Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basieńka31

STYCZNIÓWKI 2012

Polecane posty

DoniaJulia- może będziesz następna ;) Fasolka99- ja tylko przetarłam mokrą ściereczką, podobno jak te części się wypierze w pralce to szybciej przyciągają brud i kurz

hello :) i znów zasnęłam o 3 wstałam o 12 buuu anna lena cudny masz ten kącik dla malucha :) A w moim kąciku dla szkraba stoją ..... uwaga masa kwiatów i lampa pokojowa :D a za tydzień zamienię to na choinkę, a łóżeczko to rozłoży jak będę w szpitalu, nie chcę patrzeć jak stoi puste. Będzie mój E. miał na to całe dwa dni :) Z łóżeczkiem nie pomogę bo mamy drewniane. madzia mi trzeba być myśli że w końcu trafisz na kogoś z głową i sercem i załatwisz sobie tą cesarkę. Też bym się nie zgodziła na przekręcanie maluszka.

Gosia32 ja mam kręgosłup po budowie domu w fatalnym stanie i powinnam go operować, skier dał mi neurochirurg

a wogole to wyciągnęłam właśnie z pralki te ochraniacze na łóżeczko i jestem zła bo nie chciało mi się prać ręcznie a teraz wszystko jest zdeformowane :( ta pianka się poprzekręcała i wygląda do dupy, wściekla jestem

Millea, Agniesiulka Mój wózek to jedo fyn 4ds wersja classic w kolorze 185 na czarnej ramie :) z fotelikiem w komplecie. Tu będzie najlepiej wszystko widać: http://www.jedo.pl/2009/ Też się zastanawiałam czy nie wybrać x-landera, bo u mnie to jakis szał jest na te wózki, ale jednak wybrałam jedo, jest na prawdę fajny i ma sporo zalet no i jednak jest tańszy. Za 3 cz. nowy wózek zapłaciłam 1520 zł, więc uważam, że jest ok. Dziewczyny odnośnie cięć cesarskich to ja za dużo nie wiem, bo mam nadzieję, że mnie to ominie, ale myślę, że najpewniej zasięgać informacje co do wskazań z dobrych źródeł, a najlepszym są rekomendacje PTG do cięć cesarskich http://www.pulsmedycyny.com.pl/index/archiwum/9829.html Donia to pakuj torbę, jeżeli jeszcze nie masz i czekamy :) Może Maks chce już wyjść i spędzić z Wami święta, a może to tylko niedelikatny ginekolog. W każdym bądź razie teraz to już nie ma strachu :) Powodzenia. Sandra To twoje maleństwo się normalnie bawi w kotka i myszkę z Wami, może wyjdę, a może nie :) Trzymaj się dalej, powodzenia. Fasolka ja wyprałam swój ochraniacz na łózeczko, razem z pościelą i wszystko z nim jest ok., ale może ma inne wypełnienie. A jeszcze odnośnie wózka, czy wy kupujecie jakieś specjalne poduszeczki, kołderki i pościele do tego? mi się zawsze wydawało, że wystarczy kocyk, a teraz zgłupiałam..

agniesiulka- u pierworodek dzieci ułożone pośladkowo bez wzgledu na wage maja cc. to chodzi o wage w przypadku drugiej ciazy. mała wazy 3200:) no u mnie 37 tc poki co mala siedzi nadal:P hehe

mamelka ja mam łóżeczko turystyczne i nie wyobrażam sobie położyć dziecko na tej podłodze podwieszanej bez materacyka. naet na to nie założysz prześcieradełka, chyba, z etakie bez gumki... fasolka ja piorę wózek, bo stoi w piwnicy od 2 lat. jest zafoliowany strechowa folią, ale i tak sobie nie wyobrażam bez prania małego tam włożyć. nowego prać nie radzę, bo tak jak tu któraś pisała szybiej przyciąga brud i nie jest tak "wodoszczelny" tzn z nowego krople deszczowe możesz postrącać, a w wpranego bardziej ci wsiąkną. donia :) no to czekamy na rozwój wydarzeń... julka spoko, u nas w kaciku dla maluszka są jeszcze nie pomalowane zagipsowane dziury, które odkryliśmy jak rozkręciliśmy biurko. mój mąż też bedzie stawiał łóżeczko jak będę w szpitalu. przepraszam: tesia bedzie stawiać z tatusiem :P przynajmniej jeden mebel do obcierania z kurzu co tydzień mniej :D no i w miejscu łóżeczka teraz stoi moja gitara :D fasolka podziwiam, ze władowałaś ochraniacz do pralki, ja swój rozebrałam i wyprałam sam pokrowiec :) ale jak wyschnie i wyprasujesz to może się znów zrobi ładny...

lisabell bardzo fajny wózeczek ;) nie miałam nigdy żadnych pościeli do wózka, bo dla mnie to wygląda kiczowato. ja miałam kocyk, a na lato uszyłam własnoręcznie takie a'la prześcieradełko idealnie pasujące kształtem do gondolki i tesia w nim bardzo ładnie wygladała. teraz też musze uszyć, bo tamto mam różowe, no i synka aż tak nie pokrzywdzę :D madzia mi może faktycznie pierworódki mają cc zawsze. może mi nie mówił o tym, bo ja juz nie pierworódka :D

Znalazłam fajny artykuł o karmieniu piersią. http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,3855207.html?as=1&startsz=x I tego plus zdrowego rozsądku się będę trzymać. Też mi się wydawało, że jednak takie maksymalne ograniczanie się w czasie karmienia piersią to nikomu nie służy, ani mamie, ani dziecku. Ale tak jak pisałam zgłupiałam już jak mi koleżanka zaczęła mówić jak ona się żywi. To ja tak nie będę. Owoce, warzywa nawet te "niebezpieczne" tylko wszystko z umiarem, żeby się nie na wpieprzać jednego dnia bigosu, zupy brokułowej z cebulą i czosnkiem a na deser kg mandarynek i pół czekolady to powinno być ok. :) Agniesiulka Dziękuję :) też mi nie pasowała żadna pościel tam, a teraz już na pewno nie kupię :) A wogóle to musze poweidzieć, że wózeczek na żywao prezentuje się lepiej niż na zdjęciech. No i różowe prześcieradełko to jednak trochę nie teges.. :)

do wózka tez nie kupuje nic, dziewczyna od ktorej kupiłam wózek dawała kocyk i ja tez nie zamierzam w posciel inwestowac - poza tym mam dwa rozki jeden zamowilam na allegro a drugi mi dzien pozniej przyniosla kolezanka - ale jeden usztywniany drugi nie i ten nieusztywniany tez bede w wozku jako kolderke uzywała ochraniacza nie bede prała bo mam obawy co z niego zostanie chyba ze wlasnie da sie wyprac bez tego wkładu

Hej Mamusie! Ja znowu z niespodziankami. Odbierałam w lab.w szpitalu wyniki i trafiłam na IP z silnymi, regularnymi skurczami. Polozyli mnie juz na trakt przedporodowy. Miałam 2 ktg i usg, teraz skurcze sie wyciszyły, ale czekamy co bedzie dalej. Prawdopodobnie zostane tu do konca.

Gość Aniela Ka Wawa
Dziewczyny, dzięki za ciepłe słowa. Dziś zaliczyłam kolejny maraton badań, wróciłam do domu z siatką różnych prochów i garścią kartek z zaleceniami. Wzięłam kolejny dzień urlopu na żądanie i zaczęłam oswajać się z nową sytuacją. Stanęłam przed lustrem, odsłoniłam brzuch i nie mogę uwierzyć, że tam jest człowiek. Zawsze myślałam, że będąc w ciąży ma się z brzuszka taką okrąglutką piłeczkę, a ja po prostu wyglądam jakbym wróciła z 2 miesięcznego wyjazdu z all inclusive. Chciałabym jak najwięcej się dowiedzieć o ciąży i niemowlęciu, by się przygotować jak najlepiej. Nie tak to sobie wyobrażałam kiedyś, miałam wyczekiwać, śledzić każdy etap ciąży, czytać, że już maluszek ma paznokietki, włoski itp. a tu tak nagle wszystko się potoczyło, nadal jestem w szoku. Macie jakieś sprawdzone książki, które warto, bym przeczytała w trybie przyspieszonym?

Aguniek, no to trzymaj się w tym szpitalu. Nie szalej za bardzo ;) Aniela Ka Wawa no szok że w końcu wykryli u ciebie ciążę. A nie miałaś żadnych objawów, podejrzeń itp? Co do książek to wiele osób poleca "W oczekiwaniu na dziecko"

A ja sobie wróżyłam i wyszło mi że urodzę za 15 dni. :) Zobaczymy czy się spełni. W sumie to już raz mi się taka wróżba spełniła więc...

JulkaZ- ale z Ciebie laska:) Ana Lena tą lampke kupiłaś w ikei? Mocne światło daje? Bo mam zamiar kupić, ale chciałabym, żeby tak mocno nie świeciła w nocy. To i tak pewnie zależy od żarówki. A kącik super wyszedł:) U mnie niestety będzie stało tylko łóżeczko obok naszego łóżka, bo narazie wynajmujemy mieszkanie i nie chcemy kupować teraz mebelków. Jak się pobudujemy to dopiero wtedy urządzimy pokoik:) Mufi od którego tygodnia trzeba pić tą harbatkę? Od 38? Monia_aa ja za tetrówki płaciłam 2,70. Teraz czekają na prasowanie. Martini, Madzia ale macie przygody z tym cc. Współczuje! Martini my też mieliśmy kupić taki wózek, ale mi przeszkadzało to, że w spacerówce oparcie opuszczane jest na pasek. Jak jest u Ciebie w wózku? No i u mnie ten wózek kosztuje 1100zł. Dobrze, że pokazujecie wózki bo też jestem ciekawa jakie macie. Ja może jutro kupię, to też wkleję. Lisabell ja nie dokupuję dodatkowej pościeli do wózka. Będę miała tylko koc i moim zdaniem wystarczy. Donia to trzymamy kciuki:) Aguniek za Ciebie też! U mnie też dzisiaj pojawiły się jakieś bóle brzucha, ale obeszło się na strachu. Piszecie, że Was odrzuca od sztucznych przypraw i zup, a u mnie wręcz odwrotnie. Wczoraj zjadłam zupkę pomidorową w proszku, ale już dzisiaj ugotowałam sama. A ze słodkim też nie mogę sobie poradzić:)

Aniela Ka Wawa -a to historia! może skoro masz taki mały brzuch to termin jest na później? Co do czytania książek, to nie czytaj ich za wiele, a szczególnie internetu, nadmiar informacji szkodzi, i tak pewnie zastanawiasz się czy to co robiłaś do tej pory nie wpłynęło negatywnie na ciąże. Trzymam kciuki, żeby dzidziuś był zdrowy:) A znasz już płeć?

Ja mam dokładnie taką wersję kolorystyczną http://www.topmarket.pl/prod/big/wozek-gleboko-spacerowy-x-lander-xa-3in1-rocky-2010-42564.jpg nie mam tylko torby bo kosztowała ok 200 zł więc sobie darowalam... do spacerówki jest bardzo fajny i ciepły śpiworek. Co do pościeli wózkowej to mam takową, gdyż była w gratisie do pościeli łóżeczkowej, ale raczej nie będę jej używać, wolę kocyk :) Aniela Ka Wawa - poszłam na łatwiznę i w większości oglądałam z mężem filmy :) zamiast czytać książki :)

Aniela Ka Wawa - w trybie przyspieszonym powiem Ci, że Twoje dzieciątko ma już wszystko na swoim miejscu, szkoda czytać teraz książki, czas szykować wyprawkę! :D Aguniek0121 - cholercia, trzymaj się tam dzielnie! :) Donia - no i Ty też sie trzymaj bo Maksiu chce wyjść szybciutko :) madzia i martini - dobrze, że pozałatwiałyście sobie sprawy z CC, szkoda się tak stresować na finiszu i nie wiedzieć co i jak a ja dziś jestem śnięta, wstaje tylko na herbatę, poczytam was i pewnie znowu do łóżka i tak cały dzień, czuję się jakby mnie choroba rozkładała, a jednak jestem pewna, że to nie grypa, tak na "sucho" mnie rozkłada :/ i jestem tak skapcaniała, że nie jestem w stanie kiwnąć palcem na nic, ja, która juz miałaby cały dom wysprzątany - przechodzę obok ubłoconego przez męża dywanu i nic, nie rusza mnie to nie wiem co to sie ze mną dzieje :( ale czuje się b. kiepsko ;( Lisabell - nie kupuję do wózka nic, wyścielę go pieluchą, do tego kocyk i tyle :) Fasolka 99 - oj fasolka, po coś ty to prała :) JulkaZ - ja też jeszcze nie urządziłam kącika dla małej, chyba z podobnego powodu co ty, szkoda patrzeć na puste, zresztą teraz jestem w takim nastroju, że nie moge oglądać nawet zdjęć dzieci bo mi sie płakać chce, pewnie siedziałabym i cały dzień gapiła w to łóżeczko i przecierała szczebelki :/ mąż kupi i złoży łóżeczko jak będę w szpitalu, niech się wykaże choć raz inwencją (chociaż w sumie ja mu mówiłam co ma kupić - w sensie łóżeczko + materacyk))

A wiesz taka z obrączką na nitce i szklanką. Znasz? :D hehe ostatnio się sprawdziło więc moze i teraz też.

martini - czyli takie opuszczane pstryk, pstryk, pstryk? wiesz o co mi chodzi?:) bo u mnie to było właśnie na pasek

Aniela Ka Ja zamiast książek polecam zapisać się do Szkoły Rodzenia, tam się dowiesz wielu przydatnych rzeczy zarówno nt porodu jaki i pielęgnacji maluszka. To ile waży twoje maleństwo i płeć znana? Ale cały czas nie mieści mi się w głowie, że takie historie dzieją się na prawdę! A nie możesz iść na L4 zamiast urlopu? Natel ja nie znam tej wróżby, opisz to też sobie powróżę :)

Smeffetka- dokładnie taki pstryk pstryk :) Kurczę, czuję się jakby mała zaraz miała wyskoczyć na świat... :( byle do stycznia, byle do stycznia.......

martini - już wiem:) pomyliłam wózki:) o tym co ja piszę to lonex jumper, tyle ich oglądałam, że już mi się mieszają:) a ten tako co masz to też bardzo fajny, nad nim też się zastanawialiśmy tylko, że akurat u nas w mieście ich nie było, a przez neta bałam się zamawiać i chyba zostaniemy przy tym http://www.babyworld.eu.com/v-travel/ ten kosztuje 1200 lub ten http://www.babyworld.eu.com/nemo/ koszt 1300 ale są brzydkie kolory i już rozumiem dlaczego była taka różnica w cenie:) to Ty w dobrej cenie kupiłaś ten zestaw. Zamawiałaś przez tą stronę?

Gość Aniela6
Mufi napewno to nie żołądek bo te bulgotki czyć wyraznie na dole brzucha jak chlupie ...hehe a czasem łaskotki :-) Lisabell no coś w tym stylu też mnie to śmieszy a ja tam lubię jak ma czkawkę tylko czasem złapie w nie odpowiednim momęcie :P ale śmiesznie to wygląda jak rytmicznie brzuchol skacze.:D Natel111 a co to za wróżba i ja się ją robi ,jeśli możesz zdradzić. Miałam dziś usg :-) z dzidzą wszystko ok wymiary ma w normie z wiliczeń to ma około 2,800kg no jeszcze niecałe 3 tygodnie to i może dobije do 3kg lub więcej . No i chcieliśmy podejżeć co tam siedzie i zas nogi na krzyż /:-( no co za dziecko wstydliwe ,nie che się pokazać :P :D. Ale jestem spokojniejsza ....przynajmniej wiem że ok jest .

smeffetka ja zamawiałam przez allegro, wpłaciłam całość od razu sprzedającemu na konto i wszystko jest ok. Wózek kupiony w piątek, wczoraj wysłany dziś przyszedł i wszystko w jak najlepszym porządku. A zaoszczędziłam w ten sposób 250 zł, bo u mnie w sklepie był ten wózek za 1770 a ja zapłaciłam z kurierem 1520.

ale jestem zła... dowiedziałam sie ,że w sprawie tego mieszkania gdzie był dług ,że dostałam nakaz eksmisji oczywiście tamte siostry co tam mieszkają tez ,ale ja na odzielnej kartce z jedną z sióstr i jeszcze z nazwiskiem panienskim . Kurde nie mieszkam juz tam tyle czasu na rozprawie w sądzie mówiłam sędziemu ,że nie mieszkam tam ,że mam inne nazwisko itp. a tu takie cos przyszło szlag by to trafił!!!! Zrzekłam sie tego spadku w adminitracji sie wymeldowałam a nadal liściki od nich przychodzą !!! Co za poj....y!!! Juz nie mam siły cisnienie mi skoczyło zdenerwowałam się tylko bezsensu i będę musiała osobiści jechac tam do tej przeklętej administracji pogadać z nimi w takim stanie jakim jestem ... ehhh ciekawe jest to ,że i moj tata jest nawet wpisany na tym nakazie eksmisji a nie żyje juz od czerwca co za pajace...

smeffetka- kupiliśmy w sklepie w Warce (tam gdzie jest ten browar) ;) w sumie 1400 kosztował ale mogliśmy od razu obejrzeć