Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KoralowaPatinka

Nerwica lękowa szukam osób z województwa kujawsko pomorskiego.

Polecane posty

Gość JA tez to mam
No ja sie usprawiedliwilem pani autorce , ze jestem ze Slaska na wstepie :D

Z góry przepraszam jeśli nagle zniknę, czekam na siostrę, jadę na zakupy, wrócę tu później i Wy też mam nadzieję. Dobrze pogadać... z kimś kto wie

Gość rtret4
polecam książkę - oblicza lęku by Fritz Riemann

Gość rtret4
ja też to mam ale udaje się to wytłumić lekami: SSRI oraz SNRI.

Gość JA tez to mam
Ja bede tu na bank , tym bardziej ze teraz siedze w domu caly cas przez kontuzje....:) SSRI - gdzies czytalem o tym , podobno pomaga

:D Mogę zadać niedyskretne pytanie? Jakie macie schizy? :P bo ja bez przerwy umieram, jestem na coś chora, dusze się, owad nie gruzie w gardło i dusze się albo uczulenie. No i zazwyczaj wsiądę do samochodu.. i się zaczyna. Duszność, odrealnienie, panika, że zaraz zemdleję. Ludzi się nie boje na szczęście. Ale tak źle jest ze mną od niedawna.

Gość JA tez to mam
Ja mam najczesciej tak , ze zaraz co sie stanie .Ze jeszcze ulamek sekundy i zemdleje , muze uciekac od tego myslami szybko .....masakra.W ogole otepienie psychiczne , wszystko takie jak przez mgle , caly czas czuje napiecie jak by cos mialo zaraz sie stac i ten ucisk na glowie albo bol glowy po lewej stronie glowy....

Te leki co pisaliście.. to psychotropy??? najbardziej się boje, że psychiatra da mi coś po czy odjadę totalnie a ja pracuję głową!!!!!!! Jest coś co tak nie działa?

Gość JA tez to mam
SSRI z tego co wiem to psychotropy , ale ja nie biore nic .Nie chce sie uzalezniac , musze sobie z tym poradzic bez dopalaczy.

JA tez to mam- ja też tak mam:P Widać objawy są charakterystyczne dla nerwicy, wszyscy mają podobne. A mi się ciągle wydaje, że mam jakąś straszną chorobę...

Gość JA tez to mam
Niedawno pilem melise i krople walerianowe bralem , ale odstawilem to .Skoro to kwestia glowy to bedzie coraz gorzej i bedzie trzeba brac mocniejsze leki , a potem po odstawieniu moze byc odjazd niezly.Dlatego wole na sucho walczyc z tym:)

tez bym chciała bez leków.. tym bardziej, że boję się, że dostanę na nie uczulenia. No i że otępiają i uzależniają...

Gość JA tez to mam
Z tego co widze to wszedzie pisze , ze to kwestia psychiki i terapii.Leczenie farmakologicne jest jako pomocnicze , ale zasadnicze leczenie polega na terapii ;)

Gość JA tez to mam
Nawet teraz jak pisze to czuje lekki uscisk na glowie , ale generalnie czuje sie nie najgorzej , chyba w ten sposob sie laczymy ;)

Gość JA tez to mam
ucisk*

ja bym była najszczęśliwsza na świecie gdyby mi ktoś te 100 kg zdjął z klatki;) i przywrócił normalny oddech. Normalnie w 5 inut oddałabym mu całą wypłatę;)

Gość JA tez to mam
Ja to bym oddal wiele wiecej zeby sie tego pozbyc :P Szkoda , ze nie ma tabetki po zazyciu ktorej wszystko by odeszlo jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki ;) Albo jakas hipnoza czy cos :D

:) no ja liczę, że po psychiatrze nagle wszystko inie jak ręką odjął. W sumie jak nie plecy bolały to zapisałam do kręglarza to przeszło zani doszłam na wizytę:P siła podświadomości:P

Gość rftert4565
ten ucisk to prawdopodobnie tzw. kask neurasteniczny.

Gość JA tez to mam
Czytalem gdzies , ze nerwica nawet wyleczona , moze po wielu latach znow sie reaktywowac :P w najmniej oczekiwanym momencie , mam nadzieje ze to bujda ;)

Gość JA tez to mam
Bubabuba - no to trzymaj sie i do zobaczenia pozniej :) 🖐️ O tym kasku jeszcze nie slyszalem , musze poczytac o tym :)

jestem jeszcze na 2 minuty. Z tą nerwicą boję się, że prawda bo miałam w podstawówce no i teraz dzień dobry to samo tylko inaczej się objawia. Co to ten kask co pisałeś?

dobra mykam, przeczytałam że w tej nerwicy z kaskiem :D pomaga dieta niskocukrowa i łykanie witamin z grupy D. Próbowałeś?

Gość JA tez to mam
Ten kask co kolehga/kolezanka wyzej napisala to wlasnie uczucie tego ucisku na glowie

Gość KoralowaPatinka
Ooo widzę rozpisaliście się troszkę :) cieszę się :P Hmmm no mogę podać mojego bloga,ale to raczej nie tak publicznie, bardziej 'na boku' jak da rade :) Głowa mnie boli coś...

Gość NiktNIEwiedział
A jakie to postępy?i co tam na tej psychoterapi osiągnęłas dokładnie?