Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tu piszmy

20, 30 za dużo i nie wymiękniesz po 2 tygoniach?

Polecane posty

a i jescze pytanko , jakie(firma) jogurty jesz , i co z nabiału i jakie, a i czy mleko pijesz?

Jogurty jowi, aktivia, ale inne też(sprawdzam sobie zawartość tłuszczu i węglowodanów). Twaróg chudy np Patnica, łowicz. Serek naturalny homo kupuje w tesco nie pamietam marki, a żadnego nie mam w domu. Serek wiejski lekki 3% pyszny jest w biedronce. Do nabiału możesz dodawać szczypiorek lub odrobinę cebuli. Piję mleko 0,5%. Fajny przepis: filet z kurczaka , w kostkę na sucha patelnie teflonową, sól, pieprz, curry, podpiekam, daję trochę wody żeby sie poddusił, odparowuję wodę i dodaję serek wiejski 3%, robi się z tego taki sos jak z serka topionego-pycha.

bede musiała wypróbować , dzieki za odpowiedż, właśnie w biedronce u mnie nie ma lekkiego, a moze mieli chwilowe braki, bo dawno nie spoglądałam w tą strone

42 kg zgubiłam 7lat temu, teraz jestem po dwóch ciążach. w małym odstepie czasu (pierwsza córka urodziła się w 30tyg i niestety straciliśmy ją, żyła tylko 70dni :-( ). Obecnie jestem prawie 7miesięcy po drugim porodzie. Chcę schudnąć jeszcze około 20kg, bo chcemy się postarać o rodzeństwo dla córki.

a i ztymi weglami i tłuszcem, np nie które mają 1%tł, a 5g węgli, a dukan zeby nie węgle, to jaki wybrać?

Jak się czujesz Basiu na DD? Minęły słabości? Ile uderzeniówki planujesz?

bardzo mi przykro, aż mi ciarki przeszły, sądząc po tym ze córcia ząbkuje to jest malusia jeszcze , to faktycznie nie długo, ale zdrowia wam życze i powodzenia Z RODZEŃSTWEM dla malutkiej:)

staram się żeby tłuszcz był 0%, a wegli max 5% (tłuszcz jest bardziej kaloryczny niż węgle). Jem też wędzonego łososia, jest tłusty, ale to są niezbędne nam tłuszcze, musimy myśleć o wątrobie :-) wolę ją sobie popsuć metodami tradycyjnymi :-P tzn dobrym alkoholem w dobrym towarzystwie :-D

dziękuję, dostałam od życia w dupę, ale mam taką wańkę-wstańkę, łatwo się nie poddaję :-)

chyba na maxa polece 10 dni, a juz dobrze sie czuje głodu nie ma, słodycze nie interesują, przeszłam nad pokusami do porządku dziennego i fajny jest zanik łaknienia , na prawde mniej jem dziś zrobiłam na sniadanie jajecznice na szynce , na teflonie oczywiście, z 2 jaj i pare plasterków, zjadłam moze 1/4 tego

a ja 2 makrele wczoraj kupiłam, ijadłam ale jakieś kiepskie ,chyba dla tego ze z polskiego marketu KERRFUR hahhaha a musze troche powyjadać zapasów co zrobiłam z wędlin , bo pozaczynane i jak wyjem to kupie łososia

Faktycznie po kilku dniach je sie mniej. Na słodkości też są fajne przepisy, ale z tym lepiej poczekać do II fazy. Moja córcia sie obudziła, lecę ją tulić, jutro się odezwię... chyba, że zaraz zasnie spowrotem :-)

ale jeszce tak wtrące, te słodkości z tym słodzikiem to na samą myśl juz mnie głowa boli, ja tego nie bede jeść , przeżyje bez słodkiego jakoś sobie radze chyba ze mnie przyciśnie , ale wątpię ,bo nie mam jakoś teraz zadnych zachcianek

Chwilę mam jeszcze, ja tez słodkości ze słodzikiem robię tylko w akcie desperacji... Chwilka sie skończyła, tzn kończy się cierpliwość męża do szlochów córki, bo nie ma jak u mamy :-) Pozdrawiam i wytrwałości życzę Jowita gdzie jesteś? Mam nadzieję, że nie grzeszysz :-D kulinarnie, oczywiście

Dzień dobry w sobotę :-) Kawa wypita, na śniadanie nie mam pomysłu. Dziś idziemy z wizytą do siostry męża i znów będę miała problem. Chyba wymówię się bólem żołądka.

No i sobota się skończyła, kolejny dzień z dukanem mam za soba. Jutro ostatni dzień PW, od poniedziałk proteiny. Na dniach PW mam zastoje, dlatego nie mogę się już doczekać protein.

Witam przy kawce,ja również na DD , doskonale sobie radze , a ten sos z serka wiejskiego wyśmienity,dodał mi otuchy z tym mięchem(hahahah) ,zarobiłam go do pieczonego kurczaka.dodałam szypiorku.pycha a ciekawe jak by polać nim jakieś warzywa?, próbowałaś? Łikend mam troche zalatany,dziś wyjazd po południu, ale wieczorem może bede a jak nie to w poniedziałek ale do poki nie pojade bede zaglądać

na śniadanie zrobiłam sobie ruloniki z sopockiej(chuda plasterkowa) z serkiem linessa z lidla , z rzeżuchą 3 sztuki, najadłam sie ze ho ho i jakie smaczne!

Hej :-) Sos z serka mieszałam ze szpinakiem-dobre wyszło. myślę, że można do innych warzyw. Rzezucha ! Właśnie! Kupię i wysieja, całkiem zapomniałam, a taka pyszna jest. Dziś planujemy długi spacer, bo pogodę mamy super.

ja też ,właśnie poto jedziemy do lasu, dziś mam imieniny ciotki, ale myśle ze jakiś kurak sie znajdzie i chude mięso

rzeżucha jest super, już 3 tacę zjedliśmy,ale już mi sie kończy , musze kupić i płodozmian wsiać a masz moze jeszcze jakies recepty na dania takie typu ten serek? chodzi mi łtwo i szybko?

ja też ,właśnie poto jedziemy do lasu, dziś mam imieniny ciotki, ale myśle ze jakiś kurak sie znajdzie i chude mięso

Ja wczoraj w gościach tylko kawę wypiłam, nic dla mnie się nie znalazło :-( Podaj e-mail lub gg, to wyślę Ci przepisy i linki do stron z przepisami

w necie widziałam , mam nawet ksiązeke , ale o tym serku nie wiedziałm , moze to twó j pomysł?

nie jest to mój pomysł, zaczerpnęłam go z forum od dziewczyn. piekę też czasami pizze z pomidorami i celulą lub pieczarkami, ciasto robię jak na bułki dukana, daje dozo oregano, czosnek granulowany, pyszna wychodzi

w II fazie gotuje 'bigos' kapusta kiszona, przyprawyb i pałki z indyka, chudy i smaczny, kluski leniwe z otrebami-polecam