Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malowankaaa

Makijaż moja codzienność...

Polecane posty

Gość carmenelektra125
to i ja poprosze o fotkę na smoczek53@wp.pl :) Ja co prawda jakiś większych ubytków chyba nie mam, dostaje sporo komplementów na temat cery-ale to zasługa hormonów które biorę. Jestem wysoka szczupła, mam kompleks na punkcie włosów które bardzo mi się przerzedziły i nienawidzę jak ktoś stoi mi nad głową..od razu myślę, że pewnie patrzy na moje prześwity....okropne uczucie

Gość chaj
oj tak, tak :O ja to mam obsesje serio :O rozstalam sie z facetem po 4 latach i bardzo to przezylam ale przyszedl dzien kiedy postanowilam ze moze warto by bylo poznac kogos, ulozyc sobie zycie i wiecie co jako pierwsze mnie przystopowalo? "przeciez ja nie moge miec nowego faceta, jak ja mu sie pokaze bez makijazu?!" okropne wiem... kiedys dawno temu zalozylam tutaj identyczny topik :(

Gość Malowankaaa
pomocniczko edzia- natulanosc naturalniosci nie równa. Nie zorozumie mnie nikt inny jak osoba z podobnym problemem. Bo to nie jest kwestia tego ze sobie to sama wmawiam.

Gość chaj
dokladnie :O ja Cie doskonale rozumiem :O

Gość Ava Gardner _ 90
Jak już pisałam nie robię na twarzy mega tapety... Ale umalowana zawsze muszę być ( od drugiej klasy LO, czyli kilka lat temu). Mam klopoty z cerą, nie mam trądziku, robią mi się "rany otwarte" na twarzy... Na codzień używam podkładu Experience MF, szminka w naturalnym kolorze Bourjois i tusz Helena Rubinstein Lash queen feline extravaganza. I tyle. Ale nie wyobrażam sobie wyleźć z łóżka z workami pod oczami i kołtunem na włosach. Make up musi być. Dla mnie to ważne aby na uczelni schludnie wyglądać.

Gość az mi sie rece trzesa
też tak mam. jestem blondynką, male oczy, białe rzesy i brwi, makijaz mnie zmienia o 180 stopni

Malowankaaa autorko mogłabyś przesłać mi także swoje zdjęcie? pytam, ponieważ sama... cóż.... uzależniłam się od makijażu... mój problem to strasznie niewyraźne oczy...

Gość ocococc
ja na szczescie mam ladna cere i nawet bez makijazu wygladam normalnie. moj chlopak mowi ze po przebudzeniu jestem piekna, i ze nie powinnam sie malowac.. widzial niektore nasze znajome na wakacjach z rana przy wspolnym sniadaniu i sie wystraszyl, ze tak sie zmienily bez makijazu. wlasciwie zawsze na poczatku lata ide do kosmetyczki na henne rzes zebym nie musiala malowac tuszem i po prostu sie nei maluje. ale za to mam inne kompleksy ;p typu: pupa gruszka :p

Gość chaj
ja tez z natury jestem blondynka ale mam pofarbowane wlosy na ciemno, duze niebieskie oczy i maluje takze brwi - pełen make up z wiejsciej dziołchy robi ze mnie huanittę hahahah masakra az sie sama czasem smieje z tego... myslalam nawet o permanentnym ale boje sie :O

Gość Malowankaaa
chaj- ja miałam zawsze to samo z facetami. jak zamieszkałam z moim męzem to długi czas sie ukrywałam i malowałam zeby mnie nie widział bez tapety, ale powoli go przyzwyacziłam i on twierdzi ze wygladam pieknie zawsze. I tak mu nie wierze :P Najgorsze jak ktos do nas przyjezdza na noc bo z rana musze wstac wczesniej i sie malowac zeby nie straszyc. W ogole masa sytacji w ktorcyh przeklinam to całe malowanie sie :/

Gość chaj
nooo ja zawsze rano wstawalam przed chlopakiem zeby sie pomalowac chociaz troche :O nawet jak juz mnie widzial bez makijazu to i tak zawsze unikalam. az sie smial ze mnie i sam dopraszal zebym sie pokazala bo rzekomo lubił :O a ja mialam sie ochote zawsze zapasc pod ziemie jak sie na mnie patrzyl :P

Gość Malowankaaa
Ja natury jestem średnią blondynką z jasnymi brawiami i rzesami a teraz mam siemny braz, henne na briach i rzesach ktora robie sobie sama bo nawet do koemtyczki bym nie poszła bez makijazu. No wiem tragicznie to wszytsko brzmi ale taka prawda.

Gość vbnnjjhgffft
A jak widzisz Twój stosunek do narzeczonego w tej kwestii? Będziesz przed nim ukrywać swoje prawdziwe oblicze a dopiero po ślubie kiedy już nie będziesz mogła tego ukryć wszystko się wyda?

Gość jeny...
...pustaki. i maja potem problem ze geba brzydka, jak ma byc ladna skoro ciagle ja zatykacie. lol

Gość Malowankaaa
Chaj- Kiedys moja szwagierka zobaczyla mnie bez makijazu i obgadała mnie gdzie sie da ze wygladam starznie i jej kolezanka dopraszala sie mojego widoku bez tapety. tez czułam sie fatalnie. Dobra koncze to moje dzisijsze pisanie, bo chwilowo musze odejsc od kompka. Miło bylo cie poznac . Bede zagladac do tematu :) Buziaki :*

Gość Malowankaaa
jeny- a nic :) hehe

Gość Nataliiiiii dfc
Wysłałam Ci foto i napisałam parę słów o Tobie, w wolnym czasie odczytaj:) Pozdrawiam

Gość chaj
wzajemnie :) pozdrawiam :)

Gość Beti29
ja też maluję się codzinnie i nie wychodzę z domu bez makijażu nawet do sklepu. :)) Ale przeważnie tylko oczy maluję, bo cerę mam bez zarzutu. pozdrawiam autorkę

Gość hela45
ja mam to samo bez makijazu maszkara

Gość chaj
w sumie cere ja mam tez ok... nie ideal ale zadnych pryszczy itd... za to oczy jakies takie male, neiwyrazne i brwi za jasne, przezedzone... kiepsko, kiepsko ze mną :O

Gość Malowankaaa
Ja nawet mam tak że jak np. dzwoni listonosz to wolę na szybko nawalić na twarz moją zieloną maseczkę nić pokazać się bez makijażu :d wiem, wiem paranoja :/ chaj- a może spróbuj z henna u mnie poprawiła sytuację. beti29-dzieki za pozdrowionka też pozdrawiam :)

Gość Malowankaaa
obecnie mieszkam w irlandii i zawsze jak lecę do Polski to oczywiście zabieram swój cenny kuferek z kosmetykami ale zawsze się boję że bagaż zaginie :D nawet miewam sny że bagaż mi zaginął i nie miałam moich mazideł :/ koszmar :d

wiecie co, ja mysle ze wcale nie jestescie takie paskudne jak mowicie. ja chodzac do szkoly sredniej malowalam sie codziennie, podklad, puder, tusz, kreski, cienie i chuj wie co jeszcze. na imprezy to juz wogole szalenstwo. pozniej jak to zmywalam to widzialam kolosalna roznice! a to dlatego ze po prostu przyzwyczailam sie do widoku swojej twarzy w makijazu i tak ciezko bylo mi patrzec w lustrze na prawdziwa swoja twarz. od jakiegos czasu wychodzac gdzies czasem uzywam tylko podkladu, ktory jest zreszta bardzo malo widoczny i tuszu, tez odrobinke i powiem wam ze wygladam calkiem normalnie!! a nawet bez makijazu zupelnie jakos mnie od siebie nie odrzuca. ja wiem ze takie odstawienie makijazu moze byc trudne, przechodzilam przez to, ale sprobujcie, dobrze wam radze, moze najpierw stopniowo, a same zauwazycie z czasem ze nie jestescie takie 'ostatnie'! bo z tego co tu czytam to niektore z was maja prawdziwa paranoje na tym punkcie, ale ja naprawde to rozumiem, i wiem po sobie ze to glupota czysta..

Gość Malowankaaa
Też sobie tak tłumaczyłam że maluję się od zawsze i jak ludzie widzą mnie bez makijażu to twierdzą że wyglądam brzydko ale jakbym się nie malowała wcale a nagle bym się pomalowała to pewnie by było o jak ty pięknie wyglądasz w makijażu. Twierdzę jednak że skoro są kosmetyki i wiem że mogę wyglądać lepiej to dlaczego mam z tego nie korzystać. Wygladam lepiej a co za tym idzie lepiej się czuję. Lubię być pomalowana ale po prostu po zmyciu tego chciala bym wyglądać normalnie, żeby nie musieć się wstydzić mojej twarzy, bo jak pisałam róznica jest ogromna i każdy to dostrzega nie tylko ja. Mam znajome które się malują ale jak się umyją nie straszą tak jak ja.

Gość Malowankaaa
I tutaj nie chodzi o tony tapety bo mi wystarczy że dam podkład, tusz i już wyglądam inaczej ale całkiem bez tego nie wygladam apetycznie.

Gość felek przyjaciel muszelek
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=gwiazdy+bez+makijazu&gs_sm=s&gs_upl=1812l7765l0l11377l23l23l1l4l4l1l565l4926l0.4.8.5.0.1l18l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1173&bih=624&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi PATRZCIE I POCIESZAJCIE SIE

Gość felek przyjaciel muszelek
http://www.google.pl/imgres?q=gwiazdy+bez+makijazu&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1173&bih=624&tbm=isch&tbnid=34zX8sPvvQ93nM:&imgrefurl=http://www.bravo.pl/blog/basia2998/anahi-portilla-bez-makijazu/ids,123958/ida,301580/&docid=EmacTUikfVm61M&w=357&h=391&ei=xhtdTpelCZLE8QOk4OjEAw&zoom=1&iact=rc&dur=327&page=2&tbnh=144&tbnw=131&start=16&ndsp=15&ved=1t:429,r:4,s:16&tx=59&ty=90

Gość avionetkaaa_...
Malowanka a czy ja też mogę twoje zdjęcie?? Ja też wyślę Ci moje z makijażem i bez, tylko muszę zrobic, zobaczysz jaka jest różnica. monisiurka@op.pl z gory dzięki