Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karollllla

udało się???kto ze mną czeka na 2 kreski???:)))))))))))

Polecane posty

Jak staraliśmy się o Hanię to mój mąż też wyjeżdżał ale w 3 cyklu się udało:) a teraz mam go na codzień więc działamy:P

Gość Letni Koszmar1
Co ma być, to będzie! Grunt to przestać się aż tak bardzo stresować. Seks ma być przyjemnością, a nie tylko sposobem na poczęcie dziecka. Co prawda, mi ciężko jest mówić o staraniu sie o dziecko, bo wystarczyło kilka razy bez zabezpieczenia i już....ale znam kilka dziewczyn, które z determinacją starały sie o potomka 2-3 lata i jak sobie odpuściły myslac, że i tak z tego nic nie będzie to raz,dwa okazywało się, że są w ciąży. Nic na siłę

zuzka tak już jest i nic na to nie poradzimy. Trzeba tylko być wytrwałym, co innego gdyby starania to była jakaś katorga ( może dla kogoś jest?hm...) ale to jest sama przyjemność:) czasami czytam inne wątki jak dziewczyny wrecz czekają tylko aż test owulacyjny pokaże 2 kreski i działają dopiero, dla mnie to traktowanie męża jak maszynę do zapłodnienia. I to jest prawda gdy dwoje ludzi się kocha wtedy powstaje dziecko czyli owoc ich miłości a gdy tylko uprawiają mechaniczny seks to można zapomnieć. Nie mówię oczywiście o problemach medycznych

Gość anka_wrzesniowa
hej moge do Was dołączyć? Staramy się o dzidziusia juz klika mieisecy :((( Od zeszłego miesiaca zaczema obserwować cykle z mierzeniem temp. No i zastanawiam sie nad testami owu. Na allegro tyle tego jest ze nie wiaodmo co wybrac. Macie jakies sprawdzone? Bo z tego co widze to wiekszośc jest po 1 zł/sztukę ale to podobno chińskie g*wno, albo takie drozsze, np. za 23 zł http://allegro.pl/acon-lh-kasetowy-test-owulacyjny-5szt-w-opak-cer-i1815823434.html znalazłam też jedne co piszą że polskie http://allegro.pl/testy-owulacyjne-lh-vitam-5-szt-polskie-najtaniej-i1834701707.html ale sprzedawca nowy wiec nie wiem czy kupować u takiego, choc wychodzi po 80 gr/sztuka. Już mój M. się śmnieje bo cały dzień siedze tylko i czytam i szukam testów, aż mi M. mówi bym kupiła wszystkie i bedziemy testować :D No ale moze Wy coś polecicie?

Anka witaj:)oczywiscie zapraszamy, ja w testach owulacyjnych nie pomogę bo nigdy nie stosowałam, ale może inne dziewczyny się wypowiedzą. czuję że u mnie @ nadchodzi, brzuch mnie boli :(

witajcie kochane ale sie rozpisalyscie nie mialam kiedy nawet pisac tyle roboty w domu i w pracy a pozniej to juz jestem zmeczona i padam u mnie kolo 22 dc ale i tak raczej sie nie udalo wiec czekam na @

witam dziewczyny:) a co tutaj tak pusto?? kitka nie uciekaj od nas!!!!! U mnie dziś 28 dc bez zmien, nic się nie dzieje. I oby tak zostało... Miłego dnia;) co nowego? jakieś dobre wieści??

no hej :) u mnie 27dc i czuje, że zaraz dostane, brzuch mnie zaczyna boleć i cycki od wczoraj bolą tzn. dokładnie jeden i to po boku eheh jestem strasznie nie wyspana, źle spałam w nocy przez mojego kota ,och dał mi popalić :)

hej Dziewczyny! ja też się niewyspałam, bo mały się co chwile w nocy budził... :/ ja czekam na okres i od następnego cyklu biorę się ostro do roboty, bo w tym staranek nie było... Czekam na dobre wieści od Was :)

Witam, Niestety muszę iść na zabieg :-(, HCG rośnie, pęcherzyk też, ale serduszka nie ma. We wtorek kontrolne badania w tym USG u innego lekarza i zabieg. Powodzenia Wam życzę aktualizacja marta2387.....24..........śląskie...................... 11....ok.28.09.2011 Karollllla.........23..........norwegia.................. ..2.........1.09.2011 idusia...........23.........podlaskie.................... ..1.......09.09.2011 sylwia312.......31.........łódzkie..................... ...5.......15.09.2011 lady love........22........Portugalia........ok..2lata.......16-1 8.09.2011 kitka35.........35........zachodniopomorskie.........3.. .....19.09.2011 nenia.............23........lubelskie.................. ....12......20.09.2011 gonia35.........36.........kujpom....................... .?........20.09.2011 truskava888...21........pomorskie................4...... ......23.09.2011 afelek80......31.........mazowieckie...............3... ......25.09.2011 stock121......25..........lubelskie...................... 2........25.09.2011 SadAngel22.....22.........warmińsko-mazurskie.....25.... ...27.09.2011 idusia...........23.........podlaskie.................... ..2.......13.10.2011

Dziękuję Dziewczy. Gdyby nie moja cudna córcia chyba bym się załamała.

fdee przytulam Cię bardzo mocno. Jest mi bardzo przykro że tak sie stało:( nie wiem co mam ci powiedzieć ale czasami lepiej nic nie mówić tylko przytulić i pomilczeć razem. Trzymaj się kochana i nie uciekaj od nas:) jesteśmy tutaj po to żeby się wspierać. Zuzka a ty się nie załamuj bo lekarz ma rację że to jest bardzo wczesna ciąża i może jeszcze nie być nic widać. Zrobiłaś betę? Jak nie to rób zobaczysz czy rośnie U mnie bez zmian 28 dc, brzuch mnie boli jak na @, wczoraj pół wieczora się męczyłam:( tempka bez zmian 36.9

zuzka na poczatku ciazy to norma ze nic nie widac jest za wczesnie na widoczny pecherzyk ale bedzie dobrze .... fdeee moze trzeba czasu , idz do innedo lekarza niech skonsultuje ..... wiecie dziewczyny jak sie idzie zbyt szybko do gina to tam niewiele widac , dajcie sobie odrobine czasu , bedzie dobrze :)

Gonia u mnie jest 9tc, to już powinno być dużo widać. Dziś mam wizytę u innego lekarza zobaczymy co powie.

witam dziewczyny:) fdee tak czasami się dzieje:( wiem że to trudne ale natura sama eliminuje słabe zarodki i wie co robi:( niestety:( pomyśl że lepiej postarać się za jakiś czas niż mialabyś urodzić bardzo chore dziecko dla którego życie to byłaby męczarnia:( minie trochę czasu i popatrzysz na całą sytuację inaczej. Co do lekarza to Gonia ma rację, nie ma co iść za szybko bo i tak nic nie widać. A u mnie bez zmian...brzuch mnie już nie boli, @ nie ma, 29 dc a tempka 36,9. Nawet nie mam testu bo przecież kilka dni temu zmarnowałam... ale teraz poczekam jeszcze kilka dni bo może ten cykl ma 31 dni i znów się rozczaruję. Zatestuję może poniedziałek-wtorek. A co do udzielania się to ja często zaglądam ale nie mogę pisać sama ze sobą:P

hej dziewczyny! co do bety to powinnas miec napisane normy na tej kartce. U mnie straszne nudy;/ 28dc i juz nic mnie nie boli , a wcoraj brzuch bolał jak na @, więc spokojnie czekam

NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży,licząc tydzień ciąży od terminu owulacji mlU/ml 3 4 tydzień od owulacji 9 - 130 4 5 tydzień od owulacji 75 2600 5 6 tydzień od owulacji 850 - 20,800 6 7 tydzień od owulacji- 4,000 - 100,200 7 12 tydzień od owulacji- 11,500 - 289,000 12 16 tydzień od owulacji 18,300 - 137,000 16 29 tydzień od owulacji- 1,400 - 53,000 29 41 tydzień od owulacji 940 - 60,000 takie normy znalazłam, więc się mieścisz tylko jest bardzo wczesna ciąż. Zaczekaj 2-3 dni i powtorz badanie żeby zobaczyć czy beta rośnie;) truskavka może @ nie nadejdzie:) a masz zawsze cykle 28 dniowe??:)

cykle miedzy 27 a 32 dc ale teraz przy braniu luteiny powinnam dostać @ w sumie dziś. Zamiast tego ciągle czuje "wilgoć" w majtkach ale spokojnie czekam na @

truskavka a ty nie prowadzisz npr? bo mierząc tempkę od razu byś wiedziała co i jak, bo jak nagle spada to znaczy że @ nadchodzi a jak nie to trzeba czekać na dobre wieści:) na test Cię nie namawiam, poczekaj może jutro z rana spróbuj:)

testu nie robie poki co. Wole poczekać. A co do tempki to nie mierze niestety. PAdł mi termomer jakis czas temu i od tamtej pory nie kupiłam :)

truskavka oby nam się udało:) ja nie wiem czy dotrwam z testowaniem:) może spróbuję jutro;) korci mnie... no co:P

no właśnie Zuzka nie kombinuj, mycie okien zostaw dla męża:) chociaż ja w ciąży z Hanią robiłam wszystko normalnie. Oczywiście nie tachałam zakupów po 30kg ale normalnie wszystko się odbywało. Bez przesady nie można dać z siebie zrobić kaleki:)