Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karrrla333

TERMIN NA GRUDZIEŃ :) 2011

Polecane posty

To nie tak Soniowka.. Mi lekarka powiedziała że daje mi duphaston i tylko czas pokaże co będzie, bo że względu na poronienie miesiąc wcześniej jest ryzyko. Wiele dziewczyn ma problemy i tak chociaż na chwilke możemy się od nich oderwać i się pośmiać, nawet jeśli do.spotkania miałoby nie dojść ;-)

Cieżarówki globtroterki :) W teleexpresie by nas pokazali :)

Zobaczycie jak tu będzie cisza w grudniu jak po kolei zaczniemy rodzic :)

pewnie tak a później wybuch świątecznych kreacji maluchów będzie :D

Gość mooniaa123
dziewczyny, czy wy ćwiczycie jakoś, czy obijanie na maxa? Bo ja mam chęć zacząć chodzić na basen. Pograłam też trochę w tenisa i jest OK, ale boję się trochę. I ile z Was ma banna na sex?

na porod to ja chyba piewsza w kolejce i madzienatka i tam ktos jeszcze byl oczywiscie patrzac na termin porodu ...:)roznie to bywa liczy sie 2 tyg w ta i w druga strone

moonnia twarda jesteś ja np spacer z nóżki na nóżkę bo zaraz plamienia mam a ty w tenisa i basen do tego żebyś nie przedobrzyła

ja tam seksu unikam ale za tydziien juz bedzie ogień. sportu nie umprawiam chyba ze spacerek

Ja tez bez wysiłku. Bardzo chodzi za mna basen, nie słyszalam o przeciwskazaniach w czasie ciaży.

Gość dree
Basen najlepiej z ozonowaną wodą, dobrze jest założyć tampon a po wyjściu zaaplikować sobie globulkę w stylu Lactovaginal. Za mną też chodzi basen, ale niestety z moimi stanami zaplnymi i szyjką chyba dopiero po porodzie pójdę. Pewnie razem z dzidzią :)

Na suwaczku nie mam jeszcze 11 tygodnia, wg kalendarza ciaży jestem przed 12 tygodniem. Nie rozumiem tych obliczeń :P

no właśnie ja też się boję zapalenia po ostatnich przejściach a już kiedyś po basenie miałam miesiąc leczenia, więc poczekam sobie może jeziorko zaliczę jak się ociepli

wiara mi też z suwaczkiem się przestało zgadzać i dzieciaki były dwa razy większe niż na suwaczku

Cześć dziewczynki:) Esska - jesteś w 11 tygodniu, jutro go kończysz i zaczynasz 12:) Dree - dodkonale Cię rozumiem, ja mam dwie ciąże obumarłe za sobą... Dzisiaj w nocy miałam ciągnący ból pachwiny i dołożył się ból krzyża. Ale rano mi przeszło... Kurczę, boję się, że coś niedobrego zaczyna się dziać:( Co do spotkania to jest to świetny pomysł - też się piszę na ten Wrocław:) o ile doczekam... Nie wiem, czy nie pójdę wcześniej na to USG, żeby zobaczyć co tam się dzieje w brzuszku. Miłego dzionka wszystkim mamusiom:)

Gość maaartttika
cześć dziewczyny :) tak na początek gratuluje wam bobasków :) i mam do was takie pytanie otóż ze względu na nieregularne miesiączki dość późno dowiedzialam sie ze jestem w ciązy bo w 9 tygodniu. U lekarza jak bylam zrobil mi usg pozniej standardowo skierowal na krew itp badania, ale jak tak patrze po swoich kolezankach od razu dostawaly jakies witaminy do brania a mi nic nawet na ten temat nie wspominal i mimo tego ze leczylam sie juz dluzszy czas u tego lekarza zastanawiam sie jednak czy bedzie odpowiadnia osoba do prowadzenia mojej ciazy. Wezcie mi cos powiedzcie na ten temat, bo ja jestem straszna panikara i pozniej bede sie bala ze nie dostarczylam swojemu dziecku odpowiednich witamin :(

MARRTIKA WIDZE ZE JESTES TAKA SAMA PANIKARA JAK JA... WITAMINKI SA POTRZEBNE DLA MALUSZKA JA BIORE CENTRUM MATERNE KOSZTUJA 85ZL NA 3 MIESIACE... TAKIE MI LEKARZ ZALECIL... I WITAM CIE:*

kupisz go bez recepty, więc najlepiej dzisiaj się zaopatrz i 1 tabl. dziennie

W TEJ CENTRUM MATERNA TEZ JEST KWAS... TAM SA WSZYSTKIE WITAMINKI POTRZEBNE DO PRAWIDLOWEGO ROZWOJU MALUSZKA...

Gość maaartttika
dzieki dziewczyny:) kupie dzis napewno:)

wyszłam na chwilkę na balkon, boże jak cudownie, mam chęc na smażenie na słońcu, wiem, że nie mozna ale tak mnie korci ;)

Gość dree
Witamy Martika. Kwas foliowy to podstawa, ale najlepszy jest cały zestaw witamin i minerałów dla kobiet w ciąży. Kwas foliowy jest potrzebny w pierwszym trymestrze, więc jak najszybciej kup taki preparat i zacznij łykać, żeby uzupełnić ewentualne niedobory. I nie panikuj. Ja bym się cieszyła, jakbym się dowiedziała, że jestem i to JUŻ w 9 tc. :)