Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie oddalam i juz!

Odmowilam oddania rzeczy po corce. Co to durna moda z tym oddawaniem?

Polecane posty

Gość nie oddalam i juz!
tak jestem egoistka, bo nie mieszkam w UK i nie znam sie tam na cenach. Tak, jestem egoistka bo smialam sobie zazartowac, ze wozka nie oddam. Tak, jestem egoidtka, bo smialam wozek za kilka tysiecy kupic a nie za 500zl. Tak, jestem egoistka, bo chce ubranka po coreczce zachowac. Tak, jestem egoistka bo oddaje po dziecku lozeczko. Jestem wstretna egoistka, rozgrzeszycie mnie?

Gość gucio diori
a mi się pomysł z trzymaniem ubranek na pamiątkę podoba:) o ile będę miała coś solidnego, co wytrzyma próbę czasu też tak zrobię i pokażę swojemu dziecku, jak już samo będzie mieć dziecko. rewelacja:) i rozumiem kobietę, bo jeśli miała taki plan od samego początku i z tą myślą kupowała każde ubranko, ciężko oddać i na autorkę się tak nie rzucajcie, bo ten, co pomaga i się tym chwali, obrażając innych nie jest w niczym lepszy jej ubranka, jej decyzja jak zechce może pomóc, nie musi ja bym powiedziała, jaki mam plan, że nie chcę oddawać ze względów sentymentalnych i jednocześnie zaoferowała inną pomoc kupienie wyprawki, wsparcie finansowe, można kupić bony na zakupy w sklepach dziecięcych - dać taki talon i niech sobie sama wybierze co chce

Gość vbnmmmnbn
hehe nie:D

Gość nie oddalam i juz!
to nie mówiłabyś ze wózka nie oddasz bo cie się komentarze na forum nie podobają tys glupia czy udajemy?:D

Gość nie oddalam i juz!
gucio diori- dzieki za zrozumienie:) wlasnie sentyment mna kieruje, a po prostu chce miec taka pamiatke:) Juz nigdy nie bede miec dziecka wiec chce zostawic sobie cos po tym jedynym

Gość vbnmmmnbn
najwazniejsze ze ty jestes najwspanialsza :D IRONIA:D, do gucio diori ja nie mowie ze lepszy kto pomaga i sie tym chwali ale autorka od poczatku podkresla ze jest LEPSZA. rozumiem zostawic sobie pare rzeczy po dziecku ale jesli miualy zwiazek z jakimis konkretnymi zdarzeniami ale nie wszystkie

Gość vbnmmmnbn
dla ciebie zostawic soebie cos po dziecku to zostawic wszystko:D gratuluje

Gość nie oddalam i juz!
a ja cche wszytkie, przeszkadza ci to? Nigdy juz drugiego dziecka miec nie bede wiec chce miec pamiatki po pierwszym. W czym widzisz problem?

Gość vbnmmmnbn
a czy ja ci mowie ze nie mozesz?? zejdz ze mnie bo mi duszno i naprawde sobie je wsadz w buty normalnie nie ma sensu sie wypowiadac szczerze?? wcale mi nie imponujesz a wrecz przeciwnie

Gość dddddddd
denna jest ta paplanina

Gość nie oddalam i juz!
nie musze ci imponowac. Nawet nie mialam takiego zamiaru

Gość vbnmmmnbn
i nigdy by cie sie to nie udalo z twoim charakterem dobra starczy tych glupot moje zdanie znasz, nie mowie ze to glupie zeby cos sobie zostawic ale wszystko to zdecydowanie zbyt wiele, ale to tylko moje zdanie

Gość nie oddalam i juz!
wiesz co ciekawe czy jakbys miala pewnosc ze bedziesz miec tylko jedno dziecko to bys wszystkiego nie chciala zostawiac? I powtarzam, nie chodzi czy ubranka sa mrkowe czy z lumpow ja po prostu chce je zostawic na pamiatke

Gość vbnmmmnbn
to bym zostawila sobie reklamowke tych ktore cos maja wspolnego z jakimis konkretnymi sytuacjami typu pierwszy kroczek, urodziny, chcest i tego typu. ale moje zdanie nie ma znacznia i uciekam stad bo sie nie chce denerwowac

Ja sama nie wiem czy bym oddała, ciuchy dla dziecka mogą kosztować majątek, bo dziecko cały czas rośnie, i dlaczego ktoś ma dostać całą wyprawkę za darmo? chyba że faktycznie ktoś bardzo potrzebujący. Moja mama na przykład rozdała wszystkie ciuchy po siostrze a sama nie dostala za to ani grosza a dla siostry ze znajomych nikt też nie przynosił. Jedna z dalekich znajomych wprost zapytała czy będziemogła wziąć ciuchy po siostrze bo ona ma takie ładne cichy ;/ Więc trochę to niesprawiedliwe, że jeden musi całą wyprawkę kupić i wywalić kupę kasy a drugi dostanie to wszystko za darmo, ja już bym wolała zrobić jedną wielką paczkę i wystawić na allegro, będą z tego pieniądze na nowe ciuchy albo zabawkę dla malca.

Gość nie oddalam i juz!
a ja chce zostawic wszystkie, bo dla mnie ma znaczenie nawet to kiedy corka wyrosla ze spiochow. Kuzynka moze miec dalej dzieci i patrzec jak ladnie rosna. Ja nie. Wiec chce zachowac sobie wszystko chociaz po corci

Gość PYTANIE !!!
i racja ! mól też stworzenie boze ,musi mieć co wpierdalać :D:D

Gość ktos .............
i masz pełne prawo do tego Twoje rzeczy Twoja sprawa co z nimi zrobisz nie rozumiem tylko po co zakladac topic no powiedz po co ?

Gość Pokrzywa 12
Dziewczyny, ja wymiękam :) My koleżanki nie przekonamy, że nie warto być materialistką i lepiej mieć dobre wspomnienia z wychowywania dziecka, niż drogie ciuszki, które raz dwa przestaną być drogie i modne, a ona nas nie przekona, że warto trzymać coś nam zupełnie zbędnego dla samej świadomości posiadania. Mówienie głupkowi, że jest głupkiem, jest głupotą, bo on i tak nie jest świadom swojej głupoty. Ot, ładne paralelne zdanie na koniec. Chodźmy spać, szkoda czasu, a za kilka godzin miły sobotni poranek, więc przyda nam się odpoczynek :) ściskam mocno!

Gość nie oddalam i juz!
do pani powyzej zaraz przeczytasz, ze jestes nowobogacka snobka (gorsza ode mnie, bo o zgrozo! chcesz sprzedac), jak smiesz zarabiac na cudzym nieszczesciu. Podaruj biednym to na co pracowalas:O oczywiscie powyzej to ironia:O W gwoli wyjasnienia dla tych, ktorym czytanie ze zrozumieniem przychodzi z trudnoscia

Gość nie oddalam i juz!
moj ostatni post byl do loveeuphoria

Gość nie oddalam i juz!
"Mówienie głupkowi, że jest głupkiem, jest głupotą, bo on i tak nie jest świadom swojej głupoty. Ot, ładne paralelne zdanie na koniec." Wedlug ciebie jestem glupia, bo chce po corce ubrania zachowac? Glupi jest tez kolekcjoner znaczkow? A moze glupi jest kolekcjoner porcelany? Wszak ona tez jest droga. Nie lepiej mu zadowolic sie podroba?

Gość PYTANIE !!!
a tak na powaznie to ja cie rozumiem ,ja z sentymentu większosć ubranek trzymam . Tez mam jedno i wiem ze wiecej mieć nie będe ,a moje juz spore 9 lat ,a w szafie zakopane kaftaniki i sukieneczki :P

Gość nie oddalam i juz!
Glupota jest brak tolerancji na zachowania innych/ Uproscici najlepiej jest wlasna glupote, ktora okresla nasze schematy, bo madrzy jestesmy tylko w naszych racjach

Gość vbnmmmnbn
kuzynka poprosila tylko, nie mowie ze powinna oddac kuzynce, mozna i sprzeac ale na cholere to trzymac?? tylko dlatego ze ladne i "zeby czasem nikt tak ladnie nie ubral dziecka jak ja" ?? dla mnie to chore trzymac tyle rzeczy;/ to pisalam 22:38 wiec naucz sie najpierw uwaznie czytac bo nie mam nic do tego zeby sprzedac!!!

Gość vbnmmmnbn
ale odpowiedz na pytanie czy pampersy tez warto po jedynym dziecku kolekcjonować??

Gość vbnmmmnbn
Dobrej nocy Pokrzywa 12:) całkowicie się zgadzam:)

Gość nie oddalam i juz!
ale ja chce zostawic dla siebie! Nie z powodu zeby nikt tak ladnie nie ubral tylko po prostu:) z sentymentu:) bo dla mnie nie wazne skad ubrania, wazne, ze byly na mojej corci i dlategfo maja dla mnie znaczenie.

Gość vbnmmmnbn
jezu dalam to co pisalam wczesniej zeby pokazac ze nie mam nic przeciwko sprzedarzy w odpowiedzi na to "do pani powyzej zaraz przeczytasz, ze jestes nowobogacka snobka (gorsza ode mnie, bo o zgrozo! chcesz sprzedac), jak smiesz zarabiac na cudzym nieszczesciu. Podaruj biednym to na co pracowalas" tak trudno bylo to zrozumiec?? brawo

Gość nie oddalam i juz!
nie, nie kolekcjonuje pampersow:)