Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w totalnym szoku

Bylam dzisiaj w Biedronce! Szok co ludzie kupuja, jaki syf

Polecane posty

edit, myslalam, ze niemen był zwolennikiem medycyny naturalnej... o tym, ze był ekofreakiem nie wiedziałam :x

DO EwelinaEwa Bo jak polaczki wchodzą do piotra i pawła to patrzą na ceny rzeczy i których niema w innych sklepach npmakarony włoskie po około 20 zł za opakowanie lub sosy w almie słoiczek 20 zł:) i odrazu drogo drogo chociaż nie kupia tego:)

Gość jestem w totalnym szoku
Jedynie drożdżówki są dobre w biedronce, takie paczkowane, zawsze kupuje 3 i na kolacje jem. Jedyna zdrowa, porządna rzecz.

Gość Edit Piaf
Był również wegetarianinem i nie palił.

Piotr i Paweł to nic z ekskluzywnymi sklepami jakie gdzieś na świecie bywają:)Wielkiej brytani jest piekarnia gdzie chleb średniej wielkości kosztuje 92zł:) robi go mistrz piekarstwa i chetni są:) A u nas już coś 2 zl więcej i ekskuzywnie:)

Piotr i Pawel ma szeroki asortyment i wlasnie ludzie pierwsze na co sie rzucaja to na rzeczy, ktorych nie ma w Biedronkach i tym podobnych sklepach. I niestety takie rzeczy sa drozsze, co od razu zniecheca kupujacego, ale to juz akurat swiadczy o bystrosci czlowieka:P

Tak sie składa że jestem dietetyczką:)Miło mi poznać:) Ja nie piszę że jest lepszy za 20zł:) a zresztą jak kupuje tylko eko produkty

Gość tesco tesco
do zalozycielki topiku..a jakimi to serami sie raczylas w tej francji???jak ci oich smak zapadl tak w pamiec to na pewno i nazwa..bo KAMEMBERTA to mozna i u gozdzikowej w warzywniaku kupic...pochwal sie znajomoscia...bo akurat trafilas na znawce....

może nie tylko jeden sklep takie na świecie ja jestem pewna że w wielkiej Brytanii:)

Gość khagern
jestes debilka poprostu jak moze nie byc roznicy??? pleciesz glupoty to jak powiedziec ze kupic audi za 200 tys to tak samo jak kupic TATA za 40 przeciez i to z blachy i to, roznica jest kolosalna i oczywista dzieki takim ludziom jak ty swiat staje sie tandetny i bez wyrazu

Gość aloha100
Szczytem debilizmu dla mnie jest kupowanie czegoś drożej, jeśli można mieć to samo, tylko taniej! Przykład: uwielbiam jogurt kawowy bakomy, opakowanie 125 g kosztuje coś 1,50-1,70zł. W Biedronce jest ten jogurt, wyprodukowany dla biedronki przez bakomę, opakowanie 250g za 1,69zł. Jest różnica i w cenie i w pojemności!Pytam się więc, po co kupować drożej, skoro można mieć taniej?! Nie lubię robić zakupów w biedronie, ale tam robię, ponieważ jest tam kilkanaście produktów, które są dobrej jakości i w rozsądnej cenie. Co do żywieniowego syfu - Autorka ma rację. Co innego, jeśli taką oranżadkę kupują dzieciaki za kieszonkowe, a co innego, jeśli dorośli to robią i poją tym swoje pociechy. To straszne. Szkoda tylko, że Autorka robi to w tak paskudnym stylu (dlatego też podejrzewam prowokację:P

Idioci, z was, ostatnio czytałam w gazecie że przeprowadzili badanie śmietany w biedronce i normalnej śmietany w tej śmietanie było 6% reszta to jakieś gówno sojowe

Gość Edit Piaf
Groupe Bongrain to czołowy producent sera w Europie. Nic nie wiesz o serach kobieto.

Gość eh denna baba jestes
ci****o glupia a moze ludzie nie maja kasy??? nie kazdy tak jak ty stoi pod latarnia i ma kupe kasy

Na tym forum to jest tak jak ktoś napisze np "kupiłem samochód za 30 tys" to wszyscy nagle piszą mój kosztował 70 tys,100tys itp a jak ktoś napisze "kupiłem samochód za 100 tys" to że kłamie bo to internet i mozna sobie wszystko wymyslać :)

tylko, ze nie kazdy ma czas i ochote latac za czyms taniej o 20 groszy do Biedronki. Jak mialabym wsrod tych dzikich ludzi sie przeciskac, stac w kolejce min. 20 minut po to by na zakupach zaoszczedzic cala zlotowke to mnie smiech ofarnia:D Nie jestem dla pieniedzy tylko one dla wiec nie bede sobie dezorganizowala i utudniala zycia przez to by nagromadzic kilka zl wiecej.

Gość Edit Piaf
A na dodatek kupili fabrykę Turka i ja go kupuję w Lidlu. Idę spać, chyba zwariowałam o godź 22.30 polemizuję o serach i na dodatek z kim. Wszystkim rozsądnym i mądrym ludziom życzę dobrej nocy pachnącej oby nie francuskim serem!!!!!!!!!!!!!

Gość akurat bułki
Dyskonty typu Biedronka mają tez jeden ogromny atyt- wszystko jest tam super świezę, bo przemiał ogromny.... Co do drogich produktów- oczywiście że nie sa miara dobrej jakości. Niedawno była afera z firmą Gerber, która produkuje renomowaną zywnosc dla niemowląt. I okazało sie, że w ich drogich słoiczkach mięso miało podobny skład jak tanie parówki... :( a najgorsze, że było to przeznaczpone dla niemowląt, które moga nie trawic chrząstek .....

Gość khagern
ketchup pudliszki to ketchup pudliszki i nie wazne gdzie go kupujesz mozesz nawet na stacji benzynowej, gorzej jak ten ketchup jest z pudliszek a nazywa sie tortex i kosztuje 2 razy mniej to to niestety juz nie jest ten sam ketchup

Gość dekwiewew
nich się truję debile, jeszcze im to smakuje, widać że nic porządnego w życiu nie jedli, nie odróżniają smaków, zeżrą wszystko jak świnie, byleby wypchac brzuch

Gość akurat bułki
EwelinaEwa- rób zakupy gdzie chesz, ale ja na kupowaniu w Biedronce oszczędzam na każdych zakupach ze 30 % jak nie więcej. Duża puszka groszku kosztuje tam 1,30, jakbym kupiła jakiś Bondueelle - to w małych sklepach dałabym ok. 4,50 i to za małą puszeczkę... Ok. 8 razy drożej... :(

ja kiedys skusilam sie na kukurydze z Biedronki i byla tak ohydna, ze wale placic 5 razy drozej, ale kupowac uwlubiona Bonduelle. Zreszta, kazdy robi jak chce, ja nie musze zywic sie tym syfem i marnowac czas na przepychanki i dziekie wybryki w Biedronce. Ale jak ktos musi badz lubi odkladac kazdy grosik to jego sprawa.

Ja tam chodzę bo kupuję rzeczy jakich nie dostanę w innym sklepie:) jakbym szła po ketchup ser lub coś innego to też bym poszła do biedronki bo taniej :)I absolutnie nie mam na mysli ze taki sam produkt jest lepszy np w almie bo drozszy.Idę bo np soku rabenhorsta nie dostane gdzie indziej:)

Gość akurat bułki
ze wale placic 5 razy drozej, ale kupowac uwlubiona Bonduelle. Pewnie uwierzyła że każde ziarenko wybierają... buachachacha....

Gość jaktotak*
chcesz wywołać sensacje na kafe??? Załóż temat o biedronce :D

Nie wybieraja jej kazdego ziarenka ale ogólnie to bardziej zdarza sie niespodzianka w tej tanszej wersji:)firma wtedy robi pod inna nazwa nie reklamuje tego np w tv i jest czesciowo "firma robiacą dla biedronki" wtedy juz nikogo nie dziwi ewen.niespo:)

teraz cie zdziwie, bo akurat mam w dupie to jak robia kukurydze i pakuja do puszki. Nie mam bzika na punkcie ekologicznego jedzenie, ale kukurydze w biedronce w puszcie ma wyobraz sobie inny smak od Bonduelle, dla mnie gorszy. Nie bede jadla czegos co mi nie smakuje tylko dlatego, ze jest tansze:O

Gość akurat bułki
hruska- skąd to wiesz, chyba nie kupujesz kukurydzy z Biedronki??? Swoja droga jak przez lata kupowania tam nigdy nie trafiłam na żadną niespodziankę....