ... Wystaczy położyć się na brzuchu... Podobno to bardziej pomaga, bo naturalne wycięcie macicy i całego układu jest lekko do przodu :p Rożne szkoły, cóż... Można nawet stać na rzędach byleby pomogło :)