Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neonowa narzeczona

jestem zawiedziona. piersicionek zaręczynowy.

Polecane posty

Gość ballaforma
nawet nie wiesz jak bardoz sie mylisz naiwna zuziu :D

Gość ja mam podobny dostalam
7lat temu - to brylant? Mój kosztował wtedy 700zł - i wierz mi dla studenta to był nie lada wydatek. Ale nie chodzi o cene tylko o to czy Tobie sie podoba, poza tym skąd wiesz , że kupił na allegro?

Gość nina8787
Dziewczyny czemu wyzywacie autorke od niepowaznych? Ona wyraznie napisala ze facet dal wiecej za radio do samochodu i buty i ze kupe kasy zarabia. To on sie powinien zle czuc bo nizej ceni pierscionek na cale zycie niz buty w ktorych pochodzi gora kilka lat! Koszt 400zl do zarobkow 5000zl to jest ZADEN wysilek. Za tyle moglby kupic ppierscionek jakby byl biednym studentem na stazu.

Gość ballaforma
no i co panny z pierścionkami za 80 zł mogą powiedzieć innego ?:D musża dorobić do tego ideologię , żeby sie żle nie czuć:) Wasi narzeczeni pewnie na pierścionki pożalowali ale na imprezy , które odbywajasieco weekend przepuszczaja ich równowartość , nie żal wam ,ze stoicie w tyle za gadżetami ?

Gość ballaforma
to nie jest brylant , niestety . Zeby jeszcze to był porżadny kamień , ale to zwykłe szklo .

Gość srebrny pierscionek:)
Ja tam pierscionek na cale zycie nazwalabym predzej OBRACZKE slubna. Gest sie liczy!!!! Co do drozszego radia, facet nie mysli jak my kobiety. Pierscionek to dla niego jak juz bylo piane swiecidelko, a radio musi pelnic odpowiednie funkcje, naglosnienie itp. Tu trzeba rozumowac myslenie obu plci:)

Gość edfwefwe
Student to je bulke z maslem a nie wydaje pienaidze na pierscionek za 400 zl.

ballaforma, nie wrzucaj wszystkich do jednego worka!!!! My akurat na dorbku jestesmy i kazdy grosz wolimy w mieszkanie wlozyc, a na jakiejkolwiek imprezie ano on ani ja nie bylismy dobry rok! Mnie z reguly zawsze cieszyly tansze rzeczy. Wole miec wyremontowane mieszkanie i nieciaknacy dach nad glowa niz swiecacy zloty pierscionek na palcu tylko na pokaz.

Gość nina8787
ballaforma masz racje. Tu nie chodzi o to ze autorka ma znalezc bogatszego (sorki jej facet zarabia 5000zl to ciezko w Polsce o bogotszego chyba). Tylko ze on wiecej wydaje na wlasne buty niz kosztowal go ten pierscionek! (autorka tak sama napisala na 1 lub 2 stronie). Rzeczywiscie jak facet wydaje na imprezy, spotkania z kumplami niz na pierscionek dla wybranki, ktory bedzie nosic do konca zycia, pokazywac rodzinie, dzieciom, wnukom...

Gość alejandra122
ja dostałam pierścionek za nie całe 100 zł i jest dla mnie najsliczniejszy na swiecie,dostałam go od ukochańszej osoby na świecie.jak sie zareczalismy nie mielismy fajnej sytuacji,ale moj teraz juz mąż bardzo chcial ,żebym juz zostala jego narzeczoną:)acha i pierscionek jest ze złota,jest cieniutki,ale dla mnie najpiekniejszy:)

Gość edfwefwe
Jesli jakis facet wybierze wielka paniusie, ktora narzeka bo jej facet nie kupil pierscionka za 100 zl to naprawde wspolczuc mu glupoty.

chcalabym aby pojawila sie tu jakas wypwiedz mezczyzny, ktory Wam drogie panie z drogimi pierscionkami wyjasnil na czym polega meski tok myslenia:)

Gość nina8787
Do edfwefwe. jakbys przeczytala wszystkie posty to bys wiedziala. Moj kolega student pracowal w Anglii i jadl tam bulke z maslem po to by odlozyc troszke pieniedzy i kupic narzeczonej trwaly i dobry jakosciowo pierscionek.

Gość edfwefwe
Mialo byc za 1000 zl.

Gość granki
dziewczyny mowcie co chcecie ale ja uwazam, ze jakosc pierscionka zareczynowego ma duze znaczenie a w przypadku piercionkow niestety cena przeklada sie na jakosc. moja kolezanka dostala piercionek za 300 zl i po 4 latach wypadlo jej szkielko. a przeciez piercionek zareczynowy to pierscionek ktory nosi sie do konca zycia, wiec powinien byc dobrej jakosci.

Gość mnie mąż z trawy
poskręcał pierścionek:D byliśmy w Chałupach i na golasa powiedzieliśmy sobie tak:P a ludzie nam brawo bili:D 15 lat i śmiem twierdzić że poznałam nie tylko miłość życia ale i przyjaciela na zawsze:) a mojej siostrze facet takim z automatu za 2 zl się oświadczył:D i się kochają na zabój :)

Gość edfwefwe
No i dobrze. Tak w ogole to jestem facetem. Jego sprawa jaki kupil. Widocznie mial taki gest. Ale wkurwiaja mnie niesamowicie takie kobiety jak autorka tego tematu. Kopnac w dupe tylko taka i neich bedzie na zawsze samotna.

granki, nawet najdrozszy moze sie popsuc. Przyklad, kupilam dvd w biedronce i czytalo wszystkie plyty, dziala do dzis (jakies 8 lat) a kupilam markowe firmy S***** do drugiego pokoju i po 2 m-cach oddalam na gwarancje.

Gość edfwefwe
Sa ladne i dobre jakosciowo pierscionki i nie musza kosztowac od razu 2000 zlotych:)

edfwefwe- w pełni Cie popieram i jestem kobieta:)

Gość ballaforma
facet porządnie zarabiajaćy i majacy rozeznanie w kwestii jakość równa sie cena nie kupi byle czego . dla siebie . Ale jak widzac dla narzeczonej już kupi .

Gość granki
oczywiscie, nie mowie, ze nie. ale kupujac pierscionek nie wiesz po jakim czasie moze sie cos z nim stac. w kazdym badz razie, jesli kupisz drozszy, z gwarancja to masz wiekszosc pewnosc, ze nie jest to zlykle swiecidelko. pozadne firmy jak apart czy pandora slyna z tego, ze robia solidna bizuterie. i nawet w tych salonach mozna kupic pierscionki tansze ale dobrej jakosci.

Oj kobiety, przestancie byc materialistkami!!!! Liczy sie to ze kocha, jak traktuje, jakie ma podejscie a nie drogie prezenty!!

Gość granki
pierscionek zareczynowy to nie prezent.

Gość ballaforma
no włśnie o tym mówimy :) jak kocha , jak szanuje , jakie ma podejście skoro na pierścionek zaręczynowy - w domyśle na całe zycie - wydał mniej niż na parę butów ? :)

Gość rosiczkaaaa
hej,wiem co czujesz,przezylam prawie to samo tylko troche gorzej niz ty,moj facet z ktorym bylam 4 lata przyslal mi na maila strony z allegro z pierscionkami ktore moge wybrac i zdjeciami,ceny byly od 100zl-do 200,wiec duzego wyboru nie mialam,na szczescie kopnelam go w dupe i jestem w nowym zwiazku juz 2 lata,nowemu facetowi zapowiedzialam ze ponizej 2000tys nie bede szczesliwa:)ale obydwoje zarabiamy sporo bo pracujemy za granica.bylam strasznie zawiedziona ze tak mnie potraktowal po 4 latach,nie powinnas sie sugerowac opinia siostry,jesli go naprawde kochasz to sam gest powinien byc wazny,ale powinnas mu powiedziec ze wiesz ile kosztuje i powiedziec ze jestes zraniona.ja niestety mojego nie kochalam,ale on byl taki we wszystkim,potrafil jechac w bieszczady sam bo mu szkoda pieniedzy bylo na mnie wylozyc,albo bilet na koncerty tez sobie samemu kupowal,a ja za swoj musialam placic sama,nie wspomne o tym ze pralam,sprzatalam i gotowalam w jego domu,ale to stare czasy na szczescie:)

co do apart, dostalam kiedys sliczna bransloetke na rodziny, koszyowala bliso 500zl,i co, po tygdniu puscil jakis zgrzew i nigdzie nie chca naprawic a w salonie mowia ze gwarancja nie obejmuje:(:(:( i tak lezy w szkatulce bo nikt jej nie chce naprawic:(

Gość ballaforma
i nie jest to problem z kasą a z priorytetami .

Gość granki
srebrny pierscionek to dosc dziwne, bo ja prawie cala bizuterie mam z apartu i nigdy mi sie nie zdarzylo, zebym nie miala gwarancji. jesli bransoletka byla z oferty specjalnej to wtedy jak najbardziej, bo w ofertach zazwyczaj wystawiaja towar lekko wadliwy.

możecie pisać, że jest materialistką, pustakiem itp . Ale jeżeli jest się z kimś szmat czasu, ma zamiar spędzić z nim resztę życia a on wydaje więcej pieniędzy na radio (da niego bardzo ważne) niz na pierścionek ( a to on powinien chciec żeby byl dla niej najwazniejszy i najcenniejszy) powinien się lepiej postarać. Taki pierścionek za 400 zł ona może sama sobie kupić, a to ma być coś niezwykłego, idealnego i drogiego. To ma być coś na całe życie, gustowne piękne i drogie. Tym bardziej, że ten pierścionek jest okropny. Totalne bezguście. Trochę złota i to wszystko. Narzeczony zafundował jej tani pierścionek tylko 400zł, łzy wstydu, i najdroższy stres bo aż za 400 zł. Znam mężczyzn którzy podobnie jak mąż Twojej siostry odkładali z kilku wypłat, a jego na to stać. To on powinien się wstydzić słonko!