Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

catarina99 powiem ci, że wciąż się zastanawiam na kiedy się umówić. Chciałabym się przebadać na myco, urea, chla przed wizytą... bo chciałabym się upewnić, że nic mi z urea nie zostało po leczeniu... I chciałabym dokładny plan działania z dr M omówić. I tak się zastanawiam, czy się nie umówić gdzieś na koniec listopada... ale jak się nie umówię na listopad, to zarejestruje się na grudzień 1 lub początek 2 tygodnia miesiąca.

Sil mi własnie z obliczeń(dr Cz mi powiedziała ze mam przyjsc pod koniec 2 opakowania logestu) wychodzi ze mam isc ok 18-20 grudnia ale mąż mi mówi żebym poszła tydzień wcześniej bo mi to nie zaszkodzi a przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję i jak ustawić sobie gorący czas przed świętami

Tak sono hsg jest mniej inwazyjne i mniej boli. Ja mialam sono ale w provicie. Na pewno wszedzie jest tak samo bo procedura jest ta sama. Ja mialam drozne jajowody ale mimo tego lzy mi polecialy. Podobno przy niedroznyh bol jest spory. Ale nikt ci nie powie jak boli bo kazdy ma inny prog bolu... wyglads to jak zwykle usg tylko wprowadzaja ci kontrast do jajowodow i pod usg sprawdzaja jak on przeplywa iczy w ogole przeplywa. Najpierw jeszcze podali mi zasytzyk przeciwbolowy- samo badanie trwalo max 5min. Ja mam chyba na 12 o ile dobrze pamietam musialabum spojrzec na kartke iza :) lek jesli chcesz to mowisz dr M ze ccesz utrogestan zamiast lutinusa bo jest za drogi i on wypisze ci 4 op na polska recepte mozesz e czechcach normalnie wykupic. Za 4 op zaplacilam 700 koron czeskich czyli ok 110 zl a to male takie drazetki sa wiec nie wyplywaja jak lutinus a dziala tak jak on :)

Caterina no ja chyba 18.12 biorę ostatnią tabletkę... I tu na dwoj***abka wróżyła, bo mogę dostać @ 20.12 i wtedy tak na granicy by mi wychodziła stymulacja, może nawet by ją musieli sztucznie przedłużać by punkcja była w styczniu. Ja się dr M pytałam co będzie u nich, w końcu to okres świąteczny, powiedział że oni pracują, więc myślę że i 31.12 i 2.01 ktoś tam będzie... Mogę też dostać @ około 23.12 wówczas punkcja myślę że przypadałaby spokojnie między 2-6.01. Gorzej, jak dostanę @ później, bo z całego tego planowania nic nie wyjdzie. Tym się właśnie stresuję najbardziej i dlatego chcę do dr M wcześniej pójść, może mi powie co zrobić, jakby po 5 dniach nie było @.

no własnie o to chodzi ze nigdy nie wiadomo jak bedzie z tą naszą @ ja mam długi protokół więc na pewno dostanę coś na wywołanie @ ale i tak nie wiem jak to wszystko poukładać. żeby wyszło ze punkcja w styczniu.

hello dziewczynki czy mamy tu jakieś chętne co by chciały przystąpić do naszej tajnej grupy na fb ?

Gość gość
Miałam sono hsg w gyncentrum. Przed dostałam czopek przeciwbólowy. Mnie nie bolało za bardzo,a mam jeden jajowod niedrozny. Może takie lekkie bóle jak na okres. Po zabiegu poszłam do pracy. Do końca dnia miałam lekkie bóle podbrzusza, ale nie zazywalam nic przeciwbólowego, bo nie było potrzeby.

Cześć dziewczyny, zapowiada sie sloneczko takze proszę łapać najwieksze dawki na zime witaminki D. Sylwia grupka jest tutaj z forum zaufanych osób, mozesz miec konto swoje prawdziwe lub fikcyjne...ja akurat mam fikcyjne i kilka osób ale wiecej chyba dziewczyn ma prawdziwe. Jest to tajna grupka czyli to o czym tam sie pisze nikt poza nami nie moze zobaczyc.

Gość gość
Przeżyję chyba jakoś to sono hsg ale ten czopek chyba będzie najgorszy! nie cierpię czopków. Samemu sobie ten czopek aplikujemy mam nadzieję ? chyba nie robi tego lekarz czy pielęgniarka.Teraz to jestem przerażona tym czopkiem

Gość gość
Nie przesadzam dla mnie czopki to ostateczność.Zaraz po nich pędzę do wc

Gość gość
Czy się zdecydują na sono czy nie to bardzo dziękuję za informacje bo lepiej wiedzieć na co się nastawić

Gość gość
Gościu ja miałam sono hsg w gyncentrum i przeszłam to całkowicie bezboleśnie.

Gość gość
Miło wiedzieć bo jednak widać że da się przejść przez to bezboleśnie :) U mnie jest tak,że wiem,że mam wszystko drożne ale chcę zrobić to badanie żeby rozszerzyć ścianki i zwiększyć szansę na zajście w ciąże bo partner ma małą ilość plemników i być może będą mieć większe szanse na dotarcie bo podobno w pierwszych miesiącach po sono jest lepszy przepływ.Nic nie tracę więc chyba warto do tego podejść.Jak będę już po to zajrzę do Was i napiszę jak było gdyby jeszcze kiedyś ktoś pytał i potrzebował informacji to będzie na świeżo. pa i dzięki

Sylwia, musisz napisac jak sie nazywasz, albo nazwe swojego profilu na fb to Cie zaprosze do grupy

Sylwia, ja mam maila z imieniem i nazwiskiem, moze ty masz inneg to jak podasz to odezwe sie

Gość gość
Gościu ja zaszłam w ciąży zaraz po sono :-) w tym samym cyklu :-)

Gość gość
Gościu a mogę spytać czy okazało się że masz drożne jajowody ? A nasienie męża było ok czy tak jak u nas słabsze bo 13 mln na ml. Gratuluję ciąży! też bym tak chciała od razu akurat prezent na święta i nic innego nie trzeba pod choinkę kupować :)

hej hej :) Cieszę się Linkaa że masz jeszcze mrozaki! :) Ale oczywiście mam nadzieję, że zajdziesz naturalnie :) Ja też się przez te 3 m-ce będę starać, choc jak teraz czytam o tym hsg to się zastanawiam, czy też nie powinnam tego jeszcze zbadać :( Niby nie mam podstaw sądzić że są niedrożne, ale może są? A ile to kosztuje??? Właśnie dzwoniono do mnie z Gyn że dr Sydor immunolog będzie dodatkowy dzień, 14 listopada i się zapisaliśmy... Przynajmniej wcześniej niż grudzień :) Co do fb, to wiem, że macie taką grupę, choć myślałam, że nie przetrwała, ale moje konto na fb jest oficjalne, z imienia i nazwiska i zdjęcia są więc chyba aż tak nie chcę się ujawniać ;) Mam nadzieję, że tak czy inaczej będziecie się tu udzielać też :)

Gość gość
Gościu mi wyszły jajowody drozne, a nie pamiętam już parametrów nasienia męża. Wiem, że nie było złe. Z tego co mówił mi lekarz to sporo dziewczyn zachodzi w ciążę po droznosci.

nikita- mój też :) to grupa tajna, nikt z twoich znajomych nie będzie widział, że do niej należysz:) może jednak :)

Wiem Sylwia, że grupa jest tajna, ale jakoś na razie brak mi śmiałości ;) Może kiedyś :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować