Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

deser

czy spac razem z niemowlakiem?wasze doswiadczenia

Polecane posty

Gość szakalszakal768
vi- udowodnic to ty cos próbujesz na sile............ oj baby baby!!!!dziecmi sie zajmowac a nie madrowac sie na forum.

Gość no jasne że to chore
"dziecko słyszy bicie serca" - taaa.... sranie w banie... Dziecko tez wącha Twoje i męża bąki puszczane bezwiednie podczas snu, rano dmuchasz na niego nieświeżym oddecham, bo nie ma na świecie człowieka który budziłby sie i miał świeży chuch :o Dziecko ma cały dzień na to zeby być blisko rodziców, a noc jest po to zeby spało Rozpuściłyście biedne dzieciaczki bo nie chciało Wam sie grubych tyłków podnosić z łożka zeby podejść do łożeczka i uspokoić dziecko A jedna tutaj to już powaliła mnie na łopatki tekstem, że przeniesie młodsze dziecko do swojego łóżka jak pódzie do przedszkola Totalna patologia!!!!!! Zal Waszych dzieci a Was jeszcze bardziej... Jresteście obleśne :O

Gość vi-
albo jak ddddddddddddddddd zmienie sobie nicka i dalej bedę probowała dodać sobie animuszu podjudzając innych :)) będę teraz występować pod nickiem szakal 8787 ;)

My tam śpimy z maluchem- co było decyzją zarówno moją jak i męża, wysypiam się i wcale to nie wpłynęło źle na nasze pożycie a wręcz przeciwnie;D Jestem szczęsliwa, dziecko jest szczęsliwe i mam w nosie te durne poradniki, że dziecko ma spać samo!!!! Jeśli komuś to pasuje i owszem ale po co mam męczyć siebie lataniem do dziecka w nocy i dostawianiem do piersi, dziecko i męża- odkąd śpimy z Bartkiem dziecko przesypia noce i usypia bez płaczów;D Mam milion argumentów przemawiających "za" włącznie z osobistymi doświadczeniami znajomych a ta poradnikowa tresura- bo wychowaniem tego nazwać nie można- mnie wcale nie wsmak;D Kiedy zamierzam nauczyć dziecko spania samemu- jak przestanę karmić piersią... Teraz taka opcja mi odpowiada ;D

Gość skoro lepij sie wysypiasz tos
gdy spalismyz dzieckiem to seks uprawialismy w innych miejscach w domu: na kanapie w salonie, na stole w jadalni, w kuchni, w lazience a nawet w garazu w samochodzie. NIgdy tego n ie robilismy w lozeku w ktorym spalo dziecko. Nawe teraz jak sie corka obudzi o 6 rano to ide po butle, biore do sypialniei zasypiam jeszcze te dwie godiznki z nia. Jak jest chora cyz ida jej zabki to maz w nocy po nia idzie, wtedy wszycy lepj spimy. Jak juz napisalam teraz ma dwa latka i w dizen i w nocy ( poza ww sytuacjami ) spi we wlasnym lozeczku.

Gość inny punktwidzenia...
Tę wypowiedź, przeczytałam swojemu facetowi i zapytałam, co o tym mysli: "jakos to dla mnie oblesne spac z dzieckiem i z tego co sie orientuje to nikt z moich znajomych tak nie robi.... ba, wiekszosc ma swoje zieci w innym pokoju!!! wyrodni rodzice, co? zapomnialyscie, ze ejstescie kobietami, juz teraz tylko matki... " mój mąż skwitował to jednym słowem: ŻAL.... a potem stwierdził,ze tak mógł napisac tylko ktoś , kto dzieci NIE MA!

nie mam jeszcze dzieci, ale wiem ze gdybym urodzila dziecko spaloby ze mna :D mysle to naturalniejsze i lepsze dla dziecka, 9 mies w cieplym lonie matki a tu nagle samemu spac cala noc? nie dziwne, ze dzieci sie wtedy czesciej budza i sa bardziej niespokojne To takie naturalne przespac noc przy mamie, czuc jej obecnosc, cieplo ciala, bijace serce dotyk. To chyba zrozumiale, ze dzieci sa spokojniejsze i wiecej przesypiaja ;)

Gość mireczkaa
a co można widzieć oblesnego albo chorego w spaniu w jednym łóżku z maluchem??? Niektórzy to są zdrowo rąbnięci, naprawdę:) Ja miło wspominam ten czas, kiedy córka spała z nami. Jak kładliśmy się spać, to każde z nas chwytało małą raczkę i dawało buziaka śpiącemu maluszkowi. Zresztą oboje wtedy się wysypialismy, córka ZAWSZE przesypiała całą noc. Teraz jest róznie .... A jeśli chodzi o seks- to chyba takie typowo polskie, zaglądać komuś do łóżka. Temat jest o spaniu z dzieckiem w jednym łóżku a nie o częstotliwości i jakości pożycia seksualnego rodziców :)

taaa najpierw w łonie matki 9 miesięcy było, wiec szkoda biedactwo męczyć żeby nagle zostawało samo ciekawe co bedzie jak do tych 9 miesięcy dojdzie jeszcze 5 lat spania między starymi... Tego już psychika Waszych dzieci może nie udźwignąć... Ale zawze można kupić wieksze łózko i spać dalej razem He he he głupich nie sieją :):):):):)

no tak samo mozna rozumowac, ze lepiej nie karmic piersia bo sie dziecko przyzwyczai i nie bedzie chcialo jesc normalnie pozniej :D Albo nie wozic w wozku, bo sie przyzwyczai i do 5 roku zycia bedzie chcialo jezdzic wozkiem :D

Ty chyba nie wiesz po co jest wózek... DO WOŻENIA DZIECKA NP NA SPACERY!!!!! Chociąz znam debilki które huśtają i usypiają dzieci w wózkach w domu :O Zamiana karmienia mlekiem matki na inne pokarmy wraz z wiekiem jest dziełem natury, nie wymysłem człowieka Natomiast spanie z dzieckiem w jednym posłaniu jest normą jedynie w świecie zwierząt (oprócz oczywiście względów ekonomicznych, bo czasem sytuacja mieszkaniowa jest bardzo trudna i po prostu dziecko nie ma gdzie spać)

"Zamiana karmienia mlekiem matki na inne pokarmy wraz z wiekiem jest dziełem natury, nie wymysłem człowieka" A oddzielne lozeczko w oddzielnym pokoju tez jest wymyslem natury czy czlowieka? :D

Gość czy wy nie widzicie, ze to nac
spanie z malodymi na jendym poslanu nie jets norma w swiecie zwierzat. jest norma jedynie wsrod ssakow. U ludzi w wiekszosci kultur spi sie z dziecmi w jednym lozku. tylko w aleryce pn i w europie tresuje sie dzieci zeby umialy same zasypiac!

Gość i dziwić sie potem
że dzieci nie wiedzą do czego służą przedmioty, które towarzyszą im od początku życia Jego łożeczko - nie jest do spania tylko funkcjonuje jako narzedzie tortur w którym trzeba lezeć i wrzeszczeć Wózek - hustawka/łozko/narzędzie do usypiania To tak jakby nauczyć kogoś spać w aucie :):):) Najbardziej mnie smieszy jak takie głupie cipy latają i urządzają pokój dla noworodka: łożeczka, baldachimy, materacyki i inne gówna, a potem do okresu przedszkolnego duszą dzieci w wypierdzianych przez siebie wyrkach

"Najbardziej mnie smieszy jak takie głupie cipy latają i urządzają pokój dla noworodka: łożeczka, baldachimy, materacyki i inne gówna, a potem do okresu przedszkolnego duszą dzieci w wypierdzianych przez siebie wyrkach" komus chyba zaczelo brakowac argumentow albo ma ucieche z prowokowania :D

w prymitywnych plemionach owszem Ich życie niewiele rózni sie od życia saków zwirzecych W normalnych środowiskach to patologia tyle

Gość taka mama:)
ja mam bliznieta i od poczatku spaly w swoim pokoiku i do tego w osobnych lozeczkach. dla mnie to nie tresura tylko wygoda. niektorym matkom wygodniej spac z dziecmi a innym nie. niektore dzieci szybko przestawiaja sie na spanie u siebie a inne potrzebuja na to czasu. ja wolalam spac sama bo wtedy sie wysypialam a jak sporadycznie wzielam ktoregos do siebie to mialam czujniejszy sen

Gość taka mama:)
to nie prawda ze 90% spi z dziecmi. w mojej rodzinie nikt nie spi z dzieckmiem a wsrod znajomych tylko 1 kolezanka spala z synkiem do 3 roku. w biednych krajach ludzie spia z dziecmi ze wzgledu na brak takiego luksusu jak dodatkowy pokoik czy lozko. sa jednak narody gdzie ludzie spia z dziecmi i nosza je caly czas przy sobie. pediatra moich dzieci pracowal wiele lat w nepalu i tam to jest normalka. bliskosc matki zawsze sluzy dziecku ale to nie znaczy ze ktos krzywdzi dzieci bo z nimi nie spi. po prostu dajmy dizeciom bliskosc za dnia a w nocy do lozeczka i spac:)

Gość 90 % ludzi na swiecie spi z
dziecmi! Boze, widzisz, a nie grzmisz!! Kolezanko pokaz mi te statystyki, bo bardzo, ale to bardzo chce je zobaczyc!! :D

Gość boobon37
Spać z niemowlakiem trochę strach. Ja nie wiem, jak się w nocy przewracam.

chyba w twoim otoczeniu tak robi 90% bo ja znam sporadyczne przypadki, potępiane powszechnie, nawet w ich obecności ciekawe skąd takie szacunki, może podasz linka do źródła ;)

Gość mireczkaa
ale moment, dlaczego spanie z małym dzieckiem w jednym łóżku to patologia?? Niech mi to ktoś wytłumaczy, bo nie kumam! Ktoś tu chyba nie zna definicji słowa PATOLOGIA:)

Gość kiciankas
Moje doświadczenia: Karmiłam piersia rok, tyle synek spał w naszym łóżku. Potem stopniowo odkładaliśmy go do swojego łóżeczka, trochę nam to zajęło, ale dzisiaj młody sam zasypia i przesypia noce. Osobiście nie widzę nic złego w spaniu z dzieckiem, do pewnego czasu oczywiście. Dla mnie odpowiedni czas nastąpił jak odstawiałam młodego od piersi. Ktoś inny może wczesniej. A jeszcze ktoś inny może od noworodka kłaść dziecko do jego łóżeczka. Jesli nikt nie protestuje, nie widze problemu.

dla mnie gorsze od spania z dzieckiem jest zaglądanie i wtrącanie się do cudzego łóżka. Sama nie śpię z dzieckiem, bo mi nie wygodnie. W życiu nie przyszłoby mi do głowy krytykowanie za coś takiego innej mamy. Każdy wychowuje dziecko, jak chce. Wszystkie są najmądrzejsze pod pomarańczowymi nickami jak zwykle zresztą :D

Gość atakatama
dla niektórych świat to trzy koleżanki i dwie kuzynki :D

Gość atakatama
znów mama _ w końcu zostałaś rozszyfrowana ;)

A wy wiecie jaki procent ludności na świecie stanowicie, razem ze wszystkimi swoimi znajomymi i rodziną? Około 11% zamieszkuje Europę, niewiele ponad 5% Amerykę Północną. Cała reszta świata to "prymitywne ludy", które śpią wspólnie z dziećmi. No i jeszcze część "dziwaków" w Europie i Ameryce Płn.