Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malowankaaa

Makijaż moja codzienność...

Polecane posty

Gość avionetkaaa_...
właśnie zrobiła sobie fotke bo akurat dziś cały dzień siedze w domu i sie nie malowałam, podaj malowanka maila to ci wysle

Gość avionetkaaa_...
Malowankaa to dasz tego maila??

Gość Malowankaaa
avionetka- wysłałam ci

Gość mrówkassd
znam takie, na wycieczce jeszcze w gimnazjum moja koleżanka spała w całym opancerzeniu, bo rano nie chciała, żeby ktoś ją zobaczył bez. Nawet tego nie zmywała i autentycznie pod koniec jej to odpadało. ;) a ja zazwyczaj chodzę bez makijażu, bo on strasznie wpływa na moją cerę... czasem jedynie podkład/puder, żeby zamaskować to, co nieproszone wylazło

Gość avionetkaaa_...
Malowanka jestes piękną kobieta!!! Nie wierze że ty się przejmujesz makijażem... Jak jestes nie pomalowana to wyglądasz tak swiezo, naturalnie, a w makijażu tez dobrze

Gość mrówkassd
widziałalam to zdjęcie na fotka i powiem ci ze brzydko wygladasz bez makijazu naprawde wiec wiem ze nie przesadzasz no ale co zrobisz jak juz tak wygladasz to musisz sie malowac nie masz wyjascia. ja tez nie jestem ladna ale malowac sie nie umie.

Gość Studia Ekonomiczne???
ja po prostu kocham siebie i to mi wystarczy. Faceci sami sie pchają. rok temu myslalam ze jestem brzydka i siedzialam w domu. Wyszlam i to pomoglo

Gość Malowankaaa
Avionetka- przecież napisałam Ci że mam tam podkladu troche i tuszu a to na prawde duzo zmienia. duzooo. Jednak dziekuje bo każdy komplement podnosi samoocene :)

Gość avionetkaaa_...
to ja wygladam gorzej niz ty, wlasnie ci sle moje zdjecia, bez ii w makijazu

Gość avionetkaaa_...
malowanka wysłalam, napisz czy doszlo

Gość Malowankaaa
teraz się bedziemy przescigac kto gorzej wygląda ? :P Poważnie w rzeczywistości wygladam gorzej niż na tym zdjęciu.

Gość avionetkaaa_...
to mogłaś wyslac zdjecie bez makijażu jakiegokolwiek, ja posłałam ci dzisiejsze bez makijazu wogóle

Gość avionetkaaa_...
i co, pewnie jestes zaskoczona że tak wyglądam bez makijazu, co??

Gość fgdfdfdfdfdfdf
Wiecie co, ja mam to szczęście, że ładnie wyglądam bez makijażu... no chyba, że z samego rana, wtedy to wyglądam gorzej, ale później w ciągu dnia to wyglądam bardzo dobrze i wcale bym nie musiała się malować, no tylko z przyzwyczajenia tak tylko nakładam trochę brązowego cienia na powieki, tusz i błyszczyk. Ale co więcej: żadnych fluidów, pudrów ani podkładów, nie stosuję bo uważam to za śmieci i że bardzo wyniszcza skórę. Kiedyś byłam uzależniona od pudru i kremów na twarz, ale powiem wam, że od ok. pół roku nie stosuję ani pudru ani nie smaruję twarzy żadnym kremem! I wiecie co mam bardzo ładną cerę, lepszą nić kiedyś, nie świeci mi się. Stosuję tylko pelling i maseczki raz na jakiś czas. Mam 27 lat i nawet myślę o tym, żeby w ogóle przestać się malować, czyli zero tuszu do rzęs, cieni, coś na usta to muszę bo mi się wysuszają...bo wiecie do jakiego doszłam wniosku??? Że nie chce być jak taka samica, co to tylko chce zwracać na siebie uwagę facetów, zyć tylko po to, żeby się podobać podobać, chcę być sobą! Włosów też już nie farbuję na jasny blond, mam kolor ciemny blond ale nie jakiś strasznie mysi tylko taki w miarę i już postawnoiłam, że więcej żądnych farb nakładać nie będę. Chcę być wolna od tego.

Gość Malowankaaa
Avionetk- ładnie wyglądasz bez makijażu. Nie masz żadnych przebarwień, czyściutka buźka, naturalna. Mi się podoba. Jedynie co bym zmieniła to nie wyskubywała bym na twoim miejscu brwi aż tak drastycznie, ale bez urazy. Po za tym ładniutka jesteś .

Gość Malowankaaa
Faktycznie problem tkwi bardziej w naszych głowach.

Gość avionetkaaa_...
Malowanka dzięki za radę:) Ojj mam troche nierowny koloryt cery. Kiedys w młodosci wycielam sobie dla zabawy brwi nozyczkami haha od tamtej pory rosną mi straszne, nie rosną równi tylko tak sie rozrastają i sama nie wiem jak je regulowac, moze je zapuscic i isc do kosmetyczki zeby zrobila mi ladny ksztalt???

Gość Malowankaaa
fgdfdfdfdfdfdf- ostatnio tez stwierdziłam że chcę żyć zgodnie z natura i postnowiłam wórcić do swojego koloru włosów, a że ciemnych włsów bardzo trudno zejsc do swoich mam teraz nie zły bałagan na głowie co jeszcze bardziej obnizyło moja samoocene :/ zdrowe włsoy dodaja uroku i to jest niewatpliwe, a ja nie jestem cierpliwa i znów mam ciemne wlosy, ale w dalszym ciagu chciałabym wrozic do swoich. No jak bym nie musiała sie malowac to bym tego nie robiła tak jak i ty.

Gość avionetkaaa_...
Malowanka dzieki za komplement ale nie musisz mnie oszukiwac:) o wiele lepiej wyglądam w makijazu, jak inna dziewczyna hehe ale na plaze nie wstydze sie wyjsc bez makijazu tylko wtedy dbam bardzo o całą reszte, o fryzure itp. zeby odciagaly uwage od twarzy. bo to co ci wysłalam to kompletna masakra, mam dzis tluste wlosy, i zero makijazu i wogole jakos tak beznadziejnie

Gość Malowankaaa
Zdecydowanie powinnas zacisnac zeby i zapuscic a pozniej oddac sie w rece kosmetyczki. Nie wiem czy mi sie dobrze wydaje ale chyba wyrywasz włsoki tez z góry, a tego sie nie robi. wyrywa sie zawsze od dołu. Brwi bardzo zmieniaja twarz. Jak bedziesz miała pełniejsze brwi, nie chodzi mi o krzaki jakies ale ładnie zarysowany łuk to doda ci to wiecej uroku i bez makijazu mozesz smiało chodzic.

Gość fgdfdfdfdfdfdf
ja mam teraz pol wlosow jasnych, pol nieco ciemniejszych i planuje isc do fryzjera zeby mi je obcial po prostu i teraz juz swoje naturalne bede miala, nigdy wiecej farb. Nie wiem po co kobiety sie tak katują farbami i dla kogo wlasciwie? dla facetow? oni nie sa tego warci i tyle.

Gość Malowankaaa
avionetka- no właśnie to jest takie trochę głupie porównywanie bo tak jak napisałaś na jednym jesteś wymalowana wyczesana itd a na drugim jak sama piszesz z tłustymi kudełkami. całkiem inaczej by to wszytsko wyglądalo ja byś byla uczesana i ubrwana tak jak zawsze na wyjscie i tylko bez makijazu i juz był by inny efekt. nie wiem czy zroumiesz o co mi chodz, bo pisz nie skąłdnie troche :d Ja na tym zdjeciu co ma byc bez makijazy tez mam kłaki na wszytskie strony wiec sie nie przejumuj. Nie kłamię cię, nie wygladasz tak tragicznie jak ci sie wydaje. Chyba najlepsza terapia jest dla nas druga taka jak my :)

Gość Malowankaaa
fgdfdfdfdfdfd- No chyba każda szuka swojego JA i kombinuje z farbami nie zawsze wybierając trafnie kolor. Ja teraz też uważam że naturlany kolor jest najpiekniejszy, no ale ja byłam młodsza to wstydziłam się swoich włosów i za nic nie chciałam miec tego na głowie :/ A teraz mam parwie już 31 lat chcę wrócić do natury ale z drugiej strony sobie myślę ze wróce do swoich włsów a zaraz osiiwieje i nie wiem czy warto :D

Gość fgdfdfdfdfdfdf
ja tez sie keidys wstydzilam, bo wszyscy uwazają ze wlosy blond to są najladniejsze takie bardzo jasne jak len i farbują tak sobie wlosy kobiety. A z wiekiem doszlam do wniosku ze to jednak jest bardzo tandetne i wiesniackie i taka kobieta wyglada jak wiesniara po prostu z farbowanymi jasny blond wlosami. Dlatego wole juz swoje naturalne ciemny blond. czemu mialabys osiwiec? to zalezy od genow. są tacy co wczesnie siwieją ale to chyba rzadkosc.

Gość beataAleksandaRegina
JA TEZ JESTEM BARDZO BRZYCKA BEZ MAKIJAZU I W SZKOLE KIEDYS TO WYCZILI I JAK BYKSMY NA BASENIE TO WRZUCILI MNIE DO WODY I ZMYLI MAKIJAZ I SMIALI DO ROZPUKU CODZIENJIE MAM RZD OCZYMA OBRAZ TEJ SYTACJI. NIGDY NIE WYSZŁA BYM BEZ MAKIAJZU, NAWET W DOMU MUSZ BYC UMALOWANA.

Gość Malowankaaa
No dokładnie to samo myślę o telnionym blondzie. Też kiedyś rozjasniałam włosy ale od 5 lat farbuję na ciemny brąz i czułam się w nim dobrze aż wąłasnie nie zapragnelam wrócic do natury. No tak zalezy od genów i jedni swieja wczesniej a inni pozniej no ale skad mam wiedziec kiedy mnie to spotka :) moja znajoma ma 29 i juz jej sie siwe wlosy pojawiaja.

Gość Malowankaaa
beataAleksandaRegina- ja nawet sobie z koleżnką kiedyś zatrowałam że koniecznie musi mnie do trumny pomalowac :p głupi zart :)

Gość avionetkaaa_...
wiem malowanka o co ci chodzi. Wszystko zwraca uwagę, nie tylko twarz ale i włosy, ubiór... ale ja nie wychodzę z domu bez makijażu. Śmieci wyrzucic moge nie pomalowana :D ale jak jade gdzies to zawsze makijaż

Gość taki miły
Chyba wiadome że w makijażu wyglada sie inazej, przeciez nie sprzedawaliby kosmetykow gdyby nic nie dawaly, wydaje mi sie ze nie macdie sie czym przejmowac dziewczyny bo to tylko wasze kompleksy i nic wiecej, jesli kolezanki tak mowia to zazdroszcza, szukaja okazji zeby tylko stac sie lepszymi :D

Gość Malowankaaa
Faktycznie miły aż miło. Jednakkkk myślę że podzielił byś zdanie większości i wybrał byś opcję mojej osoby z makijażem.