Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karollllla

udało się???kto ze mną czeka na 2 kreski???:)))))))))))

Polecane posty

stock121......25..........lubelskie...................... 1........15.08.2011 marta2387.....24..........śląskie...................... 10....ok.25.08.2011 Karollllla.........23..........norwegia.................. ..1..........1.09.2011 idusia...........23.........podlaskie.................... ..1........09.09.2011 sylwia312.......31.........łódzkie..................... ...5........15.09.2011 lady love........22........Portugalia..........ok..2lata........1 6-18.09.2011 kitka35.........35.........zachodniopomorskie.........3.. .....19.09.2011 gonia35.........36.........kuj-pom....................... .?........20.09.2011 wafelek80......31.........mazowieckie................3... ......25.09.2011 SadAngel22.....22.........warmińsko-mazurskie.....25.... ...27.09.2011 Zaciążone ..........................................................te rmin fdeee............38.........mazowieckie...........1...... .....27.04.2012

stock121......25..........lubelskie...................... 1........15.08.2011 marta2387.....24..........śląskie...................... 10....ok.25.08.2011 Karollllla.........23..........norwegia.................. ..2..........1.09.2011 idusia...........23.........podlaskie.................... ..1........09.09.2011 sylwia312.......31.........łódzkie..................... ...5........15.09.2011 lady love........22........Portugalia..........ok..2lata........1 6-18.09.2011 kitka35.........35.........zachodniopomorskie.........3.. .....19.09.2011 gonia35.........36.........kuj-pom....................... .?........20.09.2011 wafelek80......31.........mazowieckie................3... ......25.09.2011 SadAngel22.....22.........warmińsko-mazurskie.....25.... ...27.09.2011 Zaciążone ..........................................................te rmin fdeee............38.........mazowieckie...........1...... .....27.04.2012 Dziewczyny nie ma co jęczeć i narzekać bo to nic nie da. Takie nakręcanie sie jest na prawdę bez sensu. Ja wiem że to trudne bo sama przeżywam ale nie można dać się zwariować. Ja nie robię żadnych testów owulacyjnych, monitoringu cyklu itp bo po co. Uda się to oka, nie to działamy dalej. Rozumiem jak ktoś ma problemy zdrowotne to oka, niech kontroluje ale czytam różne fora i dziewczyny przeginają. Jakieś wariactow totalne. Mierzą, liczą i wygląda to tak że traktują partnera jak maszynę do zapłodnienia. Trzeba wyluzować. Kochać się wtedy kiedy macie ochotę a nie siedzieć i liczyć. :) Mam nadzieję że was troszkę zmobilizowałam:)) Głowa do góry i do dzieła!!!

Cześć STARACZKI, a ja znowu w pracy,ale dzięki temu mogę poklikać z WAMI, tylko szkoda że o tej godzinie tak tu pusto:-(.U mnie 10dc,także niedługo zacznę starania,nie mogę się doczekać ewentualnego rezultatu :-). Martunia przykro mi,ale głowa do góry. Karolcia podoba mi sie Twoje podejście do sprawy,biore z Ciebie przykład. POZDRAWIAM

Tak Karollla ma rację. Trzeba do tego podchodzić na luzie. Jednak w moim przypadku muszę się wspierać monitoringiem (testami owu już niekoniecznie). Wyliczanie dni płodnych wg cyklu u mnie nie ma sensu, bo mam po mamie "wadę" jajników (chorobą to nie jest). W mojej rodzinie często zdarzały się też poronienia. Takie myślenie jak Karollli zdawało egzamin przy pierwszym roku starań. Później dotarło do mnie, że coś jednak jest nie tak. Tempki nie mierzę, bo nawet nie wiem o co w tym chodzi, a poza tym chodzę na monitoring i bez mierzenia wiem kiedy mam owulację. Z męzem kocham się wtedy kiedy chcę, ale jednocześnie pilnuję owulacji. Dziewczyny nie można wrzucać wszystkich staraczek do jednego worka. Ja nie mowię, ze jedna kobieta bardziej chce a druga mniej, ale na pewno inaczej to odczuwają. Zdrowa kobieta pomyśli sobie jestem zdrowa jak nie teraz to następnym razem a kobieta z problemem nie może sobie pozwolić na taki optymizm. Chociaż ja też nie pochwalam odpałów typu: "przedwczoraj uprawialam sex czy mogę robić test?"

SadAngel masz racje,ty starasz się już bardzo długo i myśle że faktycznie potrzebujesz pomocy,inaczej napewno by Ci się dawno powiodło.TRZYMAM KCIUKI POWODZENIA

SadAngel22 ja właśnie mówiłam o zdrowych babeczkach:) które interpretują każdy skok temperatury, przeżywają każdą zmianę śluzu i położenie szyjki:P i czytam później "dziś owulka muszę zgwałcić męża" no na litość boską tak nie może być Dlatego dziewczyny tylko spokój może nas uratować:D

Gość pytankobety
hej witam, czy negatywny wynik beta w 24 dniu jest wiarygodny? kiedy tak na parwde powinno sie testowac . cykle mam 28 dniowe wiec to 4-5 dni przezd @.

bete we krwi możesz zrobić 10 dni po owulce,przypuszczalnym zapłodnieniu,natomiast w moczu najlepiej w dniu spodziewanej @ i z rana.POZDRAWIAM

Gość ciesze sie bardzo
Jakos tak spontanicznie zdecydowalismy sie na dziecko. 2cykl i w piatek zobaczylam 2kreski;-) w srode do lekarza bo strasznie sie boje. Powodzenia dziewczyny!moj pierwszy test w 35dniu cyklu byl negatywny.

gratuluje i powodzenia życze,napewno się udało skoro test wyszedł pozytywnie to nie ma bata.POZDRAWIAM

ja również gratuluję;) może zła passa w naszym wątku zostaje przełamana:D Kitka może i na nas przyjdzie czas:))))) a gdzie nam reszta dziewczyn uciekła??:(

Gość pytankobety
a czy jesli mam tarczyce i biore hormony to moze to jakos wplynav na wynik beta, na przyklad ze troche pozniej moze byc pokzany prawidlowy. Wynik TSh mialam mniejszy niz zwykle choc ciagle w normie ale tym razem blizej granicy dolnej niz gornej a dawke mialam zwiekszona wiec dziwne ..co myslicie?

Gość posadz drzewko
Moge was prosić o kliknięcie?:-) http://www.posadzdrzewo.pl/#/profil/linda4 Ratujmy Ziemię! Posadź wirtualne drzewo, a pomożesz zasadzić prawdziwe! Tetra Pak posadzi kolejne 160 000 drzew w ramach akcji „Posadź drzewo! Posadź swoje drzewo!

Gość posadz drzewko
Moge was prosić o kliknięcie? http://www.posadzdrzewo.pl/#/profil/linda4 Ratujmy Ziemię! Posadź wirtualne drzewo, a pomożesz zasadzić prawdziwe! Tetra Pak posadzi kolejne 160 000 drzew w ramach akcji „Posadź drzewo! Posadź swoje drzewo! p.s. niestety trzeba zlikwidować spacje w linku :(

witam u mnie @ sie na dobre rozkrecila :( boli straszmie niewiem jak wytrzymam dzisiaj w pracy ale przyjemna pozniej znow beda staranka:)

hej dziewuszki . wczoraj miałam straszny dzien, strasznie zle sie czulam, wieczorem wymiotowałam i prawie cale popoludnie bolalo mnie podbrzusze czy to mogą być juz objawy ciazy? czy na to jeszcze za wczesnie, ddam ze wczoraj mialam 21dc.

Gość pytankobety
moim zadniem za wczensie...chyba sie doszukujemy wszelkich objawow. ja stwierdzilam ze gdyby tak wyluzowac to nic bysmy nie czuly i wtedy okazaloby sie ze to ciaza. wiecei o tym ze jest cos takiego jak blokada. im bardziej sie chce tym bardziej mozemy blokowac ze dojdzie do zaplodnienia lub nawet jak dojdzie do zaplodnienia mozemy swoja psychika blokowac dojscie ndo zagniezdzenia. stres to najgorsyz hormon w tej kwestii a najlepszy bylby relaks.:)))

iDusia dokładnie tak jak mówi koleżanka wyżej:) nie doszukuj się na siłę objawów. wyluzuj i nie myśl ja wiem że łatwo się mówi ale musimy się wspierać jedna drugą:) ja wczoraj upiekłam pierwszy raz ciasto marchewkowe:))) bomba po prostu:) nie byłam przekonana do połączenia marchewki i ciasta ale rewelacja;) teraz muszę upiec dla męża browni bo się zachwyca tym zakalcem:P

Gość wafelek 83
Witam wszystkie dziewczyny:)

Witam, Byłam dziś u lekarza. Lekarz obliczył wiek ciązy na 6tyg (według owulacji i mnie to czwarty tc) i stwierdził, że zarodek jest zbyt mały jak na 6tyg. To może oznaczać, że się źle rozwija :-( zlecił komplet badań w tym dwa razy HCG dla porównania w tygodniowym odstępie. Jesteśmy z mężem bardzo przestraszeni.

fdee spokojnie:) idź za kilka dni na usg do innego lekarza tak dla porównania. I nie stresuj się bo tym szkodzisz jeszcze bardziej. http://28dni.pl/karola2008/charts/2008-11-21 tu wam wklejam link do mojego cyklu, miał być bezowulacyjny, tak orzekły ekspertki:) a tu proszę Hania ma już 2 latka:) u nas starania w toku:) zobaczymy co z tego wyjdzie.

fdee może po prostu przesunęła Ci się owulacja i później zaszłaś w ciążę... więc spokojnie wszystko będzie OK! u mnie koniec okresu, ale staranka odkładam na następny miesiąc bo muszę wyleczyć to zapalenie, zrobie cytologie, morfologię i dopiero będę działać :) powodzenia

marta2387.....24..........śląskie...................... 10....ok.25.08.2011 Karollllla.........23..........norwegia.................. ..2..........1.09.2011 idusia...........23.........podlaskie.................... ..1........09.09.2011 sylwia312.......31.........łódzkie..................... ...5........15.09.2011 lady love........22........Portugalia..........ok..2lata........1 6-18.09.2011 kitka35.........35.........zachodniopomorskie.........3.. .....19.09.2011 gonia35.........36.........kuj-pom....................... .?........20.09.2011 wafelek80......31.........mazowieckie................3... ......25.09.2011 stock121......25..........lubelskie...................... 2........25.09.2011 SadAngel22.....22.........warmińsko-mazurskie.....25.... ...27.09.2011 Zaciążone ..........................................................te rmin fdeee............38.........mazowieckie...........1...... .....27.04.2012

hej dziewczyny:) można dołączyć? również się staram o dziecko jak Wy wszystkie:) gratuluje zaciążonym a staraczką życze wytrwałości i widoku 2 kresek :)

dzikuję za przyjęcie:) od pewnego czasu śledze to forum i podczytuje co piszecie. Matko wierzyć się nie chce jakie są teraz problemy z zajściem w ciąże! a niby to takie proste.. a tu prosze...