Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralala_91

START 26.09.2011r. --- W dążeniu do utraty minimum 15 kg

Polecane posty

Hej :) Mam olbrzymie zaległości wpisowe na forum, ale to wina pilnego zlecenia. Rzuciłam się w wir pracy i nie mam czasu pisać. Nie znaczy to, że nie jestem na bieżąco, wręcz przeciwnie - regularnie czytam wszystkie wpisy i gratuluję ubytków wagi :) Zapomniałam Wam napisać, że jako przekąskę ( jak już jestem baaaaardzo głodna) wcinam wafle ryżowe (2 szt) i popijam dużą ilością wody. Fajnie zapychają żołądek i nie odczuwam po nich głodu :D Przepiszę z opakowania ich wartość kaloryczną, żeby nie wyjść na totalną ignorantkę w tej kwestii :p 1 szt (10g) = 37 kcal Powodzenia i mam nadzieję, że za kilka dni będę mogła popisać z Wami częściej :)

Kobietki czesto Was czytam bo dajecie mi duzo motywacji:) Mam pytanko jak cwiczycie brzuszki? Zeby zrobic 100? Zapieracie nogi o lozko czy jak? Dzieki i powodzenia zycze!

DZiewczyny ale jaja,poszłam na ta siłownie,okazało sie ze 15 min od mojego domu :P,a tam sami faceci hihi,a ja jedna laska haha ,godzine cwiczyłam na rowerku i orbi tak na zmiane,normalnie mokra byłam:P, i najlepsze wróciłam na chate i dostałam okres,normalnie szok,bo miałam 1-go dostać i zawsze mnie wczesniej boli a dzis nic,,dziwnie...:)

To sobie oko nacieszylas promyczku na tej silowni:) Dziekuje za odpowiedz a powiedz mi jeszcze czy glowe dociagasz do samych kolan? Mi to nie wychodzi:(

To znowu ja :D Dopisuje dwa kolejne posiłki :D: Obiad (182) gruszka, witamina rozpuszczalna, 4 wafle ryżowe, kawa zbożowa Podwieczorek (208) jogurt z ziarnami, kawa zbożowa Narazie podsumowując zjadłam 755.5 kcal. Jeszcze kolacja została :)

O dzieki! Jak tak nie umiem bo mi sie nogi do gory odrywaja:) Ale wkladam je pod lozko i dociagam glowe do kolan:)

imka cafe czasami wlasnie praca nas przytlacza ja dzisiaj probuje sie uczyc ale mi nie wychodzi ;/ tez lubie wafle ryzowe mjusze sobie je kupic rewelacyjna jest tez maca czosnkowa :D fajna mama ja robie tak: - nogi ugiete w kolanach stopy na podlodze stoja, rece za glowe i unosze troche klatke piersiowa zeby czuc mocne napiecie miesni- 20 razy - potem lewa noga ugieta-prawa stopa polozona na lewe kolano i prawym lokciek ide w kierunku lewego jakby na krzyz- 15 razy - no i to samo w druga strone prawa noga ugieta lewa stopa na prawym kolanie i lewym lokciem do prawego kolana- 15 razy - i potem powtarzam to wszystko jeszcze raz od poczatku i wychodzi 100 :) ogladalam program i tam mowili zeby nie zapomniec o brzuszkach skosnych bo same proste moga nam brzydko znieksztalcic talie i poszerzyc promyczek woww to jestes odwazna ja bym pewnie ucieklahahah sami faceci a ja taka niezdara ;D coco nel ohohooo ladnie idziesz ladniee :D widze trzymasz sie ostro planu :) mnie tez czeka kolacja i potem napisze wszystko co dzisiaj zjadlam i podlicze kcal :)

śniadanko: 2 kromki razowego chleba z sałatką z makreli pikantną neptun+kawa rozpuszczalna z mlekiem 0%, zielona herbata, czerwona herbata - 185,97 kcal obiad: pierś z kurczaka gotowana w ziołach, kalafior gotowany, sos czosnkowy z jogurtu 0&, ogorek konserwowy, herbata zielona i czerwona- 247,58 kolacja: serek wiejski piatnica lekki, cebula, ogóek konserwowy, tuńczyk w sosie własnym,herbata zielona i czerwona 211,66 RAZEM: 645,21 :)) nie podawalam juz wagi produktow :) jesli chcecie mozecie pisac :) jestem wsciekla bo zepsol mi sie samochod i musze go dzisiaj jakos scholowac :D...

Ja przez te 3 dni robiłam tylko zwykłe brzuszki, ale od jutra spróbuję już dodać też skośne. Dziewczyny co uważacie o kisielu podczas diety? Bo się zastanawiam, czy nie zrobić sobie na kolację, a mam akurat słodki kubek truskawkowy, który ma 110 kcal tylko nie wiem, czy to dobry pomysł, bo pewnie jest w nim dużo cukru ;/

Gość bomba, że hej!
Po pierwsze - jedzenie poniżej 1200 kcal zrobi Wam większą krzywdę, niż sądzicie. Organizm jest przestawiony na tryb oszczędzania i wszystko, co dostanie, zamienia na tłuszcz - tak na wszelki wypadek, bo ma za mało energii, więc musi ją zmagazynować na przyszłość. Po drugie - codzienne robienie kilkuset brzuszków na nic się zda - uszkodzicie mięśnie, przyzwyczaicie je i z efektów nici. Mięśnie brzucha - 3-4 razy w tygodniu. Ćwiczenia na rowerze - minimum godzina, żeby zacząć spalać tłuszcz. Co do siłowni - warto podpytać trenera o fajne ćwiczenia, dzięki którym osiągnięcie swój cel. Wbrew pozorom godzinne machanie na zmianę na orbitreku i rowerku może dać niewiele efektów. Rodzaj i kolejność ćwiczeń mają swoje znaczenie. Pozdrawiam!

TRALALA powiem ci tak zeaby sie zmiescic w limicie kalorycznym mozna jesc wszystko, :) takze mozesz wsunac, moim zdaniem lepiej oplaca sie kupic zwykly kisiel bez cukru i dodac okolo 15 tabletek slodzika ( tylko takiego co mozna w gorACYM ROZPUSZCZAC) WTEDY CAAALEEE opakowanie kislu ma okolo 135 kcal jakos tak z tego co pamietam :) jak sie odchudzalam to zjadalam na kolacje cala taka torbe i teraz na diete kupilam sobie tez :) jutro chyba zjem :)

bomba ze hej... ja moim sposobem juz tak schudlam nie raz :) wiec spoko kazdy ma swoje sposoby :)

Gość bomba, że hej!
Karluna - no właśnie - nie raz, zamiast raz, a porządnie i na stałe :) Odchudzanie tak naprawdę jest kwestią zmiany nawyków - bez tego nie ma co liczyć na trwałe efekty.

A ja na kolacje wypiłam barszczyk hehe, bomba ze hej,a TY jestes facet czy laska ? i skad takie mądrości w Twej główce:P?

Gość bomba, że hej!
Kobieta z dietowym doświadczeniem.

Karluna i Promyczek nie wiem jak Wy, ale ja się nie dam zniechęcić :) Właśnie wszamałam kisiel i jestem pełna :D O dziwo w ogóle nie odczuwam głodu na tej diecie... Może dlatego, że jem to co lubię i w równych odstępach czasu? :) Wychodzi mi tak co 2,5-3 godziny. Za chwilę napiszę bilans dzisiejszego dnia :)

Dzisiaj wyszło tak: :) - musli z mlekiem 275 kcal - jabłko ok. 70 kcal - 1 kromka chlebka pełnoziarnistego z gziką i mały pomidorek ok. 200 kcal - kisiel 110 kcal - 150 brzuszków - 4 zielone herbaty - 3 l wody - 100 przysiadów - 1 h rowerek Podsumowując: ok. 655 kcal :) (napisałam już też ćwiczonka, które dopiero zrobię;P ale spokojnie, zrobię na pewno:))

Gość bomba, że hej!
Ach, ta ironia :) Chciałam tylko pomóc, podsunąć kilka dobrych rad - bo nie muszę się już katować i narzekać na swój wygląd. Jakkolwiek - Wasz wybór :) Pozdrawiam.

no wlasnie ja zawsze jak schudlam tak sie cieszylam ze nie to ze jadlam normalnie no ale zARLAM WSZYSTKO PIZZA PIWO WODKA NIE WAZNE DUZO IMPREZ ITP :) teraz zamierzam uwazac :D

No prosteja tez sie nie dam zniechecic tez jestem z dietowym doswiadczeniem ;D a wiem ze umnie ostry rezimmmn to podstawa :D

No ja się trochę zmuszam do picia wody, ale jak postanowię sobie, że wypiję dzisiaj 2 butelki to tak też robię :D zapycha trochę żołądek :)