Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malina299

Inseminacja

Polecane posty

Gość allisa
Viki, trzymam kciuki za Ciebie. Tak ogólnie jestem ciekawa jak przechodzisz pierwszy okres, czy dobrze się czujesz, jak funkcjonujesz, mdłości interesują mnie głównie, ponieważ bardzo się ich boję:-) asiena do invitro można przystąpić bez wcześniejszych inseminacji, tylko to zawsze lekarz decyduje, odpłatnie in vitro w novum jest dostępne "od ręki" , z dotacją niestety - ale już nie ma terminów na 2014 rok. ja mam ciągle pod górkę, właśnie okazało się, ze mam zniszczoną łękotkę i czeka mnie operacja, ale chyba się nie zdecyduję, ponieważ to znowu 3-4 m-ce bez inseminacji, a ja już tak bardzo ją chce....

Gość mysza1985
witam dziewczyny:) u mnie po odstawieniu duphastonu @ nie pojawiła się i zaczynam mieć cichutką nadzieję. Jutro mam zrobić betę i progesteron i będzie coś więcej wiadomo:)

Gość mysza1985
A tak wogóle to życzę wszystkim zdrowych i spokojnych świąt spędzonych w gronie najbliższych, spełnienia najszczerszych marzeń- szczególnie tego jednego:) oby przyszły rok był owocny dla wszystkich starających się:)

Witam Was dziewczyny,ja na wczorajszym usg zobaczylam dwa pecherzyki ciazowe,dobrze ze lezalam bo padlabym na twarz przysiegam.Doktor pomierzyl,jeden ma 0,66 cm,a drugi 0,78:):):)Powiedzial tez ze mamy jeszcze sie nikomu nie chwalic bo za dwa tyg moze sie okazac ze zostal tylko jeden rozwijajacy,a drugi moze sie wchlonac.Wchlonac to ja musialam niezla dawke powietrza jak wyszlam zeby dotarlo do mnie co wokol sie dzieje.Do dzis jestem w szoku,ale nie chce zeby sie wchlonal,kocham juz moje dzieci najbardziej na swiecie i skoro dostalam w prezencie dwa to tez w takim dwupaku chce je otrzymac za 8 msc:):):)

akkma32: Gratuluję!!! Super wiadomość!!! Dziewczyny życzę Wam spokojnych, wesołych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia! A w nowym roku doczekania się upragnionych maluszków!

Gość mysza1985
u mnie niestety bez dobrych wieści. Beta z dzisiaj 268,3:( Przyrost za mały, 11 dni temu było 49:(

Gość malina 299
Paula nie przejmuj się nieprzychylnymi ludzmi na tym forum. rób co do ciebie nalezy i stawaj do walki. Alexis kochana nic nie wiedziałam. Strasznie mi przykro. Wiem ze żadne słowa pocieszenia Ci nie pomogą ale musisz być silna. sama poroniłam i chociaz miałam pusta ciążę kochałam to maleństwo całym sercem choć go nie było. A ty nosiłaś pod serduszkiem 7 miesięcy, czułas jej ruchy, kopanie... Nie wiem co mam napisać. Wiem jednak co przeżywasz i jestem całym sercem z Tobą. Viki ja również życzę Ci żebys donosiła ciążę do końca i urodziła zdrowe maleństwo Bahati witaj. ciesze się ze napisałas. Miło usłyszęc kogoś ze starej ekipy. Fajnie że Tobie się udało. Ile teraz ma już twój skarb? Faktycznie po wpisie Alexis nie wiemy co pisać. Musimy ją teraz wspierać mysza nie załamuj się może poi prostu twoje maleństwo rośnie wolniej?

Gość Alexis to ja
Kochane dziewczyny - bardzo, bardzo Wam dziękuję za wsparcie i ciepłe słowa. Te Święta miały być najpięknieszymi w życiu, a stały się najsmutniejszymi. Niemniej jednak życzę Wam dużo ciepła, miłości, nadziei - niech bożonarodzeniowy cud stanie dla Was osobistym cudem, aby niemożliwe stało się możliwe. Jestem z Wami myślami i sercem.

Gość viki 1985
allisa - trzymam jutro kciuki - czuje sie dobrze, mdłości, napadów jedzenia itd nie mam, trochę mnie tylko plecy bolą po nocy ; nio i wyniki mam nie dobre :( mam bakterie w moczu, ide dzisiaj to skonsultować a na mdłosci dobrze jest podobno jeść rano jak sie obudzisz przed wstaniem z łózka skórkę od chleba , albo pić wodę z imbirem , moim kolezankom to pomagało :) Mysza moze3 kolezanka malina299 ma racje, maleństwo rozwija się wolniej Alexis to ja - trzymaj się

Gość mysza1985
Witam Was dziewczyny. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej:( Trzymajcie się cieplutko i nie poddawajcie się:)

mysza....smutno:(u mnie tez nienajlepiej puscila sie krew,leze plackiem i jesli do poniedzialku nie przejdzie,to usg wszystko wyjasni.....strasznie sie boje:(:(:(

Gość gość
Akkma, dlaczego do poniedziałku?! Nie jedziesz do szpitala?!

Gość mysza1985
Akmma zasuwaj do szpitala! Ja leże, zrobili mi dzisiaj bete- wzrosła do 540. Usg mi dzisiaj nie robili ale ja już nie mam nadzieji. Czuję to. Do tego wyszła jakaś bakteria w moczu. Boje sie operacji, chce miec to juz za sobą. Akmma trzymam kciuki za Ciebie

Dr podniosl dufaston na 2x2 i kazal lezec,jesli bedzie krwawieie do poniedzialku to wtedy usg,no co innego niz dufaston i lezenie powiedzieliby w szpitalu?To na poczatku bula zywa czerwona krew,ona ze mnie nie leciala,stala w miejscu i dopiero jak sie podtarlam to zauwazylam,potem coraz mniej,teraz sluz zabarwiony na pomaranczowo bardziej,ale samo krwawienie ustalo.Leze i placze,bo co innego mi pozostalo?Mysza....przykro mi bardzo,trzymaj sie kochana,co nas nie zabije to nas wzmocni,pamietaj:(

Gość allisa
Dziewczyny, bardzo mi przykro czytać te wieści. Myślałam, że jak wrócę to napiszecie co i jak urosło. Viki - co mówi Twój lekarz?, czy to ma duży wpływ na ciążę? jak poszła konsultacja wyników? trzymam mocno za Ciebie kciuki. Mysza - bardzo mi Ciebie szkoda, chociaż nie wiem czy już pora wydawać ostateczne decyzje, niemniej wiem jak ciężko przechodzić przez te emocje. U mnie nadzieja przeplatała się z rozczarowaniem i wiem, że ta huśtawka emocji wykańcza. Napisz co się dzieje, mam nadzieję, że jest jeszcze szansa, ja dopiero po 7 konsultacji się poddałam. Dziewczyny tak różnie to przechodzą, że aż włos się jeży na głowie jak czasem można się zamartwiać niepotrzebnie. Akkma, mam nadzieję, ze Twoje podwójne szczęście się utrzyma. Wiele moich koleżanek miało krwawienia, mi Pani doktor tłumaczyła, ze nie zawsze to oznacza coś złego, naczynia są ukrwione i czasem poprzez nacisk coś pęknie i nic złego się nie dzieje. Trzymam za Was kciuki i czekam na lepsze wieści. Mój pęcherzyk ma już ok 18 mm, jutro lub pojutrze inseminacja.

Witam Was po świętach. Widzę, że znowu niekoniecznie radosne posty. Eh, samo życie. Przytulam mocno wszystkie Was razem i każdą z osobna. Nie traćcie wiary. Nie spisujcie na straty bo mały przyrost bety czy krwawienie. Cuda się zdarzają! Walczmy! Ja ten cykl znowu będę miała wielkieee nadzieje. Czekamy...

Gość mysza1985
Cześć dzíewczyny. Spełnienia marzeń w Nowym Roku! Ja nadal w szpitalu. Beta przyrasta bardzo powoli, ok. 40 proc. co dwa dni a pęcherzyka nadal nigdzíe nie widać. Już zaczynam mieć dosyć.

Mysza kochana,kilka postow wczesniej pisalas ze jest pecherzyk w macicy.Co to sie u Ciebie porobilo,kochana trzymam kciuki za Ciebie,moooocniutko:):)

Gość mysza1985
Tak było cos 3mm, ale juz nie ma nic w macicy. Beta rośnie ale za wolno, dwa dni temu była 880 a jest to juz 6 tydz i 4 dni. Dzisiaj mialam robioną ale jutro beda wyniki i pewnie usg. Boje sie

Gość allisa
Dziewczyny, życzę Wam dużo pomyślności w Nowym Roku, jak najwięcej pozytywnych niespodzianek, jak najmniej "przeciwności losu". Życzę wszystkim spełnienia w roli mamy w Nowym Roku.

Gość allisa
mysza, wiem, że masz dosyć ale trzymaj się jakoś. Czy to jest ciąża pozamaciczna? czy normalna ciąża, która nie rozwija się prawidłowo?. Co mówią lekarze? Trzymam za Ciebie kciuki, przechodziłam podobne chwile, trzymaj się.

Gość starająca się____123
Witajcie dziewczyny, Piszę do Was pierwszy raz, ale trochę śledziłam to forum Malino, o ile dobrze wyczytałam ty jesteś z Rzeszowa? Co sądzisz o "naszej klinice" jesteś zadowolona? Ja jestem w 8 dniu po IUI, czekam do 6-go, kiedy to mam zrobić betę To jest moja pierwsza IUI JUż nie mogę się doczekać dnia testowania:-) Wszystkim forumowiczkom w Nowym Roku życzę, oby przyniósł nam upragnione Dzieciątko;-)

Gość mysza1985
Alisa u mnie nie mogą zlokalizować pęcherzyka dlatego podejrzewają cp. W 7 tygodniu powinno byc go widac w macicy na usg. Jutro rano mam kolejne, czwarte usg. Lekarz powiedzial ze szanse na normalną ciążę są marne. Dodam, że wszystkie usg robi mi lekarz, który podobno jest szpecem od usg w tym szpitalu.

Gość allisa
mysza, strasznie mi przykro. Wiem, że jesteś w takiej sytuacji, że żadne pocieszenia nie mają sensu, ale ja przechodziłam podobnie. U mnie ciąża nie rozwijała się prawidłowo, niemniej jednak w szpitalu jak mi robili USG podczas przyjęcia na oddział też nie widzieli pęcherzyka i długo lekarz szukał zanim go odnalazł. W innych gabinetach widzieli od razu. W szpitalach chyba mają trochę starszy sprzęt, może to z tego wynika. Znam już tyle różnych historii, że życzę Ci, żeby Twoja była z kategorii szczęśliwego zakończenia. Daj znać, pozdrawiam, trzymaj się jakoś.

Gość allisa
starająca się - trzymamy kciuki, ja mam jutro rano inseminację i już się boję nerwów za dwa tygodnie. pozdrawiam

Gość mysza1985
allisa trzymam kciuki za Twoją insemke, napewno sie uda.

Witajcie Dziewczyny w Nowym Roku, w roku nowych nadziei, aby ta 14stka przyniosła Nam szczęście i upragnionego dzieciątka :) My w grudniu trochę odpuściliśmy odpoczęliśmy psychicznie i zbieraliśmy siły do kolejnej walki tak więc już dzisiaj zapisałam Nas do kliniki na pierwszą wizytę dotyczącą programu rządowego i zobaczymy. Na razie zbieram dokumentację z poprzednich lat leczenia i kompletuje wyniki. Mysza trzymam mocno kciuki za Ciebie, nie poddawaj się i nie trać nadziei. Asiena, Allisa zobaczycie to będzie Nasz Rok :) trzymam za wszystkie forumowiczki kciukasy. Będę tu zaglądać choć wątek już mnie nie dotyczy ;) pozdrawiam