Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3nadzieja3

starające sie o kruszynkę - zapraszam :)

Polecane posty

Gość koko128
karolcia srdeczne gratulacje:):):) i widzisz udało sie - warto było czekac:):) gosia ja juz tez ledwo co sie mieszcze w ubrania nawet swetry za małe się robia. no cóz maluch rośnie jak na drozdzach :)ale szczerze mówiąc to za wysokie ceny są ubrań dla kobiet w ciaży :( lekka przesada.... lia ja lekkie stukanie w brzuchu poczułam przed 17 tygodniem :):) miłego pobytu we Włoszech:):) byłam też i jest tam pieknie:) oj pojechałabym drugi raz:) lilka badz dobrej mysli, jak widac wszystko mozliwe:) trzymam mocno kciuki za ciebie:):)

Koko pewnie ze jestem dobrej mysli :) a jak nie teraz to pozniej wszystko jest mozliwe najwyrazniej jeszcze mi sie nie udalo bo nie nadszedl moj czas :) A mamusie niech sie trzymaja i cieplo ubieraja bo z dnia na dzien co raz zimniej juz :) Buziaki

Gość KAROLCIA22
mamolka a jak zaszłas w ciaze to tez brałas luteine na podtrzymanie ciazy?

Karola - brałam luteinę na regulację cykli, ale że to progesteron,to pomogło być może zagnieździć się zarodkowi, na samym początku. Jakkolwiek - udało się i Tobie i mi :) jeszcze raz gratulacje

cześć dziewczynki ja biore do tej pory luteine dla podtrzymania ciąży,jest to hormon ciałka żółtego i pomaga się utrzymać ciąży.Miałam zalecone aby brać lutein ejak tylko zobacze 2 kreski. coś mi się obiło o uszy że luteine bierze się po owulacji bo coś może być z nia nie tak. brałam na przemian duphoston i luteine to to samo jedyni eten pierwszy łykasz i kosztuje 33zł a drugi wiadomo gzie wtykasz i kosztuje 3zł jest różnica kiedy bierzesz pare tabletek dziennie. karolcia a widzisz:)mówiłam że to ciąza bardzo się cieszę!!!! koko a myślałaś aby wybrać sie na ciuszki używane?moim zdaniem nie warto kupować dużo nowych rzeczy w trakcie ciaży ,bo i tak będa potem ni eużyteczne,a na szmateksie sa niekiedy cudeńka. ja kupiłam leginsy jak nowe śliczne z miejscem n aduży brzuch za ok 4zł:D a o rzeczach na dzieci już nie wspomne genialne sa firmowe za grosze. zaczynam dziś 17 tyd i chciałabym juz poczuć ruchy takjak wy:(może coś tam się dzieje ale ja nie potrafie tego odebrać jako ruch. lidka za 4 dni test dobrze pamiętam?odezwij sie lia kochana fajnie masz że możesz sobie wyjechać tak oderwać się od codzienności.jeśli chodzi o zdjęci ato jak zrobiłam ostatnio to az mi dech zaparło że to mój brzuch:) przytyłam 2 kg od ostatniej wizyty czyli jakie snie całe 4 tyg,troche się boje bo mój gin mam hopla na punkcie wagi

Gość KAROLCIA22
byłam dzis u gina i stwierdził 5 tydzien;)

czesc dziewczyny :) koko ja ciuchy ciązowe mam po kolezankach (na szczescie rodziły wczesniej) pewnie tez bym nie miała wiele po patrząc na ceny- odechciewa sie kupna :) ewwwa na pewno juz niedługo poczujesz ruchy dzidzi, ja tez czekam ale u mnie to w sumie jeszcze wczesnie.co do wagi u mnie nadal jest niższa - nie wiem dlaczego , mam tylko nadzieje ze to normalne ... z tym ze ja mam w sumie lekka nadwagę wiec moze dlatego ze mam zapas??? Karolciu abardzo sie cieszę ze ciąza jest juz potwierdzona!!! gratuluje mamusiu :) lilka patrząc na nas wszystkie tutaj wiem jedno - wiara w to ze sie uda jest najwazniejsze a Ty jej masz sporo - pozytywne nastawienie jest najwazniejsze ;) ja pewnie odezwę sie po powrocie, no chyba ze napiszę od siostry :) tak wiec opuszczam Was na tydzien - nie zapomnijcie o mnie ;) trzymajcie sie zdrowo :* buziaki

Gość Gossia_GA
hej kochane i jak tam popołudnie mija u mnie straszne nudy mój mężczyzna od dzisiaj pracuje dłużej do samych świąt będzie wracać o 23 kurde dodatkowej pracy mu się zachciało :-( ale na pocieszenie mam małego szkraba u siebie, mały ma 4 latka więc chociaż mogę sobie pogadać no i pod żadnym pozorem nie chce do domu jechać. no a jak na domiar złego moje spacery z psiakiem się zakończyły właśnie byłam u mamy dzisiaj myślałam że trochę posiedzę i wieczorem wrócimy a tu niespodzianka moja sunia zaczęła się szczenić no więc co robić szybko do domu.... no ale samopoczucie dobrze brzuch rośnie kurcze też już bym chciała ruchy poczuć ale to za szybko wszystkie pozdrawiam i pisać co tam u was. :-) .

Witam Mamusie i staraczki :) u mnie dzien minal intensywnie aczkolwiek szybko bardzo tylko pol dnia zmagalam sie z sennoscia jak mnie zlapalo to na stojaco zasypialam, chyba jakies cisnienie niskie bylo :) jaka narazie jakos nie mysle o ciazy o tym czy sie uda czy nIe ten miesiac jest jakos totalnie na luzie :) Kobitki nie wiecie od czego mi sie mogły porobic widoczne żyły na wysokosci bioder, biegna generalnie od wysokosci biodra tak z 15 cm wzwyż. Moze jakichs witaminek mi brak? A nie tylam ostatnio i nie chudlam jakos drastycznie. A ja juz odliczam dni do swiat, nie dosc ze wraca moje kochanie to jeszcze moj braciszek ukochany bedzie ze mna i rodzina :) Buziaki

lilka ja mam widoczne żyły na brzuhu bardziej po bokach i to przez dzidzie sie tak robi ale dopiero pozniej

Gość Dorotka__
Witam :) chciałam do Was dołączyć :) Też zaczynam starać się o malutką kruszynkę :) A właściwie to już zaczęłam. Przez ponad 3 lata brałam tabletki anty. Odstawiłam je we wrześniu, 18 września dostałam @, później przyszła po 29 dniach (19 października) i następna po 30 (17 listopada). Teraz jest to nasz 3 cykl starań. Mam nadzieję że tym razem się uda chociaż nie wiem kiedy powinnam mieć dni płodne i owulację ponieważ słyszałam że po tabletkach różnie to bywa :(

dorotka u mnie w 3 cyklu starań się udało(wczesniej były staranka,ale przerwy były także w sumie rok z przerwami) jak to mówią do 3 razy sztuka:)powodzenia oby ni eprzyszła my jutro wizyta:)może wkońcu dzidzia się ujawni

Gość Dorotka__
Mam nadzieję że spełni się to powiedzenie że do 3 razy sztuka i na święta będziemy mieli z mężem najcudowniejszy prezent :) ewwa trzymam kciuki żeby wszystko było ok :)

Gość Gossia_GA
Witam wszystkie no i jak tam mija kolejne popołudnie ja dzisiaj cały dzień w domku będę no zmuszona jestem właśnie przyjełam swój pierwszy poród w życiu :-) musiałam pomóc mojej suczce z pierwszym maleństwem jej ale one słodkie ma aż 4 cudne maltańczyki. a wy co milczycie wy macie problem z żyłkami na biodrach ja naszczęscie nie ale za to na uda nie mogę patrzeć któraś poleci jakiś dobry krem???. pozdrowienia dla wszystkich. :-) .

gosia ja mam wszędzie widoczne żyłki niestety genetycznie mam to uwarunkowane takż emini nigdy nie założe. dziś pokonałam mój największy lęk górkę na jednej ze stacji paliw jest bardzo ostry wyjazd trzeba się zatrztymać na ręcznym i dopiero ruszyć ufff kiedyś auto jeszcze maluszek cofnoł mi się do tyłu bo ręczny nie zadziałam od tej pory a to już kilka dobrych lat mam okropnego stracha w tym miejscu. dzis musiałam tam pojechać serce podchodziło mi do gardła i na dodatek była w tym miejscu stłuczka policjant łazil mi przed maską a ja musiałam stanąć Boże Moj!!!!!dzidzius to chyba podskakiwał w brzuchu ,ale udało się!!!!wyjechałam dla jednych zwykła górka dla mnie horror z przed lat.hmmmmmmmm a tak gosiu to siedze sama całymi dniami dobrze że mam pieska w zasadzie suczke pekińczyka miniature,ostatnio i z nią tona problemów oczko jej wyszło i trzeb abyło wkłądać potem zaszyć teraz maproblem z rogówką i jakieś pól roku leczenia przed sobą.ale co zrobić chyba bym się zanudziła bez niej. wiesz ja pomagałam kiedys szczenic się owczarkowi niemieckiemu mamy 2 suczki,miała tylko jedno szczenie i chore na dodatek,na szczęscie zdechlo już nie mialam serca je odratowywać(mialo chyba płuca nie dostosowane bo powietrza nie mogło złapac niekiedy) mówią ze jak się nie ma zwierząt to się nie ma kłopotu,ale ja nie wyobrażam sobie życia bez nich:)

wiecie co dziewczyny tak sobie myśle że może w piątek upiekę świąteczne pierniki(rózne kształty serca choinki bałwanki ludziki mikołaje itd może nawet renifera się uda wykroić)przewleke niteczki odrazu i powkładam je do pudełka poprzekładane papierem,bliżej świąt wyciągne ozdobie lukrem czekoladą pisakami wiórkami perełkami i będą piękn ena choinke,zawsze muszę się umęczyć bo wszystko naraz pieczenie sałatki sprzątanie i pierniczki przy których długo schodzi(szczególnie ozdabianie)a teraz musze sobie jakąś pomoc na święta załatwić. jak zwykle w jeden dzień zjedzie się dużo osób bo Ewy jest także musze mieć coś ekstra. Lubię przygotowania zapach ciasta,atmosfere ale nie mam sił w tym roku ,aż nie chce myśleć ile to roboty. A Wy Kochane co planujecie na święta?zazdroszcze troche tym które wyjeżdżaja do mamy na całe święta.

Witam,dawno mnie nie było,ja po rozmowie z koleżanką,której test wykazał ciążę po 10 dniach zdecydowałam,że test zrobię jutro rano,powinien już wykazać bo jest bardzo czuły.Ja już 2 tydzień po owulacji.Dam znać jutro,mam nadzieję że się udało.Pozdrawiam:)

hej Kochane :) jak narazie czas rozstania u mnie mija delikatnie jakos nawet bardzo nie tesknie bo mam urwanie glowy w pracy, ale jak juz wracam do domu i widze puste łóżko to mi sie smuto robi. Oby mikołaj w tym roku okazł sie łaskawy :D Buzki

Gość Dorotka__
Dzień dobry :) Mam do Was pytanko: czy na czas starania się o dziecko odstawiłyście całkowicie alkohol? Czy zdarza Wam się napić np piwka wieczorkiem?

ja najpierw pdstawiłam alkohol potem nawet kawe ograniczyłam,ale pomyslałam sobie że chyba popadam w paranoje i dałam na luz piwko z soczkiem wieczorkiem przy pizzy nie nastawianie sie ze w tym miesiącu musi się udać i efekt jest 4 miesieczny bobasek,dzis mam WIZYTE U GINA ciekawe czy powie mi płeć:D

troche nie do ładu i skladu wypisałam ale starałam się szybko napisać:) na obiadek sosik z karkówką(dostałam od mamy bo świnka pożegnała się ze światem) ziemniaczki i buraczki z papryką. kawka zapraszam!! piersi chyba znów zaczynają sie powiększać bo swędzą:(nie dobrze bo nie długo ich nie udźwigne

Witajcie kochane.zrbiłam dziś test rano i wyszły dwie kreski :):) ta druga troszkę bledsza niż pierwsza ale jest wyraźna! zrobię jeszcze jeden w poniedziałek dla pewności. Pozdrawiam

Gość Dorotka__
lidka2442 gratuluję i też chcę :)

Gość Gość
witajcie dziewczyny.... ja szczesliwie dojechlam do domku i pierwszy upojny wieczor za nami, nie moglismy sie oderwac od siebie hahahaha ale po takim czasie to namalne cio?? KARILCIA- SERDECZNIE GRATULUJE LIDKA.....TOBIE ROWNIEZ GRATULACJE DOROTKA WITAJ. ja nie zrezygnowalam z alkoholu czasem wieczorem jakis maly drink lub piwko nie zaszkodzi przeciez a moze nawet rozluzni i czlowiek tak obsesyjnie o ty nie mysli ze teraz ma sie udac wiec nie sadze zeby trzeba bylo ezygnowac pozniej oczywiscie jak najardziej zakaz ale teraz chyb a sie eic nie stanie tak mysle......pozdrowienia dla wszystkich

lidka - gratulacje :) jakieś szczęśliwe to forum, co chwilę pozytywne testy:) Może to taki znak,że wszystkim się wkrótce uda :) pozdrawiam wszystkie

Gość Gossia_GA
witam kobietki i nowe przyszłe mamy gratulacje serdeczne dla was coś cisza nastała na tym forum mnie parę dni też nie było nudno samej w domu więc u mamy byłam. małe szczeniaczki spać po nocy nie dają więc popołudniowe drzemki są konieczne ale to akurat mi pasuje. jak narazie nic nie przytyłam 30 kolejna wizyta ciekawe po co ??? on piersiach to już nie wspomnę po raz 3 zmieniłam już staniki tym razem na DD masakra... no teraz lęcę muszę w końcu z łóżka wstać papa.

hej dziewczynki no cisza cisza na tym naszym forum. suer że kolejne dziewczyny zachodzą wkońcu po to jest to forum żeby nie tylko starać się a wystarać o kruszynkę:) nudy codziennie dobrze że piesek jest ze mna:)

Witam Drogie Panie :) Nie bylo mnie troszke na forum bo mialam baaaardzo mila niespodzianke, moje Kochanie zjechało na weekend kolejna wizyta najprawdopodobniej za 2-3 tyg :) Czas leci szybko w pracy duzo roboty wiec na szczescie nie mam czasu tak naprawde tesknic dopiero jak wracam do pustego łóżka to sie smutno robi :( W sobote testujemy :D juz sie nie moge doczekac !!!!