Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iskierka nadzieji

nie istnieje prawdziwa przyjazn miedzy kobieta i mezczyzna?

Polecane posty

Wiec (filozofia JackaJ): - myśleć o całowaniu, seksie, mieć fanazje o obcych kobietach/nawet przyjaciólkach - to nie grzech/zdrada - ROBIĆ (seksić się, całować, obiecywać nowy związek, obmacywać) - to grzech/zdrada " ale nie rozumiem? Po co się tak katujesz i drażnisz sam ze sobą? :)

Regres: Ja nie przyjaźniłem sie i nie przyjaźnię się z byłą kobietą. Czy to nie jest trudne podwójnie ? Bo: a) przyjaźń damsko-męska (już wiemy że trudna) b) w nowym związku jest ryzyko "powrotu" do dawnej miłości, przecież kiedyś byli razem, było im fajnie, seksili się Myślę, że przyjaźń z byłym/byłą, może być jeszcze trudniejsza - szczególnie dla nowego związku ... ale jakieś szanse na sukces widze. Nigdy tak nie miałem ... ale POWODZENIA tym którzy o to walczą !

[zgłoś do usunięcia] Regres choc Jacka przykłady są jak najbardziej dla mnie logiczne " dla mnie przykłady Jacka sa niczym wyjątkowym Ot normalne gadki z płcią przeciwną To samo mogę robić z koleżankami to moze spróbujmy ustalić na czym polega definicja przyjazni? :) dla mnie to osoba której powiem znacznie wiecej niz przecietnemu iskińskiemu z mojej pracy z którym czasem mam okazję spotkać się na pogaduszkach o "dupie Marynie" :classic_cool:

Myślę, że przyjaźń z byłym/byłą, może być jeszcze trudniejsza - szczególnie dla nowego związku ..." i tu się z toba zgodzę! Takie cos nie istnieje Zresztą po co ? i w jakim celu utrzymywac takie kontakty? w imię czego?

czizas nie wiem jak ty ja sobie to wyobrazić mogę jakoś nie palam nienawiscią do męzczyzn z którymi bywałam w zwiazkach uczuciowych. Epona nie chodzi o nienawisc do bylych tylko o milosc do obecnych. Juz widze jak przechodzisz do porzadku dziennego nad tym ze Twoj mezczyzna wtula sie w inna babe zeby jej sie "wygadac" a kolegow jest miec fajnie- pelna zgoda :)

Gość tamara28
nie wiem jak wy , ale ja sie wyleczyłam juz z przyjażni z płcią przeciwną... teraz bede pić winko z przyjaciółką , którą mam i to ona mi tez pomogła w podjeciu decyzji..;-)

to moze spróbujmy ustalić na czym polega definicja przyjazni? dla mnie to osoba której powiem znacznie wiecej niz przecietnemu iskińskiemu z mojej pracy z którym czasem mam okazję spotkać się na pogaduszkach o "dupie Marynie" tez ale dla mnie to jest bez pretensjonalność w kontaktach to poświęcenie czasu większego niż dla kogoś innego ,to wspólne wyjazdy,wypady,spędzanie czasu,to zawierzenie i oddanie najbardziej intymnych sekretów,to brak podtekstów seksualnych... dla mnie to jest przyjaźń i z logicznych dla mnie względów przyjacielem moim może byc tylko mężczyzna

Gość i ja sie wtrące
Ja miałam taki przypadek.Poznałam faceta zaczęło sie od kumpelstwa,piwko,spacer,rozmowy seks itp.oboje zaczęliśmy się angażowac w ten związek,ale było różnie.Mozna powiedzieć ze pojawiło się uczucie.Z czasem jednak ono zanikło,jako para nie nadawaliśmy na tych samych falach i zbyt wiele nas rózniło.Oboje stwierdziliśmy ze to nie mam sensu i że zostaniemy przyjaciółmi.Ja próbowałam umawiac się z innymi facetami,ale jakoś nie wychodzi mi to,On nie szuka,dalej się przyjażnimy.Docina mi jednak na kazdym kroku jeśli chodzi o facetów,ale razem tez nic nie stworzymy.Ta przyjażń mnie ogranicza i troche pokomplikowała mi życie.

Juz widze jak przechodzisz do porzadku dziennego nad tym ze Twoj mezczyzna wtula sie w inna babe zeby jej sie "wygadac"" wspaniały przykład czis:) osobiście nie wyobrażam sobie takiej akcji u mojej żony Ze ona musi sobie isc i pogadac o problemach małżęnskich ze swoim "przyjacielem",żeby mu sie wypłakac na ramieniu Nigdy bym sie na to nie zgodził !!!!

Blondi jak on ma na Ciebie reakcje to d**a nie przyjazn... uwierz że istnieje szereg reakcji nie mający nic wspólnego z fizycznością , nie wyrywaj słów z kontekstu bo zmieniasz znaczenie...:P

Gość iskierka nadzieji
tamaro - pojde twoim krokiem to wiem napewno choc ja nie mialam od mojego przyjaciela zadnej propozycji wprost ..ale jednak podteksty i polslowka w rozmowie mowia same za siebie .. jemu jest ciezko i mnie tez . ale realia sa takie ze jestem mezatka i dobrze mi w malzenstwie ..ale widzisz jakos tez mysle o tym przyjacielu :( to jest chore . jackuj - no wlasnie mysli niby nie czyny ..aczkolwiek cialo samo ci podpowiada w pdswiadomosci o pozadaniu drugiej osoby.. wydaje mi sie ze ciezej walczyc z tym jest mezczyzna niz kobietom bo oni to maja toalnie w instynkcie samca.

Gość tamara28
Nigdy bym sie na to nie zgodził ! Regres , Twoja żona moze isć sie wypłakać na ramieniu Twojemu przyjacielowi i Ty WCALE nie musisz o tym wiedziec;-)

Gość iskierka nadzieji
empatyczny " Jak powszechnie wiadomo - umiejetnosc powstrzymania się przed pokusami wobez przyjaciela - jest najlepszym dowodem prawdziwej przyjazni!" i to wlasnie robi moj przyjaciel bo sie odsunal w pewien sposob ode mnie ... czyli moge mu tylko za to dziekowac .

Regres --->po co mam z przyjaciółką spedzac wiecej czasu? wyjezdzac? i czy wówczas mąż nie bedzie czuł zazdrosci bo to kobieta?:O Myslę ze tu się mocno myslisz:) i z logicznych dla mnie względów przyjacielem moim może byc tylko mężczyzna i dla mnie logiczne jest ze poniewaz mocno kobiety nadszarpnęły moje zaufanie to własnie męzczyzna szybciej zostanie powiernikiem moich problemów ;) do mezczyzny chetniej zwróce się po pomoc:) Takie mam doświadczenie a czytując to forum tylko się w tym utwierdzam :)

Gość tamara28
Iskierko! choc ja nie mialam od mojego przyjaciela zadnej propozycji wprost ..ale jednak podteksty i polslowka w rozmowie mowia same za siebie .. ale konkretnie co co ci mówi ? sugeruje? wiesz ja mam chyba pretensje sama do siebie , ze dałam sie w to wciągnąc , ale w koncu wiadomo o co chodzi..

tamaro - pojde twoim krokiem to wiem napewno choc ja nie mialam od mojego przyjaciela zadnej propozycji wprost ..ale jednak podteksty i polslowka w rozmowie mowia same za siebie .. jemu jest ciezko i mnie tez . ale realia sa takie ze jestem mezatka i dobrze mi w malzenstwie ..ale widzisz jakos tez mysle o tym przyjacielu to jest chore ." to nie jest chore to jest normalne i tylko teraz zależy wszystko od ciebie :) Albo uwierzysz w takie coś jak przyjażń damsko męska i bedziesz gryzła sie nadal i lawirowała na krawedzi -mąż - przyjaciel albo po prostu zrezygnujesz z takiej przyjaźni i zaczniesz skupiac sie na małżenstwie w które chyba bez żadnego przymusu wstapiłas

Regres , Twoja żona moze isć sie wypłakać na ramieniu Twojemu przyjacielowi i Ty WCALE nie musisz o tym wiedziec" Oczywiscie ale jesli bym sie o tym dowiedział to straciłbym do niej zaufanie... Rozmowy o takich przyjazniach mamy juz dawno za sobą Ona zna moje i ja znam jej stanowisko na ten temat

do mezczyzny chetniej zwróce się po pomoc" ale Epona by sie zwracać do meżczyzn musi cie łączyć z nimi "przyjaźń" ?

Gość tamara28
Iskierko ! skoro twirdzisz , ze dobrze ci w małżenstwie , to po co to niszczyć?

Regres jak dla mnie przyjazn to słowo mocno naduzywane :P i dlatego uwazam że rozmowa jest totalnie bezsensu ;)

Witam wszystkich ;) Powiem od siebie tak: Odkąd nie mam za przyjaciela żadnego faceta skończyły się moje wszystkie dylematy i rozterki odnośnie mojego związku. Czułam na początku żal i niedosyt , że ze swoim mężem nie mam takich relacji jak z przyjacielem. Że dogadujemy się na innych falach , że inaczej spędzamy czas itd. I tutaj jeszcze powiem , że prawdziwym przyjacielem kobiety, z którym nie wynikną krzywe akcje przynajmniej z jego strony może być tylko gej. Mam takiego kolegę, nie uważam go za przyjaciela ponieważ widujemy się bardzo rzadko, może 2 razy do roku ze względu na odległość zamieszkania ale facet jest naprawdę do tańca i do różańca. Gorzej tylko jeśli takie kwasy zaczną wynikać ze strony kobiety-więc wynika , że taka przyjaźń jest nadal ryzykowna.

jedni powiedza ze przyajaciel to osoba z którą spedzam czas, inni że to kochanka a jeszcze inni że to osoba której powierzam swoje tajemnice i mam pewnosc że mnie nigdy nie wyda. A skoro mam komus powiedziec o swojej tajemnicy to chyba logiczne że nie trąbię na pół świata ze własnie idę to iskinskiego by powierzyc mu swój problem :P

Epona znajdz sobie madre kobiety na przyjaciolki :) Regres w pelni zgadzam sie z Twoja definicja! widac ze bycie malzem Ci sluzy bo od razu madrze gadasz :P

Gość tamara28
Regres ! pewnie jestescie po słubie krótko , nie wiadomo co bedzie za 10 lat;-) los bywa przekorny , ja mam już jakis staż małżeński..

Epona Regres jak dla mnie przyjazn to słowo mocno naduzywane" BARDZO !!!! I czesto jest mylone ze zwykłym koleżeństwem

znajdz sobie...:-O przyjaciele to nie muszelki na plazy ktore sie znajduje

czizas Epona znajdz sobie madre kobiety na przyjaciolki Regres w pelni zgadzam sie z Twoja definicja! widac ze bycie malzem Ci sluzy bo od razu madrze gadasz czizas nie próbuj mnie pouczać ;) kobiety nieznosza konkurencji w swoim otoczeniu :P