Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karrrla333

TERMIN NA GRUDZIEŃ :) 2011

Polecane posty

Gość (__Magda__)
Gosiek_76..........35........Katowice...............9.... . ..17.12.2011 TuLipannek.........23.......Szczecin................5.... ........29.12.2011 barbera.............29.......Leszno..................10.. ........08.12.2011 Magda...............29.......Olsztyn.................8... ..........22.12.2011 Myszka281.........24........FR.......................7... ..........24.12.2011 Asia1983............27.......Słupsk.................7. .......... .13.12.2011 Wiara_nadzieja...21........Kędzierzyn-koźle........8... ....28.12.2011 Esska271...........36........Bielsko-Biała..........11.. ..... ...3.12.2011 olcik777............26.........Kraków..............10. . .........11.12.2011 mooniaaa123......34........Siedlce...............8..... .........26.12.2011 Ewa1311...........31.........Puławy............ .10... ....... ...07.12.2011 *aszja85...........26.........Kalisz..................7.. ............28.12.2011 Fizyczka...........22.........Łódź...................6 .............29.12.2011 Nietoperek .......28...........Bielsko...............9.............08. 12.2011 MISIA ANULA......27...........Kraków...............8............. 23.12.2011 doooorka11......19...........Bielsko Biała.........6.............24.12.2011 skorpion_j........36...........Katowice.............8.... .........17.12.2011 karrrla333........24............Opole...............11... ..........1.12.2011 domi1906..........27...........Jaworzno...........10..... ........5.12.2011 Mama Oliwki.......26...........Płock.................8......... .23.12.2011 Soniówka89.......22..........Mysłowice............10. .........14.12.2011 MLLO...............29..........Kielce...............10 ............5.12.20 11 madzianietka.....27..........Dolny Śląsk..........11.............1.12.2011 mamazuzki76....34...........Świecie.............9..... .........15.12.2011 Mzelle83..........27..........Warszawa...........10..... .......04.12.2011 tosieńka87.......24..........Katowice............9...... ........08.12.2011 Czarna56565.....25..........Brzesko.............11.... .........01.12.2011 Niunia855.........26..........Tarnów...............9.... ..........12.12.2011 Dziewczyny to i ja aktualizuję. Jutro mam gina zobaczymy co powie Pozdrawiam P.S. też mam daleko do wrocka :( a pomysł jest zabawny :)

pytalam lekarza o widocznosc brzuszka i kiedy ruchy to mi powiedzial ze to jego ulubiony temat bo niektore panie lataja do niego poniecone ze w pierwszym trymestrze czuja ruchy i brzuszek maja a to wsyztsko nasze wariujace zoladki jelita i gazy i nasze wrazliwe wyczulone umysly ;D hehe moj gin to taki smieszek ;P no w kazdym badz razie powiedzial mi ze tak w polowie ciazy zaczyna rosnac brzuszek i mozna juz wyczuc ruchy dziecka o ile jest tak ulokowane ze nie dzieli nas gruba warstwa bo to roznie ;P to co laski juz niedlugo jak my wszytskie niebawem konczymy pierwszy trymestr ;P

bardzo sie ciesze na spotkanie, wezmę ze soba syna i zrobimy sobie wycieczke do Wrocławia :) Super sprawa, juz się cieszę :)

Gość dree
Konizacja to zabieg wycięcia fragmentu szyjki macicy. Miałam w poprzedniej ciąży CIN III na tarczce szyjki - popularnie zwany nadżerką. To był jeden z koszmarów tamtej ciąży, bo będąc w ciąży od 5tc co 2 tyg miałam w szpitalu kontrole onkologiczne, bo następnym krokiem od mojego CINa był rak. Co 2 tyg słyszałam, że jak tylko cokolwiek się pogorszy czeka mnie natychmiastowa operacja - aborcja i amputacja szyjki. Dziewczyny, sorry że taki nastrój wprowadzam, ale to, co przeżyłam to był jakiś koszmar i wspomnienie teraz wraca. Któregoś dnia obudziłam się z krwotokiem, o mało się nie wykrwawiłam śpiąc i od tego dnia zaczął się tygodniowy koszmar. Przez kilka dni miałam krwotok, ale dziecko żyło, więc leżałam na podtrzymaniu. Wiecie - huśtawka nadziei, bólu, strachu, leków, a później narkoz, zabiegów... Na podtrzymaniu zabroniono mi jeść i pić, bo w każdej chwili mogła być potrzeba zabiegu. I to trwało kilka dni... Poza tym przez to, że było to poronienie septyczne - wyglądało jak z horroru - wszędzie ciągle krwią chlapałam, byłam tak wykrwawiona, że nie byłam w stanie stanąć na własnych nogach... :/ Jak poroniłam miałam skrobankę, później drugi zabieg - konizację. Jak tylko kończyła się jedna narkoza - dostawałam kolejną... ehhh... każdy ma swój bagaż. No cóż. Teraz wcześniej lekarz zainterweniował i liczę, że pod jego opieką będzie dobrze.

ja sie nie ciesze, do wroclawia mam daleko i nie przyjade bo gdzie pociagiem tak daleko kobieta w ciazy i to zagrozonej

dziewczyny ja mam rodzinę we Wrocławiu więc też zapisuje się na lody !! poproszę 8 gałek w słodkim waflu z rureczką :D i bita śmietana obowiązkowo, polewa toffi :D dree trzymam kciuki, będzie dobrze Słoneczko :*

to ja tez jade... ;p ale ja do wroclawia jade juz za tydzien sie przejsc, umowlam sie z moim ze jedziemy na wycieczke zwiedzic wroclaw...;p

Dree szczerze Ci współczuję. Musiałas bardzo cierpiec i fizycznie i psychicznie. Bardzo to przykre że jedna kobieta przejdzie ciążę bez powikłan a druga cierpi. Podziwam Cie i jestem dobrej mysli, że teraz wszystko się ułozy po Twojej mysli.

brakuje mi takich babskich pogaduch i smiechów przy kawce i deserach :) Poprawiłyście mi humor :)

dree współczuje z całego serca i nawet nie wyobrażam sobie twoich przeżyć :( i niech mi ktoś jeszcze powie, że kobieta w ciąży to nic takiego

Gość dree
No nieee... i jeszcze na to wszystko ominie mnie ciążowe spotkanie :( Może ktoś ma blisko do Poznania :) - zrobimy sobie swoje spotkanie :) ? Podzielimy się na dwa obozy - Wrocławski i Poznański :D i będziemy ze sobą rywalizować :D:D A jak nie - sama sobie pójdę na lody... :(

najbardziej mnie wkurza ta niesprawiedliwosc ze kobiety ktore chca dzieci i chca je kochac calym sercem maja problemy z zajsciem i donoszeniem, a te ktore niechca, oddaja, porzucaja, poprostu to wpadka itp to w ciazy pija pala niczym sie nie przejmuja ki rodza zdrowe dzieci po rewelacyjnym przejsciu ciazy ;/

no ja też nie mam za bardzo z kim pogadać bo niestety przyjaciół poznaje się w biedzie szkoda, że to nie działa w obie strony :(

dree ja mam tak samo do Wrocka jak i do Poznania więc może załapie się na oba spotkania wielkopolskie i dolnośląskie :D

No dokładnie, alkoholiczki, narkomanki rodza jakby były do tego stworzone, a kobieta , która o siebie dba, pdmawia sobie wszystkiego dla dobra dziecka przechodzi takie katorgi.

ja chetnie pogadam ;) tak przyjaciol sie poznaje w biedzie ale naszczeascie mam stala paczke od lat. ale tak cZY siak swoje w zyciu przeszlam i wiem ze ludzie pokazuja pazury w najmniej oczekujacych momentach

Gość dree
Z jednej strony tamto poronienie spowodowało, że mam poczucie, jaki skarb noszę, ale z drugiej - jeżeli teraz bym poroniła, to chyba na długo miałabym dość być w ciąży. Wiecie, że po tamtym poronieniu hormonalnie doszłam do siebie po prawie 6 miesiącach. Przez 6 miesięcy czułam się "inaczej". Jak to lekarz określił - byłam w okresie połogu :/ Lekarz powiedział, że właśnie dlatego warto po urodzeniu karmić piersią, bo szybciej i łagodniej się wraca do normy.

Witam Was pięknie z Bielska, u nas już 22st :-D Dree rzeczywiście wspomnienia straszne ale teraz masz znów fasolke i dbaj o siebie z całych sił. Co do lodów jeśli tylko zmieszcze się w drzwiach to się piszę!! Zważywszy że lody to teraz moja jedyna zachcianka i mc flurry obowiązkowo zaliczam kiedy tylko mogę :-D . Esska my możemy się razem zgadac :-) Ale mi lekarka zabronila pociągu więc jakby co tylko auto ;-) A poza tym widzę że humorki Wam dziś dopisuja :-D :-D Ja siedzę u rodzinnego, ciekawe czy mi wypisze skierowanie na badania czy limitami się wymowi...

Karmiłam rok po urodzeniu syna i jak przestałam z przyczyn zawodowych waga cudownie wróciła do normy, a nawet jeszcze bardziej schudłam :) Mówią, że karmienie to najlepsze antidotum na nadwagę.

Gość dree
Marzy mi się wypad na jakieś wakacje. Ale byłoby fajnie, jakbyśmy w jakiś weekend spotkały się wszystkie nad morzem. Lody to pikuś. Wyobraźcie sobie - same brzuchy na plaży... :D Ale mi się humor poprawił :D

też dobry pomysł i wszystkie wywalone brzuchole z namalowanymi uśmieszkami :D

hahahahahaha dree to byłby widok od razu na letnią kartke z wakacji :)

a mi sie przykro zrobilo bo tu duzo lasek panikowalo co z dzieckiem, pisalo o zagrozeniu ciazy ale teraz wsyztskie jakos mozecie sie spotkac a tylko ja nie moge wstawac z lozka wcale a wcale. czyli wychodzi ze moj stan jest powazny :(

Gość dree
Karmienie to najlepszy sposób na zrzucenie wagi, powrót do normy hormonalnej. Wiecie, że odciągane mleko nie ma takich właściwości, jak te prosto z piersi? Podobno się utlenia i to strasznie wpływa na spadek jego jakości.

Soniówka ja tez leże i musze sie oszczędzać. Nie wiem co będzie w sierpniu. mam nadzieje, że dzidzius juz sie ułoży i nie będzie problemów z wyjazdem. Myśl o wycieczce do Wrocławia jest bardzo kusząca, ale czas pokaże ile z tych planów da sie zrealizować.

Soniówka nie przejmuj się bo do tego czasu ty możesz czasami już w końcu cieszyć się ciążą a któraś z nas może będzie musiała później leżeć, wszystko przed nami a u mnie może być różnie przy bliźniakach, ale pomarzyć można :D

Jest nas 28. Spotkanie w tym gronie i z tymi rozmiarami spowodowałoby zamknięcie cukierni hahahahaha

Gość dree
Hehe... na plaży, same brzuchy z namalowanymi kremem uśmiechami :D Soniówka - możesz wpaść do mnie na poleżenie :) W ogóle, jakby któraś z was chciała przekimać w Poznaniu, to mam wolne łóżko :) Wyobrażam sobie, jak mój M. wraca z pracy a w domu kilkanaście brzuchów wcinających lody...