Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiktorek-UK-PL

Polki lubia ciapatych, czyli mit, ktory obalimy!

Polecane posty

Gość Do półgłówka BSA
BSA - stuknij się w tą swoją pustą glowę z tymi swoimi pseudoszkoleniami przez rasistów z cech wyglądu (wiadomo, że nie są oparte na żadnej wiedzy naukowej, tylko na bzdurnych, rasistowskich teoriach i nienawiści) i idiotycznym stwierdzeniem, że Polki nie mają piwnych oczu. Uśmiałam się niebotycznie. Ale hitem roku są Ci rzekomi "perscy" przodkowie Polek o brązowych oczach. :-D :-D :-D :-D :-D Masz Ty w ogóle choćby podstawowe pojęcie o historii Polski? Gdzie Ty niby widziałeś w historii naszego kraju Persow lub Irańczyków, zwłaszcza w takiej ilości, by zmienić wygląd ok. połowy naszego społeczeństwa? :-D Przestań się ośmieszać pisaniem tych głupot.

Gość Do półgłówka BSA
BSA - stuknij się w tą swoją pustą glowę z tymi swoimi pseudoszkoleniami przez rasistów z cech wyglądu (wiadomo, że nie są oparte na żadnej wiedzy naukowej, tylko na bzdurnych, rasistowskich teoriach i nienawiści) i idiotycznym stwierdzeniem, że Polki nie mają piwnych oczu. Uśmiałam się niebotycznie. Ale hitem roku są Ci rzekomi "perscy" przodkowie Polek o brązowych oczach. :-D :-D :-D :-D :-D Masz Ty w ogóle choćby podstawowe pojęcie o historii Polski? Gdzie Ty niby widziałeś w historii naszego kraju Persow lub Irańczyków, zwłaszcza w takiej ilości, by zmienić wygląd ok. połowy naszego społeczeństwa? :-D Przestań się ośmieszać pisaniem tych głupot.

Gość Do półgłówka BSA
BSA - stuknij się w tą swoją pustą glowę z tymi swoimi pseudoszkoleniami przez rasistów z cech wyglądu (wiadomo, że nie są oparte na żadnej wiedzy naukowej, tylko na bzdurnych, rasistowskich teoriach i nienawiści) i idiotycznym stwierdzeniem, że Polki nie mają piwnych oczu. Uśmiałam się niebotycznie. Ale hitem roku są Ci rzekomi "perscy" przodkowie Polek o brązowych oczach. Masz Ty w ogóle choćby podstawowe pojęcie o historii Polski? Gdzie Ty niby widziałeś w historii naszego kraju Persow lub Irańczyków, zwłaszcza w takiej ilości, by zmienić wygląd ok. połowy naszego społeczeństwa? Przestań się ośmieszać pisaniem tych głupot.

Gość Do półgłówka BSA
:-D

Gość anus/1234
rasizm i tyle! TO MOJA SPRAWA komu daje, za przeproszeniem. wy nie mozecie miec "ciapatych" a my tak :)

Gość maliboo.
BSA no radze sie podszkolic wg biologow, genetykow dzielenie ludzi na kategorie ras jest bledne Roznorodnosc genetyczna wsrod "jednej rasy" rowna sie niemal tej co i pomiedzy rasami, geny sa te same Roznice w kolorze skory, ksztaltu oczu itp. wynikaja jedynie z przystosowan do zewnetrznego srodowiska Nie ma zadnych dowodow, ze istnieja genetyczne roznice wplywajace np. na temperament czy inteligencje pomiedzy rasami i dlatego wg genetykow dzielenie ludzi na kategorie rasy nie ma sensu

Gość cechy rasowe to jednak cos
nieco bardziej ulotnego: spójrz, żeby wyhodować czystą rasę jakiegokolwiek gatunku rośliny czy zwierzęcia, trzeba w sposób sztuczny rozmnażać je co najmniej przez 2 pokolenia. Z ludźmi nikt nic takiego nie robił: dlatego mówienie o rasach ma, jeśli już, takie same znaczenie, jak oznaczanie rasy znalezionego na podwórku kundelka. Niektórzy dywagują: on miał chyba przodków wilczurowatych, ale prawda jest taka, że żaden z niego wilczur. U ludzi o wiele większe znaczenie mają podziały kulturowe: religia, państwowość, język, niż rasowe, stąd tak różnimy się od siebie, mimo że jesteśmy Polakami. Na podstawie samych tylko cech antropologicznych nie sposób stwierdzić, kto był Polakiem a kto Irańczykiem (choć można stwierdzić, czy należał do rasy czarnej czy białej).

Gość maliboo.
link, ktory podalam jest jak najbardziej rzetelny i naukowy ;)

Gość XxX:)
gratuluje wymowy!wcale sie nie dziwie ze polki chca byc z obcokrajowcami jak po chamsku sie odnosicie :P uwazacie ze tylko polak moze byc z polka nie! jestescie jeszcze gorsi i zacofani niz oni wiekszasc z nich zna jezyk maja dobre wyksztalcenie i dobra prace nie to co polaczek uwazajacy sie za lepszego a jest zerem !! nie macie pojecia o nich tylko piszecie bzdury i wyzywacie ich rasizm jak sie patrzy nie podoba sie wam zjezdzac do polski i tam zatruwac powietrze nikt wam nie kaze wyjezdzac za granice skoro innych nie tolerujecie zreszto wlasnych rodakow byscie sprzedali banda chamow i tyle ! uwazacie ze oni sa zli a wy to co ile sie slyszy ze polak kogos pobil zabil czy znecal swego nie widzicie ale czyjes to tak zal mi was polaczki !!!!dla mnie kto z kim chce niech sobie zyje to nie moje zycie i sprawa a wiekszosc z was chciala by rzadzic smieszne!!!nara!

Gość !oferma!
"Podziały rasowe nie mają żadnego uzasadnienia naukowego. Pod względem genetycznym Polak może się różnić od innego Polaka bardziej niż od Masaja" ja pierdziele jaki politycznie poprawny nonsens. ciekawe że związek kynologiczny twierdzi zupełnie co innego, dba o standardy rasowe i nie opowiada takich bajek. niby dlaczego u ludzi miało by być inaczej skoro tak samo jak koty czy psy wykazują pewne cechy ras które są normalnie dziedziczone? w takie politycznie poprawne brednie to mogą tylko skończeni idioci wierzyć. rasy ludzkie różnią się od siebie i to widać na pierwszy rzut oka. z młżeństwa pigmejów urodzi się pigmej, masajów masaj a białych biały. a ze skrzyżowania masaja z białym wyjdzie mulat dziedziczący cechy rodziców tak samo jak pies czy kot.

Każdy związek kynologiczny powie Ci, że jeśli wypuścisz na jeden teren psy kilku ras, to w następnym pokoleniu wyjdzie Ci wielkie g... a nie jakakolwiek rasa. Jeśli chcesz zachować rasę, musisz rozmnazać zwierzęta sztucznie. Dlatego w naturze tak rzadko zdarzają się liczne rasy jednego gatunku, a zazwyczaj tylko przejściowo: do nieuchronnego momentu specjacji. Ludzie nie są hodowli w klatkach. Naiwnością byłoby wierzyć, że przez tysiące lat, kiedy były wojny, handel, migracje, jakakolwiek osoba jest rasowo czysta. To się może zdarza w bardzo hermetycznych środowiskach, np. na małej, odosobnionej wyspie, która nie miała kontaktu z innymi wyspami albo w grupie osób od setek lat odizolowanych z powodów religijnych. Ale nie ot tak.

Gość maliboo.
oferma podalam link naukowy ty sobie bajdurzysz na zasadzie, "cos gdzies, kiedys przeczytalem";)

Gość !oferma!
"jestescie jeszcze gorsi i zacofani niz oni" no oczywiście że tak, jesteśmy "samym złem". nie to co wasze "otwarte i tolerancyjne" ciapki: "Bangladesz: 14-latka zabiczowana na śmierć" "Mieszkańcy z jej wioski w okręgu Shariatpur w Bangladeszu wydali już na nią ostateczny wyrok. Winna uznali oskarżając ją o romans z żonatym mężczyzną. Imam z lokalnego meczetu wydał fatwę i wyrok: 101 uderzeń biczem wykonanych publicznie. Hena upadła po 70. Krwawiąca i posiniaczona została zabrana do szpitala, gdzie tydzień później zmarła." http://www.euroislam.pl/index.php/2011/03/bangladesz-14-latka-zabiczowana-na-smierc/ naprawdę, puszczajcie się z kim chcecie ale nie obrażajcie mnie porównaniami do tego bydła. ciekawe czy siostry waszych "ukochanych" tak sobie swobodnie romansują z bialymi jak wy z nimi?

Gość maliboo.
oferma sam jestes bydlo :D

Ofermo, w tej informacji o 14tolatce, to chyba chciałeś dowieść wyższości ateizmu nad religijnością, a nie jakichkolwiek rasowych różnic.

Gość asdaeee
anna iXxX:) to dziwki!

Gość maliboo.
aha, zeby nie bylo, ze pisze,ze podzial na rasy wg genetykow nie ma sensu, bo sama mam partnera innej rasy Jestem z Polakiem, ale smiesza mnie frustraci z tego forum Podejrzewam, ze nie macie dziewczyny, albo jestescie do tego stopnia sfrustrowani soba i swoim zyciem, ze podbudowujecie swoje poczucie wlasnej wartosci faktem iz nalezycie do "bialej, czystej rasy" i z tego powodu chociaz mozecie sie poczuc lepsi ..buahaha

Gość wiktorek-UK-PL
ateizm w krajach zacofanych jest zabojczy! bardziej niz jakakolwiek religia.

Gość !oferma!
to że artykuł znajduje się w dziale "nauka" jakiegoś pisma nie oznacza że ma z nauką cokolwiek wspólnego. a ludzie nie od tysięcy lat się ze sobą kontaktują a co najwyżej od setek. bo wprawdzie nie byli hodowani w klatkach ale mieszkali na różnych obszarach geograficznych, w różnych warunkach które izolowały ich nie gorzej niż klatki. dlatego i istnieją pigmeje i masaje, aborygeni i hindusi, eskimosi i indianie amerykańscy. ci ludzie zdecydowanie różnią się od siebie a z kolei wewnętrznie wykazują wiele cech wspólnych. i to widać na pierwszy rzut oka i trzeba byś skończonym bałwanem żeby zaprzeczać oczywistym faktom.

Gość asdaeee
maliboo, ale dupy czarnym dawals wczesniej?

No ale może zdecydujmy się o czy mówimy: o różnicach religijnych, gospodarczych czy rasowych?

Gość !oferma!
"Ofermo, w tej informacji o 14tolatce, to chyba chciałeś dowieść wyższości ateizmu nad religijnością, a nie jakichkolwiek rasowych różnic. " to ciekawe gdzie ta wyższość skoro najwięksi zbrodniarze świata - komuniści byli ateistami. a jakoś nie zauważyłem z kolei żeby choćby najbardziej radykalni "rydzykowcy" w polsce zakatowali jakieś dziecko batem. nie porównuj mnie do tej barbarzyńskiej dziczy powiedziałem ci.

Gość maliboo.
adaae nie nigdy nie mialam zadnego zwiazku z osoba o innym odcieniu skory Ale nie widze w tym nic zlego Moze dlatego, ze nie jestem frustratka? ;)

Od tysięcy lat w niektórych rejonach w ogóle nie ma osiadłego, rolniczego trybu życia. Pigmeje - to przykład tylko właśnie tego, o czym mówiłam: grupy izolowanej przez czas dłuższy, a jednak i tak możemy się z Pigmejami krzyżować. Masaje nie różnią się znacząco od swoich sąsiadów: raczej chodzi o tradycję i bezpośrednią pamięć MAX kilkuset lat, czyli prawie nic w odniesieniu do ewolucji. Tak na próbę, mogę Ci wkleić zdjęcie jakiejkolwiek osoby i ciekawe, czy na jego podstawie stwierdzisz przynajmniej w przybliżeniu, z której części świata ta osoba pochodzi.

Gość maliboo.
Mialam okazje poznac ludzi z przeroznych zakatkow swiata i w gruncie rzeczy przekonalam sie jacy wszyscy jestesmy do siebie podobni :) chodzi mi o rase ludzka :)

A co ma w ogóle religia do rasy? Są biali czarni i żółci islamiści i tacyż katolicy i ateiści.

Gość !oferma!
"No ale może zdecydujmy się o czy mówimy: o różnicach religijnych, gospodarczych czy rasowych? " ja stwierdzam tylko że różnice rasowe u ludzi są oczywistością. natomiast nie twierdzę że to one są odpowiedzialne za "całe zło". natomiast uważam że muzułmanie to barbarzyńska dzicz nie nadająca się do życia w cywilizowanym świecie i uwłacza mi porównywanie mnie z nimi.

Gość asdaeee
dawalas, ale nie chcesz sie przyznac, bo polak by cie rzucil dziwko. to bardzo zle!