Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sabatowa-12345

Miałabym dzisiaj stłuczkę samochodem:/:/:/

Polecane posty

Gość nbhmnhbj
czemu czepiacie sie autorki? skad wiecie ze ona pierwsza nie wlaczyla kierunku? moze wlaczyla, wjechala na pas i dopiero kierowca busa wlaczyl ja bylam czesto swiadkiem takiej sytuacji

Gość Goja35,..,
Najczesciej jest tak ,że kiedy sa roboty drogowe to ustawiony jest znak o ograniczeniu predkoscie,czesto jest to 30 /h,dodatkowo jest znak o zakazie wyprzedzania. Nie wiem jak było w tym przypadku ale domyslam sie ze tu równiez były ustawione te znaki wiec bus nie mógł wyprzedzac.To po pierwsze -po drugie Ty zanim zmieniłas pas ruchu powinnas sprawdzic w lusterku czy ktos za Toba nie zmienia juz pasa ruchu,po trzecie kierowca busa widzac z daleka przeszkode na drodze powinien sie domyslic ,ze wszystkie auta będą chciały te koparke ominąc i nie powinien wyprzedzac. Sądze ,że wina po lezy po obu stronach.

no , pomijając jadowity styl wypowiedzi - mają rację . pomyśl sobie ,zę jednak mimo wszystko stłuczki uniknełaś , co wielu z nas sie niestety nie udało :) generalną zasadą powinno być ZAWSZE patrzenie w lusterka PRZED jakimkolwiek manewrem , nie po ani nawet w czasie manewru . Niczym sie nie stresuj ,kierowca tak naprawde uczy sie jeździć dopiero podczas prawdziwej jazdy :) a kierowcy busów to odrębna kategoria nie tylko kierowców ale nawet ludzi :D

Gość nbhmnhbj
a po drugie facet nie powinien jej wymijac widzac ze na drodze stoi koparka i trwaja roboty uliczne kazdy mial swoja kolej, nic by mu sie nie stalo gdyby poczekal az autorka przejedzie

Gość nbhmnhbj
to jest ewidentna wina kierowcy busa, chamstwo i tyle

Gość na chlopski rozum.....
wydaje mi sie ty zawinilas, bo jesli na drodze sa 2 pasy, to nie ma takiej mozliwosci, zeby wyprzedzac na trzeciego. No chyba ze kierowca busa to jakis psychol albo byl narabany. Przeciez gdyby widzial ze ty juz zjezdzasz na drugi pas, to nie bralby sie za wyprzedzanie i ciebie. A skoro zaczal, to pewnie ty nadal jechalas swoim pasem. moze za pozno wlaczylas kierunkowskaz i go zaskoczylas, dlatego trabil. albo nie spojrzalas w lusterko, i nie zauwazylas ze on juz zaczal wyprzedzac ciebie pierwszy.

rzeczywiscie jak wszyscy wymijali pokolei to kulturalnie kazdy powinien czekac na swoja kolej. ale tez nie wiemy czy: 1. autorka nie slimaczyla sie i nie mogla sie zdecydowac na manewr 2. czy wlaczyla kierunkowskaz 3. powinna zawsze patrzec w lusterko zanim zjedzie ze swojego pasa

Cytuję: "włączylam kierunek i zaczełam wyjeżdzac, aby ją ominąc (z przeciwka było wolne). wtedy w lusterku zobaczyłam, że bus jadący za mną też ma włączony kierunek i w tym samym momencie kiedy ja dojezdzalam do koparki on próbowal wyprzedzic mnie. nie wiedziałam co się dzieje." To nie jest wypowiedź rozsądnego kierowcy ;) Zaczęla wyjeżdżać i dopiero jak już jechala środkiem drogi i dojeżdżala do koparki spojrzala w lusterko? Nie miala prawa w ogóle zmieniać pasu zanim nie spojrzy w lusterka! Napisala wyraźnie, że bus mial kierunek i już rozpocząl manewr jeszcze jak dojeżdżala do koparki. (a skoro napisala, że już zaczęla wyprzedzac to pewnie lewe kola miala już na przeciwnym pasie, ale dojeżdżala do koparki wciąż niepewna, upewniala się czy nikt nie jedzie z naprzeciwka i tak się przymierzala chwilę do manewru) Skoro mial lepszą widoczność od niej a ona się przymierzala niepewnie do manewru wolal pojechać pierwszy. Ja bym postąpila tak samo a nie czekala teraz nie wiadomo ile aż ona się zdecyduje. Ja tu chamstwa nie widzę.

Prawda jest taka, że oboje zachowaliście się niekulturalnie i nie zachowaliście wymaganej "szczególnej ostrożności": Ty, bo przed rozpoczęciem manewru nie sprawdziłaś co masz w lusterku; on, bo na chama wyprzedzał wiedząc, że każdy musi tą koparkę ominąć. Jednak przepisy są po jego stronie i w razie kolizji byłaby Twoja wina. Pozostałaby kwestia udowodnienia kto pierwszy włączył kierunek, ale to już gdybanie.

z tym wyjechaniem mam na myśli takie wyjechanie jak się zjeżdża, żeby zobaczyć czy ktoś jedzie z przeciwnej strony - wówczas tylko sprawdzamy czy jest droga wolna, a jak tak sprawdzala dluższą chwilę a kierowca widzial doskonale że droga jest pusta to ruszyl pierwszy wtedy ona mu zajechala z kierunkiem jak gdyby nigdy nic bo nawet nie zauważyla go w lusterku....

na chlopski rozum..... ---> nie można tłumaczyć kierowcy busa, że był ZASKOCZONY. Czym?? Koparka nagle spadła z nieba i zatarasowała pas? nonsens, po prostu na chama chciał się wcisnąć.

Gość nbhmnhbj
kiedy ja zbliżałam się do koparki, włączylam kierunek i zaczełam wyjeżdzac, aby ją ominąc (z przeciwka było wolne). wtedy w lusterku zobaczyłam, że bus jadący za mną też ma włączony kierunek i w tym samym momencie kiedy ja dojezdzalam do koparki on próbowal wyprzedzic mnie. nie wiedziałam co się dzieje. na podstawie jej wypowiedzi, nie mozna stwierdzic kto pierwszy wlaczyl kierunek czesto ja pierwsza wlaczalam kierunek, patrzylam w lusterk, zaczelam zjezdzac na 2 pas i jakis debil za mna wymijal mnie -bez kierunku, lub z kierunekim wlaczonym po mnie

Gość nbhmnhbj
a po drugie gdzie ten kierowca busa sie spieszyl? przeciez widzial ze na drodze stoi koparka i kazdy ja wymija..a ograniczenie predkosci?

Gość sdf7890
zdesperowana tempa strzalo paragrafy kazdy w necie znajdzie i nie musisz cytowac.kobieta zadala logiczne pytanie ale za ciezkie jak na przepity tw;)j leb.zjezdzaj z forum strawic cie nie idzie i to przerobione zdiecie.gowno masz i mialas ty nawet auta szmato nie masz a wpierdalasz sie w przepisy.pokaz oryginalny ryj wszystkim :D:D:D.

Gość nbhmnhbj
no ok ale nawet jakby byla stluczka, to nie wiem jakby policja doszloa do tego kto pierwszy wlaczyl kierunek

Z jej wypowiedzi wynika, że jak ona zaczynala manewr to on już chcial ją wyprzedzać z kierunkiem czyli wygląda na to, że byl pierwszy, bo musial jeszcze najpierw się do manewru przygotować - kierunek, lusterka, czy nic nie jedzie z przeciwnej strony i dopiero ruszyl i kiedy ją chcial wyprzedzić ona wtedy pewna siebie wjechala na ten pas bo nie spojrzala przed tym w lusterko gdyby to zrobila widzialaby, że on się szykuje i nie byloby problemu. On mógl poczekać aż ona wyminie, chwila dlużej by go nie zbawila pewnie jakiś niecierpliwy i typ co jak widzi kobietę za kólkiem która w dodatku niepewnie się przymierza do manewru po prostu poczul się ''ważniejszy'' i sobie wyjechal. Wina bylaby jej tak czy inaczej niestety. Na przyszlość patrz autorko najpierw w lusterka i martwy punkt. Pamiętaj, że musisz mieć oczy dookola glowy i myśleć za wszystkich doslownie jeśli chcesz jeździć bezpiecznie, bo ZAWSZE możesz trafić na idiotę i wtedy już nie chodzi o to kto ma rację, bo w wypadku można stracić życie....

sdf7890 --> odpisalam jako pierwsza autorce to moje oryginalne zdjecie niczym nie tkniete (nie musisz wierzyc, kto mnie widzial i zna ten wie a twoje zdanie mam gleboko w dupie) mam wlasny samochod 5 lat (ostatni kupowalam rok temu i jest to marka z wyzszej polki), jezdze 10 lat, prawo jazdy mam od 1999 roku. debil :)

Gość kebab z mogadiszu
problem nie lezy w tym kto byl blizej tej koparki tylko w tym kto pierwszy zaczal wyprzedzac, kto pierwszy wjechal na przeciwlegly pas. jezeli on to by byla twoja wina, jesli ty to jego wina

Gość sdf7890
sama jestes debilka gowno masz nawet auta a z polki masz wrotki hahahttp://www.voila.pl/097/076hq/?1 to jest ty ,to juz porazka a teraz p latach wygladasz jak lyse scierwo

Ona dopiero chciala zacząć, zaczynala wyprzedzać a on już próbowal ją wyprzedzić czyli byl prawie albo już na wysokości jej auta na co ona dodala gazu i mu wyjechala przed niego bo nie chcialo jej się zatrzymać i pozwolić mu wyminąć. Podejrzewam, że on w tym czasie musial zahamować, żeby w nią nie pier... bo przecież podczas wyprzedzania też trzeba dodać gazu, zwlaszcza jak duży, ciężki bus ma się rozbujać i wyminąć auto razem z koparką. Ja to tak widzę. Ewidentnie jej wina, tymbardziej, że nie widziala go w lusterku. Ja mialam sytuację, jechalam lewym pasem na autostradzie, obok bus. Znajdowalam się w jego martwym punkcie a on zacząl sobie wjeżdżać na mój pas, prawie by mnie zgniótl, brakowalo nawet nie metr chyba a prędkość byla ponad 100km/h i co? Wpadlam w poślizg a kierowca spierdolil z miejsca wypadku. Także ZAWSZE się patrzy w lusterka i sprawdza martwy punkt, ZAWSZE bo można kogoś zabić.

Gość kebab z mogadiszu
Ona dopiero chciala zacząć, zaczynala wyprzedzać a on już próbowal ją wyprzedzić czyli byl prawie albo już na wysokości jej auta na co ona dodala gazu i mu wyjechala przed niego bo nie chcialo jej się zatrzymać i pozwolić mu wyminąć. Podejrzewam, że on w tym czasie musial zahamować, żeby w nią nie pier... bo przecież podczas wyprzedzania też trzeba dodać gazu, zwlaszcza jak duży, ciężki bus ma się rozbujać i wyminąć auto razem z koparką. no jesli sytuacja tak by wygladala to ewidentnie wina autorki

Gość na chlopski rozum.....
piszac ze kierowca busa byl zaskoczony , mialam na mysli to, ze autorka zaskoczyla go, probojac wymijak koparke w momencie kiedy on juz rozpoczal manewr wyprzedzania. I jak dla mnie, to nawet sam opis autorki wskazuje na to, ze wina lezy po jej stronie. No bo przeciez, jesli zauwazyla ze bus wyprzedza z tylu, juz jak juz byla na wysokosci koparki, to znaczy, ze bus musial zaczac wyprzedzac pierwszy. Bo przeciez, gdyby byla juz na przeciwleglym pasie to do nikt by z nikim nie kolidowal, bo kierowca busa po prostu wyprzedzal koparke jadac za autorka. no chyba ze postanowil wyprzedzac na trzeciego, poslugujac sie trawnikiem czy chodnikiem jako pasem ruchu, a to chyba raczej sie nie zdarzylo...

Gość sdf7890
http://www.voila.pl/358/yft4o/?1 no i co piekna ha ha ha ? tez stare zdiecie.teraz wygladasz jak stara kurwa,o auto nie martw sie ciezko jest na szybko w necie cos sensownego znalezc,a dupe trzeba tez ruszyc zeby na ulicy do jakiegos sie przylozyc i fotke zrobic.i skasuj to zdiecie ze stopki bo nigdy tak nie wygladalas tepa strzalo.wkladasz zdiecia po p-shopie imyslisz nie wiemy jak wygladasz stara pomarszczona ruro