Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajaja

PAŹDZIERNIK/LISTOPAD 2011 łączcie się :)

Polecane posty

Gość MyszkaP.
No co do mdłości to jak już mam od jakiegoś czasu ale na razie jest to znośne w porównaniu z tym co przeszłam 2,5 roku temu :-D Ja też mam straszne zmiany nastroju. Raz się śmieję jak opętana a innym razem chodzę zła jak osa. Tak po prostu. Poza tym to chce mi się ciągle jeść. A najgorsza jest ta bezsenność. Męczę sie do 2-3 w nocy i nie mogę zasnąć a o 7 synek mnie już budzi :-( W pierwszej ciąży pamiętam że sypiałam po 15-17!!!! godzin dziennie, budziłam się tylko na czas jak mąż wracał z pracy. Ale to się opłaciło bo dzidzia mi od samego porodu do dziś przesypia pięknie całe noce a jeśli się budził to tylko po to żeby zjeść i spał dalej :-D

Gość MyszkaP.
A jeszcze jedno :-) Ja na początku ciąży (do 5 miesiąca) smarowałam się oliwką, potem mustelą i kremem z vichy i niestety rozstępów nie unikłam ale to może dlatego że mam bardzo suchą i podatną skórę na takie "cuda"

Gość kajaja
jak sobie przypomnę, jak szukalam jogi i fitnessu dla ciężarnych po tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, to ogarnia mnie pusty smiech... o naiwności! z każdym dniem jest coraz gorzej, dzisiaj już nie mam siły w ogóle się ruszać, a mdłości mam takie, jakbym miała grypę żołądkową...

Gość KasiaJ
Witajcie szczęśliwe mamusie:) Postanowiłam do Was dołączyć. Dziś zrobiłam test wyszły dwie kreseczki:)))) Na poniedziałek jestem umówiona na wyzytę u lekarza, i mam nadzieję zę zobaczę moją śliczną kruszynkę. Według moich obliczeń to 5 t.c. Jak narazie moją objawą jest senność (tak samoi jak w pierwszej ciąży) Pozdrawiam wszystkie mamusie.

Gość kajaja
cześć KasiaJ., witamy :)

Gość justyna19
Hej dziewuszki, ja juz mam dzidziusia, Z GRUDNIA 2010 :) ale bardzo wam zazdroszcze tego wspanialego uczucia ;)

Gość justyna19
Chcialabym przezyc to jeszcze raz ;)

Gość kajaja
kajaja - 17.10 Marti..25 - 20.10 tamagoci - 23.10 olgggaa - 24.10 tfarrda - 02.11 MyszkaP. - 05.11 firlii - ? atramencik123 - ? artemiziaaaaa - ? KasiaJ - ?

Gość kajaja
justyna19 witaj :) wszystkiego dobrego dla Ciebie i maluszka :)

Gość klawiatura123
Czesc Dziewczyny! ja dzis byłam u lekarza stwierdził 6 tydzien,ale nie podał terminu .Zreszta z moich obliczen to powinien być 5 tydzien .no ale jak lekarz mówi ze 6 to 6.Okres miałam ostatni 30 stycznia ,a dzidzi poczęło się tak 7 ,8..lutego,no to jestem z Wami.Trzymam kciuki za Was i za siebie.

Gość kajaja
cześć klawiatura123, fajnie że dołączyłaś :) tydzień ciąży i termin możesz obliczyć wg tego kalkulatora: http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html kajaja - 17.10 Marti..25 - 20.10 tamagoci - 23.10 olgggaa - 24.10 tfarrda - 02.11 MyszkaP. - 05.11 firlii - ? atramencik123 - ? artemiziaaaaa - ? KasiaJ - ? klawiatura123 - ? powoli nas przybywa :)

Gość kajaja
kobietki, zdanie z mojej mądrej książki, z rozdziału dla facetów: "jeśli myslisz, że to ty masz prawo czuc się zmęczony pod koniec dnia, zastanów się: Twoja żona zużywa więcej energii na rozwój waszego dziecka LEŻĄC NA SOFIE, niż ty, rozwijając mieśnie na siłowni" :)

Gość olgggaa
Hej dziewcyzny:) Witam nowe mamusie ;) kajaja - dobry tekst ;) moj czesto gada jaki top on nie jest zmeczony... a ja to co mam powiedziec?! hehe;) Ja dzis po 2 wizycie u gina ;) karta ciazy zalozona, skierowania na badanka sa :) Jak to moj lekarz powiedzial dzidzius ladnie rosnie i niech sobie rosnie ;)

hej dziewczyny, ja dziś przed 7 pojechałam na badania, strasznie duzo krwi mi zabrali ;) zaraz musze posprzątać i jadę kupić prezent bo koleżanka z pracy obchodzi dziś ćwierć wieku :) Ja muszę powiedzieć, że nie było momentu żebym spała całe dnie, próbowałam się zmusić cały tamten tydz i nie dało rady tzn faktycznie zasypiam koło 21 ale budze sie przed 7 max wypoczeta i w dzień nie mam ochoty na wylegiwanie. A dziś wstałam jakaś naładowana pozytywną energią...może dlatego, że za tydz. wraca mój mężuś i już więcej się z nim nie rozstanę :) No i zrobiłam porządek ze sobą ( włosy, paznokcie itp) i od razu mam lepsze samopoczucie. Pozdrawiam cieplutko w ten prawie wiosenny dzionek, papa

Gość kwiatuszek802
Hej dołączam się termin mam na 08.10 , to drugie dzieciątko po 11 latach :) bardzo upragnione pozdrawiam

Gość olgggaa
kwiatuszek802 - witaj :) moje gratulacje:) napisz cos wiecej:) jak esie czujesz ,. bylas juz u lkearza?ktory to tydzien? :) Marti..25- ja w pon jade na pobranie krwi itp. Nooo ja mezus w domu to odrazu lepiej ;) ja musze sobie tez paznokcie zrobic poki jeszcze moge,bo przy p[orodzie i dzieciaczku to juz lipa ;)

Gość olgggaa
Proponuje powiekszyc nasza tableke np. dodajac jeszcze wiek co Wy na to?? termin wiek kwiatuszek802 - 8.10....... kajaja - 17.10..... Marti..25 - 20.10.... tamagoci - 23.10..... olgggaa - 24.10.....22.... tfarrda - 02.11.... MyszkaP. - 05.11..... firlii - ? atramencik123 - ? artemiziaaaaa - ? KasiaJ - ? klawiatura123 - ?

Gość olgggaa
łeeeee nie zapisało sie to tak jak to napisalam... :(

Gość MyszkaP.
Cześć dziewczyny :-) A więc tak w skrócie... Wczoraj z rana zaczęłam plamić (brązowy śluz), zaczęłam ryczeć i zadzwoniłam do swojego gina, wyjaśniłam mu co i jak i kazał mi szybko wyprosić u aptekarza luteite i stosować a dziś przyjść na wizyte. No i właśnie jestem po :-) Wszystko jest w porządku, narazie mam dalej brać luteine, na usg mało co było widać a kropeczka miała 2,5mm :-). Następna wizyta 29.03. Pozdrawiam :-) P.s. i termin porodu wyznaczył na........ 11.11.11 :-D

Gość Celinaa
czesc dziewczynki, jestem w 9 tyg, termin na 11 pazdzierika:) milo mi tu wpasc do was i dzielic sie ta radoscia:) malenstwo ma juz 24mm , bylo ciezko, caly czas na podtrzymaniu ale juz jest coraz lepiej. buziaki

Gość MyszkaP.
kwiatuszek802 - 8.10....... kajaja - 17.10..... Marti..25 - 20.10.... tamagoci - 23.10..... olgggaa - 24.10.....22.... tfarrda - 02.11.... MyszkaP. - 11.11.....24.... firlii - ? atramencik123 - ? artemiziaaaaa - ? KasiaJ - ? klawiatura123 - ?

Gość KasiaJ
kwiatuszek802 - 8.10....... kajaja - 17.10..... Marti..25 - 20.10.... tamagoci - 23.10..... olgggaa - 24.10.....22.... tfarrda - 02.11.... MyszkaP. - 11.11.....24.... firlii - ? atramencik123 - ? artemiziaaaaa - ? KasiaJ -????....23 klawiatura123 - ?

Gość KasiaJ
Witam Was dziewczyny:) Muszę wam powiedzieć że już odczuwam że jestem w ciąży zaczeły sie poranne nudność jest mi starsznie niedobrze do południa a pożniej przechodzi. Odczuwam też bóle podbrzusza też tak macie w pierwszej ciąży nic mnie nie bolało. Nie mogę się już doczekać wizyty u gin. Podrawiam i życzę wcszystkim pogodnej soboty:)

Gość klawiatura123
czesc Dziewczyny! Jak tam samopoczucie? Moje bejbi chyba po tatusiu bo on wczesny ptaszek a ja od tygodnia budze się o 4 i czuję się wyspana,a chodzę spać o 23..24 w nocy.jakoś nie mogę spac.Zreszta po południu tez nie chce mi się ,a zawsze było inaczej.Rano jak wstawałam zawsze pilam z 3 kawy ,a teraz od miesiąca 1 i to zbozową.Wymiotów nie mam ,a czuję się nawet dobrze,ale owiem Wam ,że juz widze że brzuch rośnie,a to 6 tydzien.Rano się budze niby brzuch płaski ,a wieczorem to mam juz wydenty i zaokrąglony,a Wy jak tam macie? Dalej chudzinki?

Gość klawiatura123
Co do piersi to tak z 3 tygodnie temu to nie mogłam wytrzymac a teraz jest ból ale taki delikatny i napiecie jedynie,ale za to jakie ładne haha

hej dziewczyny :) Klawiatura ja mam podobnie, jeszcze kilka tyg temu ból piersi był nie do zniesienia, teraz faktycznie zostalo tylko napięcie za to podskoczyły rozmiar ( teraz pełne C) są jędrne i wygladają jak sztuczne :) Co do brzuszka rano jest płaściutki, wieczorami wzdęty ( tak na oko 4 m-c :) waga póki co niezmienna. Wymiotowałam kilkakrotnie, zrezygnowąłam ze słodyczy ale co godzinę coś podjadam, Pozdrawiam

hej dziewczyny:) jak poranek? u mnie wprost fantastycznie, obeszlo sie bez porannych mdlosci, brzuch pobolewa i tyle, dzis mam dzien na przyjemnosci, bylam u fryzjera z rana zeby zrobic cos dla siebie milego:) kobieta szczesliwa i zadowolona to i maluszek w brzuchu bedzie zadowolony:)

wczorajszy dzien byl od rana straszny :( wiec zle wiadomosci kolejne poronienie ale nim mnie przyjeli i zbadali sie nasiedzialam 5 godz w szpitalu 4 usg w tym mi zrobiono i macica sama sie oczyscila oczywiscie powiedziano mi to co wiedzialam sama patrzac za kazdym razem na to co wypada zemnie przy oddawaniu moczu, widok straszny wrocily wspomnienia bol dlaczego to znowu ja i wielkie zale mam dosc wysiadam ile mozna wtrzymac chyba kupie sobie psa i bedzie latwiej i szyciej niz miec upragnione dziecko i rodzenstwo dla coreczki, lzy mi leca po policzkach nic mi sie niechce nic uciekam postaram sie czasmi odewac ale kiedy ???..... nie wiem musze dojsc do siebie i modź umiec czytac o szczesciu innych zycze wam wszystkim wspanialej ciazy i lekkich porodow

Gość olgggaa
MyszkaP. - to dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo, odpoczywaj duuuzo ;) Celinaa - witaj! :) grutuluje! fajnie ze do nas dolaczylas :) skoro na podtrzymaniu to rowniez musisz duzo odpoczywac:) KasiaJ - kiedy masz wizyte u gin? to bedzie 1 tak? :) klawiatura123 - ja z brzuchem mam tak samo rano plaski, wieczorem wzdety tez jakbym juz w 4,5 miesiacu byla heh :) mnie piersi dalej bola tak jak bolaly... dopisz do tabelki wiek, kiedy bedziesz znala termin porodu?? tamagoci - bardzo przykro jest mi to czytac...:( nie wierze... musisz dojsc do siebie na pewno masz wsparcie w swoim mezczyznie bo to najwazniejsze.... mam nadzieje, ze bedziesz silna i nie odpuscisz sobie staran :) jak bedziesz miala tylko ochote to napisz co u Ciebie Sciskam bardzo mocno a u mnie? w sumie nic sie nie zmienia,wymiotow brak moze czasem lekkie mdlosci za 2 tyg.jade na 3 wizyte do gina :)