Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

deser

czy spac razem z niemowlakiem?wasze doswiadczenia

Polecane posty

Gość do znów mamy
Pakuj bachory do łózka bo czas na popołudniową drzemkę... Nie truj dupy ludziom na forum

Gość nie krytykujcie
to bardzo ekonomiczne, jada na wczasy i wysypiają się w "jedynce" Normalna rodzina potrzebowała by dwóch pokoi dwuosobowych w tym jeden z dostawką ;)

No nareszcie pojawiła się moja ulubiona argumentacja:-D Czekam jeszcze na krowę rozpłodową:-P

Gość nie krytykujcie
korekta: dwa pokoje dwuosobowe z dostawkami

Gość rzeczywiscie prymitywne
ludy Afryki i Azji to sa swietne przyklady, z ktorego cywilizowani ludzie powinni brac przyklad :o Moje dzieci, sztuk 3, nigdy nie spaly z nami w lozku i jakos nie zauwazylam, zeby przez to przezyly jakas traume, a wrecz odwrotnie. To swietnie mlodzi ludzi (najmlodsze w ostatniej klasie gimnazjum), wszystkie swietnie sie ucza, najstarszy jest obecnie w Stanach na wymianie z liceum, gdzie zostanie zostanie przez pol roku, byc moze rok i moge powiedziec z czystym sumieniem, ze mam super dzieciaki. A dla ciekawostki dodam, ze nawet nie byly karmione piersia ;) (tzn. pierwszy syn troche przez 2 miesiace, reszta wcale), chociaz nie ma to w zasadzie nic do rzeczy :)

Gość do znów mamy
"Dziecko potrzebuje bliskości rodziców" Jak wiec teraz po tylu latach wygodnić z łózka 13 letniego Cyryla Toż to zbrodnia!!!!!! O młodszych dzieciach już nie wspomnę, zwłaszcza ze 90% ludności sypia na kupie... znów mama pewnie do śłubu sypiała w "wielopokoleniowym łożu" :):):)

Gość mireczkaa
a co Ty masz kobieto do ludów z Afryki, czy Azji?? Bo co? Bo cywilizacja do nich nie dotarła i dlatego są gorsi? Weź się zastanów co piszesz. Dla mnie instynktowne działania nie spaczone tym co wypada a czego nie są częstokroć lepsze i tyle.

Mireczko - radze czytac ze zrozumieniem, a pozniej sie unosic, tak? :o

Gość ciekawa tylko jestem
Jak to wygląda, kiedy np z jakiejś okazji zdarzy Wam się napić alkoholu. Dmuchacie nim potem dzieciom w twarz A papierosy???? No ale mysłę że spokojnie można załozyć, ze 90% osobników na ziemii nie pije w ogóle alkoholu i nie oczywiscie nie pali... Zwłaszcza wy i wasi męzowie...

Gość atakatama
dla mnie kuriozalna argumentacja to przykład z mieszkaniem u teściów :) Dorośli ludzie nie potrafią oddzielić się od rodziców, a ich dopiero co narodzone dzieci już mają zasypiać samodzielnie :)

Napisałam na pierwszej stronie: "Mam wrażenie, że przy tego typu dyskusjach osoby, które śpią z dziećmi stwierdzają, że jest im z tym dobrze i wygodnie, a przeciwnicy wspólnego spania mają misję uświadomienia im, że robią coś złego." :-D Co wam przeszkadza, że inna matka śpi z dzieckiem? Nie kumam tego:-O

Gość atakatama
Za to zawiani rodzice to wspaniali opiekunowie dzieci śpiących w łóżeczkach 🖐️

Gość do atakatama
A co ma piernik do wiatraka? :o I przynajmniej w moim srodowisku mieszkanie z tesciami czy rodzicami nie jest norma, znam tylko jedna taka pare, ktora nota bene szuka obecnie wlasnego gniazdka.

Mnie nie przeszkadza, a tylko odpowiedzialam na pytanie zadane w temacie :)

Gość atakatama
znów mama _ Cyryl pewnie śpi "w nogach" ? ;)

Gość mireczkaa
rzeczywiście prymitywne- może Ty poczytaj ze zrozumieniem co napisałś, OK? Tak, uważam, że czasem cywilizowani ludzie mogliby brać przykład z ludów Afryki, czy Azji. Jakoś inaczej mam interpretować twoją "mądrość"?

Mireczka - jesli nie zrozumialas kontekstu to trudno. Nie mam za miaru prowadzic z toba dyskusji na tak blahy temat, bo dawno wyroslam z przekomarzania sie z innymi szczegolnie jesli inni lapia drugich za slowa bez rozumienia calego sensu wypowiedzi.

A propos popołudniowych drzemek: tez kładziecie się z niemowlakami do łózka? Czy może znęcacie sie nad nimi kładąc w łóżeczkach? Bo jeśli dziecko w ciągu dnia potrafi spać w łóżeczku, a na noc wleczone jest do wyrka rodziców to coś tu jest "nie halo"...

Gość do znów mamy
Nie dowiesz sie na razie... znów mama zaległa :) Może dla odmiany popołudniu wszyscy śpia w łózeczku;) ;) ;)

W zasadzie to mogłabym się położyć z dzieckiem w ciągu dnia, tylko jest jeden problem - jestem w pracy:-P

Widzę że jak ktoś kulturalnie zadaje pytania, próbując choć trochę zrozumieć tę anomalię, to niestety nie może liczyć na konkretną opowiedź :o

To kto śpi z Twoim dzieckiem w ciągu dnia?

Gość mireczkaa
rzeczywiście prymitywne- dobre, dobre :P Przeciwniczki spania w jednym łóżku z dzieckiem- tak ciężko Wam zrozumieć, że dziecko po południu może spać we własnym łóżeczku a w nocy z rodzicami? Musicie być strasznie ograniczone jak tego nie pojmujecie:) W południe można dziecko uśpić i włożyć do łóżeczka. A wieczorem można dziecko uśpić i zostawić w łóżku rodziców. Proste? Proste.

Gość do znów mamy
"Ot, mądrego to i przyjemnie "poczytać" Nobla powinnaś zebrać ;)

Gość tak to fakt
Mireczka blyszczy na tym forum niczym gwiazda betlejemska ;)

Gość mireczkaa
pewnie, że błyszczę bo mądra jestem :)

Gość djhwdvcjh
moja corka spi od urodzenia w swoim lozeczku. wiadomo, tylko wieczorem mamy z mezem czas dla siebie, nawet nie chodzi o sam seks, po prostu po calym dniu chcemy poprzytulac sie, mloda nigdy nie miala problemu ze spaniem w swoim lozku, za to rano bierzemy ja do siebie:)

Gość tak to fakt
Najwazniejsze, to myslec pozytywnie co Mireczka? ;)

Gość mireczkaa
pewnie, że tak. Najważniejsze to znać własną wartość:P