Gość Czarnula90 Napisano Październik 21, 2011 Była Grubaska nawet nie waż się nas opuszczać :p Proszę się ładnie udzielać i codziennie wklejać nam swoje pomysły na dietetyczne jedzonko ! :) Nie przejmuj się osobami , które lubią sobie ponarzekać i nic więcej. Takie gadanie , żeby gadać ;) Opowiadaj lepiej jakie masz jeszcze pomysły na obiad i co myślisz o takim: - podsmażyć na odrobinie oleju ( oliwy) cebulkę, czosnek , szpinak i połączyć do z ugotowanym kurczakiem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
groszek76 0 Napisano Październik 21, 2011 szafa.......witamy ,witamy...najlepiej podaj swoje wymiary zmien kolorek i do bojuuuuuu:) szafa trzydrzwiowa.....masz kopniaka ,a teraz start:) była grubaska.....sa osoby ktorym jestes potrzebna,jak ja bym patrzyla co o mnie wypisują i tym się zamartwiala to juz byl by koniec ze mna..kapliczka.... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szafa trzydrzwiowa Napisano Październik 21, 2011 tak mi wstyd z tymi wymiarami ale zaraz to zrobie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
groszek76 0 Napisano Październik 21, 2011 szafa trzydrzwiowa.....aj tam ,aj tam:)popatrz na mnie ogromnegoo slonia:)ale cos z tym robię:)i Ty tez dasz radę:)))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czarnula90 Napisano Październik 21, 2011 Szafa nie przejmuj się bo teraz to nic Ci to nie da. Obecnie potrzebujesz dużo optymizmu i pewności siebie że uda Ci się zgubić kilosy, jak przetrwasz pierwszy tydzień to potem będzie z górki, a jak zobaczysz na wadzę ubywające kilogramy to dostaniesz dodatkowej motywacji :) Powiedz ile ważysz / wzrost / wiek Tak w ogóle to ja mam 165, 23 lata, a wagę to wam podam jutro bo jestem przed ważeniem :D moja waga startowa :90 chyba 2 :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość była grubaska Napisano Październik 21, 2011 bezsilna - owoce suszone odpadaja, to bomby i skacze po nich cukier, lepiej swieze lub mrozone. Kompoty, puszki tez nie. Czarnula - wszystko ladnie tylko nie smaz na oliwie, oliwa ma niska temp. wrzenia i b szybko zamienia sie w karcerogen. Lepiej sie tu sprawdzi olej kokosowy, smalec, maslo - oczywiscie odrobina i dolej wody. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bezsilna:(:( Napisano Październik 21, 2011 witam kochane..ja po sniadaniu dwa jajka na twardo do tego pomidor i polowa papryki. na czczo pije szklanke letniej wody z dwoma lyzkami octu jablkowego kawusia tez juz zaliczona. niestety o poltora godziny przesunela mi sie pora posilku,corcia bardzo niespokojnie w nocy spala odsypiala to rano a ja razem z nia tak wiec jeszcze drugiego sniadania nie jadlam bo czyje sie syta po sniadaniu. moja waga moze nie jest jakas drastyczna ale przy wzroscie 174 z waga 71 czuje sie zle.mam 35 lat przylatujac do uk a bylo to okolo 5 lat temu wazylam 64-65 masakra co oni do tego jedzenia dodaja ze czlowiek tyje w oczach:( po narodzinach corci (2 latka) nie potrafie zrzucic i chodziaz troche zblizyc sie do wagi 65 w 9 miesiacy wazylam 95kg Dziewczyny cwiczycie cos? Byla Grubasko prosze nie odchodz!!!!Twoje wypowiedzi i doradztwo bardzo mnie motywuje!!!!!!i z tym zgodza sie pewnie tez inne panie...prawda?:) to ok z pestek rezygnuje,owoce suszone tez schowam do szuflady z pieczywa,kasz,ryzu tez zrezygnuje. a moze na obiad zamiast gotowac na parze palki kurczaka dam do garnuszka zasypie warzywami i na pol kostki rosolowej plus inne przyprawy poprostu je udusze?moze tak byc? ograniczam sol. pozdrawiam milego dzionka i wytrwalosci w dietach :) werka84- wybaczylas mi juz ten serek topiony??:):):):):)buziam was mocno:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bezsilna:(:( 0 Napisano Październik 21, 2011 jestem pewna ze ostatnia wypowiedz Bylej Grubaski nie jest jej Zeby ktos z moim nikiem was nie obrazal robie sie "czarna" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
była_grubaska 0 Napisano Październik 21, 2011 no pewnie, ze nie moja. Moglam wczesniej zabezpieczyc nicka, mozna sie bylo takiego popisu spodziewac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
była_grubaska 0 Napisano Październik 21, 2011 Bezsilna - ja tez mam dwulatke :-) Bardzo dobrze, jak nie masz ochoty to nie jedz, zasada jest prosta - czujesz glod jesz bialko (jesli zjadlas bialkowy posilek a nadal czujesz glod, moze tak byc na poczatku to wcinasz jabluszko lub kefir z otrebami), jesli zas nie jestes glodna nie jesz - i o to chodzi. Z czasem przerwy wydluza sie i wlasnie jak nie czujemy glodu to znak, ze organizm jest najedzony, bo pobiera tluszcz z nas. Trzeba tylko pilnowac, zeby posilki naprawde byly bialkowe, taka kompozycja zabezpiecza przed zrobieniem sobie krzywdy. Acha i do np jajek jak u Ciebie na sniadanko spoko mozesz dolozyc wiecej warzyw, ja np. do pomidorka i papryki dorzucam kilka poszarpanych lisci kapusty pekinskiej albo rukoli, po prostu liscie bardziej zapychaja i pomagaja potem w wc ;-) A ten pomysl z duszeniem palek w warzywach to super. Ja czeto tak robie, ze wlasnie wrzucam warzywka, w to miesko w kostke czy pali czy jakies inne, kostka dla smaku (wiadomo to chemia, ale nie mozna tez popadac w przesade, to co jemy ma byc smaczne) i gotowy, szybki posilek. Mozna cudowac do woli. Ale wiece co dziewczyny, moze ja zaloze wlasny topic gdzie bede pomagac. Juz nie chodzi mi o te wszystkie durne wpisy, bo tak jak Groszek powiedzial, przypalami nie ma co sie przejmowac, ale chodzi mi o to, ze w sumie tak patrze Groszek pisze malo, a ja ciagle wyskakuje i to mnie jest pelno. A na moim topicu bede mogla odpowiadac na biezaco i bedzie przejrzysciej. Moge Wam pomagac do Gwiazdki. Bezsilna cwiczylam na poczatku jakies smieszne cwiczenia z plytek, z YT, potem troche popylalam na rowerku przy filmie a potem sie szarpnelam na orbitreka, kupilam niedrogiego na Allegro i tez czasem sobie jezdze przy wieczornym filmie lub rano. Na pewno jakbys jezdzila codziennie pol godziny na orbitreku, gdzie pracuja wszystkie miesnie, schudlabys szybciej i skorka bylaby jedrniejsza. Jesli rozwazasz zakup to polecam, uwazam, ze to dobre dla zabieganych kobiet jak brak czasu w domowej krzataninie i pracy na silownie czy jogging. odpalasz wieczorem lub rano i jedziesz. Najlepiej jezdzic rano na czczo po kawie albo wieczorem tak 2godziny po bialkowej kolacji. Dziewczyny, to wieczorem zakladam topic. Tak ok 22. W tytule bedzie moj nick. Zobacze jak bedzie powodzenie to poprowadze a jak nie to trudno ;-) buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bezsilna:(:( 0 Napisano Październik 21, 2011 Kochana nie co sie przejmowac niestety to jest forum i kazdy moze tutaj wypisywac co mu slina na jezyk a raczej na palce przyniesie. jak bylam w ciazy, bylam na jednym z topikow z dziewczynami wspierajacymi sie w ciazy bo wiadomo w ciazy roznie bywa z niektorymi sie zaprzyjaznilam i mamy kontakt ze soba do dzis nie tylko wirtualny ale bywaly takie osoby ktore doprowadzaly doslownie do szlu ale jak my to z dziewczynami ustalilysmy:):).."wyrywamy chwasty":)nie reagowalo sie na "takie" wypowiedzi. Mam nadzieje ze tutaj bedzie mila atmosfera:):) A ja tak niegrzecznie:(:(:(nawet sie nie zapytalam czy moge dolaczyc:( sorrki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czarnula90000 Napisano Październik 21, 2011 Na pierwszy rzut oka można było zauważyć że to nie Była Grubaska :P chociaż do mnie ładnie łapką pomachała haha ;) Zastanawiam się co by sobie tutaj zjeść, za chwile w sumie wychodzę , to może jakieś wasa z szynką , sama nie wiem :) Ja na pewno będę śledzić Twój topic i się w nim udzielać, bo tak na prawdę to ty działasz na nas motywująco :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czarnula90000 Napisano Październik 21, 2011 Aha i to ja czarnula90 tylko ktoś mi zajął nika i nie zdążyłam go zaczernić :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
była_grubaska 0 Napisano Październik 21, 2011 acha Bezsilna, pamietaj prosze o owocach w ciagu dnia, dobrze? bo inaczej bedziesz na 0 weglowodanow a to tez niezdrowe. Dla ulatwienia mozesz sobie looknac w tabele kaloryczne i tak skomponowac dzienna dawke owocow, abys miala z nich przynajmniej 80-100g ww/dziennie. Bo w warzywach jest ich malo. Chyba tylko oprocz burakow i fasolki szparagowej. Oczywiscie ziemniakow nie jemy ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
groszek76 0 Napisano Październik 21, 2011 kobitki:) ta osoba od poczatku śmieci moj topik:P)zauwazylam ze weekendy zaczyna szalec,,wszystkojest zgloszone i jestesmy pod ochrona medoratora,,jak tylko zauwazyjakis chamski wpis bedzie go wywyalal,pewnie nie od razu ale zawsze:)wiec olewajmy takie osobki cieplym moczem:PPPP acha dlatego zawsze prosze by nicki zaczerniac,bo po co maja byc nieprzyjemnosci:P) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bezsilna:(:( 0 Napisano Październik 21, 2011 No to robimi sie czarnulkami:) Ziemniakow nie jadam:) owoce jadam codziennie do kazdego posilku polowe grejpfruta..czytalam ze pomaga przy odchudzaniu do tego kiwi, jablka. zrezygnowalam z avocado,melona,winogron,babanow niesamowita ilosc wcinam pomodorkow koktajlowych zawsze mam je pod reka w miseczce...corcia tez je uwielbia do tego ogorki zielone pokrojone w paski i tak sobie to lezy jako przekaski cala rodzinka po nie siega:):) Byla Grubasko mam juz orbitreka moje kochanie zaszalalo:):)kupil bo juz marudzenia nie umial zniesc:):)cwicze na nim wieczorami okolo pol godzinki po wczesniejszych zestawach cwiczen.w dzien niestety nie moge cwiczyc bo moja corcia jak tylko widzi ze wchodze na niego tez chce a boje sie ze podejdzie i nie daj Boze ja uderze. Wysle wam zestaw cwiczen z youtuba ktore cwicze seriooo swietne sa. dziewczyny tutaj w uk to jest doslownie MASAKRA!!!!!!!!!!warzywa tylko ladnie wygladaja nie pachna i nie smakuja:(:(:(hehhehe a najsmieszniejsze jest to ze kiedys szukalam korzen selera to sprzedawca TAKIEEEEE OCZY co to jest?? jezdzilam po sklepach i tylko w jednym znalazlam. to co jest na pulkach to doslownie koszmar ziemniaki maja nawet poobierane w foli zapakowane wszystko gotowe z dlugimi datami czyli wiadomo co w nich siedzi..raz w miesiacu mam tutaj prawdziwy targ taki farmerski szkoda ze tylko raz w miesiacu:(:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bezsilna:(:( 0 Napisano Październik 21, 2011 Cwiczenia: ja zaczynam od tego: na spalnie tluszczu. http://www.youtube.com/watch?v=jBIqC_WtirM&feature=related pozniej na miesnie brzucha. http://www.youtube.com/watch?v=olwRr8lnE_k&feature=related pozniej na miesnie nog i posladkow. http://www.youtube.com/watch?v=9ni1TO_asTE tutaj sa potrzebne ciezaki ja ich nie mam to biore butelki z woda:):) cwicze sobie to wszystko a pozniej jak nie padam to jeszcze orbitrek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bezsilna:(:( 0 Napisano Październik 21, 2011 Podsumowanie dzionka...poszlo dobrze:) na obiad palki z kurczaka gotowane w warzywach na bulionie (pol kostki) na talerz wrzucilam jeszcze troche swiezej papryki mala garsc mieszanej salaty i ogorka kiszonego. wywar zostawilam ugotuje jutro na niej zupe pomidorowa z dodatkiem jogurtu bez ryzu itp za to z warzywami. Podwieczorek: dwa jablka, dwie galazki selera naciowego 2 lyzki naturalnego jogurtu wszystko potraktowalam blenderem:) Kolacja: mieszana salata, tunczyk w sosie wlasnym pomidorki,ogorek kiszony troche pieprzu i lyzka jogurtu...pycha:) Teraz popijam ziolka czekam az dzieciczki zasna moj pojdzie na nocke do pracy ja sobie pocwicze i nynu:) Nie wiem co zrobic sobie na sniadanie:( A powiedzcie mi cos na temat brukselki...mozna??uwielbiam!!!! Buziaki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
była_grubaska 0 Napisano Październik 21, 2011 dziewczynki, jednak przepraszam, nie zaloze osobnego watku, nie dam rady zagladac codziennie. W sumie powiedzialam w zasadzie juz wszystko. Dam jeszcze raz podsumowanie: 1. Jemy w odstepach 3-4godzinnych posilki bialkowe (mieso, ryby, jajka i nabial), do tego dodajemy warzywa. Wszystko przyrzadzamy wg wlasnego pomyslu i smaku. Jesli w posilku jemy chude mieso lub chudy twarog koniecznie trzeba dodac lyzeczke zdrowego tluszczu. 2. Pomiedzy tymi 3-ma zasadnizymi posilkami jemy 2 porcje owocow (wielkosciowo za porcje mozna przyjac 2 srednie jablka), do owocow mozna dodac 5sztuk migdalow, orzechow lub plaska lyzke pestek dyni. 3. W razie glodu (przynajmniej w poczatkowym okresie) ratujemy sie jogurtem/kefirem z otrebami. 4. Pamietamy o czestym piciu: wody, wody z cytrynka, herbat ziolowych i owocowych. 5. Dozwolone przyprawy, kawa, herbata. 6. Wskazane cwiczenia kardio codziennie. Tak sie odzywiamy przez 3mce. Potem dodajemy 2porcje produktow zbozowych dziennie, np. owsianka lub chleb razowy do sniadania i 50g kaszy/ryzu/makaronu lub 100g ziemniakow do obiadu czy kolacji. Takie porcje zagwarantuja dalsze chudniecie choc juz nie tak spektakularnie jak dotad. Reszta zostaje bez zmian. I to wszystko moje kochane :-) Dieta jest prosta, latwa do zastosowania, mozna wybierac w danym dniu to na co ma ochote nasz organizm a nie sztywno sie trzymac jadlospisu. owoce dostarczaja witamin i zaspokajaja apetyt na slodycze. Trzeba tylko przestrzegac zasad od 1 do 5 :-) Przy tym nie wymaga jakichs wymyslnych skladnikow. No i nie jest to wyniszczajaca glodowka. Powodzenia kochane, tzrymajcie sie cieplutko i jesli macie ochote korzystajcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
była_grubaska 0 Napisano Październik 21, 2011 Bezsilna - chyba telepatia ;-) oczywiscie, ze mozna brukselke. Wlasnie - jeszcze slowko o warzywach. Mozna wsyztkie oprocz ziemniakow. Ostroznie tez z kukurydza, na reszte zielone swiatlo. Na sniadanko z reguly jadlam omleta - na slodko np z malinami lub dzemikiem niskoslodzonym lub na pikantno z szynka i pomidorami. Jedz twarozek, placuszki twarogowo-jajkowe, salatki z tunczykiem. Albo po prostu mieso z poprzedniego dnia z surowka czy gotowanymi warzywami. Acha, wszystkie porcje apetytu, w tym caly wist, ze bialkiem nie idzie sie przejesc, predzej sie zwymiotujemy :-P Natomiast jak same wiecie z doswiadczenia weglowodanami i tluszczykiem owszem, owszem ;-) Latwo wciagac ponad norme. Tak ze stosujcie a zobaczycie jak motywujaco dziala ruch wskazowki na wadze (oczywiscie w lewo :-P ). Schudniecie szybko, pamietajcie, ze jesli szybciej niz w 3mce uzyskacie wymarzona wage (te trzy mce to dla naprawde duzej nadwagi, z reguly leci szybciorem) to trzeba wprowadzic 2porcje dziennie produktow zbozowych. Nawet wtedy mozna zjesc deser do 150kcal czyli czeko lub baton czy co tam macie ochote, ale musi sie miescic w limicie kcal. Uwaga na alko, lepiej sobie odpuscic na ten czas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bezsilna:(:( 0 Napisano Październik 21, 2011 Byla Grubaska.....czy ja dobrze zrozumialam??opuszczasz topik??:(:(:(opuszczasz nas?? ooo kochana co to,to nie!!!!!!nie pozwalam!!!!!!:) Twoje rady sa dla mnie bardzooo cenne i dla innych kobitek pewnie tez taka motywatorka doslownie!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
była grubaska 0 Napisano Październik 21, 2011 tak opuszczam nara tłuste lochy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
była_grubaska 0 Napisano Październik 22, 2011 na szczescie mam podkreslnik w nicku. bezsilna - jeszcze specjalnie for you http://nowadebata.pl/2011/08/03/insulinowa-teoria-otylosci-w-pigulce/ i drugi artykul http://nowadebata.pl/2011/07/24/wiecej-pytan-o-otylosc-czyli-szczesliwie-wraca-stare/ oba swietnie tlumacza dlaczego ludzie otyli tyja, nie potrafia korzystac ze swoich rezerw tluszczowych, co sie dzieje , gdy probuja tylkoograniczac kalorie i wiecej cwiczyc i to nie dziala i conalezy zrobic by dobrac sie do swoich zapasow nie chodzac ciagle glodnym. Tzreba sie dokladnie wczytac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bezsilna:(:( 0 Napisano Październik 22, 2011 Dziekuje!!!!przeczytam z uwaga!! dziekuje kochana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czarnula85 Napisano Październik 22, 2011 Hej dziewczyny :) chciałam się pochwalić... schudłam 7 kg :P ważę obecnie 84,5 :) spadłam z nieszczęsnej wagi 92 kg :) super motywacja bo nie spodziewałam się, że w dwa tygodnie jest to możliwe :) dzisiaj na śniadanie zjadłam : serek wiejski light 120 kcal i wypiłam herbatkę z cytryną ( nie słodziłam ) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czarnula85 Napisano Październik 22, 2011 Aha przepraszam , że tak ciągle zmieniam niki ale co chcę założyć czarny to podobno zajęty :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bezsilna:(:( 0 Napisano Październik 22, 2011 a mnie waga stoi:(:(:( za dwa dni mam dostac miesiaczke moze to dlatego czuje sie tak okropnie napuchnieta. dzisiaj na sniadanie jajecznica: dwa jajka z dwoma pomidorami obranymi ze skorki duszone z odrobina cebuli do tego mieszanka salaty pokropiona cytryna,kawusia a teraz parza sie ziola. 3 razy dziennie pol godziny przed jedzeniem pije ocet jablkowy. ale nie wiem co na obiad:( zostal mi wywar z wczorajszych duszonych palek kurczaka tak pomyslalam wrzuce troche kapusty,brukselki, pomidory i upichce jakas zupe z kawalkiem piersi z kurczaka? achhhh brak mi pomyslow serio:( Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarnula85 0 Napisano Październik 22, 2011 uf,nareszcie zaczernilam sie slowko do groszka-to juz chyba nie jest twoj topik,moze zaloz nowy, bo tu raczej zostalas zmieciona przez inne dziewczyny ja chyba nie chce z toba pisac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bezsilna:(:( 0 Napisano Październik 22, 2011 mam pytanko. na jutro moi chlopcy porosili o schabowego zrobie im tradycyjnie ale pamierowany w platkach kukurydzianych. a ja dla siebie okroilabym z tluszczu i ugotowala z warzywami moze byc? matkoo jak mnie brzuch boli:(:(:(:( nie wiem czy to powod zblizajacej sie miesiaczki czy diety...mam uczucie kulki z gwozdziami w zoladku:(..newowa bardzo dzisiaj jestem wszystkich bym po kontach rozstawiala:(...jutro idziemy na urodziny same smakolyki beda ojj wielka proba przedemna czy dam rade im sie oprzec a juz kolezanka zapowiedziala ze bedzie moja ulubiona salatka z pieczarkami, ona nic nie wie ze jestem na diecie w ogole nikomu nidy sie nie chwalilam ze swoich prob zrzucenia kg. chyba chce soba zaoszczedzic wypowiedzi na ten temat mnie otaczaja same piekne,zgrabne...bardzooooo zgrabne z duzymi biustami dziewczyny..po spotkaniach z nimi wpadam w dola zakompleksiam sie jeszcze bardziej. Biustu to ja raczej nigdy nie mialam a teraz po karmieniu corci (rok czasu) nie mam w ogole nic:(...no malam przez chwilke jak zaczelam brac hormony a pozniej znowu wrocily do starego wygladu:(:(:(:( ojjjj chyba dola zalapuje;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bezsilna:(:( 0 Napisano Październik 22, 2011 czaruna 85,dlaczego odrazu tak wulgarnie...pomylilam sie i co z tego?? wiesz chyba wole czasami byki strzelac niz swiecic taka kultura ponizej zera ktora ty tutaj teraz reprezentowalas:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach